BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #364620 przez maksiu
saiko to ty masz wrecz odwrotnie niz ja do picia jej ostatnio to potrafie przez caly dzien tyle wypic ze szok a przez pare dni nic innego nie pilam jak mleko tyo ze 2 litry moze przez dzien wypilam

MMTo tak jak ja tyle ze ja mma cos w kodowane i co godzina sie budze jak zaczne od tej powiedzmy 2 to co rowna godzina potem poki m nie wdsatnie do pracya jak on juz pojdzie to kja bym spala w najlepsze , mi zdjec nie wyslwietlilo a co do cwiczen ja ci nie pomoge ale przy dziecku nie wiem czy bedzie potrzebny karnet bo i tak bieganie wkolo i spacery zrobia swoje, Bidol ma racje ja z maksem przytylam 20 kg w ciagu moze 2 3 miesiecy zzucilam te kg nawet niewiedzac gdzie i kiedy, co do chusty kochana to ja nie mialam ani tego ani tego poprostu jak karmilam malego np na siedzaco i potem kladalm go sobie na ramie zeby mu sie odbilo to nie raz tak zasypialismy i bylo mi wygodnie(pod kregoslupem poduszka:)) wiec niewiem czy to wg potrzebne jest

Majowka nie tylko kochana u ciebie bezrobocie wsdzedzie tak jest

Martella to tak jak ja przed ciaza wazylam moze jakies 54 kilo a po ciazy chwila momemnt i 50 :>)

Bidol co do porodu to chyba jako jedyna sie nie boje:) pierwszego balam sie jak nie wiem a teraz podchodze na luzie do tego co ma byc to bedzie, z maksem chcialam nawet cc na zyczenie ale sie nie udalo i moje dziecko wyskoczylo ze mnie w 20minutach:) wiec moze i teraz bedzie tak latwo i sie dlatego nie boje

ANNAChyba nawet wiem czyja ta wypowiedz byla ;) ale bylo odwrotnie najpierw samolot potem usg :blush: :laugh: :laugh:

No i cos mi sie pochrzanilo i juz wiecej nie odpisze bo mi net nie wskakuje:( nwet nie wiem czy tego posta mi wkleji

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #364625 przez Dżasta
Hej dziewczynki jestem juz:)
Wczoraj wrocilismy pozno z tej szwecji i juz na nic sily nie mialam, normalnie nog nie czulam. Od razu poszlam spac i uwaga dzis spalam do.... 12 :ohmy: sama jestem w szoku.Ja tu dopiero wstalam i zjadlam sniadanie, a maz juz z pracy wraca :laugh:
Zakupy w sumie udane, kupilam sobie kilka nowych szmatek, bo juz prawie nie mialam w czym chodzc. Mai duzo sie nie dostalo, ale ja nie zamierzalam jej duzo kupowac, bo juz prawie wszystko mam dla niej :D
I czuje sie tez dobrze.Brzuch oczywiscie byl twardy wczoraj, ale bez zadnych boli, wiec to pownie dlatego ze chodzilam duzo.
Juz nie moge sie doczekac nastepnego piatku, bo mam wizyte, choc te moje nie wygladaja tak fajnie jak wasze, bo ja prawie nic nie dowaduje sie o moim malenstwie :( ale i tak sie ciesze.
Kupilam sobie wczoraj watrobke i bede ja jesc dzis na obiad :lol: tylko czekam na meza az przyjedzie i pomoze mi ja zrobic, bo ze mnie taka kucharka jak z koziej dupy traba :P
No teraz sprobuje nadrobic te ponad 10 stron co napisalyscie wczoraj :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52504 [/url]

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52499 [/url]

12 lata 7 miesiąc temu #364628 przez maksiu
Kamyczka to zapraszam i ciebie anszka tez jeszcze jeden zostal wiec podziele was na pol, no i lody mam
a wczoraj jednak udalo mi sie m namowic a te hamburgery i sobie zamowilismy i do tego kebaba w bolce mniam ale sie najadlam ruszyc sie nie moglam , a co serwujecie dzis na obiad?? Ja dla siebie i maksa zrobie jajecznice z pomidorkiem na maselku
a m z wujem dostali ziemniaki i sledzie w smietanie mi sie zaczyna jutro 33 tydzien :)

12 lata 7 miesiąc temu #364632 przez Daria23
Kamyczka napisał:

(Daria a Ciebie już brzuszek nie pobolewa ani krocze?Bierzesz nospę?)

Kamyczka mnie nic nie boli ani krocze ani brzuch i nie biore nospy mam nadzieje ze jak najdłuzej tak bede miała...a ciebie Kamyczka boli???

Ale dziewczyny smaka robicie a ja tez nic w domu słodkiego nie mam:(:(

12 lata 7 miesiąc temu #364639 przez chłopek
ja byłam w sklepie myslałam ze Ksawcio zasnie ale sie przeliczyłam,

12 lata 7 miesiąc temu #364653 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

Kamyczka mnie nic nie boli ani krocze ani brzuch i nie biore nospy mam nadzieje ze jak najdłuzej tak bede miała...a ciebie Kamyczka boli???

Ale dziewczyny smaka robicie a ja tez nic w domu słodkiego nie mam:(:(

Daria ja biorę nospę,niby brzuch się napina już,ale czuję "ruchy" w kroczu,to maluszek pewnie

12 lata 7 miesiąc temu #364656 przez Daria23
ja tez czuje maluszka ze nisko na dole jest ale mnie nie boli to....a ja dostalam relanium jakby mi sie wieczorem napinal brzuch to mam brac

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #364663 przez Olga
Hej dziewczynki.Poczytałam was troszkę.Miałam ochotę na pierożki leniwe,bo Marika miała w szkole i mi smaku narobiła i zrobiłam takie na szybko z serków homo,ze śmietanką i cukrem.Teraz się ruszyć nie mogę,tak się wyjadłam.Śmietanki mi zostało i czuję,że jutro poprawkę zrobię.Pycha były. :laugh:

maksiu ja też się porodu nie boję,chociaż do przyjemności nie należy i każdy jest inny,więc nie wiadomo,co nas tym razem czeka,ale ja jestem pozytywnie nastawiona.Nie ma co się nakręcać.

Ja mam szyjkę cieniutką,ale na szczęście żadnych leków nie muszę brać,chwała temu kto wymyślił krążek,czuję się super,nie to co parę mies.temu.Wszystko robię,chociaż wiem,że nie powinnam,ale ja już tak mam,nie lubię stękać nad sobą. :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #364666 przez mloda_mamuska
ja juz wysłałam męża do pracy i jestem z Wami ;)

dżasta tylko nie za dużo tej wątróbki ! ;))

agnessa świetna ta historia karuzeli ! jakaś cudotwórcza jest :laugh:

Anna poproszę o przepis !
jeju ...ale bym zjadla truskawyyyyyy :huh: :huh: :huh: tak przepysznie wygladają :kiss:

ide po loda...:)

12 lata 7 miesiąc temu #364669 przez chłopek
dzasta wątróbka pycha :) dobra z pomidorami.
olga krążek zbawienie moja siostra też miała, u mnie było za późno na krążek

12 lata 7 miesiąc temu #364675 przez Anna77
mm - proszę - przepis na moim zdaniem świetne ciasto (na dwie porcje=dwie tarty) 0,5kg mąki pszennej, 1 kostka masła 250g, 2 łyżki oleju, 0,5 szklanki wody maksymalnie, bo nie trzeba wlać wszystkiego, wszystko zależy od mąki, 1 łyżeczka soli. Zagniatasz bardzo szybko ręką lub wykorzystujesz mikser z ostrzem do kruchego ciasta. Potem dzielisz na pół - jedna część na 30 minut do lodówki, druga część, na następny raz, do zamrażarki. A co do wypełnienia, to tylko kwestia wyobraźni :) Dzisiaj robiłam bitą śmietanę, rozpuściłam też w kąpieli wodnej białą czekoladę. Jak się wystudzi, dokładasz powoli do ubitej (niesłodzonej!!!) śmietany i chwilkę miksujesz razem. Możesz dodać fix'a do śmietany, nie będzie się "rozwarstwiać". Na to owoce i gotowe. Fajne są też kremiki z wykorzystaniem mascarpone.

12 lata 7 miesiąc temu #364677 przez Anna77
Dżasta a na wątróbkę też mam ochotę. Tylko że ja baardzo lubię i z reguły wciągam dużo, a w ciąży ponoć dużo nie można :( Chyba po prostu kupię sobie malutko i zrobię, u mnie w domu to w sumie tylko ja i Kubuś lubimy

12 lata 7 miesiąc temu #364683 przez mloda_mamuska
Anna dziekuje :kiss: na pewno na dniach zrobie.bo jutro albo pojutrze jedziemy do Tesco na duze zakupy i wrzuce dwe paczuszki truskawe i malin do wozka;D

a mój mąż jest cukiernikiem..jak m isie ni ebedzie chcialo to jego poproszę ;))

12 lata 7 miesiąc temu #364688 przez chłopek
anna ja też duzo wątróbki zawsze zjem, w ciązy jem zadko wiec nic sie nie stanie jak zjem dużo,

12 lata 7 miesiąc temu #364689 przez Olga
chłopek napisał:

dzasta wątróbka pycha :) dobra z pomidorami.
olga krążek zbawienie moja siostra też miała, u mnie było za późno na krążek

chlopek,a czemu za póżno,mi jak zakładał,to przede mną miała zakładany dziewczyna na początku 9 mies.i z nią rozmawiałam,to jej lekarze powiedzieli,że każdy tydz.dla maluszka jest dobry,co w sumie można by juz rodzić.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka