BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #365871 przez saiko
Dzien dobry Mamuski,

ja od rana przy kompie - chlopaki (maz i szwagier) graja w Diablo III wiec ja razem z nimi ale teraz ide poczytac bo nie chce calego dnia przy komputerze spedzac

a pogoda faktycznie robi sie przyjemna, chyba poczytam na tarasie :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #365872 przez Anna77
aaa znalazłam taki artykulik do poczytania odnośnie żywienia niemowląt kobieta.wp.pl/kat,26377,title,Polskie-ma...92239,wiadomosc.html

12 lata 7 miesiąc temu #365898 przez anszka
Witam się niedzielnie :)
Mężuś pojechał na przejażdżkę rowerową (też mi się marzy), a ja leżakuję.
Wkrótce przyjedzie szwagier i przywiezie mi ciuszki od koleżanki :)
Powoli kompletujemy wszystko, muszę się jeszcze wziąć za moją torbę oraz kosmetyki i apteczne gadżety.
Widzę, że milutko mijają Wam weekendowe dni, pogoda dopisuje, więc i akumulatorki się ładują.
A co macie do wózków (kocyk? rożek? pościel?), bo się zastanawiam, co do tego wózka się wkłada. Chyba trochę to od pogody zależy, ale pod spód chyba coś trzeba włożyć?
Pozdrawiam :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #365902 przez Olga
anszka jak będzie tak cieplutko,to tylko pieluszką się przykrywa maluszka,a pod spodem to materacyk mam i w białym przescieradełku do kompletu.

Anna77 przeczytałam ten artykuł i jestem w szoku,że taki maluszek może dostawać aż tyle posiłków w ciągu dnia,czy nie brakuje im czasu na karmienie?Co do dopajania,to moje obie córki od małego uwielbiają wodę,może dlatego,że nie umiały pić z butelki i jak kupiłam pierwsza wodę Żywca w małej butelce z dziubkiem,to tak już u nich zostało.Lubią wypić Kubusia,Tymbarka lub Frugo,starsza od czasu do czsu skusi sie na colę,bo mała nie przepada,ale woda to podstawa.Olga jak idzie spać to z butlą wody i kładzie koło łóżka.Z Mariką pamiętam mam taka anegdotę:przyszła do mnie znajoma,a Marika miała ok.3 lat i pyta sie tej mojej znajomej,chcesz kawy czy wody? I ona była w szoku,do tej pory do wspomina,jak nas odwiedza. :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #365917 przez mloda_mamuska
Anna kiedys czytalam podobny artykul :)
niestety taka prawda jest.

ale mi sie wydaje,ze to głównie babcie dokarmialy tak dzieci ,bo ciagle mmialy jakies dziwne wrazenie,ze muszą.... przynajmniej u mnie w rodzinie tak było...mam kuzynke ,ktora teraz ma 15 lat a przez 13 lat mieszkala z babcią ,która sama wygląda jak kluska i od najmlodszych lat ciągle wciskala tej małej same tluste jedzenie i to w porcjach jak dla doroslego faceta.. teraz dziewczynka ma 15 lat i ma mega nadwagę. Jak ma iść do sklepu i kupic jakiś ciuh to płacze i przeżywa dramat,bo nie dosyc,ze jest bardzo gruba to jeszcze niska...i czasem potrafiłam chodzic z nią 4 całe dni po sklepach przymierzać spodnie i i tak wychodzilysmy z niczym..a ona cała zapłakana...ale tak ma rozepchany żołądek,ze po prostu budzi sie o 7 rano i musi jesc dużoo... i tak przez caly dzien do 23... przykre to jest.bo to nie jej wina tylko babci i mamy....

a ja chyba przeziębiłam sie,bo mam taki kaszel i katar...
a u nas od wtorku ma byc w koncu 20 stopni :lol: w koncu !
póki co to jest 12,15 i strasznie wieje... juz myslalam,ze nie nadejda cieple dni.
;)
a co na obiadzik robicie?
ja właśnie się głowię co tu wykombinować z piersi z kurczaka...

Dziewczyny macie jakiś prosty przepis na coś np. proste ciasto z pomrańczami ?
mam ponad kilogram pomaranczy i mysle co tu z nich zrobic.

12 lata 7 miesiąc temu #365922 przez Anna77
mm jakby specjalnie dla Ciebie. Wchodzę na onet, a tam widzę....
ciasto pomarańczowe" - gotowanie.onet.pl/przepisy/ciasto-pomaranczowe,115495.html
Co prawda tylko dwie są potrzebne, ale może coś bardziej ozdobić no i można zawsze zrobić pyszny soczek :laugh:

Byłam na basenie, pół godzinki pływania i relaksik zapewniony. Zwłaszcza kiedy na dworze u nas prawie 30 stopni

12 lata 7 miesiąc temu #365938 przez Olga
Anna zazdroszczę,ale niestety nie odważę się wybrać-krążek zabrania,a uwielbiam basen,niedługo z maluszkiem będę chodziła. :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #365948 przez mloda_mamuska
Anna dziekuje :kiss:

plywasz? zazdroszcze! tylko uwazaj tam na siebie ;)))

ja robie obiadzik. pozniej wejde ;*

12 lata 7 miesiąc temu #365969 przez chłopek
hej my właśnie wróciliśmy, sesja udana zdjec nie mam kolezanka musi zgrać byliśmy u szwagierki zobaczyć malutka:) spi cały dzien i wogóle jak by dziecka w domu nie było
a mi sie cos brzyszek stawia :(

12 lata 7 miesiąc temu #365974 przez Kamyczka
Chłopek,zazdroszczę sesji.Czyli malutka grzeczniutka?A co ile mi ci się stawia?
U mnie rodzice pojechali,nawieźli jedzenia na cały tydzień :) jestem objedzona na maxa
MM jak obiadzik?
Anna-wow-masz siłę na basen :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #365978 przez chłopek
kamyczka nie wiem czy sie stawia czy mi sie tak wydaje, ale to chyba mały tak sie napina bo dołem mam brzuch miekki

12 lata 7 miesiąc temu #365982 przez maksiu
Hejka my bylismy na sapcerku i u znajomych kurde ale sie zlazlam mam dosc nog nie czuje:)teraz sie najadlam bo zjadlam jajecznice z pomidorkiem na maselku i nie mam sily sie ruszyc:P
chlopek ja tez tak mam i coraz bardziej holernie wizyty sie boje
jutro rano jade na badania to i dam ten mocz sobie zrobic o ile nie zapomne znowu hiii

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #365983 przez anszka
M_M - ja robiłam chińszczyznę z kurczakiem, a z pomarańczy wypijam soczek :)
Kamyczka - ja też dostałam jedzonko, gołąbki od teściowej :)
Anna - basen dobra rzecz :)jak znajdziesz chwilkę, to napisz, co spakowałaś do torby szpitalnej, bo chętnie skorzystam z Twojego doświadczenia.
Chłopek - musisz chyba więcej odpoczywać, ale cieszę się, że sesja się udała. Mój brzusio niekiedy też nadal twardnieje, mimo że biorę leki i naprawdę się oszczędzam.
Olga- właśnie to mi się marzy, żeby dziecko piło wodę. My w domu to w 95% pijemy wodę, więc mam nadzieję, że małemu się udzieli i też polubi.
Maksiu - a kiedy masz wizytę? Ku pamięci postaw sobie pojemniczek na mocz w łazience.

12 lata 7 miesiąc temu #365988 przez chłopek
mój mały ma właśnie czkawke, ja ogładam 1000sposóbów na śmierć bede później ide poleżżec

12 lata 7 miesiąc temu #365989 przez maksiu
anszka napisał:

M_M - ja robiłam chińszczyznę z kurczakiem, a z pomarańczy wypijam soczek :)
Kamyczka - ja też dostałam jedzonko, gołąbki od teściowej :)
Anna - basen dobra rzecz :)jak znajdziesz chwilkę, to napisz, co spakowałaś do torby szpitalnej, bo chętnie skorzystam z Twojego doświadczenia.
Chłopek - musisz chyba więcej odpoczywać, ale cieszę się, że sesja się udała. Mój brzusio niekiedy też nadal twardnieje, mimo że biorę leki i naprawdę się oszczędzam.
Olga- właśnie to mi się marzy, żeby dziecko piło wodę. My w domu to w 95% pijemy wodę, więc mam nadzieję, że małemu się udzieli i też polubi.
Maksiu - a kiedy masz wizytę? Ku pamięci postaw sobie pojemniczek na mocz w łazience.

Kochana wizyte mam we wtorek juz:) w koncu
co do torby ja mam juz spakowana

Mam jak na razie jedna koszule szlafrok 2 reczniki kapcie mydlo zel pod prysznic
A dla mauszka mam 2 pary bodow na krotki rekaw dwie pary spodenek bo nie moglam sie zdecydowac:LP i wrazie co mam tez body na dlugi rekaw i dlugie spodnie
musze dopakowac jeszcze dla mnie podklady majtki jedna koszule jeszcze i szampon szczotke:) a dla maluszka pampersy, chusteczki, czapeczke ale musze znalezc na strychu:P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka