BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #365056 przez saiko
Anna77 napisał:

mm pokarm przyjdzie sam. Ja też jeszcze nic nie mam, ale się nie przejmuje. A stymulacja piersi na tak późnym etapie, a zwłaszcza sutków powoduje konkretne skurcze.

MM - dokladnie, nie bawcie sie teraz w to. Łapki z dala od piersi :side: i nei masować brzuszkow tez

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #365059 przez Anna77
no przynajmniej skurcze. Pamiętam, że rano przed planowaną cc, Pani doktor na obchodzie dyskretnie kazała mi "tarmosić i ściskać" sutki, żeby mi się skurcze pojawiły. uwierz mi, pojawiły się, choć ja raczej jestem pozbawiona (na szczęście chyba) możności odczuwania tych bolesnych

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #365063 przez bidol
olga - spoko - będą jeszcze pewnie :laugh: a z tą karuzelą :angry: przegięcie :angry:

Ja Sebka tylko miesiąc karmiłam - (nietolerancja laktozy) wcale nie przybierał na wadze i jelita nie tolerowały mojego pokarmu :( i strasznie żałowałam :( brakowało mi takiego wtulenia maluszka :blush: tej bliskości właśnie - on nie wiedział co to cycuś ;) kiedy inne dzieci przytulały się do cycusiów Swoich mam :)
Mam wielką nadzieję że Kamilka będzie zdrowa i bardzo chcę ją karmić piersią :cheer:
Tak jak Anna pisze nie jest łatwo, ale jaka satysfakcja :lol:
M_M - masz rację to indywidualna sprawa każdej z Nas, ale powiem szczerze wnerwia mnie jak kobieta mówi nie będę karmić bo dziecko biust mi zniszczy :angry: przecież po to mamy biust a nie po to żeby faceta zaspokajać - to efekt uboczny :blink:

M_M - no niewolno - tym bardziej że jak już zaczniesz mieć pokarm to zastoje się mogą zrobić i właśnie te skórcze. Po porodzie dostaniesz pokarmu - ja tak miałam w poprzedniej ciąży i to mega dużo :ohmy: prolaktyna wtedy daje czadu :laugh:

Saiko - popieram :lol:

Anna - zazdroszczę :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #365068 przez mloda_mamuska
Póki co to jeszcze nie mam masy rzeczy z wyprawki,wiec nie dotykam ! ;))))
a tak z ciekawości chciałam się dowiedzieć czy można tak wywołać poród,jeśli jest już termin ;)

12 lata 7 miesiąc temu #365249 przez Anna77
mm pewnie zalicza się to do jednych z mnóstwa sposobów na przyspieszenie porodu.

Dobranoc i do jutra :)

12 lata 7 miesiąc temu #365269 przez mloda_mamuska
dobranoc dziewczyny !

... a ja dalej męczę się z czkawką :dry: :dry: :dry:

12 lata 7 miesiąc temu #365316 przez Anna77
Dzień Doberek. Od rana, ale na krótko. Muszę zaraz jechać do rodziców, potem odebrać Małego z treningu szermierki, odebrać starszego bo wraca z obozu. Potem jakiś obiadek gdzieś i wracam do domku. Zamelduję się późnym popołudniem.

Miłego dzionka - mam nadzieję że wreszcie ciepła wiosenno-letnia pogoda już z nami zostanie :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #365334 przez Majowka
Czesc dziewczyny,

U nas w nocy troche popadalo....

My dzis ponownie wybieramy sie do ikea po reszte gadgetow do pokoiku ( regaly, fotel, stolik, lampy, etc ) musimy zaplacic majstrom, a mieli wliczone zamontowanie regalow, wiec trzeba bedzie zamknac ten etap w przyszlym tygodniu.

Ide na sniadanko, bo w brzuszku burczy :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #365340 przez Kamyczka
Hej mamusie,ja po śniadanku,leżakuję :blink:
U nas póki co pochmurno.
Majówka smacznego :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #365348 przez saiko
Cześć Mamuśki,

u mnie cieplej niz ostatnio ale wciaz pochmurno, chcialabym taką prawdziwą wiosnę jaka była w dni u mojego ślubu :D - opalilabym troszke nogi ;)

zaraz lece zbierać stokrotki w oogrodzie bo trawa bedzei scinana i zgina bezpowrotnie :)

u mnie na sniadanko pasta z makreli - uwielbiam :D :D :D

zamowilam wczoraj wszystkie rzeczy z wszystko.dla.dziecka.pl i zaplacilam i mam nadzieje, ze paczka przyjdzie na poczatku tygodnia
a wczoraj zamowilam tez szlafroczek - taki cienki szary: szlafrok

Anna77 napisał:

mm pewnie zalicza się to do jednych z mnóstwa sposobów na przyspieszenie porodu.

dokladnie - wkleilam chyba wczoraj rano roze sposoby

p.s.
stokrotki:
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #365363 przez Olga
Cześć dziewczynki.Ja wyspana,wstałam o 9.30,nawet malerze na rusztowaniach za oknem mi nie przeszkadzali. :) Pralecczka i zmywarka już ciężko pracuja,pogoda u nas śliczna-wiosenna.Wypiję kawkę i biorę się za porządki,Olga spała u babci,więc same z Mariką jesteśmy.to nikt nam się nie kręci,może szybciej pójdzie :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #365368 przez Dżasta
I ja sie witam drogie mamusie :)
Ja jak zwykle pospalam porzadnie, pogoda za oknem calkiem niezla i jakos tak napawa do zycia :D
Ja juz po sniadanku lece zaraz pod prysznic i biore sie za porzadki w domku, az sie sama sobie dziwie jak ja teraz lubie sprzatac :ohmy: A maz moj juz od 4 poza domem, pojechal dzis na kuter ( nie wiem czy dobrze napisalam :P) rybacki w morza i wlasnie dzwonil i powiem wam ze ladny polow przywiezie do domku :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52504 [/url]

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52499 [/url]

12 lata 7 miesiąc temu #365375 przez Kamyczka
Dzasta,już zazdroszczę-nie ma to jak świeże rybki :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #365377 przez Daria23
Hej Kobity i ja sie witam w sobotni ranek a bardziej juz południe:)dzis sobie z Tymusiem pospałam do 10:30:):) pogoda prześliczna wiec i humorek dopisuje:)

12 lata 7 miesiąc temu #365397 przez Olga
Ja oglądałam powtórki Na wspólnej i usnęłam,teraz dopiero się przebudziłam.Szok ja prawie nigdy nie spię w południe. :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka