BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

12 lata 2 miesiąc temu #455047 przez YummyMummy
Posiew na paciorkowca tez juz mialam, z jednej i drugiej strony, do przezycia ;)

My zaczelismy budowe 1 pazdziernika i juz strop wylany mamy :D na szczescie pogoda przypasowala akurat przez ten miesiac. po wszsytkich swietych ekipa ma klasc dach juz :D
Cudownie sie patrzy jak mury rosna!

Ja tez mam zwykla wanienke, kupilismy bo nam sie kolor i misie na niej podobaly ;D
A lozeczko juz stoi od chyba dwoch miesiecy,bo bylismy ciekawi czy wszystkie czesci sa, no i nie smierdzi juz nowoscia ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #455074 przez Zuzu19
Sander- to jutro się pochwalę łóżeczkiem. :silly: I wygląda na to,że mamy taką samą wanienkę. Wzięłam zwykła a do niej dokupiłam takie coś na czym się kładzie dzidzie i na tym myję. Podobno łatwiej dzięki temu zadbać o to żeby nie zamoczyć tego kikuta pępka :D Mam zieloną z przyklejonymi do dna jakimiś rybkami :lol:

Jak byłam w szpitalu robili mi 3 -4 razy dziennie ktg po pół godziny. Ale zazwyczaj położna zapominała o tym i raz nawet leżałam ponad godzinę. Bałam się,że papier się skończy na którym się pokazują te skurcze i rytm serduszka.
A Maciejka baaaaardzo się denerwował na początku. Tak się „ rzucał” ,że ściszali te ustrojstwo do minimum. Bez tego każdy słyszał,że to ja akurat mam ktg. :silly:

Kaska to widzę,że jest jak u mnie. Ciężko określić jaki pochłaniam posiłek ha ha ha :woohoo:

Jakie plany na sylwestra, kochaniutkie? ha ha ha Podobno szampan dobrze wpływa na laktację i nie wywołuje kolek. :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #455085 przez Sander
Heehehe Zuzu ale się uśmiałam!!! No zobaczymy jak to będzie... To będzie Nasz pierwszy sylwester w 3!!! I kto by pomyślał że sylwestra 2013 będe witać z Maleństwem?!?!?! No ale Wam powiem że 2012 rok duzo ładniej brzmi w dacie urodzenia niż 2013 Prawda???

NO z tymi posiłkami to jeszcze nie zrobiłam tej sałatki... bo się zabrałąm za kończenie tego ciasta, no i zostało mi 7 żółtek i co... i zrobiłam sobie mega kogiel-mogiel!!!!!!!!!!! A teraz to się już chyba rusze do tej sałatki, bo juz mam pustawy żołądek...

Achhh mury.... no ciekawe czy będą w tym roku?? Pewnie nie , no ale chociaż fundamenty :) YummyMummy kiedy chcesz skończyć budowe?? Pewnie się już wprowadzisz w przyszłym roku?? Jaki masz projekt??

Ciekawe jak Izka zareaguje na ktg?? Mam nadzieje że nie będzie jej to przeszkadzało :)

A macie takie napady na jedzenie??? Ja bym wtedy nagle na raz jadła wszystko co mi w ręce wpadnie!! Pączka , kabanosa, ogórka, chipsy, katarzynki, grzanki, lody - no dosłownie wszystko!!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #455092 przez kaska
jak sie tak dobrze swietowalo walentynki to teraz sylwester we 3 :) :p

Sander co za dobre ciasto pieczesz?ja mam ochote tylko, ze jakos po tym lezeniu z przyzwyczajenia nadal lezakuje... podziel sie :p

no moj Kacper tez wariowal na ktg w szpitalu ale vo sie dziwic, tez bym sie wkurzala jak by ktos mnie tak sciskal. a teraz przez 20 min byl spokojny- na tyle mu wystarczylo cierpliwosci :p

12 lata 2 miesiąc temu #455155 przez MaLiNaUK

Hej Dziewczyny taka mila atmosfera na forum a ja przeplakalam cale popoludnie.
Dowiedzialam sie ze moja znajoma 39tc urodzila Synka 3600 57cm i On 2 h po porodzie zmarl. Chora sytuacja

12 lata 2 miesiąc temu #455239 przez Sander
A co mu się stało??? To przecież nie jest normalne!!!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #455269 przez YummyMummy
MaLiNaUK zalamalas mnie. to jest chyba najgorsza sytuacja na swiecie :( cieszysz sie,ze cala ciaze donoszona, rodzisz maluszka,az tu nagle.. brrrr nawet nie chce sobie wyborazac co czuje :(

Sander u nas 4 majstrów szaleje na budowie, nie nadarzamy z transzami :P strop wylany, a koles z kontroli z banku chce jechac fotki fundamentom zrobic, na szczescie dalo sie go namowic,ze wyslemy mu te fotki, co sami zrobilismy. No marzymy o grilu w lato juz u siebie:) a domek wybralismy najprostszy i nieduzy,ale jako jedyny nas przekonal w 100% :)

projekty.muratordom.pl/projekt_spokojna-...1,0,0.htm?mirror=yes

Dobrej nocki dziewczyny!

12 lata 2 miesiąc temu #455283 przez MaLiNaUK
Ewidentna wina Lekarza, jutro bede znala szczegoly . Wiecie mam teraz taka mega swiadomosc tego jakie to zycie jest kruche . Na codzien sobie myslimy ... ile mozna czekac jestesmy zmeczone ta ciaza wszystko nas boli a zapominamy jakie to wszystko malo istotne najwazniejsze to urodzic zdrowe maluszki ... Dobranoc

12 lata 2 miesiąc temu #455300 przez Sander
Kaśka ciastem chętnie się podziele!!! Zapraszam na kawkę :) Cicho: beza z makiem i kokosem, na to krem , biszkopty maczane w mleku i polewa czekoladowa!!! pycha!!

Malina ciężko mi cokolwiek powiedzieć.... niestety ale nie możemy o tym myśleć...!! Przykro mi ale tak będzie lepiej dla Nas... U mnie w rodzinie prawie każda kobieta starciła dziecko... Staram się o tym nie myśleć bo nigdy nie zaszłabym w ciąże... Ale mam też pozytywny przykład na forum - zobacz na Izę!!! Od początku ciązy na lekach!!! I mimo 33 tc wszystko dobrze!!!

YummyMummy projekt bardzo funkcjonalny, też długo szukałam ptojektu i mam :
projekty-domow.dom.pl/dom_przy_glogowej_...uEnbMCFYXLtAodjmoAfg

Ciekawe czy nam też będzie tak ładnie szło?? No oby!!

Dzisiaj zostaje sama na noc :( Mąż na nocce, a moi rodzice wyjechali... No ale czas się przyzwyczaić, bo jak się wyprowadzimy to częściej będe sama...

12 lata 2 miesiąc temu #455360 przez Zuzu19
Nie no , dziewczyny, myślałam,że jesteście bardziej rozrywkowe a wy tylko,że w trójkę :silly:
Ja to np bd świętować z sylwestrem z jedynką, polsatem, tvn... ha ha ha :woohoo: Muszę mojemu synowi chyba pierwszą parę jeansów kupić na ten dzień :silly:
Mam też cichą nadzieję,że jakiejś mojej koleżance/ koledze nie wypalą plany i posiedzi ze mną wśród mleka, pampersów i z pilotem!! :)

Malina - to straszne co napisałaś. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji... :( Dużo, dużo siły dla twojej koleżanki... :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #455405 przez Emme
MaLiNaUK jeśli chcesz mieć suwaczek w podpisie (będzie wyświetlany za każdym razem) to wejdź na "moj profil" i w miejscu na "podpis" wklejasz kod na forum :)

Przykro mi z powodu koleżanki :(

12 lata 2 miesiąc temu #455411 przez YummyMummy
Zuzu my podobne plany mamy na sylwestra :P myslami bedziemy imprezowac razem :P A moze namowie dzieciatych znajomych na baby party :unsure: ;)

Sander super domek! a ile pokoi :D! my postawilismy na minimalizm ;) jak patrzylam na szwagierke ile ma sprzatania z dwoma pietrami,to specjalnie szukalismy parterowego :P

12 lata 2 miesiąc temu #455455 przez Zuzu19
Też myślałam nad baby party, ale mój pies chyba by tego nie zniósł. Krzyki dzieci, fajerwerki, nie, chyba jest już na to za stary (9lat) :silly:
Ale osoba bezdzietna też się przyda. Bd jakaś odskocznia od " matkowania" :blink:

Jak obiecałam- jest łóżeczko. Jest ono większe niż " standartowe" bo dł. ma ok 150 a szer.80 cm. Większy Maciek też się w nim wyśpi :silly:
A na tej gołej ścianie planuje zrobić taką podłużna ramę z jego zdjęciami :woohoo: tylko nie wiem czy nie wpadnie w samozachwyt jak po przebudzeniu bd widział siebie?? :silly:
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #455459 przez MaLiNaUK
Emme Dziekuje. Ja dzis mam ambitne plany mega porzadkow zeby nie myslec za duzo. Moj maz powiedzial ze to najlepszy sposob. Pozdrawiam Cieplutko i milego dnia zycze

12 lata 2 miesiąc temu #455461 przez MaLiNaUK
Ps. Zuzu lozeczko naprawde super:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka