- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
Ewelka ja mam taką poduszkę do spania w te owieczki są urocze
co do kąpieli to ja wanny nie mam i może to i dobrze bo bym z niej nie wylazła
a dziś pora się ogolić. oj wyzwanie
patrzyłam na naszą listę i coś długo się Djablica nie odzywała, zresztą Basia też. Co z Wami??
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Badania - byłam tylko mocz zanieść i na morfologie. Jutro ide po wyniki i na ktg i posiew... A w środę do gina Zobacze moją Niunie na usg
Taaaaa, golenie... coś o tym wiem...
Łóżeczka bardzo mi się podobają Chciałam jeszcze dokupić ten przybornik do zawieszenia na łóżeczko Myślicie że się sprawdzi???
Mam pytanko: Czy prasowałyście ciuszki dla Maluchów??? Bo moja teściowa się upiera że koniecznie trezba wyprasować... a jak o tym pomyśle to mnie wstrząsa
No i jakie ciuszki bierzecie do szpitala dla Maluchów??? Ja wziełam, czapeczki, skarpetki, niedrapki i pajace no i musze jeszcze body dołożyc, bo to tez chyba powinna mieć pod pajac do ubrania?? Z resztą nie wiem jeszcze jak się Maluchy ubiera... i nie wiem co musi być a co nie....
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
co do prasowania to oczywiście,że prasowałam
przybornik zamówiłam, uważam, że fajny gadżet tylko u Ciebie widziałam przewijak taki z komodą a ja mam taki na łóżeczko więc sama musisz zdecydować
mi się np bardzo podobają baldachimy, ale zrezygnowałam z zakupu bo stwierdziłam,że to tylko ładnie wygląda a zbiera kurz
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- Kochanie moje 15.11.12 :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Na stronie gdzie bd rodzić też jest lista co trzeba mieć.
Należy zabrać ze sobą:
- 3-5 szt. ciepłych i cienkich kaftaników;
- 3-5 szt. śpiochów lub pajacyków, body;
- skarpety, rękawiczki,czapeczki bez wiązania;
- kocyk lub śpiworek, jasiek przydatny przy karmieniu;
- kosmetyki do kąpieli, chusteczki do pielęgnacji, ręcznik;
- paczkę pieluch jednorazowych dla noworodka (typu newborn), flanelowe i tetrowe pieluchy.
Bielizna noworodka powinna abyć wykonana z naturalnych włókien, najlepiej bawełny. Wszystkie te rzeczy powinny być swieżo uprane w specjalnym proszku do prania dziecięcej bielizny oraz wyprasowane.
W dniu wypisu w sezonie zimowym należy przynieść grubszy kocyk, śpiwór, ciepłą czapkę, sweterek, kombinezon lub dodatkowy ciepły kocyk.
Skarpety jak to brzmi. Skarpety to są na wielką stopę
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
I chyba tego przybornika nie kupie... Bede miała półke nad przewijakiem ze wszystkimi najpotrzebniejszymi rzeczami do pielęgnacji
Mi już odwala... przed chwilą przygotowałam buty zimowe wg "perfekcyjnej Pani domu". Umyłam, w wysokie zrolowałam gazete, do każdego buta włozyłam skarpetkę z solą do kąpieli i olejkiem różanym... No oby ładnie pachniały przed długi czas!!! Takie rzeczy to mogą robić kobiety które naprawde siedzą w domu... bo sobie tego nie wyobrażam mając małe dziecko i prace...
Ide robić obiadek, bo w sobote miała być chińszczyzna a wyszły klopsy gotowane więc dziś w końcu doczekam się chińszczyzny!!!!!!
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
pozniej wkleje ta liste bo teraz pisze z komorki
- ania1985
- Wylogowany
- pierwsze słowa
do kapieli mam mydlo bambino,po kapieli kupilam i oliwke i mleczko z nivei no i zakupilam tez krem na kazda pogode z nivei bo wiadomo zima to trzeba maluszkowi buzke czyms chronnym smarowac. zaczynam sie stresowac to juz tak blisko,ciagle tylko sprawdzam czy napewno wszystko mam czy torba dobrze spakowana itd. u mnie za oknem pruszy snieg i straszie zimno brrr
- YummyMummy
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Bylam dzis znow na ktg i znow mnie pani dr "pocieszyla", ze jeszcze sobie poczekam, nawet pol skorcza nie odntowalo. Wiec dalam sobie na wstrzymanie z czekaniem i odliczaniem. Ostatnio o malo w paranoje nie popadlam teraz postanowilam odpuscic, jak przyjdzie czas,to przyjdzie, nie mam na to wplywu!
Dzis bylam u kumpeli i jej 3miesiecznego maluszka i wlasnie zauwazylam ten przybornik,ze maja i ze jest bardzo przydatny jeszcze go nie mamy,ale to co dzis zobaczylam przekonalo mnie do zakupu a przewijak tez mam taki na lozeczko nakladany.
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- Kochanie moje 15.11.12 :)
Dziewczyny, od 2 w nocy mam skurcze, w nocy były dość bolesne... Teraz są bezbolesne ale są regularne. Kąpiel je tylko spotęgowała i utwierdziła,że tak to są skurcze
Czekam na mojego szofera i jadę na ktg!!! A może to już jego pora!!
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
a skurcze porodowe to przypadkiem nie sa bolesne i regularne? jak one nie bola to ja juz nic nie ogarniam hehe
Ja zakupilam plyn do kapieli i mleczko do ciala nivea, mam jeszcze krem bambino do twarzy, sudocrem w razie czego i dzisiaj kupuje linomag bo slyszalam, ze dobry. sudocrem wydaje mi sie zbyt mocny a bambino hmmm sama nie wiem wiec wole miec cos jeszcze
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
Ja wszysciutko prasowalam. A jezeli chodzi o kosmetyki to ja kubilam z nivea- plyn do kapieli, mleczko i krem na kazda pogode.
Do szpitala nie musze brac zadnych kosmetykow
Ale sie dzisiaj nasprzatalam w domu. Az mnie krzyz boli i pachwiny ze normalnie kuśtykam... Chyba troche przesadzilam heh
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
Też dokupie jeszcze ten krem na każdą pogode, na zimę napewno się przyda
Ewelka tylko nie przesadz z tym sprzątaniem!! No chyba że już chcesz mieć Maluszka??
Co do skurczy to ja chyba miała pierwszy skurcz w sobote... ale nie wiem... Macica mi sie napina dość często, ale w sobote miałąm i napiętą i ćmiła, nie mocno troche jak na miesiączke... ale czy to był skurcz to nie wiem...
Moja Mała ma cały czas główkę u góry, wbija mi ją prosto w żołądek... Zastanawiam się czy jak ona jest tak ustawiona to czy mi w ogóle brzuch opadnie??? A Wam już opadł???
Pozdrawiam!
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna