BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #358695 przez chłopek
ide na polko bo Ksawcio juz chodzi i mówi pa pa

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #358700 przez daners
ja tez spadam ;] ide do pepco bo new gazetka jest,moze bedzie cos fajnego nie tylko z euro hehe:) Miłego dzionka mamuski

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 7 miesiąc temu #358707 przez agnesssa
Maksiu Fajnie, że siostra też jest w ciąży :woohoo: Przynajmniej doskonale się rozumiecie, i dzieciaczki będą w jednym wieku :lol: I Twoja siora ma na wzresień jak ja ciekawe ile mój maluch będzie miał przy kolejnej wizycie :woohoo:

Saiko
dobrze, że piszesz o tym kiedy do szpitala, bo ja jestem w tym zielona :huh: Chyba jednak zapiszę się do szkoły rodzenia. Mąż mnie namawia, a od czerwca są zajęcia :)

Anszka zadowolona z fryzjera :unsure:

Olga ja paliłam przed ciążą, ale jak tylko zobaczyłam dwie krechy od razu odstawiłam, i w ogóle mi ich nie brakuje, wręcz drażni mnie nawet jak na ulico ktoś pali i dmuchnie w moja stronę... nie rozumiem dziewczyn, które pala w ciąży znająć jakie jest tego ryzyko :huh:

Anna
Zazdroszczę posadzonych ziółek :silly: Ja się na ogrodnictwie w ogóle nie znam... ale zawsze mi się marzyły świeże zioła. Ja mam malusi ogródeczek taki, bo mieszkam na pierwszym piętrze, ale jestem szczęściara, że w ogóle mam :lol: I posadziłam jakieś wieloletnie byliny co by za dużo przy nich nie było pracy :silly:

Bidolku nie miałam pojęcia, że łożysko się starzeje, i że takie konsekwencje mogą być :ohmy: Trochę mnie nastraszyłaś :huh: Mam nadzieję, że drugi raz nie będziesz przeżywać takiego koszmaru :kiss: :kiss:

Daria Zakupy się udały widzę :lol: Super :woohoo:

Majówka Super ten worek na zabawki :woohoo: Kolor fajny, ale i tak chce zdjęcia :silly: No to nieciekawie jak już takie upały macie, tylko się nie przemęczaj :kiss:
Śliczna ta komoda, z przewijakiem :woohoo: Mi też się takie marzy, ale ja kupięchyba taki zwykły allegro.pl/przewijak-na-lozeczko-usztywn...0cm-i2304872522.html

M_M szkoda, że wizyta nie poszła po Twojej myśli, dobrze, że można iść prywatnie pooglądać nasze maluchy :woohoo: No i dziwi mnie to, że piguły maja takie podejście, myślałam, że to w Polsce jesteśmy za murzynami z podejściem do ciąży i porodu :huh: Ale najważniejsze, że wszystko jest ok :kiss:
Mi też się zrobiło coś takiego dziwnego na jednym sutku i się zastanawiałam co to :huh:
A kocyk mi się lepiej widzi w autka :lol:

Chłopek Masakra ile kasy musieliście wybulić za bojler :ohmy: Ale twój wózek też jest fajowy więc się nie martw :woohoo:

Dżasta no właśnie, ja się nie do końca z taka teorią zgadzam, jak Ci wszyscy lekarze :ohmy: W dzisiejszych czasach jest dużo trudniej zajść w ciążę, i ja donosić, niż kiedyś, dlatego powinno się inaczej do tego podchodzić :ohmy: Współczuję Ci, że nawet na IP nie robią badań. Chociaż słyszałam, że w Norwegi to w ogóle inaczej się do maluszków podchodzi :huh:

Majówka Chłopek Ale urwisy z waszych maluchów, nie dają mamusiom pospać :silly:
Wyobraziłam sobie Kswacia z tymi owieczkami i się rozczuliłam :lol:
Moja teściowa wciąż liczy na taka pomyłkę z płcią :silly: :woohoo:

Anna Mój kolega z pracy też się na Metalicę wybierał i o niczym innym ostatnio nie słyszałam :silly:

OOO i udało się nadrobić, ale teraz z praca leżę i kwiczę hehe :silly: Ale dzisiaj jest taka pogoda piękna, że jak szłam do samochodu pomyślałam sobie, że zrobię wagary i zamiast do pracy to na spacer pójdę, no ale nie wyszedł mi ten spontan :silly:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #358719 przez Kamyczka
Anna zazdroszczę synowi koncertu,sama lubię ten zespół :blink:
Anszka,jak fryzjer?Mój pedicure ok,mam pazurki koralowe i stópki dopieszczone :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #358766 przez Daria23
o fajnie Kamyczka jak koralowe uwielbiam ten kolor miałam go ostatnio a teraz mam turkusowy..

12 lata 7 miesiąc temu #358771 przez Kamyczka
Fajnie tak wyjść i się zrelaksować raz na jakiś czas po tym leżeniu.Jeszcze muszę odwiedzić fryzjera :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #358779 przez Olga
I jednak przysnęło mi się,pies mnie obudził,bo zaczął szczekać,a ja myślalam,że to może przesyłka. :( Co jest u mnie z tym spaniem ostatnio :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #358783 przez maksiu
Hej mamusie ja normalnie nie mam sily na tomoje dziecko:( obudzil sie o 5 i juz nie spal myslalam ze jak mi teraz zasnal to pospi do jakiejd 12 a on moze z pol godziny spal i to wsio masakra a spac poszedl kolo 22:( chlopek twoj maly tez tak ma??

A takj wg odpisze to co pamietam wiec
Chlopek ja caly czas mam nadzieje ze p. dr sie jednak myli i bedzie mala kingusia dlatego narazie ciuszkow nie kupuje bo i tak takie malusie to mam po maksie sporo:)
Kamyczka trzymam kciukasy za wizyte i daj znac koniecznie co i jak
No i lipa bo nie wiem co mialam dalej pisac
a ja estem zla bo moj m dostalk tak marna wyplate w tym miesiacu ze zrbilam oplaty i na styk styka na zycie wiec brak ciut oszczednie o mamo a mialam komode kupic dla bobo i nie kupie ale wsciekla jestem

Dziewczynki ja tez pije kawusie polecam nescafe sanzone czy cos takiego nie chce mi sie do kuchni leciec zeby pelna nazwe napisac ale jest smaczna:P
Co do zwierzaczkow to my mamy kotki pieska krowke i kurki a no i byly swinki i male prosiaki ale wuja juz nie trzyma

ok zmykam z moim dzieckiem nadwor bo mi tylek trujeze idzie na dwor a nie puszcze go samego bo potrafi zejsc do glownej drogi:P

12 lata 7 miesiąc temu #358785 przez bidol
chłopek napisał:

wczoraj dziewczyna z która leżałam w szpitalu urodziła córeczkę( całą ciążę miał być syn)po terminie 2 tyg była i cc jej zrobili, mała ważyła 3900 i 59 cm :)

Chłopek - nie strasz :ohmy: Jak teraz Kamilka okaże się Szymkiem - to się zdenerwuję :angry:

Anna - uwielbiam Metalice :lol:

Kamyczka - meldunek po lekarzu :lol:

Agnesssa - no mam nadzieję że teraz będzie ok - nawet tak się nastawiłam że chop siup i już, bo z Sebkiem wiedziałam że będzie strasznie i się tak nastawiłam - i wiesz co - było jeszcze gożej :dry:
A Twoje rzucenie palenia - BARDZO SIĘ CHWALI :lol: :lol: :kiss: :kiss:

A ja wstałam o 6.00 wybrałam chłopaków i poszłam dalej spać - do 10.00 :lol: aż boję się lipca - skończy mi się laba :silly: Zjadłam naleśniczki ze szpinakiem i lecę, bo umówiłam się z koleżanką - też w ciąży jest + 2 tc. :lol:
Nie skrobcie za wiele :lol: :lol:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #358787 przez chłopek
maksiu ja nic nie kupowałam ciuchów bo mam po Ksawciu, a na dziewczynkę to mam od siostry wiec sie nie martwię.
no mój ostatnio jak był z mężem to spał do 7 wiec narazie tak mu zostało, i niech zostanie lepiej wstac o 7 jak o 6:)

bidol trzeba bylo sie podzielic naleśniczkami :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #358792 przez anszka
Cześć mamcie :)
Co Wy dzisiaj dospać nie mogłyście? Ja spałam do 10, choć poszłam spać po 1.
Fryzjer ok, lubię tam chodzić, a z fryzurki też jestem zadowolona, bo jest krótka i bezproblemowa :)
Odpiłam kawkę z przyjaciółką, więc milutko mi minęło popołudnie, a dziś jest tak pięknie, że chyba się wezmę za pranie ubrań dla synka, bo trochę tego jest, a nowa dostawa ma wkrótce dotrzeć.
Anna - zanim pojedziesz do sklepu po kocyk, to zadzwoń i zapytaj, czy mają, bo wiem, że był niedostępny.
I uwielbiam Twojego synka za zamiłowanie do czytania :)
Agnesssa - hodowla ziółek to żaden wysiłek, ja zasiałam tylko nasionka i podlewam raz na jakiś czas i rosną pięknie :) a Szkoła rodzenia trochę uspokaja, bo wiem choć trochę, czego mogę się spodziewać, ale wiadomo, że życie pisze różne scenariusze.
Kamyczka - czekamy na meldunek i trzymamy kciuki za dobre wieści.
Daria - pamiętaj, że ładna pogoda nie zwalnia z leżenia ;)
Bidol- to może chwilowy spadek formy, daję Ci tydzień na regenerację :)miłego spotkania!
Daners – daj znać, czy jest coś ciekawego w Pepco, bo mam niedaleko.
Chłopek – ale numer z tą pomyłką, u mnie dwóch lekarzy potwierdziło niezależnie, ale nigdy nic nie wiadomo…
Majówka – nie mogę się doczekać fotki pokoiku, dziś czwartek :kiss:
Olga – trzymam kciukasy, żebyś się już mogła cieszyć nowym fotelikiem. A gondolkę sprzedałaś?
Maksiu - pilnuj swojego szkraba i nie martw się, komodę jeszcze zdążysz kupić.

Pisałyście coś o grudkach na brodawce sutkowej, z tego co wyczytałam, to jest zapchany kanalik mlekowy (czy jakoś tak) i to nie jest nic groźnego, też mam dwie takie grudki.

12 lata 7 miesiąc temu #358812 przez agnesssa
Anszka a trzymasz w domu, czy na dworze te zioła :unsure: Dzięki za info o grudkach na stukach :woohoo: Uspokoiłaś mnie :)

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #358816 przez anszka
Jak wysiałam, to kilka dni trzymałam w domu na parapecie, a teraz to różnie, raz w domu, innym razem na balkonie - jak sobie o nich przypomnę :)

12 lata 7 miesiąc temu #358830 przez Daria23
Laseczki powiedzcie mi co daje sie chlopakom na komunie?chce zrobic prezent max do 200zł bo to dalsza rodzina wiec nie bede szalec

12 lata 7 miesiąc temu #358836 przez Majowka
Kamyczka, powodzenia na wizycie! Czekam na info! I fotke Dominika :)

Anszka, faktycznie :laugh:

Agnessa, no to ja mam podobny materacyk, tylko bez obrazkow, bo na to sie ubiera frotowy pokrowiec. Jak Ty to postawisz na lozeczku? Przeciez to wpadnie do srodka :laugh: :laugh: , trzeba miec jakas plaska powierzchnie chyba...
Ja myslalam, ze jak bedziemy kapac to poloze ten przewijak na sedesie, zeby tam malego wytrzec i przeniesc do pokoju, ale ten materac jest za duzy, nie da rady tak...jeszcze bedziemy myslec jak z tym kapaniem zrobic... :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka