BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #358099 przez Anna77
no nic, dosyć tego siedzenia przed laptopem. Idę na balkon sadzić ziółka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #358101 przez maksiu
Laski z kad te moje dziecko ma tyle energi od godziny 5,50nie spi i nie zamierza isc spac:( ja bym juz dawno padla ae nie on kurde blade ide znim na podworko chwile moze usnie jak sie przewietrzy
tylko nie naskrobcie za duzo bo nie doczytam ;) ;)

12 lata 10 miesiąc temu #358102 przez Olga
daners napisał:

agnesss własnie niema juz takich przeciwskazan podobno... Moja siorka ma sporo wade i owszem mial cc przez wade ale od niedawna slyszalam ze juz na to nie ida.. wiec sama niewiem..
pewnie bede musiala sie przejsc i zbadac oczy i zapytac ginka co mysli..jejciu ja niechce byc slepa;/

Olga szukasz nadal fotelika bo na all patrze i widze do mutsy z baza jest licytacja ;]
...choc pewnie sledzisz :) ale tak mi sie rzucilo w oczy

daners ja juz kupiłam,tylko przeszło dwa tygodnie czekam za przesyłką,ale juz wczoraj mi ta babka napisała,że dzisiaj wyśle.I ja kupiła Maxi Cosi fotelik,jakoś ten Mutsy mi się nie widział. :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #358103 przez mloda_mamuska
chłopek
to straszny dupek z tego Twojego byłego !... dobrze,ze znalazłaś LEPSZEGO ! :blink:

Majowka
trzymam kciuki za zakupy ! :kiss:

ja uciekam na zakupy,bo pustki w lodówce :silly:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #358104 przez anszka
Maksiu - a jaki masz rozmiar kołderki, bo ta jest 120x90, a ja mam na przykład 135x100
Anna77 - cieszę się, że z Mateuszkiem i Tobą wszystko dobrze :)
Chłopek - masz leżeć!
Majówka - pochwal się później zakupami :)
Agnesssa - a myślałaś o tym, żeby przejść na soczewki nigh&day? wg mnie są lepsze, oko tak nie wysycha i jaki komfort, jak w nocy na zegar można spojrzeć :)
Heheh, ja to nawet nie mam aktualnych szkieł w okularach, więc muszę to jeszcze przed porodem załatwić.
M_M - czekamy na meldunek :)
Olga - córcia koziołki z Poznania przywiozła?
Bidol - zasłabłaś w tym laboratorium?

PS W aptece doz... są już dostępne pampersy 1, gdyby któraś miała zapotrzebowanie

12 lata 10 miesiąc temu #358105 przez chłopek
m_m 100 razy lepszego czasem sie kłucimy ale jak to w małżenstwie, a tak to życ bez siebie nie mozemy

boli mnie cipka ale juz wiem czemu mały tak strasznie mnie tam uderza jak sie przeciaga

12 lata 10 miesiąc temu #358107 przez daners
agnesss tez na slub sobie zakupilam soczewki :) ale oczy potem glowa tak mnie bolaly ze masakra ja mam astygmatyzm i jak sie kiedys rozgladalam to drogo wychodza..wiec pozostaja okulary albo korekta :)ale pewnie jak dzidzia sie urodzi to szkoda bedzie mi tyle kasy wydac na oczy...

anszka mozliwe ze tez juz do -4 dojde bo mialam ostatnio 3,75.

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 10 miesiąc temu #358110 przez chłopek
daners bedzie bedzie szkoda wiem po siostrze
anszka dzieki z info, ja musze kupic

12 lata 10 miesiąc temu #358111 przez anszka
Daners- też mi się marzy korekta...

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #358112 przez agnesssa
Anszka No właśnie myślałam o nich, ale mi okulista odradził :huh: Mówił, ze właśnie oko szybciej wysycha... ale jak mówisz, że jest gites, to może sobie zakupię i spróbuję :woohoo: Zdecydowanie lepszy komfort, jak nie trzeba pamiętać przed spaniem o ściagnięciu. A w tych czasami jak mi się przysnęło w dzień, to oczy wysuszone jak smok miałam :blush: A jakiej firmy używasz :unsure:

Anszka Daners Docelowo też bym chciała korektę sobie zrobić, ale problem polega na tym, że musi być stała wada, a mi się ciągle pogłębia :( Przynajmniej raz w roku muszę zmieniać na mocniejsze soczewy i okulary :angry: :angry:

Majówka powodzenia w zakupach :woohoo:

Maksiu no to masz aktywnego malucha, ciekawe jak się urodzi, czy będzie tak dokazywać :ohmy:

Daners to współczuje :huh: Najgorzej jak nie ma wyjścia :dry: Ale mam nadzieję, że Ci się uda korektę zrobić :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #358116 przez Olga
anszka tak przywiozła takie drewniane koziołki i pocztówki z widokiem Poznania,jednym słowem straciła prawie 60 zł.przez te parę godz.Wróciła zmęczona,ale zadowolona.Ty jesteś anaszka z Poznania?

U mnie w rodzinie nikt nie nosi okularów,tylko moja młodsza córcia od roku ma przepisane.Ma słabą wadę +0,5 ja to się w ogóle na tym nie znam.Na początku nie za bardzo nosiła okulary,tylko w szkole i jak lekcje odrabiała,ale teraz tak się do nich przyzwyczaiła,że nawet jak biega na dworzu czu jak wczoraj na wycieczkę jechała,to się bez nich nie rozstaje.Chyba w nich lepiej widzi,że tak o nich pamięta.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #358119 przez daners
agnesss to ja nieslyszalam ze musi byc stała wada. Moja tez sie pogłebia najgorsze bo nosze cały czas okulary i myslalam ze chociaz przystopuje a wciaz pogorszeniem a tu nic tego... zaniedlugo bede miec takei jak dno od butelki bleeee...
Minusem jest dla mnie to ze nie zaloze okularów przeciwslonecznych bo jak...i niemaluje oczy np.cieniami nad tym ubolewam :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #358123 przez anszka
Agnesssa- ja mam takie:
www.szkla.com/91_purevision-6-szt-gratis...-purevision-2hd.html
zamawiam z tej strony, bo czasem dostawa jest gratis i zawsze jakiś gadżet dorzucą (najczęściej płyn do soczewek).
Mój optometrysta bardziej chwali te miesięczne, bo niby więcej tlenu przepuszczają. W tych na dzień często mi się oko przesuszało i nawet raz jak zasnęłam, to potarłam oko i mi pękła soczewka, ból był okropny, ale obeszło się bez interwencji lekarskiej :) Tych używam od trzech lat i jestem bardzo zadowolona.

Olga- nie urodziłam się w Poznaniu, ale trochę tu życia już spędziłam :)
Koziołki w każdym razie są obowiązkowe :)

Daners
- no to współczuję, że Ci się kontakty nie sprawdziły, bo mnie najbardziej zachwyca szerokie pole widzenia :) a te nasze szkła to coraz grubsze się robią :(
Ja sobie kiedyś zrobiłam szkła korekcyjne przeciwsłoneczne, nie wyglądało to może tak dobrze, jak zwykłe okulary przeciwsłoneczne, ale przynajmniej stwarzałam mniejsze zagrożenie jako kierowca :)

Też myślałam, że wada może się pogłębiać, koleżanka miała korektę, ale ona miała -9 :ohmy:

12 lata 10 miesiąc temu #358126 przez daners
dobra kobitki ja uciekam :) wystawiłam suknie slubna na sprzedaz hehe bo miejsce zabiera i musze jechac do mamy bo dzis pierwsza chetna na przymiarke sie odezwała :)

anszka cóz zrobic,podobno okulary dodaja mi uroku tak mówia wiec tym sie pocieszam i je nosze ;p hahahahah

Miłego dnia zycze kazdej z Was :)baj baj

12 lata 10 miesiąc temu #358128 przez Kamyczka
Hejka wszystkim mamusiom!
Maksiu,na początku pisałyśmy przecież,że jesteśmy z tego samego województwa :blink: jestem z Olsztyna :) i fajny ten komplet pościeli!
Dziewczynki,ilość dioptrii nie ma wpływu na cc.Każda kobieta z wadą wzroku musi iść do okulisty,najlepiej na krótko przed porodem zbadać siatkówkę oka,to ważne.A badanie musi być jak najbardziej aktualne czyli jak najbliżej porodu,ja idę na koniec czerwca i trzeba je zabrać do porodu.
Chłopek,Daria jak się czujecie?Ja mam dziś znów te dziwne kłucia w pochwie,wczoraj nie miałam,więc pewnie to synek macha rączkami tam dziś.bo szaleje od rana.Aż się boję iść na ten pedicure.
Anna super,że z maluszkiem jest ok i z Tobą też.
MM daj znać po.
Olga Ty dzis idziesz na usg?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka