- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- Sander
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
GORLA GRATULUJE!!!!!!!!

Jak dojdziesz do siebie to czekamy na informacje i zdjęcia!!
No to w końcu się ruszyło!! Mam nadzieje że teraz to się posypiemy!!
No i od razu forum odżyło

To któraś czuje że to już???
Nie wiem jak Wy ale ja się czuje już jak słonica... bujam się z boku na bok i ciągle sapie jak parowóz!! Hehehe musi to komicznie wyglądać

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marta M
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11

I rozpakowanym mamusiom i ciężaróweczkom dużo sił

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Kochanie moje 15.11.12 :)
- Otrzymane podziękowania: 0

Moja mama twierdzi,że dzisiejszej nocy się rozsypie bo " dziwnie wyglądam" . Problem w tym,że słyszę to od 2tygodni i jej przypowieści nic nie dają....
Również twierdzę,że jak nie urodzę na dniach to popadnie w obłęd jakiś! Już nie chcę ciąży... Fajnie było ale może tak jednak już skończyć...

Jeszcze jak dziewczyny porodziły... Jak zazdroszczę... Siedzę jak na szpilkach. Nie wiem co ze sobą zrobić... Jechać gdzieś to obawa,że się zacznie na środku ulicy. Zresztą jak się ruszać?

Już bym Go chciała tulić...

- Sander
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Jak wy że tak powiem jak wspominacie te 9 miesięcy???
Bo dla to najpiękniejszy okres w życiu!!!!! Nie wiedziałam że to tak wspaniałe uczucie!! I jak pierwszy raz zobaczyłam to serduszko bijące... bezcenne... Nie zrozumie tego nikt, kto tego nie doświadczył.... I jak malutka się tam rusza... Gdybym wiedziała to już dawno byłabym mamą... Nie odkłądałam tego na wieczne nigdy... I jak tu nie mówić że nic nie dzieje się bez przyczyny??
Lece oglądać "lekarzy"

- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Oczywiście, te serdunio... Pierwsze wymiary 6 MILIMETRÓW ... Cudownie było patrzeć... Pamiętam pierwsze jego wyczuwalne ruchy- 18 tc

Rozstępy... Stres czy donoszę,czy zdrowy... No i u mnie jeszcze dochodzi rozpad związku prawie 4letniego.
Nie wiem czy to jeszcze kiedyś powtórzę.
Doceniam ciąże i dziękuje losowi za Maćka, ale na tym chyba zakończę karierę tzw. inkubatora

Fizycznie nie dla mnie jest ten stan

- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Serdeczne gratulacje dla pierwszych listopadowych Mamusiek!!! Czyli "lawina" ruszyla

Sander chciałas sieczegos dowiedzieć o cc. Przepraszam , że dopiero teraz ale wczesniej tak srednio miałam czas zeby spokojnie napisać. Pytałas czy drugie dziecko to corka czy syn. A więc pierwszy byl synek(2l8m-cy) a druga jest córeczka(28.11.2011

Co do cc to póki pamiętam , ja wszystkim polecam zabranie do szpitala podnózka(taki np. z IKEA , kosztuje w okolicach 10,00). Wiadomo , że łózka szpitalne sa jakie sa i regulowana wysokośc przy nich to w naszych polskich szpitalach byłby mega luksus a mając ten podnóżek jest zdecydowanie wygodniej. Siedząc na łózku nie naciagasz rany i nie sprawiasz sobie bólu. Mi bardzo przysłużył przy karmieniu. Mnie było najwygodniej karmić na siedząco i mając nogi wyżej nie sprawiało mi to żadnego problemu , dziewczyny które były ze mną na sali po "wypróbowaniu" mojego podnóżka zaraz też składały zamówienie u mężów.
Co do samej cesarki to widzę , że Ty masz planową więc nie będziesz miała stresu , na wszystko cie przygotują

Jakbys chciała cos jeszcze wiedzieć to pisz , postaram się odpowiedzieć(o ile w jakikolwiek sposób pomogłam Ci swoimi wypocinami)

Trzymam kciuki za kolejne Listopadowki , trzymajcie się , papa

- Sander
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ja też od początku miałam problemy, już w dniu wykonania testu prawie ją straciłam

Moja koleżanka stwierdziła że juz nie chce w ciąże zachodzić... w zeszłym roku nasza koleżanka była w ciąży a w tym ja... i patrząc na nas powiedziała że ona dziękuje... Może super sie nie wyglada ale nie jest źle!!
Polunia bardzo bardzo Ci dziekuje za tak obszerną relacje!!!!!!! Musze Ci powiedzieć że naprawde mnie uspokoiłaś... To wcale nie będzie takie straszne!! Jeszcze raz bardzo bardzo Ci dziękuje!!!!!!!!

A o tym krzesełku musze pomyśleć!!!
Buziaczki!!!
- YummyMummy
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Bylam dzis znow na ktg, usg i dupa, ani widu ani slychu porodu :/ a tyle sie jeszcze babeczek w szpitalu naogladalam, ktore przyjmowali i tak im zazdroscilam! Kazala znow przyjsc w piatek na kontrole,a do piatku jeszcze tyle dni! ale przestalam sie juz nastawiac,ze to moze dzis. moze dzis a moze za tydzien, nie przewidzimy tego niestety.. niech po prostu te dni jak najszybciej miajaja i niech sie juz zacznie!
- Mirella
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72

Jesteście ciekawe szczegółów? Zapraszamy tutaj:
wrolimamy.pl/2012/11/05/konkurs-w-szklan...aczarowane-pamiatki/
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

YummyMummy Zuzanny lubią jak się na nie czeka ,są uparte, ostrzegałam

- ewelka1505
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

u mnie dalej nic sie nie zaczelo... chociaz dzisiaj pierwszy raz mialam takie bole jak na miesiaczke ale troche pobolalo i przeszlo...
- Zuzu19
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
I nagle dopadły mnie wspomnienia, wątpliwości...

- ania1985
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

ja mam ciagle jakby bole miesiaczkowe czekam az wkoncu zacznie porzadnie bolec i kierunek szpital ale jakos nie chce.no i biegunka. niech wkoncu sie zacznie ten porod

och Zuzu

Moja dzisiejsza noc tez byla tragedia,kazdy obrot wiazal sie z bolem krocza,do tego te bole jakby miesiaczkowe.ciekawe jak minie dzisiejsza noc.
- kivi
-
Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja od 2 dni podejrzanie czuję się nieco lepiej, mniej boli mnie kość łonowa z którą mam problemy...Nocami jednak jest bardzo ciężko, mam problem z przekręcaniem się z boku na bok taaaki ból.
Brzuszek napina mi się ostro i już boleśnie coraz częściej, bóle jak na miesiaczkę co jakiś czas...a dziś...teraz słabooo mi...Mam przeczucie, że godzina "0" jest bliżej niż myślę...
w czwartek badanie w szpitalu...ciekawe czy doczekam ...

Dobrej nocki!
Gratulecje dla pierwszych mamusiek

- Sander
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Nocki z tym obracaniem są naprawde ciężkie... no i te kości strasznie dają popalić!!! Ale jeszcze troszke i będzie po wszystkim!!
Nasza znajoma ma taką samą sytuacje jak ja i... Maluch się obrócił juź po terminie!!!!! Mam nadzieje że Moja już mi takiego numeru nie zrobi bo ja się tak nastawiłam na 11.11!!! Jutro ide na usg jeszcze sprawdzić

Coś się dziś Kaśka nie odzywa, a zawsze aktywna!!! Mam nadzieje że jest ok!!!
To czekamy na następne listopadówki!! Dajcie znać jakby cos się działo!!!
Buziaki!!