BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #365507 przez Anna77
Saiko szlafroczek super. W ogóle bardzo lubię firmę Muzzy - mają fajne piżamki i koszulki. Jakość i wybór jest super, poza tym o ile się nie mylę to polska firma.

Anszka kupiłam do mojego Kapsa fotelik z adapterami - ten ich - i wydaje się być całkiem fajny. CO prawda ja mam Jazz, ale pewnie fotelik do Neo jest i tak ten sam.

Moje dzieci położyły się i zasnęły, zaraz muszę ich obudzić, bo Kuba będzie się kręcić do 22 potem. Zmęczony jest bo nockę spędził u kuzyna, o 11 miał trening szermierki, potem jeszcze pojechaliśmy odebrać obsadzone i zamówione skrzynki z kwiatkami na balkon, odebraliśmy Kamila, bo wrócił z obozu. Obiadek niedaleko Starego Rynku - pyszne pierogi z pieca - w restauracji nie było klimy, a tam ciągle piece chodzą i mimo że jest duuuża i piętrowa, więc sauna była straszliwa. Wyszliśmy najedzeni i potwornie zmęczeni temperaturą. Dojechaliśmy ok. 16 do domu i chłopaki padły.

Piękna pogoda u nas dzisiaj. Bardzo ciepło, ale z lekkim wiaterkiem, więc jest przyjemnie bardzo. Zresztą chyba nie tylko u mnie piękna pogoda, bo tylko jedną stronę z haczkiem miałam do nadrobienia od rana :)

chłopek zazdroszczę sesji, koniecznie pokaż coś po. Nie mam chyba żadnego zdjęcia z brzuszkiem, poza tymi, które kiedyś Wam wstawiła :silly:

mm rybka zapowiada się smakowicie, często tak robię. A na ryż z tego przepisu skuszę się na bank

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #365512 przez anszka
Anna - myślę, że fotelik jest ten sam, ale ja tego maxi-cosi już mam, więc na razie zrezygnowałam, bo dwa to mi chyba nie będą potrzebne, ale zgadzam się, że jest całkiem fajny.
Kamyczka - ja gotuję jakieś proste dania i to zazwyczaj na dwa dni, żeby nie stać przy garach, ale nie wykluczam, że niedługo poddam się kulinarnym improwizacjom mężowskim ;) już to przerobiłam na początku ciąży i jakoś przeżyłam, hihihi :)

12 lata 7 miesiąc temu #365519 przez chłopek
sadeczak.pl/194887 jak by któraś chciała

12 lata 7 miesiąc temu #365530 przez mloda_mamuska
Dziewczyny ten obiadz super. bardzo smaczny wyszedł ! Także smiało go mogę polecić ;))

ale i tak mam ochote na te truskawki :(
mam nadzieje,ze jutro kupie,bo beda mi sie sniły ;p

ja juz ogarnelam mieszkanko ;)
zaraz porozmawiam z mamuśką na skypie i będę odpoczywała ;)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #365535 przez Majowka
Czesc dziewczyny,

My doooopiero wrocilismy....tak mnie bola nogi...caly dzien dreptalam po ikea, mam juz dosyc.

Kupilismy prawie wszystko. Jednej polki tylko nie mieli w magazynie, wiec w poniedzialek pojade do drugiej ikea, moze tam bedzie.... :(

W przyszlym tygodniu bede tez musiala sie skupic na zamowieniu tego stelarza do przewijaka, juz mam namiary na firme, ktora to produkuje.

Z takich grubszych rzeczy to brakuje nam juz tylko tego przewijaka i dywanu, jesli chodzi o pokoj Lukaska :) Dzisiaj pierwsze wykreslanie z listy! No! :laugh:

Saiko, sliczne stokrotki :kiss:

Anszka, gratuluje wozeczka! Cos Ci jeszcze zostalo?

Chlopek, udanej sesji! Koniecznie foteczki nam pokaz pozniej.

M-M, straszne z ta woda, pamietam jak bylam na weekend w uk, tez tak mieli, ze wieczorem tylko zimna woda, bo bojler wylaczali...nie ma to jak w Polsce! Tu za to, jak jedna osoba sie kapie, to nie mozna w kranie wody odkrecac bo sie rozregulowuje strumien i temperatura wody temu pod prysznicem, komedia jakas :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #365537 przez Dżasta
Rybek mam bardzo duzo wiecie :D chyba ze 3 dorsze, 4 czarniaki ale wy mozecie nie znac tych ryb, bo komu w polsce mowie to nie znaja (pyszne sa) jedna fladre i chyba ze 20 sledzi :ohmy: ja to mam dobrze z moim mezem, nie dosc ze nalowi swiezych rybek to jeszcze sam je zrobi, bo ja to bym nawet nie weidziala jak sie do nich zabrac :P i wszystkie juz poporcjowane, a sledziki beda sie marynowaly :lol: :lol: mniam :D
Tylko z naszego grilla dzis nic nie wyszlo, bo zadlugo zeszlo z rybkami i ogodatroszke sie zepsula :/ ale za to zrobimy sobie takie pyszne deserki z galeretki, bitej smietany iowocow i obejrzymy sobie jakis film.
Ogladala ktoras moze "I ze cie nieopuszcze"?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52504 [/url]

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52499 [/url]

12 lata 7 miesiąc temu #365543 przez Kamyczka
Dzasta to pewnie poszalejecie z tymi rybkami jutro,mniam mniam :)
Anszka mój mąż super gotuje,a ja nie :( i w tej diecie jest tyle ograniczeń,że ciężko coś
wymysleć :( jutro wpadają moi rodzice to przywiozą żarełko :lol: na parę dni będzie :)
A mój mąż kupił dziś parę rzeczy dla maluszka:termometr,sudocrem,podkłady poporodowe,mam grzebyczek i szczotkę do włosów,oilatum soft,majtki siateczkowe,muszę kupić jeszcze obcinarkę do pazurków i butelkę i laktator ale z tym poczekam jeszcze.
Majówka,to teraz odpoczywaj z nóżkami do góry!

12 lata 7 miesiąc temu #365548 przez mloda_mamuska
Majowka zazdraszczam Ci ,ze wszystko juz masz! ja dalej w rozsypce... ale powoli sie posuwamy do przodu :)
no z tą wodą masakra... u Was też śmiesznie,ze nie mozna z kranu puscic jak sie ktos kąpie ;)
ja co 3 godzinki włączam,żeby się grzała... ale raz mi sie zapomnialo.. i to akurat jak myłam włosy...a że mam długie to potrzebuję duuzo wody,zeby je dobrze spłukać ;/ na szczęście mamy takie coś jak farelka na ścianie zamontowane w łazience i jak spłukałam włosy to od razu pod tą farelkę wskoczyłam,żeby się nie przeziębić ;)

aa..Majowka pamietaj o zdjeciu pokoiku jak juz wszystko bd mieli ! ;)

wózek juz prawie mam ! fotelik też ;)

no i za tydzien mieszkanko :kiss: i mebelki kupujemy.

a z tych mniejszych rzeczy typu grzebyk,nożyczki,termometr..to tez w przyszłym tygodniu powoli chcemy kupic ;)

12 lata 7 miesiąc temu #365551 przez daners
hej wrócilam zx urodzinek :) napisalam sie zimnego soku i teraz gardlo mnie boli ;/ az przelknac sliny nieumiem;/

wogole urwałam rure z odkurzacza hehe mezul przyjdzie z pracy pewnie bedzie zadowolony ze z pracy do pracy ;p hehehe

a co do wyprawki to mi tez powoli idzie uzupelnianie/kupowanie i wykreslanie z listy potrzebnych rzeczy.

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #365552 przez mloda_mamuska
ogladacie X factor? ;)

ja jednoczesnie lubie i nie lubie ta cala eweline ;)
troche irytuje mnie,ale jednoczesnie jakos lubie ją słuchać. ;) ale ni ejest moją faworytką :lol:

daners to teraz musisz wypic gorącą herbatę ;P
tylko nie z miodem,bo podobno miód podrażnia jeszcze bardziej gardło ;)

ależ Ty masz siły ,ze odkurzacz rozwaliłaś ;P

12 lata 7 miesiąc temu #365563 przez Anna77
Ale mi smaka narobiłyście tymi rybkami. Muszę coś w tym tygodniu obowiązkowo wykombinować rybnego. Straszliwie zmęczona dzisiaj jestem, uciekam do wanny. Nie wiem jeszcze, ale pewnie się już dzisiaj nie pojawię. Miłego wieczoru :)

12 lata 7 miesiąc temu #365569 przez Majowka
mloda_mamuska napisał:

Majowka zazdraszczam Ci ,ze wszystko juz masz! ja dalej w rozsypce... ale powoli sie posuwamy do przodu :)
no z tą wodą masakra... u Was też śmiesznie,ze nie mozna z kranu puscic jak sie ktos kąpie ;)
ja co 3 godzinki włączam,żeby się grzała... ale raz mi sie zapomnialo.. i to akurat jak myłam włosy...a że mam długie to potrzebuję duuzo wody,zeby je dobrze spłukać ;/ na szczęście mamy takie coś jak farelka na ścianie zamontowane w łazience i jak spłukałam włosy to od razu pod tą farelkę wskoczyłam,żeby się nie przeziębić ;)

aa..Majowka pamietaj o zdjeciu pokoiku jak juz wszystko bd mieli ! ;)

wózek juz prawie mam ! fotelik też ;)

no i za tydzien mieszkanko :kiss: i mebelki kupujemy.

a z tych mniejszych rzeczy typu grzebyk,nożyczki,termometr..to tez w przyszłym tygodniu powoli chcemy kupic ;)

Jakie wszystko!!!! :laugh: Tylko meble w pokoiku sa! :)) i troche gadgetow dekoracyjnych, nic wiecej... No ale dobre i to! Teraz bede kupywac te apteczne rzeczy i od razu chowac w szufladach w pokoiku. Poscieli do lozeczka nie mam, wozka, wanienki.... :( Duzo by wyliczac... Ale pocieszam sie tym, ze rodze ostatnia z Was :laugh: :laugh: :laugh:
Fotke wrzuce na pewno, niech tylko polki zamontuja i posciel kupie, to zaraz Wam pokaze, bo juz bedzie co! :)

Wozek juz zamowilas????? Widzialam dzis jeden w ikea, pieknie sie prezentowal :)
Do nowego mieszkanka juz za tydzien sie przeprowadzacie!? Suuper! Urzadzanie pokoiku troche Wam zajmnie... :dry:

12 lata 7 miesiąc temu #365574 przez mloda_mamuska
Majowka hmm... wozek ..negocjuje cenę :lol:
ale jestem własnie w trakcie zakupu. :)

a z pokoikiem nie wiem jeszcze jak to będzie. Zobaczymy za tydzień.
W przyszłm tygodniu mam nadzieje,ze objedziemy te mieszkania,które wybraliśmy i uda Nam się na któreś zdecydować ;)
Najgorsze jest to,ze jak juz znajdujemy jakieś super to jest tylko ogromny salon bez sypialni..i bez pokoiku dla Malego ;/ za to jest na przyklad duzy taras albo balkon,albo ogród.... a jak jest sypialnia i salon to nie ma balkonu itp ... no i ciężko trafić w 10. Ale codziennie szukamy ;)

12 lata 7 miesiąc temu #365582 przez Majowka
Na pewno cos fajnego znajdziecie! Ogrod, balkon...bajka. Ja nie mam ani jednego, ani drugiego :( Ale dodatkowy pokoj tez wazny...trudny wybor :dry:

Jak juz wozek kupisz wrzuc fotki!!!!!!

12 lata 7 miesiąc temu #365591 przez mloda_mamuska
Majowka chcialam ze sklepu kupic ,bo jest w promocji za 4500zł z fotelikiem i bazą ,ale te w sklepach nowe modele są takie szare a nie jasne bezowe. i Miśkowi mojemu ten szary sie nie podoba... no i w zeszlym roku byly te jasne bezowe jeszcze juz z pomarańczowym hamulcem,czyli nowa wersja...i takiego dlugo szukalam i znalazlam.babka dostala ze stanow od rodziny,ale miala juz jakis inny i ten swoj uzywala a tego mojego stokke nie... bo miala corke i wolala w swoim różowym wozić niż w tym bezowym stokke. I właśnie wrzucila na ebay ten stokke z gwarancja i całą masą zdjęć,z których faktycznie wynika,ze nowka no i cena 3 tysiące. ;)
I chyba kupimy go ;)

a co do mieszkania...lepiej bym sie czula jakbym miala łóżeczko Oliwierka obok Naszego łóżka...bo tak bede myślała ciągle co u Niego i co minute bede leciała do jego pokoju.. no i wlasnei z drugiej strony..fajnie jak Maluszki mają swój pokoik ;)
W srode na wizycie u położnej spytamy się czy są takie wymagania,ze dziecko musi miec swoj pokoik,bo tak słyszelismy ;)

a taras albo balkon... fajna sprawa ..bardzo fajna! ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka