BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 2 miesiąc temu #315978 przez Aleksandra
Iva to suoer, że Nadii juz się ząbki wyrzynają. Ja muszę swojej niuni obejrzec dziąseła bo strasznie maltretuje pięści i widzę że ją to męczy....
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #315979 przez emkapl84
iva moja jeszcze nie umie sie przewracac z brzuszka na plecki :( albo umie tylko jest taka skromna dziewczynka i nie chce sie chwalic :lol: :lol: a tak serio to jest jakis sposob zeby ja do tego zachecic???
a jeszcze odnosnie jedzonka to mam normalnie dawac natalce tyle mleka co teraz czy np zamiast jednego karmienia mlekiem pol sloiczka jabluszek lub marchewki?
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #316000 przez Malina86
emka mi pediatra mowila, ze sloiczek mam dawac pomiedzy mlekiem, tak najpozniej 40 min. przed mleczkiem. U mnie juz owocowe sloiczki stoja w lodowce, bo lekarka mowila, zeby juz dawac, ale chyba jeszcze poczekam tak do konca miesiaca.

Aleksandra, a Ty co pierwsze Naci dawalas? Chyba jablko nie?
13 lata 2 miesiąc temu #316004 przez mia1082
Sarna no masakra jakas dobrze ze skojarzylas :ohmy:

Iva no to macie co swietowac i to dwa powody na raz :lol:

emka ja ogladalam na internecie takie cwiczenia jak przewracac dziecko z pleckow na brzuszek i odwrotnie przez jakis czas je robilam z KAcperkiem i nie wiem czy to dlatego tak swietnie mu to wychodzi :unsure: ale tylko wtedy kiedy on chce nie da sie do niczego przymusic bo zaraz nerwy pokazuje :laugh: ma charkaterek nie powiem i to chyba po mnie heheheh.... jak nie to nie i koniec nic nie poradze.... co dojedzonka to nie pomoge bo ja tez zielona jestem w tych sprawach na razie jest cyc i tyle :laugh:

a ja jedna reka porasowalam druga wozilam Kacpra w wozku i jeszcze serial obejrzalam :laugh: musze tylko jeszcze cos dla nog w tym czasie wymyslec hehehe a tak powaznie to jestem taka zadowolona bo kilka dni temu przyszedl wozek spacerowy dla Kacpra. Zamawialam go z pieniazkow z chrzcin prezet od chrzesnego i rewelacja. Maly go tak polubil ze caly czas w nim zasypia wiec moje rece choc na chwilke moga odpoczac :woohoo: :woohoo: :woohoo: .
13 lata 2 miesiąc temu #316006 przez iva 20
Emka ja malej niczym nie zmuszam ,zeby sie przewracala na plecki ... :) Jak ja kladlam na brzuszek to sie denerwowala ,ze nie moze sie przewrocic to tylko jej w tym ciutke pomagalam przwracajac ja troszke a pozniej sama to robila reszte ciezarem :) teraz madrala reke sobie podklada tak blisko siebie i mig na plecki hihi :)

ja maelj juz daje po ukonczeniu 3 miesiaca bananka i jablko i normalnie jej daje cyca tyle i le ona chce ,a z butelka nie wiem jak to jest , bo ja nawet nie wiem ile moja zjada dzisiaj jak jej dalam butle to zjadla 130 ,a pozniej byla spiaca i siedziala jeszcze przy cycu :)
Aleksandra jak piszesz malej imie to ja sama sie zastanawiam czy ma byc przez dwa I na koncu czy jedno hihi ale raczej chyba dwa i sama nie wiem co myslicie ??
13 lata 2 miesiąc temu #316018 przez vestusia
Witam.
Ja już nawet nie powinnam chyba do Was pisać, bo mam takie zaległości w czytaniu, że aż wstyd.
Obiło mi się o oko zaproszenie na chrzest Dorci - mnie się chyba to drugie podoba, ale chyba pierwsze wybrałaś. Obydwa w sumie ładne.

Iva - gratuluję ząbków u Nadzi.

Sarna współczuję wizyty u lekarza, co za dupek.

Moja Zuzia też się przewraca z brzuszka na plecki. Dziś to po prostu ile razy ją położyłam na brzuch, to ona fik i na plecy. I nagrałam filmik. I potem się cieszyła, że już nie jest na brzuszku.
No i śmieje się już w głos a wczoraj to nawet trzymała sobie sama butelkę jak piła herbatkę.
Silna z niej dziewczynka.

Podamy jej dziś jabłuszko. W sumie ciężko mi dostać produkty z Hippa, tzn. w żadnym Rosmannie nie było akurat ani jabłek, ani bananków, więc kupiłam wcześniej z Gerbera, bo też niby bez cukru. Dopiero wczoraj w Leclerku udało mi się dostać jabłka z Hipp'a.

Z mamą ciężko troszkę.
Wczoraj oglądaliśmy kolejne mieszkanie, w sumie fajne i facet ma dzwonić w niedzielę, kiedy możemy się wprowadzić. Co prawda jest to kawalerka, ale 2 piętro z balkonem, panele na podłodze i ustawna, za wszystko chce 850 zł miesięcznie bez kaucji.
W piątek będziemy jeszcze oglądać jedną kawalerkę i wtedy sami zdecydujemy, która będzie lepsza.
Tak czy inaczej coś mi się zdaje, że od przyszłego tygodnia znowu czeka nas przeprowadzka.
No i za miejscem w żłobku będziemy stali w dwóch miejscach - bo jak się do jednego nie dostaniemy, to w drugim może tak, no i ten drugi żłobek będzie bliżej ewentualnie wynajmowanego przez nas mieszkania.

Strasznie mi głupio, że mam takie zaległości, ale ciężko tutaj z Mamą. Zresztą, nawet nie wypada mi zbytnio siedzieć na kompie, jak ona tutaj jest. No i ciężko też pisać przy niej.
Teraz jest u fryzjera, więc pewnie będzie później w domu. My Zuzance poczytaliśmy baje, przyszły też te po angielsku z płytkami CD - bardzo fajne, bardzo mi się podobają.

Śliczne Te Wasze dzieciaczki no i zwłaszcza te w długich włosach. Dorcia - ta Twoja kuzynka (o ile dobrze zapamiętałam?) to naprawdę urodziła córeczkę z włoskami!! Niesamowite to :D

Zaraz Wam wrzucę film jak Zuzia się chichra i przewraca z brzuszka na plecki. :)
13 lata 2 miesiąc temu #316023 przez katka
Witajcie
My dzis byłyśmy na usg główki i sie wk..... na maksa. Poszłyśmy zarejestrowałyśmy sie w kartotece i czekamy. Po pół godz poszłam do rejestracji i pytam ile jeszce mamy czekać no to ona nie wie. I mówi że może zapytac lekarza. No to jej mówie zeby zapytala. poszła nie było jej z 15 min i jak wróciła to mówi ze bad nie bedzie bo jeden lekarz chory a drugi zszedł z dyrzuru i pojechał do domu a ich nikt o tym nie poinformowal i ona to jedynie może mnie na inny termin umówić. Normalnie sie zagotowałam i pytam jej gdzie jest kierownik tych lekarzy co mieli robić badanie. poszłam do niego i mówie ze jaja sobie z pacjętów robią a on na mnie oczy i mówi że o niczym nie wie. Że ten co do domu pojechał powinien nam to bad zrobić i ładnie nas przeprosił i kazał poczekać pod usg bo on tego tak nie zostawi. Po jakis 15 min sam przyszedł i nam bad zrobil i obiecał ze ten co pojechał koło pióra dostanie. No ale nerwy mialam byłyśmy tam prawie 2 godz. Na całe szczęście Olince usg wyszło dobrze.
Także Sarenko nie tylko u ciebie sa idioci lekarze.

Ja za jakieś tydz zamierzam Oli dać soczku jabłkowego. Już go nawet kupiłam :silly:

Ola super że przeprowadzka już niedługo

Iva ale fajnie że już zabki jak sie wyrżną to koniecznie zrób zdjęcie i nam wstaw

Dziewczynki zdjęcia dzieciaczków super
13 lata 2 miesiąc temu #316024 przez chłopek
vestusia hipp jest w tesco i realu ja osobiscie wole gerber i bobovita
13 lata 2 miesiąc temu #316038 przez Aleksandra
Ja zaczęłam od jabłuszka. Przez tydzień dostawała po dwie łyżeczki, w następnym tygodniu tylko marchewka a później juz rano jabłuszko a po południu zupka albo marchewka. Dzis dojdzie kaszka na noc. Natalka zjada np marchewkę a za godzine 150ml mleka, ale odchodzi nam nocne karmienie bo z reguły ostatnie mleko wypija ok.21-ej :)

Katka ja bym ich chyba rozniosła, ale najważniejsze że znalazł sie jakiś normalny i zrobił wam badanie i wszystko jest ok :)

Dziewczyny nie wiem czy nie podac Natalce panadolu w syropku. Tak ją męczą te dziąsełka, że szkoda mi jej strasznie. Jak radzicie??
13 lata 2 miesiąc temu #316046 przez iva 20
Vestusia no to zastanowcie sie nad mieszkankeim i napewno wybierzecie lepsze i dla waszej wygody :) co do mamci to Cie rozumiem dobrze,ze sie wyrwala z domu i masz czas cos skrobnac :P

zdjecie zrobie jak tylko sie pojawia zabki :)
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #316056 przez Malina86
emka ja od kilku dni daje Misi na noc do mleka dwie lyzeczki kleiku i spi 9-10 godz. :) Dzisiaj spala od 20:00 do 6:00, o 6:00 dostala tez porcje z kleikiem i do 9:00 kimala. Moze sprobuj Naci dac cos zageszczonego na noc. Michasia tez budzila sie mega wyglodnila w nocy, a teraz je tylko nad ranem.

katka my jak bylysmy na usg glowki to tez czekalismy z godzine, pomimo, ze na konkretna godzine bylysmy umowione, ale co chwile noworodki przywozili na badanie i tak sie przeciagalo, potem lekarka gdzies polazla chyba na pol godziny, trzeba miec anielska cierpliwosc u lekarzy.

Vestusia trzymam kciuki za znalezienie fajnego mieszkanka! Jak tam babcia, wnusia zachwycona?

Nie wiem Aleksandra czy podac ten panadol... Sa jakies specjalne srodki na zabkowanie, a jak nie ma stanu podgoraczkowego to czy panadol pomoze?
13 lata 2 miesiąc temu #316086 przez Dorciaition
Hey

My już po obchodzie ;) Ale długo spacerowałyśmy.
Ale słuchajcie- wjeżdzam do góry, z wózkiem oczywiscie. Zabieram Daisy, no i zjeżdzamy na dół. Spacerujemy sobie chwile jeszcze z Lenką i psem pod blokiem. Ok ,wchodzimy. Drzwi otwiera nam kobieta, która akurat zjechała windą. Próbuję do niej (windy) wejśc, a ta nie działa :ohmy: 4 godziny poza domem byłam! Na szczeście Lenka spałą, a facet przyjechał po 20 minutach niezadowolony. Nie nudziło mi się, bo sąsiadka całe swoje życie mi opowiedziała ;) Sąsiad chciał mi pomóc, ale na 9 piętro w wózkiem to masakra! Nie dalibyśmy rady. Jeszcze z Daisy ;)

Lecę nadrabiać

Alanek[*] :(
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #316090 przez vestusia
Katka ale lekarz podniósł ciśnienie. Dobrze, że zrobiłaś troszkę dymu. Widać lekarze lecą w kulki.

Olcia ja się zupełnie nie znam na lekach i prędzej Was bym zapytała o radę :D

Dorcia - no to miałaś przygodę. A Daisy też trzeba by nieść na to 9 piętro??

Zuzia chwilowo śpi.
Zjadła jabłuszko i nieźle się wykrzywiła, ale zjadła kilka małych łyżeczek :D Jutro powtórka z rozrywki, a potem spróbujemy bananka :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Malina - na moją Zuzię kleik ryżowy prawie nie działa. Dostaje 5 miarek mleka i 5 miarek kleiku i budzi się po niespełna 4 godzinach. Czasami to pierwsze karmienie przesunie się na 5 godzin, ale potem kolejne po 3 godzinach ;-) Kiszka no ale :)
13 lata 2 miesiąc temu #316095 przez chłopek
aleksandra kup sobie "Camilia" na ząbkowanie
13 lata 2 miesiąc temu #316110 przez Aleksandra
Doszliśmy ze Zbyszkiem do wniosku, że podamy. Daliśmy jej dawkę i szybko podziałało. Pojechałam do apteki po maśc posladkową i kupiłam jeszcze maśc Bobodent - siostra mi ja polecała. Teraz Natalcia śpi. Zbyszek mówi, że juz dobre 20 min, czyli syropek pomógł. Ma bardzo rozpulchnione dziąsła i jak wkładała paluchy do buzi to widac było, że to nie wystarcza a gryzaka samam nie utrzyma jeszcze. Jak sie obudzi to posmaruję jej maścią. Poza tym jest po szczepieniu i nóżka też boli :(

Dorcia ale numer !

Vestusia super filmiki :) Ale panna z Zuzi wyrosła :kiss:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży