BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #288580 przez Suari
Kredka- ja też mam krzykacza, czasami drze się chyba dla zasady :) a z karmieniem na śpiąco to u mnie nie ma szans, jak nie chce już jeść to wypluje cycka, a jakbym chciała włożyć to zaciśnie usta i koniec, a ze smoczkiem tak samo robił jak twój- robił, bo już kilka razy zauważyłam, że jak mu wyleci ale jeszce dotyka ust to próbuje rączką włożyć i niekiedy sie mu udaje :)

Luska- nie narzekaj, że masz zimę, bo dopiero zima idzie i ta temperatura :angry: :angry: chyba się nie obraziłaś, że dziecko z łazienki nie chce wyjśc ;)

Kredka- na mnie farba też czeka, ale muszę mieć dłuższy moment pomiędzy drzemkami mojego szkraba, a nie tylko 20-30 minutowe.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #288592 przez [email protected]
Lusia-u nas tez co snieg popada to zraz dszcz zmywa:( no ale zaraz obok w czechcach sniegu w brud, a do swieradowa przez czchy na skrotu tez jezdzimy-u mnie wszystko pod ręką-no tylko morze za daleko:P
Co do słownictwa malucha-widzidz to mi si pomylilo, to Batmanki synek tak juz nawija, a moj haha no tez nawija ale swoim wlasnym jezykiem:D

Vestusia-ja i figura modelki-no wiesz ty co! Ja mam tylko wciecie w tali fajne a reszta to jakas porazka-wielka dupa, wielkie teraz juz sflaczałe cyce i mega cellulit-wiec blagam-nie mow mi tu o modelce! Aobrzarstwo-cóż, szkoda zycia na wyzeczenia-najwyzej biore mnijsze porce-ale chociaz jem, anie jak moja siostra-głodzi sie pół zycia:/ o imialam kilka razy juz pytac-funia wrociła? Bo jakis czas temu pisałąś ze uciekła.

Olcia-super ze łazienka skonczona-nie moge sie doczekac fotek!

Dorcia-piekne foteczki na scianie:) super ze u neurologa wyszło wszystko dobrze-malenka bedzie zdrowiutka!

Kredka-na rota domisia nie szczepilam i ciezko przechodzil w szpitalu. Teraz jak bede szczpic darusia to domis dostanie szepionke na pneumokoki potem menigokoki. A daro dostanie rota, bo teraz zaluje ze domisia nie szczepilam

Katka-w szpitalu mi mowili ze jak dziecko an piersi to czsem wchłania 100%pokarmu i kupki moze nie byc kilka dni i zeby sie niemartwic-skoro termometr nie pomaga to moze faktycznie kupy w brzuszku nie ma? a jak nie termometr to czopki glicerynowe polecam

Suari-no to fajnie bo widziałąm niektore mamy to pol szafy nadziecko zakłądają plus kołdra i ten pokrowiec wozkowy.ja swojemu kombinezonu jeszcze nie zakładałam taka ta zima ciepła, a moj Domis czapke zakłąda jezeli jest mniej niz 5stopni, Daro w sumie tez nie nosi czapki bo makaptur od bluzy i od kurteczki, raz miał tylko, na pierwszym spacerze...no i jak mama z nim szła

I vstusiu-mam nadzieje ze sie wystekałas i Bobek robił wszystko-widze ze Twoj mocne słowa na nigo podziałały-i trzymam kciuki oby tak już zostało:*
Zazdroscisz mi nart ajaTobie-my nie mamy swoich tylko wypozyczamy zawsze ale w tym roku juz chyba kupimy-co roku tak mowimy ehh
I rozwaliłaś mnie z tym textemo dojnej krowie hahah szalona Ty mamuśko:*:*:*
A ten lek nie pamietam czy na recepte. Mojemu Domisiowi nie pomogl pod kąpletnie zadnym wzgledem:/

Iva-szkoda ze bez męzusia-ale za to bedziesz mogla poswiecic sie tylko swojej rodzince:) na długo jeszdziesz?
A ten rollmasaż to jest takie coś ze siedzisz natakiej jakby beczce zrobionej z drewnianych wałków które sa w takie jakby bańki i one sie szybko kręca i ubijają ciało, rozbijają tłuszcz. To trwa godzinę i co cztery minuty pipka i wtedy zmieniasz czesc ciała i tak masujesz raz pupe potemnogi, brzuch itd

a Twoja maleńka jest taka fajna kluseczka iten nosek hehe:*

Roza-ja mojego najpierw kąpałam w oilanie a teraz w oilatumie- a nastepny płynkupie już jakiś zwykły dla dzieci. Co do kremów na pupe to tez uzylam nivea ze szpitalnej próbki i mojemu nicnie było.ale na codzien uzywam tormentiolu ion jest the best!

Mój Daro dziś jakiś nieswoi:(taki sflaczały, główki nie chciało mu sie za bardzo trzymać, malo jadł-normalnie co 3h ale mało i spał niąąąąąąąągle nie wiem o co chodzi
a ja dostałam mega łupierzu pod grzywką:/ stosuje nizoral ale nic nei pomaga juz nie wiem o co chodzi ale potezne płaty mi odchodża

ale miałam właśnie jazde-Domiś płakał strasznie piszcząco-coś go obudziło i pobiegłam do niego i nie mogłam otworzyć drzwi@ okazałosię ze on bidulek lezy i na podłodze na kołdrze pod samymi drzwiami i płacze strasznie-wczesniej probował drzwi otworzyc i nie dawał rady-chyba w ogole to wszystko przez sen robił...ostatnio nam troche lunatykował:/

miałam kolezanke z dzieckiem w wieku Domisia i ona nagle zerwała ze mna kontakt a spotykałysmy sieczes to, sms i w ogole. Dzisiaj się dowiedziałam ze jej synek ma autyzm i opoznienie psycho-ruchowe
, i ona nie mogla patrzec jak moj domis sie ladnie rozwija i jak my sie nim cieszymy i dlatego postanowila zakonczyc znajomosc.......

a ja dzisiaj po tym rollmasazu chodze jak pobita:) nogi bolą mnie przeokrutnie i brzuch troszke-oczywiscie tłuste dupsko nawet nie poczuło ze dostało lanie:/ ehhh
dobrze ze to boli tylko po pierwszym masazu bo wiecejbym nie poszła
ta dziewucha co pracuje przy tym masazu to znajoma mojej siostry iona bardzo mnie lubi i raz ze za karnet skasowała mnie 100zł a nie 120 to na dodatek nie wpsała mi pierwszego masazu-wogole powiedział ze moge sobie przyjsc 12 razy albo nawet 15 jak nie bedzie ludzi-super

no i cos mnie wzielo dzis wieczorem i zrobiłam ciasto-tylko nie wiem po co bo my cias nie lubimy hahaha-ale to taki biszkopt z galaretką więc szybko sie zrobił i moze jakos zjemy:D
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #288599 przez [email protected]
lusia-to jak grupa mała a Olo i tak ma na codzien 4,5latka to dlaczego sie zastanawiasz?

ja chiałąm się Wam pochwalic ze zapisłam dzis DOmisia do szkoły:D
a Darusia do przedszkola
Domisia do szkoły prywatnej z dwujęzycznej->polsko-niemiecka z nauką tanca, sztuki, rytmiki i pływania i z wyzywieniem-opieka nad dzieckiem od 6 rano do 18-super! aha i z wielkim naciskiem na jezyk angielski, niemiecki to logiczne

a Darusia do Przedszkola w Niemczech-Zwergenhaus tam tez zawsze duzo polskich dzieci, ale to juz nie jest prywatne

ja i tak od nastepnego stycznia chce w niemczech pracowac wiec chłopaków bede miałą pod reką-Domisia szkoła w Zgorzelcu a Darusia przedszkole w goerlitz

Suari-śłiczny maluszek-buzi dla niego!
12 lata 11 miesiąc temu #288611 przez Kredka
No i na głowie piękna granatowa czern, juz mnie te odrosty dobijały...

Lusia oby jutrzejszy dzien był lepszy. Życzę Ci aby i do Was słoneczko dotarło. Jak przyszlismy ze spaceru to zrobilo sie pochmurno. Ciekawe jak jutro bedzie..
Moze trzeba bylo mu dac tego cyca... czy ja wiem..zaspokoił cy ciekawosc i dałby spokoj.

Suari ale pieknie glówkę podnosi. Piekny chłopczyk :)Widze że obie mamy małych indywidualistów i uparciuchow w jednej osobie ;) Na zdjeciu wygląda na wyluzowanego goscia B) hehe a powiedz mój wygląda na krzykacza?? hehe pozory mylą.

Sarna jestes szlaona juz Daro zapisalas do przedszkola, zanim pojdzie to troche minie..tyle sie az czeka na miejsce u Was??
Daro ma dzis gorszy dzien, jutro zobaczysz ze bedzie lepiej. Ile Daro Ci w nocy ciagiem godzin przesypia? Moj najdłuzej 6 g i wydaje mi sie ze to długo. Czasemw dzien wisi co 2 godz na cycach po 5-10 min a czasem co 3-4 godz a czasem co godz. Zalezy, od czego- nie wiem. Ale dzieciaczki tak jak my maja czasem złe dni.
Ta kolezanka przykra sprawa...widocznie nie byla prawdziwa przyjaciolką. A z drugiej str jak mialaby z zazdroscia patrzec i "zapeszać" to moze lepiej że zrezygnowala ze znajomosci.

Na te rolki mam ochote....tez by mi sie takie ubijanie przydało...

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
12 lata 11 miesiąc temu #288612 przez Kredka
ide spać dziewczyny juz na serio. Buziole ogromne. papaatki :kiss: :kiss: :kiss:

[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
12 lata 11 miesiąc temu #288642 przez emkapl84
heja u mnie nocka suuuper mala spala po 5 godzin wiec tylko raz sie na karmienie obudzila i M ja nakarmil :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:
a w oponie nadal dziura ale juz znalazlam na necie opony i je zamowie...w ciagu 4 dni powinny dojsc...no ale 4 dni bez spacerow- masakra...bede uwieziona na 12 godzin w domu :(
laptop tez tragedia...czasem sie wlacza czasem jakies bledy wyskakuja...w piatek bedzie mial format!!!!
sarna fajna szkolke wybralas dla synka :) a gdzie zamierzasz w niemczech pracowac? na te masaze tez kiedys chodzilam swietna sprawa!!!
12 lata 11 miesiąc temu #288670 przez katka
witajcie o poranku
U nas po kupce była jeszcze 2 taka mega z myciem pod prysznicem ;)
A potem około 20 poszła spac i (Emka prosze nie czytaj) wstała dopiero o 5 :lol:
Przespala całą noc a na dodatek zjadła i poszła dalej spac.
Emka najlepiej te opony wymienić nie bedziesz sie co chwila wkórwiać
Widze że tylko moja tak leniuszka że główkae słabo podnosi. Ale może jutro pójdziemy z Robertem do neurologa to i Olcie obejrzy.
Kredka no ja też musze w farbe zainwestować bo odrosty mega. Ale sie zastanawiam czy wogóle włosów nie obciąć
Sarna już do przedszkola? Aż tak długo sie czeka?
Uciekam na razie bio moje szczęście sie budzi chyba> :kiss:
12 lata 11 miesiąc temu #288676 przez darkdream89
Hej dziewczyny :) My szczepimy na wszystko (na razie było rota i infanrix) bo Kuba od kwietnia idzie do złobka. Wolę zapłacić trochę pieniędzy niż potem latać z dzieckiem po lekarzach bo nie wiadomo co załapie. A niestety do żłobka musi iść :(
Widzisz Empka i Natalka zaczęła spać :)
12 lata 11 miesiąc temu #288678 przez emkapl84
katka ehhhh no pospalo sobie troche dzis twoje dziecko...ja sie ciesze zkazdej przespanej godziny...co ty robisz, ze ona tyle ci spi????? :dry: a co do podnoszenie glowki to moja tez leniuszek...jak widze na fotkach dziewczyn jak ich dzieciaki glowki podnosza to sie napatrzec nie moge...ale nasza rehabilitantka powiedziala, ze natalka ma jeszcze czas ze wszytsko jest ok..
o matko ja dzis uwieziona w domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ale M po pracy kupi opony bo znalazlam na necie sklep ktory jest czynny do 20...wiec nie musze zamawaiac tych opon i czekac na nie kilka dni...no chyba ze do 20 wszystkie opony mi wykupia a znajac moje szczescie to pewnie tak wlasnie bedzie...
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #288756 przez Kredka
hej u nas nocka tez spokojna. Malego karmilam o 21 i obudzil sie dopiero o 2ej, tak wiec 5 godzin spania :P hehe a polozylam sie po polnocy... potem o 5ej ale nie czaje dokladnie czy jadl bo bylo to na mega spiocha a potem o 6ej zjadł i usnął do 9ej Tak wiec nie jest zle. Teraz lezy w lezaczku i przycina komara :lol:

Emka kazde dziecko ma swoj rytm rozwoju. Nie martw sie Nacia po prostu troszke leniwa jest ale najwazniejsze ze lekarze mowia ze wszystko ok. Oby yly te opony bo nie ma co sie w domu kisic. My tez dzis idziemy na spacerek

Katka wlasnie jak nas mamy cieszą takie kupy :lol: . Ich brak spedza nam sen z powiek..

Dardream masz racje skoro idzie do złobka to lepiej zabezpieczyc dziecko. Bo w razie "cóś" to człowiek by sobie nie darował.

12 lata 11 miesiąc temu #288804 przez emkapl84
kredka no to mialas super niespodzianke z samego rana :laugh: :laugh: fajni sa czasami ci nasi faceci...jak chca to potrafia :laugh:
a ja wbrew dziury w oponie wyszlam na 20 min spacer...a wlasciwie na male zakupy spozywcze...nie bylo az tak zle...moze jednak nie bede kupowac nowej opony :blink: :silly: nie no zartuje oczywiscie :laugh: kolo 17 odwiedza mnie kol z pracy...juz sie nie moge doczekac wreszcie sobie z kims pogadam..czasem czuje sie jakbym mieszkala na pustkowiu jakims...dobrze ze mam was :kiss: :kiss: :kiss:
12 lata 11 miesiąc temu #288822 przez emkapl84
pogoda na dworze mnie dzis wykonczy!!!!!!12 stopni na plusie i pelne slonce!!!!a ja siedze w domu!!!!nawet nie mam co pogotowac bo w lodowce swiatlo..jak to zazwyczaj u nas pod koniec miesiaca :lol: poprasowane mma wszytskie ciuszki....posprzatane w domu.....w telewizji dno...hmmm musze sobie znaleźc jakies zajecie :dry:
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #288827 przez anakol
Cześć dziewczyny,
na razie nie dam rady Was nadrobić, nie gniewajcie się ale skrobnę tylko na szybciocha co u nas.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #288835 przez madziaska
Hej laseczki:)
I znowu naprodukowalyscie jak szalone ;)
Zorientowalam sie, ze mamy nowa mausie. Witaj katka :)
Calkowicie nie jestem w temacie o czym ostatnio piszecie, ale obiecuje poprawe ;)
Wkleje WAM moja kruszynke
12 lata 11 miesiąc temu #288843 przez iva 20
]Witam :kiss:

Emcia twoja krolewna super :) porostu sliczna i ile ma wloskow na glowie:) Ja tez slyszlalam od mojej poloznej ze dziecko karmione piersia moze nie robic kupy do tygodnia czasu a pozniej do lekarza trzeba isc jak sie to wydluza :) Ty to masz pecha z tym wozkiem szkoda ze nie masz gearancji na niego :cheer:

Kredka odmiana zawsze dobrze robi :) nie tylko ty nie spalas bo ja dzisiaj w nocy godzina 00 30 nie moglam usnac do 4 i tak codziennie , a no nie wiem czemu mam bezsenne noce :(

Malina tyle smigasz na kompie ze ladowarka padla :)

Sauri twoj malutki jest slodziutki :) Pulpecik maly :)

Sarna lece na dwa tygodnie:) a z tym masazem fajna sprawa :)sama bym takie cos chciala :) ciastooommm ja bym ci szybko je zjadla :)

Emka super ze mezus pomaga bynajmniej mozesz sie wyspac :) ekspresowa jestes z tym sklepem :P wiec wozio bedzie naprawiony:)

Kreda mezus mila niespodzianke ci zrobil :) i komplementy ci daje :) hehe moj wczoraj jak poszlismy sie kapac patrzy na mnie z niedowirzaniem jak by mnie pierwszy raz zobaczyl i mowi do mnie jaka ty chuda jestes i brzuszek jaki sie robi umiesniony :ohmy: a ja mu na to ze cwicze to efekty sa :P

a nocka okropna mala zasnela niespokojnie przed 20 a wsala przed 13 . Potem nie moglam zasnac od tej godziny do 4 i mala zdazyla sie z dwa razy obudzic przez ten katar niby ma go troche a nos zapchany sie robi akurat jak spi :unsure: zasnelam po 4 i spalam do 7 rano i finito koniec spanka , mala spala a ja nie moglam zasnac .... teraz mala lulam i pewnie zasnie za niedlugo bynajmniej mam czas do was napisac :)
Mam pytanko wasze dzieci same na wieczor zasypiaja ??? bo ja mala lulam do snu i odkladam do lozeczka ...
Dzisiaj ze spaceru tez lipa bo z dnia na dzien ma gorzej z tym noskiem.Mam w planach zakupy a nie mam jak ich zrobic M przychodzi o 18 wiec to jest juz pora spania alej i nigdzie juz sie nie ruszam o tej godzinie a po drugie ma katar to nigdzie ja nie wezme :S
Lodowka pusta wiec nie wiem jak to bedzie ...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia