BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #358196 przez maksiu
No tak i znowu mnie sama zostawicie:( a jak i ja sobie pojde to na skrobiecie tyle ze nadazyc czytac nie bede mogla

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #358206 przez Olga
Znów nadrabiałam,was na chwilę nie można zostawić :laugh:

Ta znajoma z pracy,co pali i jeździ na rowerze mnie odwiedziła pierwszy raz.Już prawie dwa tyg.temu miała urodzić i nic.Dzisiaj znow ma wizytę,zobaczymy co jej gin.powie.Własnie mi mówiła,że pali paczkę dziennie,a nie raz więcej,ale jej gin.nie kazał juz rzucać(nie wiem,czy to prawda,ale tak mówią wszystkie palące w ciązy,nie uważacie).Wypiła u mnie herbatkę i pojechała rowerem do domu,a ma kawałek drogi i na 15.30 znów rowerem na wizytę.Brzuszek miała taki,jak ja w 4 mies.Była rano u dentysty i jej się pani doktor zapytała czy to 3 czy 4 mies. ha ha. :laugh:

Przyszły rolki dla Mariki-fajne i zadowolona jest.Już poszła wypróbować :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #358210 przez Anna77
A ja już skrzynki zapełniam ziółkami. Co prawda pewnie jeszcze tydzień na noc będę musiała brać je do domu, ale już przynajmniej mam. Jutro jeszcze zawiozę z dwie, trzy do obsadzenia kwiatkami i będzie super. A reszta - po 15.05.

W ogóle już odliczam niemal dni do końca. Już nie mogę się doczekać, chociaż im bliżej tym bardziej się denerwuję.

12 lata 7 miesiąc temu #358211 przez maksiu
Olga a ona moze wysoka jest ze taki malutki ma ten brzuszek bo u mnie kolezanka ma termin na czerwca a brzuszek to ma polowe mojego haha
super ze wrotki przyszly i corcia zadowolona

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #358214 przez bidol
jestem - kochane, jestem - i padam z nóg- krew spuszczona :laugh: mam nadzieję że wyniki będę ok. Ale na tą okazję się tak objadłam że szok :ohmy:
Krew oddałam o 9.00 więc byłam na czczo - ale po drodze kupiłam sobie truskawek - mniam - pycha takie normalnie jak z pola :laugh: i gruszkę - mniam mniam :laugh: zaszłam na szmatki - UWAGA - Kamilce tylko balerinki kupiłam :laugh: Sebie kilka rzeczy i Sobie kurtkę i bluzę :laugh: Póżniej pilnowałam Emilki (córka szwagierki) a szwagierka buszowała w lumpku. Właśnie dolazłam do domu i zjadłam 2 naleśniki ze szpinakiem żótym serem i sosem czosnkowym :S mniam - Tylko szkoda mi Kamilki bo jej chyba to raczej nie smakowało - chyba się obraziła ;)

Agnesssa - ja śladu niemam i krew mogła bym oddawać codziennie :laugh:

Daners - chłopek chciał mojego Buzza zobaczyć :) a przy okazji okazało się że gondolkę mogę w obie strony mieć :laugh: przodem i tyłem do kierunku jazdy :laugh:
Co do wzroku to jest taka dość duża możliwość - Ja przed ciążą kiepski wzrok miałam, ale dało się wytrzymać a okulary nosiłam tylko jak musiałam - a teraz noszę non stop i powiem szczerze że są już nie wiele pomagają - Po porodzie poczekam troszkę i zobaczę czy mi się polepszy - jak nie to pójdę wyrobić następne :dry: ale wesoło nie jest ja z 2m twarzy dokładnie nie widzę :dry:

Anna - super że Mateuszek zdrowy :laugh: i jaki już duży chłopak z niego :laugh: a z łożyskiem to nie przelewki. Z Sebkiem w ciąży lekarz nie zauważył że łożysko się starzeje i Sebek prawie umarł - w dodatku urodził się po terminie - co mu jeszcze bardziej zaszkodziło, był chudziutki niedotleniony i miał zapalenie płóc :( Na szczęście był silny, ale lekarze nie dawali mu wielkich szans :(
A co do Twojego Małżeństwa - to temperamentni jesteście - My gdybyśmy mieszkali z teściami to pewnie bylibyśmy już po rozwodzie :dry:
Anna - co do krzewów - to pytam - bo wczoraj szlag mnie trafił - pojechaliśmy do centrum ogrodniczego i facet mi tam mówi że w tych gazonach w zimę wszystko mi umarźnie i żeby przeżyło to musiała bym na zimę wkopywać do ziemi :angry: załamka - bo z tym wiele zachodu jest - ale poczytałam w necie - i to co Ty mi jeszcze napisałaś uspokoiło mnie :laugh: Bo ja się za bardzo na tym nie znam :huh: nawet niw wiem co tam powkładać żeby jakoś fajnie to wyglądało - jakieś kompozycje muszę porobić :huh: :unsure:

Maksiu - chętnie oddam za Ciebie krew - ja lubię -nawet honorowo oddawałam :laugh:

Olga - ummmmm ale widoki :cheer: :silly: Z pampersami to mnie nikt chyba nie przebije - :lol: :silly: newborn (w żółtym opakowaniu) op.43szt. -newborn (premium-złote) op.78szt - mini(2) (też premium) op.72szt. - spora, ale nie zdążę się obejżeć a trzeba będzie lecieć po następne :blink: Co do przesyłki - to kurier bierze jakieś chore pieniądze 50 zł to powiem tej kobitce - żeby pocztą ten fotelik wysłała :laugh:

Chłopek - ja też mam astygmatyzm :dry:

Anszka - to na te zajęcia nie chodziły chyba te baby z rozmów w toku - co w pełnym makijażu i zrobioną fryzurą i tipsach jechały rodzić - i nawet porrawiały się - co by ładnie wyglądać :laugh: :ohmy: Ja to na 100% będę korzystać z prysznica - tak długo będę tam siedziała ile się będzie dało :laugh: Co do skórczów - to miło by było gdyby któryś z lekarzy tego przestrzegał :angry: Ja rodząc Sebka jechałam do szpitala mając skórcze mniej niż co 3 min - i lekarz pytał sie mnie - Po co przyjechałam :unsure: nie chciał mnie nawet przyjąć - ale że porodówka była pusta to położna zasugerowałam że mogę tam sobie łazić :dry:

Saiko
- mi się wydawało że mam w miarę mały, ale dziewczyny uświadomiły mnie że mam jednak duży brzuch :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #358216 przez Olga
maksiu napisał:

Olga a ona moze wysoka jest ze taki malutki ma ten brzuszek bo u mnie kolezanka ma termin na czerwca a brzuszek to ma polowe mojego haha
super ze wrotki przyszly i corcia zadowolona

maksiu własnie,że mała jest,nie ma więcej niż 1.60cm.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #358252 przez Daria23
Hejka ja właśnie wrociłam byłam z moim Michem w miescie u fryzjera i na zakupach nie powinnam chodzic ale wolałam jechac z moim bo on nie wiadomo co by kupił:)kupilismy troche ciuszków dla Tymka i butelke,reczniczek z kapturkiem,smoczki,szczoteczke z grzebykiem te cążki itp kupiłam sobie jeszcze ta maść maltan na sutki i zaczynam od dzis kuracje:)a teraz juz bede leżeć:)

12 lata 7 miesiąc temu #358271 przez bidol
daria -leż leż :kiss:

w rozmowach w toku jest o moim mężu :silly: mój tylko na szczęście chodzi do pracy :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #358286 przez Majowka
czesc dziewczyny,

Juz w domku. Stopy nie mieszcza mi sie w butach, strasznie zmeczona jestem...obeszlam tyle tych sklepow, ale kupilam to co chcialam, wiec tak, mam gabke i pokrowiec do zmiany pieluszek. Pokrowiec granatowy :) Strasznie duzy jest ten materacyk, ciekawe jak mi sie to zmiesci na komode, bo chcialam ustawic poprzecznie, ma wymiary 76x55 kolos. Wy tez takie macie?
Kupilam tez ten worek na zabawki, tez ogromny, ale namowily mnie, ze dzieciaki maja tyle zabawek wiec sie przyda, nie wiem... jeszcze moge wymienic...tak wyglada

Fotel przyjechal, ale wrocilam go spowrotem, mial male odchylenie w oparciu, nie mieli nic przeciwko, wiec w sobote przywioza drugi :)

Kamyczka, dzieki za cenna rade odnosnie zbadania siatkowki oka przed porodem, nie slyszalam jeszcze o tym, a tez nosze okularki.

Agnessa, ja tez sie boje antykoncepcji po tych dlugich starankach, ciekawe jak to bedzie, na razie o tym nie myslimy...

M_M, jak tam wizyta??? Opowiadaj!

Daria, super ze zakupy udane!

Bidolku, lece po truskawki (w klapkach)..acha wlasnie, u nas tempka skoczyla do 30 stopni! :laugh: Nareszcie!!!!

a, jeszcze cos, kolor scian jest dokladnie takie jak tlo na zdjeciu! Podoba sie Wam?
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #358299 przez mloda_mamuska
Ja juz po wizycie. nie mam humoru i jestem zla..ide zrobić obiad i jak wrócę to nadrobię .

Nie robili mi usg i powiedzieli,że d końca ciąży nie będa mi robili chyba,ze coś bedzie nie tak z ciążą... :dry: :dry: :dry:
wiec nie zobaczylam małego... pomacała mi tylko brzuch ,pouciskała,zmierzyla i przez taki mały przyrząd posłuchałam bicia serduszka. (taski sam przyrząd zamówiłam sobie przez internet ostatnio.. :dry: ) w sumie nei jestem zadowolona... spytalam czy mi beda badali szyjke macicy itp...to powiedzieli,ze tutaj w Anglii takich rzeczy nie robią.bo oni uważają,że kobieta jest przystosowana do chodzenia w ciąży i rodzenia i nie ma potrzeby robic takich badań..... :unsure: ...powaleni.... mówiłam,ze brzuch mnie boli w nocy i ciągnie i krocze to pwoiedziała,że to normalne,ze krew tam teraz wiecej przepływa i macica sie rozciaga i ciało przygotowuje sie do porodu...ale to normalne i nie będą mnie badali ... żenada...
oddałam im mocz,to od razu na miejscu go zbadała papierkiem lakmusowym..i niby wszystko okey. No i mega duzo krwi mi pobrali z fiolek ... a jak mi igłę wbijała to myślałam,że ją rozszarpię..tak bolało..a teraz mam mega siniaka... na szczęście na mężu się wyżyłam i przeszło mi :lol: ..... na szczęście jest mozliwy poród w wodzie . No i dostaliśmy książkę o porodzie w tym miescie i jest duzo fajnych porad.
No i mąż chce,żebyśmy chodzili do szkoły rodzenia ;) I w przyszłym tygodniu idziemy pierwszy raz . W ogóle tutaj są bezpłatne szkoły rodzenia. To My wybraliśmy sobie taką,która znajduje się w tym szpitalu,w którym będę rodziła ;) od razu zobaczę jak szpital wygląda i to pomieszczenie z wanną do rodzenia. :)
Ogólnie te babki bardzo miłe były ,ale żadnych badań nie robiły..tylko ta krew i mocz i tysiąc pytań... całą kartę ciąży już mi uzupełniła. Wywiad zrobiony. Teraz za dwa tygodnie na następne pobranie krwi i moczu. Ale Myślę,że jakbym miała jakąś infekcję dróg moczowych to w moczu by wyszło... ogólnie i tak planujemy zrobić USG prywatnie ,bo nie wyobrażam sobie nie widzieć Oliwierka do końca ciąży :)

to chyba tyle. niestety nie wiem ile waży. :( i nie widziałam Go ... :(

ale najważniejsze,ze niby wszystko okey.jakby coś się działo to będę jechała do szpitala.. .tam pewnie zrobią USG ,jesli powiem ,ze bardzo źle się czuję.

ide robic ten obiad i wrócę do WAS ;)

12 lata 7 miesiąc temu #358310 przez Majowka
M-M, czyli wszystko dobrze! :woohoo: Szkoda, ze tego usg nie zrobili, ale widocznie przechodzisz wzorowo ciaze i nie ma takiej potrzeby :)
Ciesze sie ze mocz ok, a kiedy beda wyniki krwi?
Dla uspokojenia samej siebie tez bym chba poszla prywatnie na to usg, zawsze to nowy kontakt z innym ginekologiem, moze uda Wam sie kogos poszukac.

12 lata 7 miesiąc temu #358317 przez Kamyczka
MM współczuję :( ale widocznie jest wszystko ok,ale pewnie bym poszła prywatnie zobaczyć maluszka :blink: nie smuć się!!!!
Majówka,fajny marynarski worek kupiłaś!
Daria nie szalej z tym chodzeniem,ale dobrze że mąż zawiózł :)
Ja się jutrzejszego popołudnia doczekać nie mogę

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #358325 przez Olga
Kamyczka ciekawe ile Twój maluszek będzie ważył,bo jesteśmy tak samo w ciąży,a ja się martwię cały czas,że mój taki duży.Daj znać po wizycie. :laugh:

m m nie martw się,widocznie jest wszystko ok.Ja z Mariką ani jednego usg nie mialam i przeżyłam,a teraz to mi samej wydaje się,że trochę przesadzamy z tymi badaniami i same się nakręcamy,jak nam nie dają.Jak u mnie wczoraj,wszyscy byli załamani,że usg nie miałam ha ha.

majowka super ten worek,ja nie wpadłam na pomysł na takie coś.Podoba mi się :)

12 lata 7 miesiąc temu #358327 przez Kamyczka
Olga,sama się zastanawiam ile waży :blink: teoretycznie powinien ponad kilogram na tym etapie :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #358328 przez Olga
Kamyczka mój w 27 tyg.ważył 1511g.i dlatego się boję. :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka