BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #364819 przez Kamyczka
MM ja dziś nic,jadłam tylko parówki i ugotowałam sobie ryż,bo miałam ochotę i na to i na to,dziwne połączenie,ale smakowało mi i cukier nie skoczył po tym :blink:
Czytałyście o tym? dziecko.onet.pl/75727,6,10,8220po_to_wla...rsi8221,artykul.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #364823 przez mloda_mamuska
Kamyczka bylo ostatnio o tym w DDTVN ...
juz dosyc glosno o tym ostatnio bylo tez w tvnstyle.
dla mnie to dziwne. ale sprawa indywidualna...
Kazda kobieta robi to,co uwaza najlepsze dla siebie i swojego dziecka.
Ja juz pisalam,ze dla rok to maximum .
No i jesli ktoras mama karmi do roku to nie uwazam tego za bardzo dziwne,ale jesli dluzej to juz mam jakies takie dziwne myśli gdzieś z tyłu głowy ...że musi byc coś nie tak z tą kobietą.. Ale tak jak pisalam kazda karmi tyle ile chce. ;)

ja zmykam robic obiadzik :blink:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #364828 przez Olga
Ja czytałam o tym,do 4 lat bym nie karmiła,ale do 2 napewno będę i nie zamierzam sie tego wstydzić.To jest sprawa indywidualna każdej kobiety,a niedługo to chyba karmienie piersią będzie zakazane,bo już takie :angry: ostatnio robią afery z tego powodu,że zaczyna mnie to wkurzać.I nie uważam,żebym miała coś nie po kolei,chciałam to karmiłam bo bardzo kocham swoje corki i właśnie nie wyobrażam sobie np.odstawić na siłę takie roczne dzieciątko.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #364829 przez Kamyczka
Olga ja też zamierzam karmić,a ile to już wyjdzie "w praniu" :blink:
MM i co pichcisz?

12 lata 9 miesiąc temu #364833 przez chłopek
Ja bylam na polu z Ksawciem patrzyl na krowki. Jutro jade na zakupy musze cos malej szwagierki kupic. Ksawcio to naprawde pieszczoch do meza tez sie strasznie przytula chyba jednak wyczuwa ze juz niedlugo dzidzius bedzie

12 lata 9 miesiąc temu #364838 przez Dżasta
Chlopek to gratulacje oby ci tak zostalo po ciazy ze nie bedziesz obgryzala paznokci :P

Ja tez uwazam ze karmienie piersia to sprawa indywidualna, do dwoch lat jest ok, choc ja tak mysle ze chcialabym karmic zanim nie wroce do pracy, a zamierzam jak mala skonczy rok wlasnie. No ale kazdy wie ze to roznie bywa. Niektore mamy rzeczywiscie troche przesadzaja, bo np 8letnia dziewczynka karmoina piersia.... bez komentarza.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52504 [/url]

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52499 [/url]

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #364843 przez Olga
chlopek wiesz,że dzieci wyczuwają takie sytuacje.Np.jak się chce gdzieś wyjść i by się chciało,żeby maluch poszedł w miarę normalnie spać,to on wtedy szaleje jak na złość.I Twój Ksawcio też pewnie coś przeczuwa :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #364853 przez chłopek
olga szkoda ze karuzela zepsuta sie okazała:( bedą ci ja wymieniać ?
mam coraz częsciej skurcze

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #364857 przez maksiu
Jestem i ja ale wybaczcie nie doczytam maly tak kopie ze co chwila jak nie krzykne auc to podskocze jej niby to mile a zarazem bolesne:)
Ja sie jeszcze popoludniu wybralam z malym do mojego taty kuzynka :)czyli mojej cioci na kawusie a moje dziecko madrala jak nie wiem usiadlo sobie do stolu i do cioci krzyczy ciocia masiu batke cie :laugh: :laugh: :laugh: no i wzial sobie gazete i czytal madrala jeden

U na jest slonecznie ale zimno mhh moze i ja jutro watrobke zrobie na obiad tylko musze sprawdzic czy mam,,
Olga ty robilas te pierogi leniwe z serkow daj przepis to moze i ja zrobie:)

chlopek a skurcze reguklarne??

12 lata 9 miesiąc temu #364866 przez bidol
Olga napisał:

bidol ja chciałam dzisiaj z tej apteki zamówić,bo moja mama sie zaoferowała,że chce zapłacić za te rzeczy dla Ignasia,a tu nie ma dostępnych Pampersów.Ciekawe,czy będa jeszcze,bo listę sobie juz zrobiłam.Balneum też wezmę z tej apteki,chociaż nawet nie pytałam ile u nas w aptece kosztuje.

wiesz - ona też nigdzie nie znalazła tych pieluszek :( i poprosiła mnie żebym na dłużej jej tą kartę pożyczyła - spoko, ale boję się że już ciężko będzie ;) a zaznaczyłaś Sobie żeby powiadomienie Ci przyszło na pocztę o dostępności produktu??

wiecie co u Nas tak dość chłodno, choć słonko świeciło - pierwszy raz od tygodnia :dry: i jak z tą znajomą gadałam już przy samochodzie to mnie tak opaliło że szok :ohmy:

jak ja się cieszę że już wszystko mam - :) już niczym się nie martwie :) a ta Moja koleżanka jest w 35 tc - i jeszcze prawie nic nie ma :ohmy: chyba po nocach bym nie mogła spać w Jej sytuacji ;)
A i dziwna sprawa - bo lekarz kazał jej zrobić badanie na zgodność grup krwi - jej i dziecka :unsure: dziwne bo konfliktu z mężem ona nie ma - co lepsze oboje mają grupę 0 - więc nie wiem po co lekarz kazał jej to zrobić :unsure:
Wam lekarze też kazali zrobić takie badanie??

12 lata 9 miesiąc temu #364872 przez chłopek
bidol wiem ze niektórym lekarz karze robić a nie maja konfliktu

12 lata 9 miesiąc temu #364877 przez maksiu
to chodzi o cionbsa??
to ja obie ale ja mam minuske a moj plus

12 lata 9 miesiąc temu #364879 przez mloda_mamuska
kamyczka zrobilam chlopski garnek ;P
ziemniaki,cebulka,miesko,pieczarki,marchewka.... ;)
oczywiscie dodalam pol paczki pieprzu,zeby moj R byl zadowolony ;P

a sobie obralam wlasnie owoce i po obraniu kiwi strasznie mnie ręce pieką ;/

u nas nie kazali mężowi robic ..a nie wiemy jaką on ma..tylko wiemy jaka ja mam. ARh+
a nie pytali nawet jaką On ma.

12 lata 9 miesiąc temu #364883 przez maksiu
Laski lece na film postaram sie napisac po jkak nie usne

12 lata 9 miesiąc temu #364884 przez martela89
Olga napisał:

Ja czytałam o tym,do 4 lat bym nie karmiła,ale do 2 napewno będę i nie zamierzam sie tego wstydzić.To jest sprawa indywidualna każdej kobiety,a niedługo to chyba karmienie piersią będzie zakazane,bo już takie :angry: ostatnio robią afery z tego powodu,że zaczyna mnie to wkurzać.I nie uważam,żebym miała coś nie po kolei,chciałam to karmiłam bo bardzo kocham swoje corki i właśnie nie wyobrażam sobie np.odstawić na siłę takie roczne dzieciątko.

Dlatego ciesze się,że moja córka odstawiła sama jak miała 10msc,bo znając mnie to by mi było ciężko ją odstawić na siłę i karmiła bym tyle ile ona by chciała.

MM uwierz mi,ze kobieta która karmi do 2-3 lat nie jest dziwna bo moja córka ma prawie 2 lata i dla mnie jest jeszcze moim dzidziusiem :laugh: jak urodzisz to zobaczysz jak to jest i jak długo mama uważa,ze dziecko jest jeszcze maleńkie :)

[url=http://vanessa-.aguagu.pl][img]http://vanessa-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png[/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka