BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

12 lata 4 miesiąc temu #416614 przez Iwuś24
Cześć dziewczyny
Ja wylądowałam w końcu w szpitalu na nadciśnienie na 3 doby na obserwacji. W sumie przeleżałam te kilka dni pobadali mi ciśnienie i podawali magnez. Unormowało się wszystko i w końcu mnie wypisali a na ostatnim obchodzie kazali zachować taką aktywność fizyczną jak miałam w szpitalu :blink: Na szczęście w domu też mi to ciśnienie już nie skacze.
I na USG w szpitalu dowiedziałam się w końcu, że będę miała Synka!!! :laugh:
U mnie na razie 6 kg na plusie i wszystko idzie mi w piersi i w brzuszek więc nie narzekam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #416744 przez kaska
MaLiNaUK dołącz zdjęcie brzuszka do wiadomości, bo na tym malutkim nic nie widać :( oczywiście jak masz ochotę :) ( w wiadomości masz dołącz obraz-> wybierz plik)

Iwuś24 gratuluje synka :) mi ciśnienie zawsze skacze u ginekologa... eh :(

12 lata 4 miesiąc temu #416750 przez ewelka1505
Iwuś24 gratuluje synka :)

12 lata 4 miesiąc temu #416841 przez Zuzu19
Mam synków co raz więcej , bardzo dobrze.:D

12 lata 4 miesiąc temu #416875 przez MaLiNaUK
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #417001 przez iza
Nie odzywalam sie troche a tu prossze jak sie rozkrecilyscie :) :silly:
Witam nowa kolezanke na forum :)
Brzuszki macie super ładne :side:
W sobote byłam na wizycie i usg.Wszystko jest dobrze.Mała wazy 1080gr i jest ułozona głowka w dól dlatego własnie boli mnie pod piersiami bo mi kopie po zebrach i w ogole po narzadach eh :blink:
Natomist wczoraj zmierzyłam sie w koncu z ta glukoza :blink: Nie było tak zle,w drugiej godzinie troszke mi słabo sie zrobilo ale dalam rade.
Ja tez mam teraz lekką zgage bo pamietam na wczesniejszym etapie ciazy jak miałam to był koszmar a w tej chwili mam lekkie pieczenie.
No ale mnie z kolei bardziej dokuczaja skurcze łydek.Dzis tez miałam rano pobudke z tego powodu :dry:
Iwus gratuluje synka :)

Kubuś 01.10.2011r.(*)

12 lata 4 miesiąc temu #417002 przez iza
Mirella glos oddany :blink:

Kubuś 01.10.2011r.(*)

12 lata 4 miesiąc temu #417010 przez Zuzu19
Czyżby mój Maciek byłby tu "najtłuściejszy" z wagą sprzed tygodnia 1200?? :woohoo:

Malina jaki mały brzusio, przy Tobie bym wyglądała jak wieloryb. :P

12 lata 4 miesiąc temu #417014 przez kaska
MaLiNaUK fajny malutki brzuszek :) Masz już wybrane imię?
My nadal nie umiemy się zdecydować... :angry:

Zuzu19 chyba go za dobrze karmisz :P mój też miał 1200 przed tyg. W karcie ciąży mam,że to 28,5 dni. Niech rosną maluchy, ale też nie za duże, żeby się lepiej rodziło :)

12 lata 4 miesiąc temu #417041 przez MaLiNaUK
Dziekuje Wam Bardzo za mile slowa , przytylam 9kg jestem w 29tc. spodnie nosze z przed ciazy bez probemu, tylko staniki size GG-80. Dzieki problemom z tarczyca nie naleze do drobnych ,ale w ciazy czuje sie calkiem dobrze. Co do imienia to mamy wybrane juz od dawna :) Antonio-Antony-Antoni-Antek jak kto woli. Mieszkamy w UK i to imie nie moze sprawiac problemow chociaz decyzja nie byla latwa. Przyznam ze troche opieki w Polsce Wam zazdroszcze...:) Ja tu mam tylko 2 usg ostatnie mialam w 20 tygodniu a teraz tylko prywatnie. Do tego testy glukozowe wykonywane sa tylko jesli sa wyrazne wskazania ,ktorych ja nie mialam i takim sposobem podczas 29tygodni ciazy mialam raz pobierana krew!!! Jak ja mam byc spokojna..;(

12 lata 4 miesiąc temu #417111 przez Iwuś24
Mój synek na początku 28 tygodnia ważył 1035g :)

12 lata 4 miesiąc temu #417129 przez Zuzu19
Kaska no racja , racja, nie wyobrażam sobie "wypchnąć" z siebie np 5 kilogramowego człowieczka, do 3,5 kilo i wystarczy.:D
Skoro tyle ważą tzn,że jemy same dobra.:D

Malinka to faktycznie masz nie ciekawie, a myślałam,że w UK to tak wszystko fajnie wygląda ze strony medycznej... Myślę,że mogę powiedzieć ogólnie powiedzieć , My musimy się kłuć raz w miesiącu + badanie moczu.
Ale jak się czujesz dobrze to prawdopodobnie jest dobrze! Jakbyś miała jakieś niedobory, komplikacje na pewno nie czułabyś się dobrze.:)

12 lata 4 miesiąc temu #417144 przez agataż
a słyszałyście o porodzie z użyciem Dianatalu ? www.dianatal.eu/poland/why-dianatal-obstetric-gel.html
wczoraj wpadła mi w ręce jakaś gazeta z jego reklamą i zastanawiam się, czy jakies szpitale to stosują ?

Malinka a jak jest w UK z opieka połoznej po porodzie (w domu), słyszałam, że kiedyś to bardzo dobrze wygladało tzn. opieka była na wyciągnięcie ręki i długo trwała.

12 lata 4 miesiąc temu #417188 przez Mirella
dla wszystkich cioteczek które kibicują i głosują na Emilkę dla przypomnienia u ułatwienia link pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035 za każdy głosik dziękujemy :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #417224 przez Zuzu19
Czytałam o tym żeli Dianatal, no szczerze, jego opis mi się spodobał. Jak bd u ginekologa spytam się co o nim myśli.. Tylko gdzie jego cena?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka