- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
Kivi trzymam kciuki żeby wynik był ok!!
Zuzu ta skórka pańska to chyba faktycznie warszawska tradycja. U nas nie ma czegoś takiego... a szkoda...
Ja jakoś od wczoraj kiepsko się czuje... Napierw głowa , potem mnie brzuch bolał i boli do teraz ale tak ćmi... wydaje mi się że to jelita... wziełam teraz espumisam i czekam czy mi pomoże...
Miłego dnia!!!
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- Kochanie moje 15.11.12 :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Dokładnie, jest 2.11, czas zacząć rozpakowanie dwupaka
Też miałam ciężką noc. Po pierwsze- zgaga... A po drugie miałam baaardzo dziwne bóle podbrzusza... Jakby mnie coś kuło od środka igłą. Taki tępy, ostry, kujący ból... Rozmasowałam i przeszło, ale z początku myślałam,że coś się zaczyna, na prawdę bolało!! Miałyście coś podobnego?
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
A znów jak już będziecie leżały na porodówkach to przyspiesza poród pozycja pionowa (chodzenie, skakanie na piłce- działa grawitacja) i leżenie na boku przeciwnym niż jest dziecko ułożone (u mnie ruchy były głównie odczuwalne z prawej strony, więc kazano mi leżeć na lewym).
Ale ja nie o tym
Życzę Wam szybkich porodów i samych pięknych chwil już w komplecie. Powodzenia! Czekam na zdjęcia Maluszków w Waszych objęciach :*
- kivi
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Miałam ciężką noc...co chwilkę budziłam się bo tak bardzo boli mnie kość łonowa, od rana boli mnie blizna po lewej stronie ale o tym już wcześnie wspominałam, staram się ufać w to co powiedział lekarz , że jest OK
Dolegliwość, która teraz mnie bardzo stresuje jest to, że od jakiegoś tygodnia zdarzyło mi się kilka razy, że zakręciło mi się w głowie...raz nieomal zemdlałam jakieś 2 tygodnie temu, ale nawet nie wspomniałam o tym na wizycie bo zapomniałam że coś takiego miało miejsce ...
Wczorajszy wieczór jednak cały co chwilkę czułam zawroty, nawet a szczególnie wtedy gdy już leżałam...w nocy podczas przekładania się z boku na bok miałam tzw. "samolot" hhhe jakbym popiła
Czy i Wam się przytrafiają takie sytuacje?
Mam przeczucie, że niebawem się rozpakuje, chciałabym 10.11.12 fajna data nie?
- kivi
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mamuśki to Wasz miesiąc, więc powodzenia. Trzymam kciuki i życze szybkich porodów
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
Nie wiem jak wy ale ja trochę panikuję... Do szpitala mam jakieś 20 min drogi ( bez korków) ale za nim przyjedzie taksówka czy coś... Boję się ,że urodzę w samochodzie ha ha
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
chociaż jak jest w brzuchu to też się martwię czy wszystko z nim w porządku więc może lepiej niech się już wykluje
mam jakieś wahania nastroju....
Diablica co z Tobą? Basia się odezwała a Ty już dawno nic nie pisałaś..
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
Hm.. Chyba coś pisałaś na temat majeranku,że pomaga na zgagę. Ale w jaki sposób mam go zażyć? Jestem już tak zmęczona zgagą,że zrobię wszystko dla chwili spokoju...
Diablica pewnie już urodziła skoro tak milczy...
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
wlasnie Diablica to ma tak pozniej termin dlatego sie zastanawiam
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Jestem juz na liście listopadówek widzę .
No to ja juz mam skierowanko na wywołanie w ręku w poniedziałek punkt 8 rano na czczo i zaczynamy, ale mnie pocieszył, ze nie mam sie nastawiać że w poniedziałek urodzę , bo narazie puszczą oksy na 2 godz i bedą obserwować hmmmm jest szansa ze ruszy od razu, albo i nie .. no pieknie Maja!!!!!! wychodz!!!!!!!!! jeszcze 2 dni zostało
- YummyMummy
- Wylogowany
- pierwsze słowa
o zmianach nastroju nawet nic nie pisze, bo u mnie to jakas masakra
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
Co do zawrotów głowy to ja tez je mam bardzo często!! więc auta juz nie moge prowadzić
Mi ten brzuch twardnieje często i w ogóle jakoś mnie ćmi, ale to chyba jelita... No i codziennie boli mnie głowa Tak bym chciała doczekać do tego 11.11 bo mam też opcje na 9.11, ale wole ten pierwszy.
Na zgagę polecam naprawde mleko - najlepiej zimne - naprawde działa!!!!!!!
No Gorla jeszcze chwilke i będzie Maja z nami!!! Może Tobie szybko pójdzie i już w poniedziałek będziesz ją tulić
W końcu trzeba zacząć uzupełniać tą tabelke!!!
Też się boje jak to będzie... ile będe dochodzić do siebie po cc...w niedziele ide na ktg i wtedy bede wiedziałą czy najpiękniejszy dzień mojego życia będzie 9 czy 11 listopada... No a żebym się nie nudziała w piątek 9 mam zamar iśc z mężem na kolacje rocznicową - heheh rocznica była 12.06. ale jakoś nie było czasu iść... No a 10 w sobote przedpołudniem ma tyczenie domu, a popołudniu ide już do szpitala.. przynajmniej nie będe miała czasu myślec za dużo!! No chyba że cc będzie 9, to moje plany nie wypalą!
Dziewczyny teraz będzie się pewnie dłużyć... ale potem jak już będzie po wszystkimi dojdziemy do wniosku że bardzo szybko to zleciało!!
Pozdrawiam!!