BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

10 lata 11 miesiąc temu #824228 przez ewelka1505
Trufla mam nadzieje ze z Alla juz lepiej :) I duzo ma tych ząbkow :) Pola na roczek miala 8 ząbkow i chyba idą koejne ale nie wiem ktore i ile bo nie da sobie zajrzec do buzi :silly:

Hehe Gorla dobre i to :silly: moze za niedlugo bedzie wołała przed faktem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #824438 przez trufla
U nas niestety gorzej czekamy na lekarza :(. Ala ma 38c gorączki , biegunka i katar :( jakby było mało wymiotowała :)
Ja niestety też jestem chora :( więc jest masakra. A byliśmy w sobotę u lekarza i nic z tego niewynikło :angry:
Powiedziała że idą jej 6 zębów naraz i kolejne w drodze. Ala dziś się obudziła o 3 rano bo tak wyła z bólu przez zęby :(
I nawet żel mało co pomógł :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #824684 przez gorla
trufla żel nie zadziała na taki ból, jest za słaby, daj paracetamol na noc, u nas pomagało

W końcu wyszły 2 czwóreczki :laugh: :laugh: mamy 12 ząbków, nawet lepiej spała, drzemie juz 2,5 godz :ohmy: :ohmy: ide ją budzić, bo o której na noc pójdzie spać!!!!! a rano trza spać , niby ferie sa unas, ale Oliwia chodzi na zimowisko. Mróz u nas z -10 st. , ja taki zmarzlak, źle znosze chłodek ;) ;)

A koleżanka na porodówce i rodzi corcię :silly: mieszkaja w Niemczech , o 5 rano miała rozwarcie na 4 palce i dalej nie urodziła :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: współczuję szczerze, ostatni mój poród to masakra jakaś była

noo a Marecki o trzecim dzieciątku wspomina, niech se sam idzie rodzić, bo ja podziękuję za takie atrakcje :side: :side: :side: :side: :side: :side: :side: :side: :side: :side:

10 lata 11 miesiąc temu #825099 przez kaska
Gorla to ma chłop fantazje :lol: ja bym chciała drugie, ale raz, że pieniędzy brak a dwa, że ja już w domu wytrzymać nie mogę. Do pracy mi się chce! Z drugiej strony to żal Kacpra zostawić. No i trzeba taka pracę znaleźć co by na opiekunkę zarobić, bo do żłobka go nie dam :blink:

A co z Twoim porodem było nie tak? Długi, bolesny? a chociaż chłop Ci przy tej dwójce pomaga jak chce 3?? bo mój to się jakoś nie kwapi :dry:

Trufla i jak tam sytuacja??

Gorla które macie te zęby? Kacprowi własnie wyszła jedna czwórka. Łącznie ma 8 ( coś się zatrzymało u nas z tymi zębami :dry: ) cztery jedynki, trzy dwójki i jedna czworka

Co do sikania... no Kacprowi jak się chce to idzie do łazienki ale za cholercie nie chce wołać... A kupę wali w pampersa. Chyba myśli, że tylko siku się robi na nocnik :dry: Czasami chodzi sam a czasami muszę się pytać. Zdarza się, że do południa jak go mocno przypilnuje to do pampersa nie narobi, tylko na podwórku :blink:

10 lata 11 miesiąc temu #825632 przez trufla
Był u nas lekarz w poniedziałek. Ala ma jakiegoś wirusa i trochę czerwone gardło. Z nią jest trochę lepiej ale ma jeszcze gorączkę. Ma większy apetyt niż ostatnio. Odciągam jej wydzielinę z nosa fridą ale jest masakra :angry: Bo trzeba trochę na siłę :angry:
Na się całkiem rozłożyłam i siedzimy w domu :( przynajmniej u nas jest troczę mrozu -3 to znikną może te wirusy w powietrzu.
Lecę robić obiad puki moja śpi :)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #826759 przez ewelka1505
Hehe Gorla moj mąz chce pod koniec roku zaczac sie starac o druga dzidzie :p w sumie sama chce miec trojke, ale nie wiem czy juz tak szybko sie starac o drugie... Co innego gdyby on pracowal w Polsce, a tak troche przeraza mnie fakt zostania z dwójka malych dzieci sama na te kilka tygodni heh ale z drugiej strony mam przeciez mame i tesciową ktore zawsze by pomogly :silly: No ale nie wiem, musze sie porzadnie zastanowic nad tym :unsure:

U nas jakies 3 dni temu padal deszczyk i wszystko zaraz zamarzało, łącznie z moim autem i nie moglam sie do niego dosztac bo na calym samochodzie ze 3 cm lodu :silly: na szczescie wczoraj brat męza przyjechal mi z pomocą i doprowadzil ten samochod do stanu uzywalnosci :p zajeło mu to chyba z 4 godz B)
Trufla zdrowka :kiss: zdrowiejcie szybko :blink:

10 lata 10 miesiąc temu #826906 przez trufla
No i znów czekamy na lekarza bo nic nie jest lepiej :( od 5 dni jest gorączka i jeszcze więcej wydzieliny w nosie.
Mała się denerwuje i ja też jak jej fridą wyciągam wydzielinę z nosa :(
My też chcemy drugie dziecko ale jak popatrzę na Alę ile czasu muszę jej poświęcić to mi się odechciewa.
A po za tym jeszcze są finanse i brak pomocy u dziadków bo są daleko.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #827119 przez ciezarnaporaz2
Witam !
MAm coreczke 14 miesieczna ;)
Wasze pociechy tez mniej wiecej po tyle maja ????? :D

I zapraszam na pogawedki :)
www.zapytajpolozna.pl/53-przyszle-mamy/8...istopada-2012-d.html

10 lata 10 miesiąc temu #827419 przez kaska
ciezarnaporaz2 napisał:

Witam !
MAm coreczke 14 miesieczna ;)
Wasze pociechy tez mniej wiecej po tyle maja ????? :D

I zapraszam na pogawedki :)
www.zapytajpolozna.pl/53-przyszle-mamy/8...istopada-2012-d.html

to my Ciebie zapraszamy tutaj bo tutaj sa wlasnie listopadowe mamusie 2012 :) napisz cos o sobie o swoim Szkrabie :)

Ewelka az 3.szalona jestes :).! No ale fajnie jest miec mala roznice miedzy dzieciaczkami. Moze na poczatku ciezko ale pozniej ladnie sie beda bawic i klocic pewnie tez ;) ja tam zawsze chcialam miec rodzenstwo rok dwa starsze a nie 6:p

Ewelka to juz wole ten snieg co u nas lezy. Ale nie powiem ze troszke cieplej mogloby byc bo -14 mnie jakos nie przekonuje ... Podobno ma byc gorzej...

Trufla to zdrowka! Co lekarz powiedzial?

10 lata 10 miesiąc temu #827459 przez trufla
Ala ma jakieś zapalenie bakteryjne i przepisał antybiotyk na 3 dni bo wydzielina spłwa już do oskrzeli :(
A to nie wszystko Ala ma jakąś alergię ale niewiem od czego :angry: I dostała maść na sterydach :(
No i dzisiaj patrzę a pod okiem zrobiła się krosta i oko spuchło :(
Tak że jest super :angry: i ta pogoda do bani :angry:

10 lata 10 miesiąc temu #827606 przez ciezarnaporaz2
Noo Wiec moja corcia ma 14 miesiecy :D Nazywa sie Amelia .. Mały rozbojnik i szantarzystka straszna :D ale jest bardzo kochana i jak na wiek bardzo przemadrzala :D
bardzo kuata i az przerazajace to jest :D
No nie wiem co byscie kochane chcialay jeszze wiedziec :D
Wazy okolo 10 kg jest piekna zebata bo juz 11 zabkow ma taka malenka ktuszynka moja :(

10 lata 10 miesiąc temu #827952 przez ewelka1505
Trufla oj nieciekaawie macie :( mam nadzieje ze ten antybiotyk szybko pomoze

Kaska a no trójeczka mi sie marzy ;p ale moj mąz to dopiero szalony bo mowi ze nawet i 5 moglibysmy miec ale jego to chyba troche powaliło :p Zgodze sie na max 3, przynajmniej 2 musi byc :p A i jezeli chodzi o tą roznice wieku to ja na przyklad lepiej sie dogaduje z siostrą o 7 lat młodszą niz z tą o 3 lata młodszą :lol:

Ciezarnaporaz2 witamy :) A kiedy dokładnie urodziła sie Twoja córeczka?

10 lata 10 miesiąc temu #828370 przez ciezarnaporaz2
Witam !
Dokladnie to 14 listopada 2012 roku o 12.28 :D

10 lata 10 miesiąc temu #828444 przez ewelka1505
To 2 dni wczesniej niz moja córcia :) Pola urodziła się 16 listopada o 17.40 :)

10 lata 10 miesiąc temu #828650 przez kaska
Ewelka no widzisz... Czyli z ta roznica nie jest zawsze tak samo ;) ale jak tyle mlodsza od Ciebie to ona jezzcze do szkoly chodzi?
5??!! To dopiero szalony :D
ja Ci powiem ze u nas w panstwie niestety nie ma warunkow na tyle dzieci. Tzn przynajmniej ja nie mam :p mamy kredyt na mieszkanie ktory splacimy za 30 lat.. Szok. Wsparcie od panstwa zerowe

Ciezarna spodziewasz sie drugiego dziecka? Bo my tu w takiej tematyce teraz :p tak poza tym to pisz na co masz ochote. Kazdy temat mile widziany:)

Trufla lepiej juz?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka