- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- YummyMummy
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Bylam dzis u gina, potem usg. Malutka juz jest glowka w kanale rodnym, wiec czekamy tylko na skurcze i wody! Wage ma po mamusi niestety, wazy juz ok.4kg, wiec kawal babeczki ja jak sie urodzilam wazylam 4300, wiec prawdopodobnie jest to uwarunkowane jednak genetycznie.
W ogole caly dzien w miescie na zalatwianiu dzis zlecial. A wczoraj od rana pralam prasowalam gotowalam i tez pichcilam zachcialo mi sie ciasteczek czekoladowych mezulek dzis w pracy czestowal, to sie nachwalic chlopaki nie mogli podobno
- Baasiuniaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ale ja jestem w 35/36 tygodniu....teraz to sie zaczynam denerwować..
7 ego idę do mojej gin na ktg, paciorkowca i badanie wód płodowych...
- Baasiuniaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kima
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
A teraz nie ma to żadnego znaczenia
Miłego rozpakowywania się Kochane
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Tak więc jestem po wizycie.... I mam już planowaną cc, no chyba że Mała się jednak obróci.... W niedziele idę na ktg wtedy lekarz mi powie którego dokładnie będe miała cc. W gre wchodzi albo 9.11 albo 11.11. Wolałabym ten 11.11. No chyba się zacznie... To będzie szybciej!
Nie wiem ale tak mnie ta wizyta uspokoiła że mogłabym góry przenosić!!!!!!! Jestem szczęśliwa!!!!! Już tak blisko!!!!!
Do szpitala pójde dzień wcześniej popołudniu, żeby zrobić jeszcze badnia, na drugi dzień będzie cc, i poleże około 4 dni.
YummyMummy Moja jest przeciwieństwem, lekarz mówił że jak się urodzi to będzie ważyła góra 3 kg, zobaczymy...
To co jutro wszystkie leniuchujemy??
Siostra mieszka na tej samej ulicy, z resztą i tak wszędzie jeżdze autem. No i miałam tylko jedno pismo do napisania, więc spokojnie
No ciekawe która będzie pierwsza ??
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- Kochanie moje 15.11.12 :)
YummyMummy- jak ja się cieszę,że w końcu mój Maciek nie jest forumowym tłuścioszkiem ha ha ha
Kima - to wszystkiego najlepszego dla Twojej pociechy z okazji urodzin
- kivi
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja też nie mam pewności ale chyba odszedł mi czop, w pierwszej ciąży był on bezbarwny i dość spory, teraz nie jestem pewna bo także było to bezbarwne ale bardziej przypominało śluz...w poprzedniej ciąży było to bardziej zbite jak taki glut )))) mhmm nie jestem pewna ale być może to był już on...w zasadzie niewielkie to ma znaczenie bo wyznacznik to żaden
Byłam dziś u ginekologa, ten był konkretny i wiarygodny w porównaniu do tego wczoraj ( pisałam chyba o nim?) zakręcona jestem.
Z dzidzią wszystko ok, z blizną też...nie ma przeciwwskazań do PN, więc tak się zacznie i jak wszystko pójdzie dobrze tak też urodzę Mała waży jakieś 3500-3600 czyli w normie jak to powiedział lekarz.
Niestety jedyne co nie gra to cukier w moczu, rano ide na test obciążenia glukozą...feeee
Czy któraś z Was miała może zły wynik z takiego obciążenia, co ewentualnie dalej?
- Mirella
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Klaudia - najcudniejsze dziecię na świecie
- Otrzymane podziękowania: 72
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
Nie moge spać od 4,45... Więc w końcu odpaliłam kompa
Zuzu to widze też coraz bliżej
Kivi dobrze że zmieniłaś lekarza!!! Teraz jesteś napweno o niebo spokojniejsza!!!! Zobaczysz że wszystko pójdzie po Twojej myśli!! No zobaczymy jeszcze jak ta glukoza, oby też dobrze wyszła
Tak czytam o tej wadze Waszych Maluchów i mam wrażenie że moja jest jakaś niedożywiona!!!!!!!!! Lekarz mówił że będzie ważyła góra 3 kg... Jak to ujął "do gigantów należeć nie będzie"... Mam nadzieje że poprostu będzie drobna, a nie że jakaś niedożywiona jest!!!!!! No ale wzrostowo pewnie będzie długa za rodzicami Ja mam 178 cm , a tata 185 cm , więc ma po kim!! W drugim pokoleniu to mnój tata też ma aż 193 cm , a mama ma 170 ale ma 63 lata więc i tak jest wysoka - a u niej w rodzinie też sami wysocy, bo po 2m!! Nie jest łątwo być takiego wzrostu, szczególnie w szkole miałąm z tego tytułu nieprzyjemności... no ale teraz już mi pasuje I obcasy też założe!! Najgorzej spodnie dostać... tylko w oryginalnych typu lee, wrangler robią dodatkową długość...
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Sander nie masz sie co martwic, bo usg czesto przeklamuje. Moj tez bedzie maly, ok 3kg podobno lezenie na lewym boku jest dobre na podtuczenie, ale jak taka jej natura to nic nie zrobisz a Ty ile wazylas jak sie urodzilas??
Fajnie, ze wiesz kiedy bedziesz miala dziecko przy sobie,ale juz sama nie wiem co gorsze- cc czy sn. Jakos zaczelam sie bac tego bolu i ze nie dam sobie rady... eh . a do terminu 7 dni
a co do tego, ze sa jskies objawy do porodu... hmmm juz im nie wierze mi ten czop wychodzil 2 tyg temu, o ile to byl on do tego juz bardzo dawno rozwarcie, glowka juz b nisko, szyjka miekka, zgladzona tylko skurczy brak. No chyba, ze ja jestem jakas dziwna i ich nie czuje???!!!!
ja nie chce rodzic dzisiaj! a 2 mi jakos nie przeszkadza
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
Zaczełam szukać na necie informacji o monitorze oddechu i chyba się zdecyduje. NIe chce ryzykować... Niestety ale syn mojej siostry zmarł na tą śmierć łóżeczkową.... Musze jeszcze R. namówić... Co prawda to jest jakieś 400 zł, ale warto!!!!!! Będe spokojniejsza Bo już widze jak będe ślęczeć nad tym łóżeczkiem całe noce...
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
Wczoraj oglądałam program nie wiem jaki ale tam noworodki wszystkie donoszone ważyły 2-2,5 kg i były zdrowiutkie
Ja dziś zdecydowanie się nie ruszam.
A do śmierci łóżeczkowej to najnowsze badania dowiodły,że niestety, jak ma być nie można jej uniknąć. Wynika z rozwoju mózgu. Pęka tam jakieś naczynko ... Nie ma jak zapobiec
Ale nie wolno myśleć o takich rzeczach!!!!!!!!!!!!!!
Ja miałam fatalną noc , od 4 się wierciłam było mi duszno, gorąco, nie wygodnie, kręgosłup mnie bolał...