BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

12 lata 5 miesiąc temu #453756 przez kaska
oby zdrowy byl, a ze mniejszy to co poradze:p zreszta usg czesto jest przeklamane i roznie z ta waga bywa. gadalam z kobietka u ktorej lekarz stwierdzil hipotrofie (chyba tak to sie nazywa) a malutka urodzila sie 3400 wiec nie taka malutka :) wczesniej nikt tym sie nie przejmowal, ja sie urodzilam 2700 i bylam normalnym dzieckiem. dodam, ze w 40 tyg :p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #453898 przez kaska
dodałam nową ładniejszą tabelkę poprawioną prze Sander :)

12 lata 5 miesiąc temu #454169 przez Zuzu19
Po wizycie u ginekologa jestem załamana :angry: Jak mu się spieszyło to teraz... nic, ani drgnął przez 2 tyg. :dry: Waży 3300. Jest na wysokości kości krzyżowej- cokolwiek to znaczy :silly: I lekarz mi tak daje jeszcze tydzień tej męki.

12 lata 5 miesiąc temu #454181 przez Sander
Cześć!!
Dziękuje za wsparcie!!!!!!! To te hormony na mnie działają!! Boje się porodu i tego co będzie potem... ahhhh, no i mi też już troche cieżko z tym brzuszkiem, ale chyba nie chce żeby już wyszła....

Zuzu to z tymi terminami nie ciekawie!! I ponoć można się dostać bez problemu do ginekologa... Ja tez chciałam się zapisać jak zrobiłam test ciążowy a termin wyzyty był na 5 miesiąc ciązy!!! I jak tu do 10 tygodnia się dostać??
Fajnie że ten twój lekarz przystojny, w moim typie!! No i zaraz ma się zaufanie jak ma takie dobre podejście!!

Bombelkowa Mama szkoda że musisz iść do szpitala... no ale lepiej nie ryzykować!! Zdrowie Malucha jest najważniejsze!! Trzeba przetrwać :)

Kasiu dobrze że Synek rośnie, pamiętam że Moja ważyła podobnie to może też juz ma z 2800?? Dowiem się za tydzień... i pewnie się dowiem czy cesarka będzie, a jak tak to kiedy?? Już tak mało czasu zostało!!!!!

Za miesiąc pewnie większośc z nas będzie tuliła Maleństwo!!!!

Moje sprawy troche się ułożyły!! Budowlaniec jutro na 12stą, ustalimy co będziemy robić... a meble prawdopodobnie jutro, ale nie na 100%, dostaniemy telefon.

Pozdrawiam!!

12 lata 5 miesiąc temu #454184 przez Sander
Kasiu Basię nam obcieło w tabelce...

12 lata 5 miesiąc temu #454263 przez Sander
Zuzu nie widziałam Twojego postu... Myślę że to raczej dobre wieści!! Już tylko tydzień!!! I będzie po wszystkim!!!!! Nie denerwuj się proszę!!!!

Myśle że w tym usg są jakieś błędy albo teraz albo z poprzednich wizyt... Z resztą usg jest tylko poglądaowe a rzeczywistośc bywa inna!! Lepiej że Maciek jest za duży a nie za mały!!

Zobaczysz że będzie cały i zdrowy!!! Jeszcze troche cierpliwości :kiss:

Tylko w rwazie czego nie zapomnij nam dać znać że jedziesz do szpitala!!

12 lata 5 miesiąc temu #454274 przez Zuzu19
Podejrzewam ,że przez tydzień się nic nie wydarzy i bd tak się toczyć ... Albo bd ciąża przenoszona... :huh: Nie wyobrażam sobie siebie w 41, 42 tc... I tak czuję,że on jest wielki. Wielki i nie delikatny. Ludzie się na mnie patrzą na mój brzuch z politowaniem :silly:

12 lata 5 miesiąc temu #454316 przez ewelka1505
Ja tez mam przeczucie ze urodze po terminie, a chcialabym juz miec corcie przy sobie... Zobaczymy co mi lekarz powie na wizycie we wtorek. U nas biorą na wywolanie po tygodniu po terminie

12 lata 5 miesiąc temu #454355 przez kaska
Dzięki Sander :) jak siadę do swojego komputera to poprawię tabelkę.
A co do wagi to może jest już większa od mojego :laugh: ja mam następną wizytę we wtorek i jak dotrwam to zobaczymy ile :) lekarz powiedział, że jak wody nie odejdą to jeszcze pochodzę i dobrzeeeee :)
No i super, że trochę sprawy się poukladaly :)

Zuzu któraś waga jest/była nieprawidłowa. Tylko bądź człowieku mądry która hehe. I tak to jest zawsze +/- 400g więc to bardzo duża rozbieżność :dry:
A jak ten Twój cukier??

A u mnie dzisiaj 38tydzień :lol: a myślałam, że nie dotrwam :blush:

12 lata 5 miesiąc temu #454503 przez Zuzu19
a moj cukier jest podwyzszony ale w normie. Nie na tyle zebym musiala przestac slodzic he he :P z wczorajszego usg termin mam na 6.11... Wiec tez 38.
Ja juz mam nawet lozeczko poscielone. Wszystko przygotowane. Nawet butelki wyparzone, umyte... A on nic, nie chce wyjsc. Chyba bd musiala isc na basen....

12 lata 5 miesiąc temu #454522 przez kaska
Ale do terminu masz prawie 3tyg więc co Ty biedaka pośpieszasz : p daj mu jeszcze troszkę posiedzieć :)

12 lata 5 miesiąc temu #454558 przez Zuzu19
ja juz go nie chce w brzuchu :P a po dzisiejszej nocy z bolami kosci twierdze ze tym bardziej juz wole placze, kolki i wszystko inne. :D

12 lata 5 miesiąc temu #454649 przez YummyMummy
Zuzu mam podobne odczucia,tez juz sie modle zeby mala wyskoczyla :P
Bylam dzis na ktg, po 20min na kazdym poku. na prawym troche leniwie sie ruszala,za to na lewym dala popis ;) lekarka stwierdzila,ze wszystko prawidlowo i zaprasza za 5 dni. a cicho mialam nadzieje,ze juz mnie zostawia w szpitalu :P
w ogole w nocy mialam przygody z biegunka :( cala noc mnie mdlilo i na kibelku przesiedzialam, zaszkodilo mi 3 plasterki swiezego ogorka, ktorego zjadlam na kolacje :/

12 lata 5 miesiąc temu #454969 przez Sander
Dziewczyny spokojnie!! Niech sobie jeszcze posiedzą!!!!!! Dużo już nie zostało!!! A w ciąży jest się tylko raz lub dwa w życiu, więc trzeba się nią nacieszyć!!! Zobaczycie że jeszcze nie raz będziemy pragneły by Maluchy były jeszcze w brzuszkach!!
Wiem, mi też jest już ciężko... ciągłą zgaga, kulanie się a nie chodzenie, bolące kości, puchnące nogi rozstępy i nadwaga, no i spanie tylko na plecach... brrrr... ale już nie długo!!!!!

Łóżeczko u mnie stoi jeszcze w foli , i pościel tez zapakowana, bo czekam na ten regał i szafe, jak tylko przyjadą , poukładam wszystko i mogę rozkładać łóżeczko ;-)

Zuzu to pochwal się trochę tym łóżeczkiem!!!!!!!

A wanienki jakie macie?? Te profilowane czy zwykłe?? Ja mam najzwyklejszą ale kupiłam do tego taką wkłądke plastikową, mam nadzieje że się sprawdzi!!

YummyMummy ja ide na ktg i posiew we wtorek. Miała którać ten posiew już robiony?? To ktg to w sumie 40 minut miałąś tak?? A jak dzieciaczek będzie spał to co??? Ten aparat rejestruje też te skurcze niebolesne??

Jestem po spotkaniu z budwolańcem :) Wchodzi na budowę 15.11 czyli tak jak mam termin!! :) To musi coś znaczyć!! Napewno się wszystko ułoży!! Nawet mój R. się w końcu napalił!! Zrobią tyle na ile pozwoli pogoda!!!!! Bardzo się ciesze!!

Co tu by na kolacje zrobić?? Może sałartka z fetą?? No i zaraz się biore za kończenie mako-wiórki :)

Pozdrawiam Was!! Głowa do góry!!! Jeszcze troszke przed nami!!!

12 lata 5 miesiąc temu #454994 przez kaska
Sander ktg pokazuje kazdy skurcz i to jak zachowuje sie dziecko podczas skurczu i ogolnie ruchow- pokazuje jego tetno :) co do dlugosci to najmniej pol h, czesto jest dluzej ze wzgledu na to ze zbyt malo sie rusza. w szpitalu np potrzasali brzuchem albo kazali zjesc cos slodkiego :). we wtorek lezalam prawie godzinke

u mnie lozeczko bedzie rozkladane jak ja bede w szpitalu bo uznalismy ze po co ma sie brudzic :p

co do wanienki to mam zwykla. jedynym jej udogodnieniem jest termometr :) a co do wkladow to nie kupilam bo sie
naczytalam, bede probowac bez, zobaczymy co z tego wyjdzie, najwyzej wysle kogos nastepnego dnia po jakies udogodnienie do kapania :p

kolacja hmm ja ciagle cos podjam wiec ciezko stwierdzic co jest kolacja :p

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka