BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #366785 przez mloda_mamuska
Hej Dziewczyny !

Ja wlasnie wstalam,zrobilam kawusie i jeszcze poleże ...
Aż nie wierzę,że to łóżko już mamy!
taaaaaaaaaaaakie duże i taaaaaaaaaaaakie wygodne :lol: :lol: :lol:
My myslelismy,ze mamy dużą kołdrę a tu się okazało,ze tylko na połowe łóżka wystarczyła :lol:

Dziewczyny wczoraj troszke zamowilam rzeczy przez internet a dzisiaj jedziemy po ciąg dalszy listy.
U mnnie dzisiaj naweet cieplo.
Za godzinke lece pod prysznic i na spacerek. :)

Mam do Was pytanie jakiej wielkosc macie torby do szpitala?
bo musze kupic jakąś torbę,bo mam tylko same takie ogromne podróżne ... i sie zastanawiamy jakiej ma byc wielkosci. :)

jakie macie plany na dzisiaj ? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #366794 przez kejtin
Hej :)

Kurcze no nie ma szans, żeby nadążyć za wami:) Staram się 98% czasu spędzać poza domem, na tarasie, spacerach oby tylko nie przy komputerze i stąd mój brak na forum ;)
A teraz jeszcze czekają mnie w weekend 3 egzaminy i muszę się trochę pouczyć, ale powiem wam, że wystarczy jak Sara zacznie się ruszać i koniec :) Zero nauki ;) Gadam do brzuszka jak szalona :D

Odnośnie moich ciążowych rewelacji to jestem na diecie cukrzycowej (choć cukrzycy nie mam ale jestem na granicy normy więc lekarz zalecił na wszelki wypadek) pozdr. Kamyczka;)
Z piersi samo mi mleko leci i czasami siara ! :) Normalnie musiałam kupić wkładki laktacyjne:) nawet nie muszę naciskać, budzę się rano a tu plamka mokra na koszulce :) I za dnia też piersi potrafią zrobić mi psikusa;) Nawet mąż chciał spróbować haha :) w szkole rodzenia mówili, że to wcale dobrze nie smakuje;)

Z mniej przyjemnych:
- te skurcze łydek - no masakra;) ... potrafią mnie czasem złapać w nocy kupiłam magnez w tabletkach ale nie wiem czy pomoże...
- nie umiem sobie znaleźć dobrej pozycji do snu, przesypiacie dziewczyny całe noce? Mnie już córcia nauczyła że wstaję o 2 i po 4 na toaletę;) a potem ciężko mi zasnąć...
I to tyle, więcej na szczęście nic się nie dzieje choć czasem odczuwam jakby mi ktoś w prawe żebro igłę wbijał ;)

Mam nadzieję, że u was wszystko dobrze :-)
W piątek ma mi przyjechać łóżeczko:) ale wózka dalej nie wybrałam :( ciężki wybór.. a chciałabym taki 3w1 gdzie fotelik będzie z funkcją kołyski - przydatna sprawa:)

A i w końcu kupiłam pierwsze śpioszki na córci :) Akurat farta miałam bo w mothercare była promocja 3 pajacyki w cenie 1 :) = 59pln to chyba niezbyt dużo? :)

I z dobrych wieści - moja koleżanka 2 dni temu urodziła zdrową Alicję w Wawie na Inflanckiej i bardzo polecała ten szpital, wszystko nowiutkie i obsługa miła :)
Dzidzia i mamusia mają się wspaniale, urodziła dwa dni przed terminem :-)

12 lata 7 miesiąc temu #366795 przez Kamyczka
MM ja mam dużą taką sportową torbę,ale nie wiem,czy wszystko tam się zmieści,a nie chciałabym brać 2 toreb.
Gratuluję łoża!!! :lol: i udanych zakupków!
Daners,kuruj się :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #366800 przez Kamyczka
Kejtlin,witaj w klubie mam zacukrzonych,jak dajesz sobie radę z dietką?Zazdroszczę spacerków,ja leżakuję.

12 lata 7 miesiąc temu #366812 przez mloda_mamuska
kejtin te skurcze łydek tylko raz miałam i też w nocy ... aż sie obudzilam wystraszona co sie dzieje..i przypomnialo mi się,że Dziewczyny pisały o tym,że to normalne.. mialam kupic magnez,ale póki co tylko raz to mi sie przytrafiło.

ja tez nie przesypiam calych nocy i nie wyyspiam się.
Nauczona bylam spać na brzuchu...a teeraz na bokaach i ciężko jst wyspac mi sie tak,poza tym jak jestem w pozycji leżącej to ciągle jest mi niedobrze,więc Mąż mi uklada pełno poduszek i śpie w pozycji prawie siedzącej.

co do mleka to ja dalej nic nie mam... tylko brodawki mnie strasznie pieką jak je niechcący dotknę,jakby ktos mi igły wbijał ;//
a co do smaku to kiedys spróbowałam od kuzynki..jak ją karmiłam...miałam w butli ściągnięte mleko mojej cioci..i bylo okropne;P a mojej siostrze smakowalo :lol: ale to bylo dawwwno temu ;) Moj Mąż też pewnie będzie chciał spróbowac,bo juz uprzedzał ;P ale uprzedziłam Go,że jest niedobre ;)
śpioszki faktycznie niedrogie;)

Kamyczka
tak myślałam,żebym najpierw kupiła wszystko co mam wziąć do szpitala a na koniec kupić torbę..albo dzisiaj jak bedziemy w mothercare albo w toysrus to zobacze czy nie maja takich toreb do szpitala. ale pewnie drozej wyjdzie niz taka zwykla duza. Zobaczymy;)
Mój Mąż to taki leniuch,że woli wydać więcej a mieć spokój niż gladac to tu to tam gdzie taniej....pewnie jak znajdziemy w mothercare to od razu kupi,żebym Mu nie jeczała już ;P

;)) milego dnia dziewczyny !

12 lata 7 miesiąc temu #366813 przez Daria23
Hejo i ja sie witam z rańca:) jak sie obudziłam zaraz poleciałam na letni prysznic ale byl przyjemny bo tak goraco jest ale napewno nie narzekam zaraz sie buziuchna cieszy na taka pogode:)

CHŁOPEK- a i ja moge prosic o taka lekture w pdf na mojego emaila??prosze prosze:)

kurde rzeczywiscie trzeba pomyslec o tej torbie spakowac sie i miec spokojna gloe

12 lata 7 miesiąc temu #366827 przez chłopek
daria podaj maila wyśle ci

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #366857 przez Majowka
Czesc dziewczyny,

M-M, ciesze sie, ze jestescie zadowololeni z lozka. Super! Ja biore do szpitala taka mniejsza walizke, ktora mozna wziasc do samolotu jako bagaz podreczny. Widzialam u kolezanki, wszystko tam zmiescila.

Agnessa, ja kupilam "pierwszy rok z zycia dziecka", "jezyk niemowlat" i "zaklinaczke dzieci", bo dziewczyny goraco polecaly...nie jestem w stanie sama ich zopiniowac, bo dopiero jestem na poczatku tej pierwszej :laugh:

Dziewczyny pwiedzcie mi prosze, jakie macie wymiary poscieli na lozeczko 120x60?
Ta ktora wybralam, ma takie wymiary:
Przescieradlo nawierzchniowe 120x180, poszewka na posciel 100x135, koldra 90x140..... Dziwne jakies :dry:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #366863 przez chłopek
Majówka 100x135na kołdre a 40x90 na poduszkę to duze ja mam taka dla Ksawcia.

ta kołdra 90x140 co piszesz to dobra ale poszewka na poduszeczke 40x60

12 lata 7 miesiąc temu #366886 przez Daria23
Majowka ja mam chyba 120x60
Chlopek wyslalam na priva

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #366888 przez Anna77
Chłopek dzięki za maila. Będzie troszkę czytania.

Majówka kompletnie nie pamiętam jakie rozmiary mają moje pościele. Łóżeczko na pewno 120x60, a pościeli nie kupowałam, bo jedną miałam po Kubusiu, a druga kupiłam w komplecie z łóżeczkiem. Zresztą wydaje mi się, że w ogóle nie ma się co przejmować póki co pościelą, a poduszką już w ogóle. Na początku Maluszek i tak będzie w jakimś rożku czy innym zawiniątku.

Też mam Pierwszy rok z życia dziecka. Miałam tę książkę z Kamilem, potem jak Kubuś miał się urodzić kupiłam nowsze wydanie z 2006, teraz bratowa mi oddała, więc pewnie już nowszej kupować nie będę. To fajna książka, co miesiąc można do niej zaglądać i śledzić rozwój dziecka :)

Teraz chwilka przerwy z kawką i truskawkami. Zupka się gotuje, zrobiłam też pyszną (mam nadzieję) sałatkę z wykorzystaniem ziółek z balkonu. Wczoraj ugotowałam też wieeeeelki garnek kompotu z rabarbaru, dzisiaj odcedzony i rozlany do dzbanków. Uwielbiam.

12 lata 7 miesiąc temu #366891 przez chłopek
Anna kompot z rabarbaru pycha
ja wczoraj robiłam zupę ze szpinakiem będzie na dzisiaj
a na dzisiaj nie mam pomysłu na drugie danie :(
na czerwcówkach dziewczyna na porodówke pojechała prawdopodobnie odeszły jej wody

12 lata 7 miesiąc temu #366893 przez Majowka
Chlopek, dzieki. Sprawdze jeszcze rozmiary w innych sklepach, zeby pozniej nie zalowac.

Anna, tak wiem, ze ta posciel w lozeczku na razie dekoracyjna, ale kupie juz caly set. bedzie na pozniej, a na razie poszukam 2 komplety poscieli do wozka.

Anna, zazdroszcze rabarbaru!!!!! U nas drogi, ale da sie kupic :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #366895 przez anszka
Cześć wszystkim :)
Ja ogólnie nie mam problemów ze snem (odpukać). Mimo że budzę się w nocy ok. 8 razy (tabletki i siusiu), to zasypiam bez problemu i śpię średnio do 10 ;)
Jeśli chodzi o pościel, to ja mam kołderkę 100x135, a podusię 40x60, rzeczywiście wydaje się być duża, ale przynajmniej starczy na dłuższy czas.

Zastanawiam się nad wyborem aspiratora do noska, macie swoje typy?

Chłopek - a w którym tygodniu jest ta czerwcówka? to już chyba trzecia, co?

12 lata 7 miesiąc temu #366902 przez saiko
dzien dobry z rana, ja juz po sniadanku i kakao ;)

zaraz lecimy na miasto bo moj M kupje rower

wlasnie zamowilam 2 koszule nocne do karmienia:
koszula

dzisiejsza noc byla dla mnie tragiczna, goraco, nie moglam sie ulozyc, miednica boli przy kazdym przekrecaniu

MM - nie wiem czy chcialabym aż tak wielkie łóżko ;) lubie mieć mojego M w nocy blisko :D

Kejtlin - ja tez mam sesje, ale na szczescie uczyc sie nie musze - taka szkola :D Jedna profesorka to mi nawet zapowiedziala, ze ze wzgledu na stan juz mam zaliczone u niej ;)
Wspolczuje tej siary - u mnie na szczescie sucho

co do pakowania sie to ja nie wiem jeszcze - ale pewnie spakuje sie w 2 torby podrozne takie materaiłowe

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka