BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #137537 przez madziaska
batmanik moze grzybica sie przyplatala, podono czesto wystepuje w ciazy... Powiedz lekarzowi, dla niego to normalka, zajrzy i sam oceni ;)
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #137546 przez Batmanik
jedno co mi przyszlo na mysl przeciez sie myje B) matko ale zaraz poczytam na necie skad to sie bierze i no wstydze sie ale zapytam lekarza B) bo nigdy wczesniej tak nie mialam :dry:
13 lata 6 miesiąc temu #137552 przez Batmanik
oj poczytalam ale jednak zeby roziwac wszelkie watpliwosci zapytam lekarza wkoncu to lekarz jakos to przezyje-kurcze mialam w styczniu wymrazana nadzerke tyle ze ja mam na zewnatrz te objawy eee tam poczekam do wizyty nie bede gdybac....ale dzieki madziaska za podpowiedz
13 lata 6 miesiąc temu #137565 przez anaconda_she
Hej kochane, jeszcze na wieczor na momencik przejrzalam co popisalyscie :)

Batmanik nic sie nie martw. Higiena higiena ale zapalenia sa niestety powszechne a w ciazy jeszcze bardziej. Moge polecic poki jeszcze nie masz wizyty przemywanie Tantum Rosa w saszetkach (rozpuszcza sie w wodzie) i smarowac mascia na zewnatrz Clotrimazolem. Obie rzeczy tanie i na pewno nie zaszkodza.Zlagodzi objawy bo do wizyty to sie zameczysz jak kiepsko to odczuwasz. A lekarz jak obejrzy to gdyby cos sie dzialo to na pewno cos zaleci.

Trzymajcie sie kochane.

Moja mala odezwala sie jeszcze dzisiaj 2 razy:)

Dobranoc i do jutra.
13 lata 6 miesiąc temu #137575 przez TyszAnka
Batmanik, to też moze być po goleniu- masz teraz bardziej wrażliwą skórę...ja mam pełno krostek jak się ogolę....może był jakiś martwy naskórek w maszynce, a to jednak zarazki....

Swędzi Cię tam gdzie masz włosy? czy "pod wargami"?
Przepraszam kochana,że tak bez posrednio, ale piszesz ,że na zewnątrz, więc chyba w miejscu odrastających włosków :)

Buziole ;)

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie
13 lata 6 miesiąc temu #137579 przez TyszAnka
Anaconda- Ty za dwa już na półmetku będziesz :)

13 lata 6 miesiąc temu #137596 przez TyszAnka
no nie, pierwszy raz pierwsza :)

pobudka, wstawać brzuchatki :)

13 lata 6 miesiąc temu #137600 przez Suari
To ja się melduję :laugh:

Ta tabelka z wizytami to dobra sprawa i koniecznie żeby była na pierwszej stronie :)

Bo jak przyjdzie nam jej szukać to pół dnia zejdzie :)

ja tak ostatnio szukałam o której iva ma wizytę, bo się długo nie odzywała.
13 lata 6 miesiąc temu #137605 przez TyszAnka
no dobry pomysł, bardzo dobry :)

13 lata 6 miesiąc temu #137615 przez luska
hej kobecinki:)
Wow Ale przygody miałyście .Teraz to może się wydawać zabawne ale strachu to się pewnie najadłyście.Tyszanka synek bosko cie urządził ;)
Kobietki nie stresujcie sie z tymi ruchami .Wszystkie w swoim czasie poczuje.Ja wieczorami tez wyczekuje sygnałkow od dzidzi ale jakna razie odzywa się mój żołądek :silly: i prowadzi , ze mną dość ożywiona konwersacje a dzidzia cichutko sobie siedzi.

Z tymi wizytami to dobry pomysł :) Ja jakby co mam 22.o6 na 16.
Batmanik jak cie swędzi to dokładnie jak pisała anaconda.Ja szczególnie polecam Coltrimazolum(ja to go nawet w torebce nosze bo ja mam te okolice bardzo delikatne wystarczy zmiana proszku, typu wkładek)I do wizyty na pewno złagodzi dolegliwość :)
13 lata 6 miesiąc temu #137634 przez anaconda_she
Hej dziewuszki,

Ja to dzisiaj zaspana jestem. Jest duszno i zapowiadaja burze takze jakas taka ospala.Ale za to mowie Wam kupilam poduche z Lidla. Genialna!!! Noge mozna zadrzec, nie trzeba chlopaka meczyc i gniesc. Przytulic tez sie mozna :) chociaz samej to tak smutno w lozku. No ale powiem ze to bedzie moj ulubiony jak na razie gadzet ciazowy :)

Wczoraj w robocie tak zasuwalam ze dzisiaj wszystko bede robila sobie powolutku.
Milego dnia kochane i bede sie odzywac bo powinnam miec troche wiecej czasu na czytanie i pisanie tutaj :)
13 lata 6 miesiąc temu #137644 przez vestusia
Witam Kochane :) Napisałam posta i mi się skasował :D

Batmanik, nie przejmuj się, bo infekcje w czasie ciąży są dość częstą przypadłością. Po prostu spróbuj sobie ulżyć tymi preparatami, o których piszą dziewczyny a u lekarza nie bój się o to zapytać, on od tego jest, żeby Cię badać. Zresztą pewnie i tak robi to na każdej wizycie?

Ja dzisiaj średni pospałam, piesek łobuzuje od rana, wczoraj to już go miałam dość. Nie wiem czemu taki mały z niego agresor, nie potrafi się ładnie bawić tylko gryzie wszystkich dookoła. Męczy mnie to, bo to wcale nie jest przyjemne, wręcz bolesne. A im się jej bardziej mówi "nie wolno" tym mocniej żre. Gadzina przebrzydła. Teraz śpi, jak już zrobiła rozróbę z rana w mieszkaniu.

Co do tabelki to pozwoliłam sobie taką zrobić. Jeżeli ją zaakceptujecie, to chętnie będę prowadziła taki nasz "kalendarz wizyt" :)
13 lata 6 miesiąc temu #137647 przez iva 20
hejka ja wlasnie wstalam :lol: ale sobie pospalam nigdy tak nie spie a ostatnio czesto mi sie to zdarza :blink: u mnie tez dzien pogodny a jak bedzie to nie wiadomo :silly: pije wlasnie kakao i jem chlebek z kremem czekoladowym mniam :lol:
13 lata 6 miesiąc temu #137653 przez anaconda_she
Vestusia to ja tez 29.06 :)
13 lata 6 miesiąc temu #137661 przez vestusia
Ok :) W wolniejszej chwili upiększę tę tabelkę :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia