BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

12 lata 7 miesiąc temu #418736 przez Zuzu19
kombinezonik też mam, w mothercare kupiłam, przeceniony z 200 na 70 zł, jak ja kocham promocję...

No w takim razie... To i ja zacznę się ogarniać z tą torbą , jak wy to i ja ha ha :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #418882 przez ewelka1505
Ja tez mam zamiar powoli juz sobie przygotowac torbe do szpitala. Tak na wszelki wypadek niech sobie juz lezy :p tylko czekam na kase z zusu... Zus mnie przejąl 30 lipca, 6 sierpnia zanioslam zwolnienia i tak czekam a tu nadal cisza :angry: mogli by juz wyplacic bo chcialabym ruszyc konkretnie z ta wyprawka dla malej. Narazie mam zapas pampersow, sporo ciuszkow i lozeczko z posciela ktore juz stoi zlozone heh :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #418922 przez kaska
o kurcze ... widzę,że u Was wyprawka już prawie gotowa. Tylko ja taka mało przygotowana i prawie nic nie mam :ohmy: :unsure: a chyba mam termin najwcześniej z Was bo 8... Na razie tylko patrzę, czytam na forum, pytam koleżanek co tam one polecają, ale zakupki będą tak po 10 chyba :blink:
No właśnie, co do szlafroka to radziły mi kupić taki cienki, bo na oddziałach jest podobno bardzo ciepło,żeby maluszki nie zmarzły :)

Kupujecie tylko nowe rzeczy czy patrzycie także na te używane? Część z Was pisała już,że ma ciuszki od znajomych lub rodziny :) Ja nie mam po kim dostać, zresztą wszystkie koleżanki mają dziewczynki, a przecież nie nałożę różowych ubranek mojemu Maluszkowi :)

12 lata 7 miesiąc temu #418926 przez ania1985
kaska ja mam duzo ubranek ktore podostawalam niebieskich a nie wiemy jakiej plci bedzie dziecko,stwierdzilam ze nawet jak bedzie dziewczynka to przeciez w niebieskich ubrankach moze chodzic :) jedynie co to kombinezonik na wyjscie ze szpitala mam fioletowy hehe i chyba zakupimy jakis uniwersalny kolor bo jak wyjade z chlopczykiem na spacer to napotkane sasiadki beda mowily,,ale sliczna coreczka" hahaaha
po dlugich przemysleniach i poradach mamus stwierdzilam ze butelki kupie szklane,przynajmniej na poczatek,sa latwiejsze w utrzymaniu i antykolkowe tez produkuja ;)
dziewczyny ja mam powoli stresa to juz tak blisko a tyle jeszcze trzeba pokupowac

12 lata 7 miesiąc temu #418930 przez kaska
No bo dziewczynka to może nosić każdy kolor, ale chłopca w różowy ubierać? heheh a ja będę miała chłopca :) Tyle razy już pokazywał co ma między nóżkami,że pomyłki nie będzie ( sama widziałam :P )

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #418933 przez agataż
eee tam, dziewczyny wrzucmy na luz, jeszcze będziemy miały powody do stresowania się.
My póki co nic jeszcze nie mamy (no powiedzmy obiecane ciuszki i parę gadżetów, ale fizycznie nic). Planujemy rozpocząć ofensywę w przyszłym tygodniu. Najpierw jedziemy do dużego centrum rozejrzeć się na żywo, a potem rzucimy sie w szał zakupów :laugh: Będzie fajnie ... mam nadzieję :silly:

a planujecie tzw. baby shower ? mi na początku wydawało się to głupim amerykańskim pomysłem, ale tak sobie myślę, że może może być miło spotkac się ze znajomymi i ... zamówić u nich parę rzeczy dla bobasa :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #418948 przez Zuzu19
u mnie też pomyłki nie bd, mam syna :D wszystko co mu kupiłam jest męskie, bd wyglądał jak prawdziwy mężczyzna:D

12 lata 7 miesiąc temu #419012 przez Mirella
Dziś ostatni dzień konkursu (co oznacza, że więcej Wam spamowac nie będę, cieszycie się?), dzień, w którym każdy głos już jest nie na wagę złota, ale diamentów, platyny i nie wiem czego jeszcze. Dlatego dziś szczególnie proszę Was, zagłosujcie. Niech w ruch pójdą komputery, telefony, Wasze, Waszych męzów i niemężów, rodziców, teściów, rodzeństwa, sąsiadów, no kogo tam macie, może być i pani z warzywniaka :blink: I wrzućcie linka na Waszą tablicę na fb, czy na co się tam wrzuca, nie znam się na fb :blush:

Wszystkim Wam baaardzo dziękujemy za głosy, wiemy, że były, bo punkty Emilce przyrastały lawinowo ostatnio, jesteście niesamowite!

Dla Was i Waszych szkrabów życzymy duuużo zdrówka, radości, słonka na codzień i od święta, i wszystkiego naj naj naj, niech moc będzie z Wami!

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #419066 przez agataż
zrewidowałam swoja liste pod kątem zimowym i teraz lista ubrankowa wygląda tak (co myslicie?):
U B R A N K A :

- BODY 2 szt. z długim rękawem rozm.56,
3 szt na rozm. 62 – zapinane z przodu lub boku

- ŚPIOSZKI 3 szt rozm 56, 3 szt. 62

- KAFTANIKI – 3 szt. rozm 56 + 3 szt. rozm. 62

- PAJACYK welurowy (można i polarowy) 3 szt. rozm. 62

- PAJACYKI bawełniane zapinane na całej swojej długości 6 szt - rozm 56 + 6 szt. 62

- CZAPECZKI BAWEłNIANE cienkie - po kąpieli 2 szt
- BLUZA / SWETEREK NA CHŁODNIEJSZE DNI 2 -3szt rozm 62
- SKARPETKI frotte i bawełniane 6 par (skarpetki powinny być bez ściągaczy)
- RĘKAWICZKI tzw. NIEDRAPKI 2 szt.
- CZAPECZKI SPACEROWE BAWEłNIANA ciut grubsza I CIEPLEJSZA po 1szt
- ROŻEK/OTULACZ x 2

Przy okazji znalazłam fajną stronę:
www.nowamatkapolka.pl/informator/?group=14

12 lata 7 miesiąc temu #419077 przez Zuzu19
Co tak mało tych ciuszków wypisałaś? Chcesz popsuć pralkę?:D
Weźmy pod uwagę,że dziecku się ulewa z buzi, my możemy je ubrudzić np jak mlekiem ze smoczka jak poleci, a to kupka ... Taki mały się bardziej brudzi niż dorosły człowiek.

Ja mam wszystkiego po około 10 sztuk w rozmiarze 56-62.

Niedrapek mam z 5 par bo z wyprzedaży :D

Rożek wystarczy 1. Kładziemy na pieluszce dziecko żeby się rożek nie pobrudził i już.:)

12 lata 7 miesiąc temu #419097 przez agataż
hm, to podobno zależy od bobasa jak szybko się brudzi. moi znajomi mają synka, który i 2 dni w tych samych ubrankach leży taki czyścioch. nie chcę kupic też za dużo na starcie - dokupić zawsze zdążę, a na start wydaje mi się że w sumie 30 szt. ciuszków wystarczy. No zobaczymy. Głównie nastawiam się na używanie pajacyków - chyba najwygodniejsze w porze zimowej, więc ich może kupię trochę więcej.

12 lata 7 miesiąc temu #419116 przez kaska
No ja też myślę,że za dużo to nie ma sensu kupować, bo taki maluch szybko rośnie, a wiadomo,że takie ubranka nie są najtańsze.

Też jestem za pajacami! człowiek się nie namęczy przy ubieraniu i zmianie pieluszek a i dla dziecka też chyba są wygodne :)

12 lata 7 miesiąc temu #419180 przez MaLiNaUK
Czytam o waszych dokonaniach wzgledem wyprawki i jestem pelna podziwu:)
Ja mam termin na 11 listopad ,ale za wyprawke sie wezme w polowie wrzesnia. Chcialam Was zapytac o wozki ,mozecie cos polecic ?

12 lata 7 miesiąc temu #419187 przez kaska
MaLiNaUK z wyprawką mam tak samo :) a co do wózków to mi się podobają firmy tako i espiro :)
To też zależy ile chcesz przeznaczyć na taki zakup. Te o których napisałam kosztują ok 1500 zł (3w1) w zależności od modelu :)No i do tego są stosunkowo lekkie.
Dziewczyny już wcześniej wklejały linki do wózków na które one się zdecydowały :)

12 lata 7 miesiąc temu #419192 przez Zuzu19
Ja tam wolę mieć więcej niż mniej, bo jak się pralka zepsuje:P
Zresztą kupuję na wyprzedażach więc wcale mnie to drogo nie wynosi. :) A co do śpiochów też jestem za, tak jak za śpiochami :)
Chociaż dla mojego synka mam już dwa takie malutkie komplety dresów ( w h&m była promocja:P)
Ja swój wózek zamawiam za jakieś 2-3 tyg. Żeby hurtownia go miałą i trzymała dla mnie.;)Pan ze sklepu mi powiedział,że często jest tak pod koniec roku,że albo nie ma koloru w hurtowniach albo modelu w określonym zestawie. Coś nie chce mi się wierzyć do końca ale jak można dać zadatek i zamówić na określony termin to jest to całkiem dobra opcja.:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka