BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #366907 przez Anna77
Majówka nawet nie wiem ile u nas kosztuje, bo ja z działki przywożę :)

Chłopek dawaj znać co z tą blue. Mi z Kamilem też odeszły wody. Leżałam już w szpitalu, to był jakiś 38+5 czy jakoś tak. W nocy ok 2 poszłam się załatwić i wydawało mi się, że mi ciut mokro, ale w sumie nie było to nic nadzwyczajnego. A o 3 obudziłam się w mokrym łóżku :ohmy: Bardzo specyficzne doznanie.

Anszka jeśli chodzi o aspirator, ja mam Fridę, jeszcze po Kubusiu. Niczego innego nawet nie szukałam.

Muszę dzisiaj wygotować laktator, butelkę, smoczki i muszle laktacyjne. Jak mam się pakować, to wszystko.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #366911 przez anszka
Anna - te muszle laktacyjne są w dwóch rozmiarach - małe i duże. Czym się kierować przy wyborze?

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #366912 przez bidol
Hej dziewczyny
ja nadrabiam to co Wczoraj naskrobałyście, bo mąż mi lapka zabrał i tylko do 618 strony doczytałam ;)

M_M
- kocyczki wszystkie śliczne, ale postaraj się może dobrać do pościeli, wózka lub pokoiku Maluszka kolorystycznie :)
co do torby to moja jest dość mała, ale z wielkim trudem spakowałam w nią rzeczy ;)

Anna - dzięki za liste :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: dużo rzeczy pominełam np. szampon i te rzesztę dla Siebie ;) co do mydła to ponoć super jest takie szare - biały jeleń - ponoć lepiej się wszystko goi :)
Anna - masz rację dzisiaj mam wizytę USG po 17.00 - Daj zać po Swojej i powiedz mi jak tam Twoja rwa kulszowa :unsure: bo moja dziś w nocy się odezwała :angry: franca jedna :angry:

Kejtin - no wreszcie jesteś :) dieta cukrzycowa to kiepsko ;) u Nas jeszcze Kafelka ma (Kamyczka jak wspomniałaś też), ale gdzieś się zapodziała :( dostanie Jej się ode mnie za to :angry: :silly:
dobrze że już kompletujesz wyprawkę i rzeczy dla Malutkiej- choć ja na Twoi miejscu bym już oszalała chyba :ohmy:

Daners - kuruj się - mi ten apap pomógł troszkę no i w razie bólu (jak dziś w nocy) też normalnie go biorę, nie w jakiś wielkich ilościach, ale jak kuż wytrzymać nie mogę :)
chyba nie ma nic gorszego jak chorowanie latem :dry:
ale dasz radę - już niewiele zostało :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Majóweczka - ja do swojego łóżęczka mam 70x100 cm. Moim zdaniem nie kupuj dużej tylko taką długoćś i szerokość jak ma łóżeczko. Ja dla Seby miałam taką 90x140 i masakra była bo musiałam ją zawijać pod spód żeby łóżeczko ładnie wyglądało i w sumie to dopiero teraz taka wielkość do łóżka mu pasuje :huh:
I jeszcze raz dzięki za cynk z Inso - tak się cieszę :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Chłopek
- ale jazda - czerwcówki się już rozpakowują :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Anszka
- ja też spię do 10.00 - a dzisiaj to rekord pobiłam do 10.30 spałam - jeszcz z łezką w oku będziemy wspominać te czasy :silly:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #366922 przez agnesssa
Majóweczka dziękuję za info, na pewno coś z tego wybiorę :lol:

MM
fajnie, że w końcu łóżku dotarło :lol:

Saiko ja też nie wiem jak mogłabym mieć łóżko to mąż musi być tuż obok, zawsze nogi na niego zarzucam :silly: Fajnie, że babka cię zwalnia z egzaminu z powodu ciąży, to taki normalny odruch ludzki :woohoo:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #366923 przez Daria23
Anszka ja mam Canpola aspirator

12 lata 7 miesiąc temu #366925 przez saiko
bidol napisał:

Chłopek [/b]- ale jazda - czerwcówki się już rozpakowują :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

oj wlasnie tak pomyslalam - o juz niedługo :ohmy: jeszcze z 1,5 m-ca
szok

dziewczyny, co powiecie o takim otulaczku: otulaczek
na razie nie mam żadnego otulaczka/rozka do spania dla małego - nei wiem nawet czy to przydatne?

12 lata 7 miesiąc temu #366926 przez Anna77
Bidol właśnie mam żel pod prysznic "Biały Jeleń", sprawdził się, to teraz też kupiłam takie małe opakowania w Rossmanie - super sprawa na takie "krótkie" wypady. Wczoraj miałam taki dzień, że nie mogłam stąpnąć na lewą nogę, bo mnie jakiś masakryczny prąd przechodził. Tragednia

Anszka cholerka, kupiłam te muszle Aventu i nie zauważyłam rozmiarów.

12 lata 7 miesiąc temu #366927 przez Majowka
Dzieki Anszka, Bidolku...tylko gdzie ja znajde taka 100x70... :dry: Zawsze moge polozyc malego na przecieradle w spiworku... Sama nie wiem. Dzieki za cenne rady! Wlasnie tego potrzebowalam, zeby miec jakis odnosnik. Zaczynam sie rozgladac za posciela :)

Anna, Bidolek, powodzenia na wizytach!

12 lata 7 miesiąc temu #366935 przez chłopek
saiko ja mam poprostu rożek
anszka jej juz 36 tydz sie zaczyna
bidol pewnie niedługo i ja sie rozpakuje :)wszyscy mówią ze urodze wczesniej a tu sie okaże ze przenoszę :)

12 lata 7 miesiąc temu #366936 przez Daria23
Anna takie głupie pytanie mam:)a wygotowujesz jak te rzczy?masz jakis sterylizator czy normalnie?

12 lata 7 miesiąc temu #366939 przez chłopek
a ja aspirator mam nosefrida musze go jeszcze poszukac gdzie jest:)
ale upal u nas ja siedze w domu chociaz Ksawcio juz n apole chce, ale nie bardzo chce wychodzi bo później mnie brzuch boli małemu upały nie sprzyjają

12 lata 7 miesiąc temu #366943 przez Anna77
Daria nie mam sterylizatora. Zagotowuję wodę w garnku i wrzucam do wrzątku na jakieś 3-5 minut. Potem wyciągam pensetą (albo czymś innym) bo gorące i odkładam na pieluchę żeby wyschło.

12 lata 7 miesiąc temu #366944 przez anszka
Anna - no właśnie, ja nie kupiłam tych nakładek, bo nie wiedziałam, czym się kierować przy wyborze :(
Ale dobrze, że podpowiadasz z tymi małymi opakowaniami, zupełnie mi to z głowy wypadło, a ile miejsca można zaoszczędzić.
Saiko - ładny ten otulaczek, chyba mniej grzeje niż rożek, ale nie znam nikogo, kto by to miał i mógł się wypowiedzieć.
Ja mam rożek
Chłopek - ciekawe, kiedy nas powiadomisz, że jedziesz :) położne mówiły, że brzuch może obniżyć się nawet dwa tyg. przed porodem, ale Twoja szyjka może wskazywać na wcześniejszą akcję. Mimo wszystko mam nadzieję, że maluszek jeszcze troszkę poczeka.
Anna, Bidol - przynieście dobre wieści z wizyt :)

12 lata 7 miesiąc temu #366946 przez mloda_mamuska
saiko My też spimy wtuleni w siebie....ale do'' innych rzeczy'' B) potrzebujemy duuuze ;)
no i mamy teraz miejsce na laptopa i na Oliwierka. bo kupowalismy tez z myślą o Nim,zeby obok Nas spokojnie mógł poleżeć i żebyśmy się nie cisneli ;) Takie duuze ,wygodne łózko zawsze moi rodzice .tylko oni juz dawno kupowali i bylo robione na zamówienie specjalne i tata rzadko był w domu,bo jeździl tirem zagranicę a ja z mama spalam jak bylam mala i od tamtych czasow pragnęłam miec u siebie takie duże ;))

U Nas ładna pogoda,więc wybywamy :lol:

Odezwę się jak wrócę :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #366950 przez chłopek
anszka no ciekawe kiedy dam znac, mam nr tylko do maksia,

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka