- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
Anszka kupiłam do mojego Kapsa fotelik z adapterami - ten ich - i wydaje się być całkiem fajny. CO prawda ja mam Jazz, ale pewnie fotelik do Neo jest i tak ten sam.
Moje dzieci położyły się i zasnęły, zaraz muszę ich obudzić, bo Kuba będzie się kręcić do 22 potem. Zmęczony jest bo nockę spędził u kuzyna, o 11 miał trening szermierki, potem jeszcze pojechaliśmy odebrać obsadzone i zamówione skrzynki z kwiatkami na balkon, odebraliśmy Kamila, bo wrócił z obozu. Obiadek niedaleko Starego Rynku - pyszne pierogi z pieca - w restauracji nie było klimy, a tam ciągle piece chodzą i mimo że jest duuuża i piętrowa, więc sauna była straszliwa. Wyszliśmy najedzeni i potwornie zmęczeni temperaturą. Dojechaliśmy ok. 16 do domu i chłopaki padły.
Piękna pogoda u nas dzisiaj. Bardzo ciepło, ale z lekkim wiaterkiem, więc jest przyjemnie bardzo. Zresztą chyba nie tylko u mnie piękna pogoda, bo tylko jedną stronę z haczkiem miałam do nadrobienia od rana
chłopek zazdroszczę sesji, koniecznie pokaż coś po. Nie mam chyba żadnego zdjęcia z brzuszkiem, poza tymi, które kiedyś Wam wstawiła
mm rybka zapowiada się smakowicie, często tak robię. A na ryż z tego przepisu skuszę się na bank
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Kamyczka - ja gotuję jakieś proste dania i to zazwyczaj na dwa dni, żeby nie stać przy garach, ale nie wykluczam, że niedługo poddam się kulinarnym improwizacjom mężowskim już to przerobiłam na początku ciąży i jakoś przeżyłam, hihihi
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale i tak mam ochote na te truskawki
mam nadzieje,ze jutro kupie,bo beda mi sie sniły ;p
ja juz ogarnelam mieszkanko
zaraz porozmawiam z mamuśką na skypie i będę odpoczywała
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
My doooopiero wrocilismy....tak mnie bola nogi...caly dzien dreptalam po ikea, mam juz dosyc.
Kupilismy prawie wszystko. Jednej polki tylko nie mieli w magazynie, wiec w poniedzialek pojade do drugiej ikea, moze tam bedzie....
W przyszlym tygodniu bede tez musiala sie skupic na zamowieniu tego stelarza do przewijaka, juz mam namiary na firme, ktora to produkuje.
Z takich grubszych rzeczy to brakuje nam juz tylko tego przewijaka i dywanu, jesli chodzi o pokoj Lukaska Dzisiaj pierwsze wykreslanie z listy! No!
Saiko, sliczne stokrotki
Anszka, gratuluje wozeczka! Cos Ci jeszcze zostalo?
Chlopek, udanej sesji! Koniecznie foteczki nam pokaz pozniej.
M-M, straszne z ta woda, pamietam jak bylam na weekend w uk, tez tak mieli, ze wieczorem tylko zimna woda, bo bojler wylaczali...nie ma to jak w Polsce! Tu za to, jak jedna osoba sie kapie, to nie mozna w kranie wody odkrecac bo sie rozregulowuje strumien i temperatura wody temu pod prysznicem, komedia jakas
- Dżasta
- Wylogowany
- gaworzenie
Tylko z naszego grilla dzis nic nie wyszlo, bo zadlugo zeszlo z rybkami i ogodatroszke sie zepsula :/ ale za to zrobimy sobie takie pyszne deserki z galeretki, bitej smietany iowocow i obejrzymy sobie jakis film.
Ogladala ktoras moze "I ze cie nieopuszcze"?
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52504 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52499 [/url]
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Anszka mój mąż super gotuje,a ja nie i w tej diecie jest tyle ograniczeń,że ciężko coś
wymysleć jutro wpadają moi rodzice to przywiozą żarełko na parę dni będzie
A mój mąż kupił dziś parę rzeczy dla maluszka:termometr,sudocrem,podkłady poporodowe,mam grzebyczek i szczotkę do włosów,oilatum soft,majtki siateczkowe,muszę kupić jeszcze obcinarkę do pazurków i butelkę i laktator ale z tym poczekam jeszcze.
Majówka,to teraz odpoczywaj z nóżkami do góry!
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
no z tą wodą masakra... u Was też śmiesznie,ze nie mozna z kranu puscic jak sie ktos kąpie
ja co 3 godzinki włączam,żeby się grzała... ale raz mi sie zapomnialo.. i to akurat jak myłam włosy...a że mam długie to potrzebuję duuzo wody,zeby je dobrze spłukać ;/ na szczęście mamy takie coś jak farelka na ścianie zamontowane w łazience i jak spłukałam włosy to od razu pod tą farelkę wskoczyłam,żeby się nie przeziębić
aa..Majowka pamietaj o zdjeciu pokoiku jak juz wszystko bd mieli !
wózek juz prawie mam ! fotelik też
no i za tydzien mieszkanko i mebelki kupujemy.
a z tych mniejszych rzeczy typu grzebyk,nożyczki,termometr..to tez w przyszłym tygodniu powoli chcemy kupic
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wogole urwałam rure z odkurzacza hehe mezul przyjdzie z pracy pewnie bedzie zadowolony ze z pracy do pracy ;p hehehe
a co do wyprawki to mi tez powoli idzie uzupelnianie/kupowanie i wykreslanie z listy potrzebnych rzeczy.
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja jednoczesnie lubie i nie lubie ta cala eweline
troche irytuje mnie,ale jednoczesnie jakos lubie ją słuchać. ale ni ejest moją faworytką
daners to teraz musisz wypic gorącą herbatę ;P
tylko nie z miodem,bo podobno miód podrażnia jeszcze bardziej gardło
ależ Ty masz siły ,ze odkurzacz rozwaliłaś ;P
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Majowka zazdraszczam Ci ,ze wszystko juz masz! ja dalej w rozsypce... ale powoli sie posuwamy do przodu
no z tą wodą masakra... u Was też śmiesznie,ze nie mozna z kranu puscic jak sie ktos kąpie
ja co 3 godzinki włączam,żeby się grzała... ale raz mi sie zapomnialo.. i to akurat jak myłam włosy...a że mam długie to potrzebuję duuzo wody,zeby je dobrze spłukać ;/ na szczęście mamy takie coś jak farelka na ścianie zamontowane w łazience i jak spłukałam włosy to od razu pod tą farelkę wskoczyłam,żeby się nie przeziębić
aa..Majowka pamietaj o zdjeciu pokoiku jak juz wszystko bd mieli !
wózek juz prawie mam ! fotelik też
no i za tydzien mieszkanko i mebelki kupujemy.
a z tych mniejszych rzeczy typu grzebyk,nożyczki,termometr..to tez w przyszłym tygodniu powoli chcemy kupic
Jakie wszystko!!!! Tylko meble w pokoiku sa! ) i troche gadgetow dekoracyjnych, nic wiecej... No ale dobre i to! Teraz bede kupywac te apteczne rzeczy i od razu chowac w szufladach w pokoiku. Poscieli do lozeczka nie mam, wozka, wanienki.... Duzo by wyliczac... Ale pocieszam sie tym, ze rodze ostatnia z Was
Fotke wrzuce na pewno, niech tylko polki zamontuja i posciel kupie, to zaraz Wam pokaze, bo juz bedzie co!
Wozek juz zamowilas????? Widzialam dzis jeden w ikea, pieknie sie prezentowal
Do nowego mieszkanka juz za tydzien sie przeprowadzacie!? Suuper! Urzadzanie pokoiku troche Wam zajmnie...
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale jestem własnie w trakcie zakupu.
a z pokoikiem nie wiem jeszcze jak to będzie. Zobaczymy za tydzień.
W przyszłm tygodniu mam nadzieje,ze objedziemy te mieszkania,które wybraliśmy i uda Nam się na któreś zdecydować
Najgorsze jest to,ze jak juz znajdujemy jakieś super to jest tylko ogromny salon bez sypialni..i bez pokoiku dla Malego ;/ za to jest na przyklad duzy taras albo balkon,albo ogród.... a jak jest sypialnia i salon to nie ma balkonu itp ... no i ciężko trafić w 10. Ale codziennie szukamy
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Jak juz wozek kupisz wrzuc fotki!!!!!!
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I chyba kupimy go
a co do mieszkania...lepiej bym sie czula jakbym miala łóżeczko Oliwierka obok Naszego łóżka...bo tak bede myślała ciągle co u Niego i co minute bede leciała do jego pokoju.. no i wlasnei z drugiej strony..fajnie jak Maluszki mają swój pokoik
W srode na wizycie u położnej spytamy się czy są takie wymagania,ze dziecko musi miec swoj pokoik,bo tak słyszelismy
a taras albo balkon... fajna sprawa ..bardzo fajna!