BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #358130 przez Olga
kamyczka,nie ja idę za 6 dni dopiero :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #358131 przez Kamyczka
Olga to coś mi się pomyliło :unsure: sorrki

12 lata 7 miesiąc temu #358133 przez Olga
ale bardzo bym chciała,żeby to było dzisiaj ha ha. :laugh: Trzeba się uzbroić w cierpliwość.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #358134 przez anszka
Kamyczka - też wybieram się pod koniec czerwca do okulisty :)

Pamiętajcie też o posiewie na paciorkowca przed porodem, nie wszyscy lekarze jeszcze to zlecają, a to ważne badanie przy porodzie naturalnym.
U mnie w szpitalu każda kobieta, która nie ma takiego badania, jest traktowana jak potencjalnie zarażona i wtedy (być może niepotrzebnie) trzeba kilkakrotnie kłuć maleństwo.

12 lata 7 miesiąc temu #358136 przez chłopek
kamyczka mnie też kłuje ale to pewnie przez to zakarzenie,
a dzisiaj mały akurat strasznie mnie uderze głową i pupe wypina
daners no to ci sie ze suknia udało moaj sie nie sprzedala a juz tyle razy wystawiona była
musze napisac do babki o wózek czy jak nie ma na niego chetnych czy mi go przytrzyma moze mój sie sprzeda bo kasy narazie nie mam zeby go juz kupić, akurat na ten bojler gazowy mi poszło :(

12 lata 7 miesiąc temu #358137 przez Daria23
kAMYCZKA czuje sie w miare dobrze ale moj brzuszek sie mocno naciaga i jak chodze to czuje taki dyskomfort....kochane uciekam bede pozniej buziaki

12 lata 7 miesiąc temu #358138 przez anszka
Daria - a Ty też pamiętaj, że masz się oszczędzać!

12 lata 7 miesiąc temu #358140 przez Kamyczka
Anszka,mój gin mówwił mi,że wymaz dopiero w 37tc.A Ty kiedy masz wizytę?

12 lata 7 miesiąc temu #358143 przez chłopek
anszka przy Ksawciu tez jakos w 37 tyg robiłam wymaz
teraz mam wizyte w 36 to moze juz mi zrobi

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #358144 przez agnesssa
Anszka to ja z tej samej firmy używam, ale tych allegro.pl/soflens38-optimafw-bc-8-7-1sz...cja-i2315532892.html :lol: Ale faktycznie spróbuje tych całodobowych :woohoo: Dziękuję za linka :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #358146 przez Kamyczka
Ona też rodzi w lipcu,a jaki mały brzusio:
nocoty.pl/gid,14470184,kat,1013703,title...ia.html?ticaid=6e6ac

12 lata 7 miesiąc temu #358150 przez chłopek
ide do męża buzka

12 lata 7 miesiąc temu #358151 przez anszka
Kamyczka - no tak ok. 37 tyg., ale piszę w razie "w", aby się upomnieć, gdyby któreś lekarz nie zlecił.
Agnesssa - daj znać, jak przetestujesz :)
Chłopek - matko, Ty już niedługo rodzisz :)

12 lata 7 miesiąc temu #358156 przez saiko
Czesc mamuśki,

nie czytałam Was 2 dni i mam 30 stron do nadrobienia :/
masakra, myslalam ze nigdy nie uda mi sie doczytac
poniższe wpisy moga być troszkę bez ładu i składu ;)

ja mam cellulit i od chyba zawsze miałam niestety :(

przytyłam juz ze 12 kg wiec zazdroszczę tym z Was, które przytyły mniej :D
ja nie mam co marzyc o wcisniecu sie teraz w spodnie sprzed ciazy, ba - spodnie ciazowe sa juz ciasnawe pod brzuszkiem zwlaszcza jak siedze

Majowka - naprawde super zdjecia :D

ja siary nie mam i nie mnialam do tej pory i wale sie tym nei martwie - jescze zdazy mi sie znudzic wiecznie mokry stanik i potrzeba noszenia wkładek :) obecnosc/brak siary w ciazy nie oznacza nic, tak samo jak wielkość piersi nie wpływa na ilość mleka

Bidol - ale masz brzucholek :) moj jest chyba odrobine mniejszy

brzuszek smaruje raz dziennie, chyba, ze zaswędzi to lecę i smaruje jeszcze w ciagu dnia

wczoraj bylam na 2 szkole rodzenia - było o porodzie. Póki co jestem spokojna i myślę, że nie będe panikować.

M_M, Madeline - ale Wy gnojówy jesteście :D ja w lutym skończyłam 30 :D

anszka napisał:

Mnie by zjadły wyrzuty sumienia, gdybym paliła w ciąży.

dokładnie, ja mam wyrzty sumeinia, ze wypijam dwie kawki dziennie i że jem słodycze i czasem piwko 0,5% ;)

anszka napisał:

A wiecie co mnie zdziwiło w szpitalu? Właśnie to, że babki z zagrożoną ciążą paliły w wc i nikt z personelu nie reagował.

Anszka - to sa dorosłe osoby, nie ma sensu im zwracać uwagi. One doskonale wiedzą, że nie powinny palić.
To tak jak pies teściów - wie, że jej nie wolno kłaść się na naszym łóżku i że dostanie za to po tyłku - ale wystarczy się odwrócić...

Chłopek - to głupio, że w szpitalu nic Ci nie powiedzieli o pęcherzu

dziewczynki - na zgage polecam Gaviscon - jest naprawde skuteczny i można w ciąży. Mi nic innego nie pomaga a zgagę mam totalnie randomowo - po wszytskim może wystąpić.

chłopek napisał:

na poczatku sie nie bedziesz mogła doczekac kiedy zacznie chodzić a później wszedzie trzebab bedzie biegac za tym maluchem :)

dokladnie tak mowią moi znajomi. Najpierw "niech zacznie chodzić" a potem "niech on usiadzie choc na chwile", potem "niech ona zacznie mowic" a pozniej "niech on zamilknie choc na godzine" :D

co do siusiaków to mam zamiar zapytac już po porodzie położnych i potem pediatry, ale gdzies chyba slyszalam, ze na poczatku nie powinno sie zbytnio przy nich majstrowac - dopiero pozniej. neisttey z ptaszkami i jajeczkami to troszke zmartwienia jest - jest kilka chorob, ktore występują u małych chłopców, ale mysle ze trzeba spytac lekarzy

agnessa - ja tez sie zastanawialam na dym kojcem ale poki co sobie darowalam, radze sobie poki co z kołdrą - wpycham troche pod glowe, pod brzuch i miedzy nogi :D i jest mi wygodnie

co do pieluszek to dostałam całe opakowanie Pampersow 1 (43szt) i Huggiesow 2 (90szt) - znajomym zostało po ich maleństwie

wybralam juz lekarza tutaj na mazurach (pracuje w szpoitalu w ktorym bede rodzic) i jeszcze musze zapisac sie do przychodni. W poniedzialek to jeszcze do W-wy jade na usg a potem wizyty juz co 2 tygodnie wiec rozstaję sie z tamtym lekarzem, niestety. Ale ten tez podobno dobry i ma dobry sprzet i całkiem niedrogo bierze za wizyte.

ja po porodzie chce wrocic do tabletek a 2 dziecko tak za 2-3 lata zeby w trakcie wychowawczego mi sie udało. Pozatym chcialabym zeby miedzy diecmi byla roznica nie dluzsza niz 3 lata. Pamietajcie, ze karmienei piersia nie zabezpiecza w 100% przed ciaza.

m_m - no ja tez zawsze z wycieszek przywozilam jakies "kurzałki" i potem stały na szafkach i polkach. A teraz widze jakie to badziewne śmiei są. Ale w mlodym wieku sie tego nie widzi - ba, nawet dorosli potrafia takie kupowac.

Daria - ja swojego poznalam dzieki swojemu ówczesnemu narzeczonemu w grze komputerowej 3 lata temu ;)

co do mycia, to niektorzy polecaja kąpać dzieci w wanience na poczatku tylko wlasnie co 2-3 dni, ale codziennie przemywać wilgotnym ręcznikiem. Przyklad:
ebobas.pl/artykuly/czytaj/806/pielegnacj...zesto-kapac-niemowle

Chlopek - uważaj na siebie kochana i maluszka

maksiu, M_M - ja jestem najmłodsza stażem małżeńskim - 1,5 tygodnia :D

daners - tez tak mam z oczami :( męża musialam poprosic zeby powiekszyl napisy jak ogladalismy ostatnio film :( w ogole to po 2 ciazy zrobie sobie korekte wzroku. Ja chcialam na ślub kontakty, ale na szczescie nei kupilam bo dopadła mnei tak aalergia (Brzoza lub topola), ze oczy mi troszke łzawiły i swędziały więc nie wiem czy bym wytrzymala ;)

na obiadek tak jak wczoraj mam szczawiową z jajkiem :)

maksiu - ja na razie rożka nie kupuję, nie wiem czy jest potrzebny ??

12 lata 7 miesiąc temu #358157 przez maksiu
Jestem ja:) No moje dziecko smacznie spi w koncu bylismy na rowerku troszke i teraz usnal ciekawe jak dlugo :)ja mam tez wade na te lewe oko i wcale nie bylam u lekarza przed porodem i w szpitalu tez sie nie dopytywali o wzrok!! Co do badania na posiew to ja mialamz maksem cytologie robiona 2 razy bo 1 jak mieszkalam w ilawie a 2 jak juz w nml pod koniec ciazy te4raz narazie nie robilam nic takiego wiec nie wiem , wiem ze w 36 tyg bede musiala robic combsa jeszcze raz :)
A mnie dzis zaskoczyl telefon od mojej poloznej:) zadzwonila i pytala jak sie czujemy i wg zapraszala na wizyte ale dopiero w czerwcu bo ten miesiac jej nie ma za bardzo wiec i nawet mi nie pasuje:) powiedzcie mi mamusie jak oduczyc od pampka?? kude am dwa nocniki w domu i zaden nie jeste uzywny bo mojedziecko tylko pampki i nic wiecej juz sily nie mam

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka