- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- Róża
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Szymcio jest już z nami ;)))

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Oj widzicie, z tymi tabletkami to ja musze się poorientować, tak to jest jak się nie ma o czymś zielonego pojęcia, tylko muszę wrzucić tempo, zanim recepta mi się przeterminuje

Iva, no właśnie, dzieciątko cierpi przeokropnie, tylko u nas nie jest o stalych porach, wczoraj np popoludnie i wieczór byly super, radosny był mój susełek jak nie wiem co, a dziś od poranka się spina biedny, i już przy cycku zaczął mi się po 11 zanosić, na szczęście opanowlaismy sytuację, ale teraz lula i tak kwęka i kwili przez sen, już nie wiem co mam robić, bo n edlugo nic nie bede jadla ani pila a moje mleko to bedzie chyba z wody mineralnej sie skladac z domieszka marchewki

Iva zapewne jesteś chudzinka, skoro inni tak mówią, ale my same wiemy wszystko najlepiej

Vestusia chyba bez wyrzutów sumiena się nie da, chociaz tłumaczę sobie, ze się staram jak mogę

Malinka, smiesznie z tą kolędą, ale dobrze, ze przeczytałam, musze zerknąc w necie, bo u nas w tym tyg chyba bedzie,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Trzymaj sie z tym zabkiem, rozumiem Cię doskonale, ja 2 tyg przed porodem mialam z tym cyrk i antybiotyk, teraz znowu pobolewa, a nie mam kiedy isc zrobic zdjecia, mialam isc w sobote, ale nie mialam glowy ...
Suari, masz rację, niechby się człowiek męczył a nie taka istotka bezbronna mała

Mam nadzieję, że dziś u Was będzie lepiej! Ja się też boje czopków, ostatnio tak sie zbieralam, żeby podać viburcol, ze Młody usnął w końcu ze zmęczenia, mama mi mówiła, zebym go położyła na boczku i po włożeniu ścisnęła pośladki, to wtedy mniejsza szansa ze sie wysunie, ale i tak się boje ;/
Lusia mamy kropelki, Bobotic, zaczelismy dawac przed swietami, bo ja przypuszczalam ze to są problemy z brzuszka, bałam sie kolki, no i dzialaly super, naparwde widzialam poprawe, no a teraz widzisz

Mój książe śpi aktualnie od godzinki, ale już dwie mijają od jedzenia, przy którym było niestety mnóstwo płaczu ... aż się boję co będzie tym razem, bo już słyszę, ze kwęka, uciekam, trzymajcie kciuki

- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

No Dorcia widzisz jaka jestem mlekopędna

Ja też nie jem dużo nabiałe ze względu na te krostki, ale dwie kawki dziennie wypije, każda po połowie kubka mleka ma

I dzisiaj moje dziecko przespało ciągiem 2,5 godz !!!! od 10 do 12.30

vestusia - a o co chodzi z tym Eller service ?
- anakol
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja na Twoimi miejscu chyba bym spróbowała odstawić mleko, jogurty i sery, a jak się okaże że mniej ulewa to bym spróbowała zjeść np. ser i zobaczyć co jej to robi. Mleka nawet malutko kawie może ją podrażniać.
- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A na ropiejące oczka spróbuj świetlika, położna, która do mnie przychodizła tak poradziła. Mojemu też troszeczkę ropniały na początku, ale u nas wystarczyła sól fizjologiczna.
No już mu wkładałąm tego cozpka wczoraj, tak jak piszesz, na boczku i nawet wszedł, ale wyskoczył i już go nie chciałam męczyć, bo płakał przeokropnie, mam nadzieję, na razie odpukać jest ok, po spacerku dostał jeść i śpi

- [email protected]
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- MaMut
katka-sliczne dzieciaczki
lusia-twoje malenstwa tez słodziutkie
anakol-JA CHCE TAKA ZIME:(
u nas od dzisiaj sniezy wiec mam nadzieje zedo jutra zakryje wszechno!
domisiowa ospa ustepuje-dopieri jutro bedziemy mogi go wykapac-na reszcie bo sypie sie z miego co krok i jest matowy hehe
Daro dzis caly dzien nie spi i co chwila poplakuje, a jak nie placze to sie chichra -dziwne dziecko:P
vestusia-unikaj fajek-a na dzien babci idz sama:)
dorcia-pyralgine dawali nam na połozniczym na bol glowy i brzucha i mowili zze przy duzym bolu jak paracetam0ol nie pomoze to zeby jesc pyralgine.
katka-zaje*isty ten skecz, tez go chcialam wkleic ale nie znalazlam, bo niewiemjak ta babka sie zowie:)
ide robic obiad-wlasnie skonczyl sie tani prąd cholera ale Daro coś przysypia więc go polozylam-dziś zapiekanka-bakłazany z mocarellą i sosem pomidorowym!!!!
aż się pośliniłam heheh
chcecie przepis? MNIAM!!!
a co do spacerów-ja nie chodze codziennie bo mi sie nie chce!
jak ma mnie zawiać albo deszczem zmoczyć to pierdziele- co to za przyjemność?!?
młode ma dobrze bo w wózku, przykryte a ja kurde cierpie...nie nie nie
moze i wywnioskujecie ze zła ze mnie matka-ale dzieci nie przegrzewam, na dwor jak trzeba to wychodzą... nie codzienie ale wychodzą
buzi Wam!
potem wkleje fociaczki moich kochaniutkich pociech heheh
ciaooooo
- [email protected]
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- MaMut
- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
- Otrzymane podziękowania: 1
Róża - mojej Zuzi właśnie ropieje lewe oczko od urodzenia. I jak np. płacze, to to oczko łzawi i lecą z niego łzy, generalnie to oczko ma zawsze takie "mokre". Przemywam również solą fizjologiczną, ale bez zmian, próbowałam też rumiankiem i nic. Lekarze nic nie mówią na to oko, chociaż o tym mówiłam. Zobaczymy teraz na szczepieniu, bo będzie nowa lekarka więc wierzę, że coś pomoże.
Suari - to Eller Service związane jest ze stroną www.pobieraczek.pl Kiedyś tam się zarejestrowałam, bo szukałam jakiejś mp3 a oni wielkimi napisami informowali o jakiejś tam promocji ściągania mp3 przez 10 dni za darmo. No to się zarejestrowałam, a potem zapomniałam o tym. Potem okazało się, że oni tak cwanie do tego podeszli, że po tych 10 dniach powinnam była rozwiązać z nimi umowę korzystania z tej strony, a ja wyszłam z założenia, że skoro nie zapłaciłam, no to znaczy, że zrezygnowałam. Wprowadzają w ten sposób ludzi w błąd. No i straszą sądami i takim tam. Żeby było śmieszniej - ja taka głupia, że podałam prawdziwe dane na tej stronie. Wysłałam im później listem poleconym za potwierdzenie odbioru wypowiedzenie tej umowy i myślałam, że będzie spokój. Jakiś czas temu nawet na forum o tym pisałyśmy, bo Luska też miała z nimi problem, tyle że ona zapłaciła

No a ja poczytałam na stronach i forach, że oni wyłudzają bezpodstawnie te pieniądze, żeby nie płacić itd, bo są orzeczenia, które mówią, że nie mają prawa itd. UOKiK też się tym zajął i wszędzie można wyczytać, że po prostu naciągają bezpodstawnie ludzi.
Tyle, że ja mam problem taki, że jak wyślą pozew (jeśli, bo może tylko nadal mnie straszą), to trafi on do Sądu, w którym pracuję, ba, co gorsza - do mojego własnego wydziału ha, ha, ha

- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
suari, ja jak swojego czopkowałam to na pleckach, nogi do góry i termometrem wpychałam troche głęgiej, bo inaczej zawsze go wyciskał od razu. inaczej sie nie dało
to chyba muszę kupić jakiś temometr inny, bo mam tylko elektroniczny z taka grubszą końcówką, tylko do uszu i skroni

sarna- musisz być przygotowana, że vestusia to opowiadania pisze

- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A oglądała któraś z Was DDTVN ?
jest taki cykl o matkach z całego świata i dzisiaj były mamy z Japonii. I wiecie co? mają taki zwyczaj czy przesąd, że przez miesiąc po porodzie nie myją się, tym bardziej włosów, które przed porodem ścinają na krótko !!!! ja pitolę jak przez miesiąc się nie myć
Że co???? Tym bardziej w czasie połogu???? No ja pitolę. Zaraz rzygnę chyba he, he, he

- Suari
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Suari - to Eller Service związane jest ze stroną www.pobieraczek.pl Kiedyś tam się zarejestrowałam, bo szukałam jakiejś mp3 a oni wielkimi napisami informowali o jakiejś tam promocji ściągania mp3 przez 10 dni za darmo. No to się zarejestrowałam, a potem zapomniałam o tym. Potem okazało się, że oni tak cwanie do tego podeszli, że po tych 10 dniach powinnam była rozwiązać z nimi umowę korzystania z tej strony, a ja wyszłam z założenia, że skoro nie zapłaciłam, no to znaczy, że zrezygnowałam. Wprowadzają w ten sposób ludzi w błąd. No i straszą sądami i takim tam. Żeby było śmieszniej - ja taka głupia, że podałam prawdziwe dane na tej stronie. Wysłałam im później listem poleconym za potwierdzenie odbioru wypowiedzenie tej umowy i myślałam, że będzie spokój. Jakiś czas temu nawet na forum o tym pisałyśmy, bo Luska też miała z nimi problem, tyle że ona zapłaciła
No a ja poczytałam na stronach i forach, że oni wyłudzają bezpodstawnie te pieniądze, żeby nie płacić itd, bo są orzeczenia, które mówią, że nie mają prawa itd. UOKiK też się tym zajął i wszędzie można wyczytać, że po prostu naciągają bezpodstawnie ludzi.
Tyle, że ja mam problem taki, że jak wyślą pozew (jeśli, bo może tylko nadal mnie straszą), to trafi on do Sądu, w którym pracuję, ba, co gorsza - do mojego własnego wydziału ha, ha, haI jakoś nie wiem, co zrobić. Nie chcę im zapłacić całości i tak pomyślałam, że przeleję im np. 1zł tak dla jaj, bo wówczas jest oczywiste, że coś płacę i nie mogą skierować pozwu o zapłatę he, he, he
a to skurczybyki z nich

- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Sarna

Czekam na fotki

- [email protected]
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- MaMut
ja mam go z gazety, nie ufam muco do temperatury za to czopki wciska idealnie hahaha no i lewatywki tez robił przednie

co do tego sie niemycia-fuuuuuj jak mowi vestusia-no zwlaszcza w pologu:/
dla mnie podpaski smierdziały i wymieniałam co chwila i się podmywałam a one nic?!?
- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Miałam ugotować obiad i zasiedziałam się przed kompem

Lecę do mojej Złozilli

- [email protected]
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- MaMut
ale się oczywiscie odwołują i trwac to bedzie latami...mozna sie ciagle zglaszac jako poszkodowany w tej sprawie
ja swojej kasy nie odzyskam za te artukułe-ciule jedne i oszusty!!!!
dobra ide bo nigry tej zapiekany nie zrobie!!!!
do potem!!!
adam poszedl na piwo prosto z autobusu mile mnie o tym uprzedzając-niby ma byc za 20 minut-ciekaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaweeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee hehhehe
no ale ja wyznaje zasade-są przyjemnosci, sa i obowiązki- czyli dzis ja tylko cycuję aon sięz dziećmi bawi, przewija, czyta, kąpie, karmi, odkurza, zmywa i podaje mi dolczowe kawusie i masuje plecki
gdyby nie fakt ze tak nie znoze wyziewu po alkoholu pozwalałabym mu częściej, za te jakze błogie dla mnie popoludnie:)