BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 6 miesiąc temu #137304 przez iva 20
a ja jestem wkurzona na maxa !! spotkalam sie z tesciowa i mi humor zepsula a teraz gotowalam obiad i na palec poskoczyla mi goraca kropla tak bolii :( dzisiaj mam dzien do duuuu ..... :unsure: a dziewczyny co myslicie o imieniu Vanessa albo Paula ?? bo ja je mialam na samym poczatku tylko ze gdzies odlecialy bo nie wiedzialam co nosze w brzuszku ;) a co u was dziewczyny tez macie zly humor czy na odwrot ???
Temat został zablokowany.
13 lata 6 miesiąc temu #137342 przez Dorciaition
Vestusia :kiss:

Ojejku no też też się najedliście strachu. Ty trochę mniej bo nieświadoma, ale brat to się nie dziwię. :ohmy:

Iva oba są ładne. wiadomo każda z nas chciałaby miec imię oryginalne i żeby mało się spotykało, ale w tych czasach to chyba ciężko.

:kiss: :kiss: :kiss:

Alanek[*] :(
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #137380 przez madziaska
Iva jesli podoba Ci sie Olivia, to nie zmieniaj.... najwazniejsze,zeby imie sie WAm podobalo :)
aaa co do humoru, to rano bylo kiepsko, przestraszylam sie tym pecherzym, juz tyle wycierpialam w zyciu przez niego, ze az sie poryczalam, ze wszystko wroci. Ale poki co jest dobrze. I maluch dal o sobie znac wiec czuje sie bardzo dobrze :)
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #137398 przez TyszAnka
Witam Kochane Kobitki :)
Jakos nie chce mi się pisywać, tylko podczytuję....

IVA, NIE ZMIENIAJ IMIENIA, DAJCIE TAKIE KTORE MIELISCIE USTALONE, NIE PATRZCIE NA INNYCH :)

DORCIA- sie strachu najadłaś pewnie....

Mój młodszy syn miałe wtedy 3 latka, jak lecieliśmy do Tunezji , schował mi do torebki plastikowy, przeźroczysty pistolet - taki ze iskry leciały w srodku - typowa zabawka z odpustu, robiła tylko hałas. Przy odprawie, położyłam torebkę na tasmę, przeszłam przz bramke...i nagle pojawiło się kilku panów z karabinami...- spojrzałam na monitor i ujrzałam prześwietlona torebkę a w niej kontury pistletu..o mało co mnie nie skuli kajdankami, zanim otwarłam pooooowoli torebkę.Pistolet zabawkę musielismy wyzucic, mój synek tak płakał, że mu "pitolet wydziucili", .... :P
dorcia, a lecąc już nie bałaś się że może coś źle sprawdzili?

Vestusia, nie dziwię się Twojemu bratu, że był blady...skoro usłyszał taką informację na lotnisku.... ;)

U mnie też ruchy jak poczułam pierwszy raz 5 czerwca, to potem prze3z trzy dni nic (nie wiem czy to też z powodu mojej choroby wtedy)ale w czwartek znowu zaczęłam czuć.Teraz czuję dziennie, i z dnia na dzień stają się bardziej intensywne, co prawda na razie są w dole brzuszka i takie zatrzepotanie ( jakby karp kupiony na Wigilię co się tak raz za kiedy w reklamówce zatrzepie.... ), ale najpierw było bulgotanie, takie jakby pulsy...

Dorcia, mogłaś zrobić jeszcze w tabelce rubrykę pierwszych ruchów :P

przypomnijcie mi ktora teraz brzuchatka ma wizytę najwcześniej ? :woohoo:

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie
13 lata 6 miesiąc temu #137400 przez madziaska
Tyszkaanka dobrze to okreslilas, trzepotanie, brakowalo mi tego slowa ;)
13 lata 6 miesiąc temu #137401 przez TyszAnka
Madziu, dobrze że z pęcherzem i nereczkami wszystko OK u Ciebie.
Ja miałam często kamice nerkowe - przerabany ból, mój organizm jest tak nastawiony do bólu, że jak już jest mega mocny ból, to mam wymioty ( przy porodzie jak zbliżaja się bóle parte, to też wymiotuję :) )
Taka już moja natura.
Tak więc tez będac w ciązy muszę dużo pić, i muszę się pilnować, bo mnie nerki zaczynają boleć.....

13 lata 6 miesiąc temu #137404 przez TyszAnka
no to Madzia to poczułaś pierwsze ruchy i nie przejmuj się że raz je czuć a raz jest przerwa kilku dniowa...

Aleksandra zapomniałam pogratulować zaliczonych sesji :) GRATULUJĘ !!!

13 lata 6 miesiąc temu #137421 przez Dorciaition
TyszAnka pisz do nas koniecznie. Uwielbiam Twoje posty :)
Haha, no to też miałaś niezłe przeboje :lol:
Już później się nie bałam. "Przyczepiła" się do mnie taka kobitka co pierwszy raz leciała i tak przeżywała, że musiałam ją cały czas uspokajać i nie myślałam o tym ;)

Anka nie wiem czy to dobry pomysł bo te co nie poczuły jeszcze by się stresowały. Ja rzadko czuję i mam stresa przez to. ;/

Ale tabelka z wizytami to by było coś ;) Właśnie kto teraz???

Madzia zdrówka dużo :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #137442 przez TyszAnka
eeee, nie ma sie co stresowac jeśli chodzi o ruchy....to jest moja piata ciąża, poród czwarty, czyli "CVPIV". w pierwszej ciąży ruców nie poczułam, poronienie w 12 tyg, w drugiej ciąży poczułam poźno, bo w 21 tyg (za to teraz syn jest nadpobudliwy psychoruchowo....nie śmiejcie się,,,,tak tak nadpobudliwy..robocop, nie męczy sie wogóle, cały czas w ruchu...ale to albo przez cartingi w Gdyni - JAK BYLIŚMY NAD MORZEM NA WCZASACH WE Władysławowie, to co drugi dzien do GDYNI NA CARTINGI, MUSIELI MNIE SIŁĄ ODRYWAĆ OD KIEROWNICY ;)....albo jak syn już raczkował, to wślizgnął się do uchylonej łazienki i tylko usłyszałam mniam mniam..i był na twarzy biały z cifu...fuj aż mnie dźwigło- fikusa tez dorwał i całego liścia wyssał z mleczka...- ale to nie przez cif i fikusa, tylko on od małego jak leżał w wózku głebokim, to już nim trzepało- energia go rozpierała....hi hi hi :)
W trzeciej ciąży (z młodszym synkiem) poczułam w 19 tyg, w czwartej ciąży (z Miłoszem) też w 19 tyg. No a teraz w piątej ciąży w 17 tygodniu.
Nie wiem od czego to zależy.
Koleżanka w trzeciej ciąży poczuła ruchy najpóźniej ze swoich ciąż...

TABELKA Z WIZYTAMI MI SIĘ PODOBA TEN POMYSŁ :) BYŚMY WIEDZAŁY CO JAK KIEDY... :)

13 lata 6 miesiąc temu #137495 przez madziaska
Ja jestem jak najbardziej za ta tabelka :) Dorcia z pierwsza Ci poszlo super, to moze TY sie tym zajmiesz kochana :) moja wizyta 27 czerwca ;)
Tyszanka to fajnego masz lobuziaka :)
Moj pecherz ok, chwile zabolalo i przeszlo, pomodlilalm sie tak strasznie do naszego Ojca Sw. i chyba on mi pomogl :) zawsze taki bol konczyl sie antybiotykiem...
13 lata 6 miesiąc temu #137497 przez vestusia
Dobry wieczór :)

TyszAnia, to też miałaś niezłą przygodę na lotnisku. Już mogę to sobie wyobrazić, he, he :D Dzieci to są czasami zabawne :D

Też myślę sobie, że tabelka mogłaby zawierać wizyty, wtedy nie musiałybyśmy ciągle się o to pytać, wszystko byłoby ładnie napisane :)

Z tymi ruchami to mnie nie stresujcie. Pierwsze poczułam 26 maja ale od tego czasu jakby cisza. Tylko takie delikatne muśnięcia, przeciągnięcia.... ale również z kilkudniowymi przerwami. Nie wiem od czego to zależy, no ale u mnie to akurat pierwsza ciąża.

Dzień mija mi raczej sennie, dużo dziś przespałam w ciągu dnia... zaraz też zresztą idę spać, więc życzę kolorowych snów :)
13 lata 6 miesiąc temu #137502 przez Dorciaition
TyszAnka koniecznie pochwal sie nam Twoimi maluchami :)

O tej tabelce myślałam już jak byłam w domku, ale stwierdziłam, ze pomyślicie, że opętana jestem z tymi tabelkami ;) Jesli uda mi sie tutaj zrobić, (choć wątpie, bo tylko na chwilę do kompa wchodzę) to zrobię, a jak nie to jak już wrócę do Polski.

Vestusia my to dwie chyba się tak tym stresujemy. ja przed chwilą leżałam i wyczekiwałam na jakiś znak od maluszka i nic :/ cholerka.

Idę się położyć kochane i dalej wyczekiwać. Jutro dam Wam znać czy się doczekałam ;)

13 lata 6 miesiąc temu #137503 przez Dorciaition
Na razie może tak

Madziaska- 27.06
Dorcia- 7.07

No i reszta niech wpisze i będzie jakiś widok

Dobrej nocki

13 lata 6 miesiąc temu #137508 przez madziaska
Dorcia przeciez TY czujesz juz ruchy, pisalas... ;) A dzidziolek teraz pewnie spi, zostaw go mamuska w spokoju ;) (mowi ta co wiecznie puka sie po brzuchu ;) )
13 lata 6 miesiąc temu #137518 przez Batmanik
heh to ja tak zebyscie spac nie mogly a jutro od rana lataly czy juz napisala czy nie :P bo jak mnie pamiec nie zawodzi jutro ma wizyte Anakol..a w czwartek nie wiem czy nia ma ktoras z nowych forumowiczek a ja dopiero w piatek jutro tylko jade wyniki robicn a to i glukoza i morfologia no i hiv i hbs i cos jeszcze...
moj to jeszcze pracuje cholercia :(

a ja mam dziwny a zarazem wstydliwy problem ale nie wiem od czego tak mi sie dzieje ale albo to od bielizny albo odrastajace wloski podrazniaja ze mnie swedzi tam na dole :blush: heh ale jak o tym powiedziec lekarzowi B)

ja juz nie pamietam kiedy z Igorkiem poczulam ruchy ale chyba w 18 tyg albo myli mi sie bo moze to byl 18 dzien ktoregos miesiaca :side: a nie mam ze soba karty a teraz pare dni temu poczulam czestrze musniecia tak nizej bo z tydz temu byly raz na jakis czas wiec nawet nie pamietam kiedy to dokladnie bylo a teraz juz wiem i czuje pare razy dziennie takie z 2-3 musniecia i spokoj bo Igorek jaki pierwszy jego ruch poczulam to zrobil fikolka -doslownie fikolka zrobil - ale jego ruchy czulam o wiele mocniej dlatego mysle ze jak takie delikatne teraz mam to dziewczynka :side:
milej nocki kochane!!!
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka