BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #357372 przez Anna77
Dzień Dobry, ja póki co tylko na chwilkę. Zaraz jadę na testy z Kubą do alergologa. Potem pójdziemy na spacerek do Ogrodu Botanicznego, odwiozę Małego i na ktg i do ginka :) Odezwę się po południu. Miłego Dnia Dziewczynki.

Bidol - odpowiem Ci później na Twoje pytania ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #357373 przez anszka
Cześć dziewuszki,
pożegnałam się wczoraj wcześniej, bo chciałam się położyć i poczytać troszkę, bo mnie ciekawił rozwój akcji w książce, ale ostatecznie zapatrzyłam się na film dokumentalny o dziewczynach, które przez cztery lata były zamknięte w piwnicy przez jakiegoś świra :ohmy:
Chłopek-wyobrażam sobie, jak ciężko przy synusiu leżeć, dużo sił życzę :kiss:
Olga - to córcia dzisiaj do nas zagląda, pogoda jest na razie śliczna :) melduj się po wizycie.
Anna - Ty też się odezwij i może w wolnej chwili napisz, jak to jest z tą pielęgnacją siusiaka, bo opinie są sprzeczne, a Ty masz podwójne doświadczenie :)
Kafelka - dobre wiadomości przynosisz, ja też polecam poduszkę albo zrolowaną kołderkę wkładać między nogi, brzuch nawet wtedy jakoś mniej przeszkadza.
Kamyczka - a Ty kiedy idziesz na wizytę?
Bidol - już masz spakowaną torbę? Ty ale zorganizowana jesteś :ohmy: dzięki za opinię w sprawie prześcieradła.
Majówka - mówią, że dziecko jest albo brudne, albo szczęśliwe ;)
M_M - pogoda się poprawia? chyba nie doczytałam, o co chodzi z tymi szamponami - kiepskie są?
Daria - tylko bez szaleństw! a u nas ładna pogoda i wczoraj też słonko się zlitowało.
Agnessa - a może ktoś z Caritasu albo opieki społecznej by coś doradził, jeśli chcecie się pozbyć. Chociaż jak ja kiedyś chciałam, to zażyczyli sobie, żebym pod wskazany adres transport załatwiła ;)
Maksiu - też chcę mieć jakieś zachcianki :)

12 lata 7 miesiąc temu #357376 przez chłopek
anna juz masz ktg?
a ja przez ten czas w szpitalu ogóle nie miałam i sie dziwiłam czemu

12 lata 7 miesiąc temu #357381 przez daners
hej kobitki powróciłam Was troszke podglądnac ;]
wróciłam z zakupów, obiad sie robi maz spi po nocy wiec nic innego nie zostaje jak capucciono i Wy :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 7 miesiąc temu #357383 przez anszka
Daners - a co robisz na obiad, bo pomysłu nie mam?

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #357386 przez agnesssa
M_M na prawdę polecam, a moja rodzinka jak ją zobaczyła, to od razu stwierdzili, że też taką chcą :silly:

Majówka to prawda, że faceci są mniej zorgowni od nas :woohoo: Ja organizacyjnie też się sama za wszystko biorę, mój mąż za to zawsze sobie radzi z wykonawstwem, tylko trzeba go zawsze kopnąć w zadek kilka razy :silly: :silly: Ale nie narzekam na niego bo potrafi zrobić praktycznie wszystko :woohoo:

Anszka problem polega na tym, że ja te meble muszę wywieźć do moich rodziców do Bydgoszczy z Trójmiasta, i problemem jest transport, a nie samo pozbycie się mebli :huh: Miał to zabrać nasz przyjaciel, ale się okazuje, że nie wiadomo kiedy to nastąpi, może nawet za kilka miesięcy, a ja nie chcę tak długo czekać, może po to przyjechać mój tata jak będzie miał trasę na Gdańsk (jeździ ciężarówką) Ale też nie wiadomo kiedy mu się trafi taki kurs :angry: A ja nie lubię czekać w nieskończoność, lubię znać terminy :silly:

Daners widzę, że bardzo zorganizowana jesteś :woohoo: Tylko pozazdrościć :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #357387 przez Daria23
Dziewczynki a orientujecie sie w jakich cenach sa pampersy? ja wczoraj widziałam przelotem w rossmanie pieluchy pampers 80 sztuk za 42zł to chyba dobra cena co?

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #357393 przez chłopek
daria ja kupie chyba w tej aptece www.doz.pl/apteka/k854-Specjalna_oferta_Pampers
ale myśle ze to dobra cena i chyba zagladne do rossmana

12 lata 7 miesiąc temu #357397 przez mloda_mamuska
anszka są takie szampony w spray'u .nazywaja się suche szampony czy jakoś tak...i jak masz trochę tluste włosy to można tym szamponem je spsikać i to zmniejsza widoczność tego 'tłuszczu' ....ale szczerze nie polecam tego. Ja samą grzywkę spsikałam i może minimalnie była mniej tłusta przez jakies 3 godziny...ale ten szampon zafarbował mi skóre na twarzy... ja mam ciemny brąz-szampon i włosy,bo kupilam taki specjalny do ciemnych włosów..i po spsikaniu grzywki spojrzałam w lusterko i mialam całą twarz prawie czarną i nie moglam jej doszorować... jakaś masakra. :)

chłopek a te ktg to kiedy powinni robić?ja w polsce też nie miałam.a tutaj nie wiem zobaczę jutro. ale czytalam,ze tylko 3 razy w ciagu calej ciąży robia usg,wiec ktg pewnie też nie robią ;/

Daria ja jeszcze się nie rozglądałam,więc nie wiem. Ale promocje są często ,wiec myślę,że jakos uda Nam sie wyczaić w dobrej cenie..chociaż znając męża to pójdzie do sklepu i kupic nie patrząc na cenę :dry:

12 lata 7 miesiąc temu #357399 przez mloda_mamuska
chłopek a My na początek które musimy kupić? bo tyle ich jest :unsure:
te : www.doz.pl/apteka/p16136-Pampers_Newborn_2-5_kg_43_szt ??

12 lata 7 miesiąc temu #357400 przez Daria23
M_m- ktg robi sie po 30 tygodniu ciąży tak mi w szpitalu powiedzieli

12 lata 7 miesiąc temu #357403 przez Daria23
M_m - ja kupuje jedna paczke jedynek a potem dwójki

12 lata 7 miesiąc temu #357407 przez bidol
Doberek mamuśki :laugh:

Olga- kurcze - kiepska sprawa. Ten gość co u niego parasolkę kupiłam też nie miał negatywów. Jak tylko zapłaciłam i paczka zaczeła się spóźniać sprawdziłam znowu komentarze - i w ciągu jednego tygodnia nazbierał chyba 10 negatywów :ohmy: i wszystkie że towar nie dotarł :angry:
Mam nadzieją że ten Twój się odezwie :) a kupiłaś z bazą czy bez?
Olga - meldunek po ginku :kiss:

Majówka - hahahaha - z życia wzięte - Moja siostrzenica ja była mała - djabłem wcielonym była - jak z oczu na 1 min znikneła to już czła rodzina jej szuklała ;) Mój brat ma warsztat samochodowy, a ona ( ze 3-4 lata miała) znalazła pióro - takie duże i kilka puszek po farbach i obmalowała klientowi samochód - łącznie z szybami :ohmy: takie kilorowe wzorki porobiła - a dodam że samochód był do odbioru :ohmy: Czyste zło z niej było :silly:

Anna
- daj znać po wizycie :blink: mam nadzieje że wyjdziesz uśmiechnięta - i ten co 2 raz się nie sprawdzi :laugh: Ok Ania - poczekam :laugh:

Agnesssa - super taka poducha, ja mam zwykłego jaśka - ale jst taki puszysty i super się układa :laugh:
Agnesssa - a co do męża to liczą się chęci - takie których mój mąż nie posiada :dry: posiada za to tytuł inżyniera - i myśli że to wszystko załatwi :angry:

Daria - ale które?? rodzaj?? Ja kupiła w aptece Pampers Premium Care, Newborn, 78 szt - 39.99zł

Daners, Anszka - dobijacie mnie - ja dopiero wstałam a Wy już o obiedzie :ohmy:

Anszka - a z tą torbą to tak wyszło, bo już nie mam gdzie tych wszystkich rzeczy trzymać ;)i przy okazji chciałam sprawdziś czy już wszystko mam :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #357408 przez chłopek
mi z Ksawciem ktg robili jak byłam juz przy koncu ciazy i później jak juz byłam po terminie,
m_m ja tez o nich myślalam

12 lata 7 miesiąc temu #357409 przez Daria23
Chłopek te jedynki pampers aktiv baby to w rossmanie za 43 szt zapłacisz 24 zł a w tej aptece tylko za masz 24 szt wiec w rossmanie sie bardziej opłaca

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka