BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

12 lata 3 miesiąc temu #420803 przez iza
Mi to dokuczali mowiac Iza Pyza (choc zawsze szczupła byłam :P :blink: A)i Iza Markiza :dry:
Wiesz Zuza podsunełas mi mysl :)
Jak tylko moj maz wroci to mu pokaze co napisalas,ciekawe co na to powie hehe
Kaska imie Kacper tez mi sie podoba ale jeszcze jest ładne moim zdaniem Bartek :)

Kubuś 01.10.2011r.(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #420819 przez kaska
heheh do każdego imienia się da coś dopasować. Ja nie lubię swojego imienia,bo jest zbyt popularne. W klasie miałam aż 5 :ohmy: Przestałam reagować na swoje imię :silly:

Bartek odpada, bo mamy w rodzinie i będzie prawdopodobnie chrzestnym. Mi jakoś to imię nie podchodzi :) Myśleliśmy jeszcze nad Olafem i Krystianem, ale Kacper mi się z tych 3 najbardziej podoba

Zuzu no widzisz to u mnie w mieście jest tak samo, a to dlatego, że to miasto wojewódzkie i wszyscy się zjeżdżają :)a do tego najbiedniejsze województwo... Jak chciałam się zapisać do okulisty z NFZ to kazali mi do następnego roku czekać :laugh: a ja chciałam dla bezpieczeństwa zbadać ciśnienie w oczach. Musi to być przed porodem, więc jak mam czekać :ohmy: :laugh: Komuś z Was też pogorszył się wzrok w ciąży??

Iza faktycznie masz spory kawałek do tej kliniki. Na Twoim miejscu też bym wolała się położyć- tak dla bezpieczeństwa :)

No to będzie Kacper, bo Mój większy Mężczyzna, chodzi i w kółku powtarza "Kacper kopaj, kopaj! :lol: " a ten Mały o dziwo się słucha :silly:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #420879 przez Zuzu19
Kaska Ja musiałam stać za to za numerkiem do okulisty na NFZ od 4 do 8 rano w 4 msc ciąży bo mohery mnie nie przepuściły w kolejce... :angry: Po mimo ,że byłam / jestem stałą pacjentką tej kliniki. :angry:
Mój maluszek jak słyszy inne głosy niż mój chyba się krępuje i się chowa. Nieśmiały jakiś. :P

Jak słyszę imię Bartek to gotuję się we mnie krew...

Iza- nie pozwól na imię Zuza, to przekleństwo, jak mam powiedzieć Zuzanna czuję jak mi się głos zacina..

12 lata 3 miesiąc temu #421129 przez kaska
No mój tylko jak ktoś krzyknie to nieruchomieje, ale zaraz "odkopuje" :) Ostatnio nawet przywitał się tak z ciocią jak dotknęła brzuszka :) Rożnie ma. Wcześniej tylko kopał jak ja go dotykałam, a teraz już zrobił się śmielszy :)

12 lata 3 miesiąc temu #421277 przez ewelka1505
Ja zaczelam dzisiaj szkole rodzenia. W sumie to nie dowiedzialam sie niczego czego bym juz nie wiedziala. Ale mam nadzieje ze to tylko tak te pierwsze zajecia, bo byly ogolnie o przebiegu ciazy i pologu, o badaniach w ciazy. Zobaczymy jak bedzie na kolejnych. Mam nadzieje ze ciekawiej :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #421300 przez Zuzu19
JESTEM ZAŁAMANA!!!!!!!!!!!
Mam 8 mini rozstępów nie dłuższe niż pół centymetra, nie no jeden ma z 1,5 cm. 4 na biodrach, reszta na podbrzuszu... Mam depresję przeporodową :(

12 lata 3 miesiąc temu #421339 przez ewelka1505
Uzywalas jakis kremow? Niestety jak maja wyjsc rozstepy to i tak wyjda :angry: mi jeszcze zaden sie nie zrobil i mam nadzieje ze bedzie tak do konca. No ale niestety mam sklonnosci do nich wie jeszcze wszystko sie moze zdazyc

12 lata 3 miesiąc temu #421419 przez Zuzu19
Używałam serum i balsamu ... od 3 msc ciązy stosowałam. dzien w dzień...

12 lata 3 miesiąc temu #421482 przez iza
Ja wczesniej uzywalam kremu Pharmaceris a teraz od kilku dni Mustela.
Na chwile obecna mam rozstepy tylko na piersiach ale tak jak pisałam kilka stron wczesniej powinny zniknac z uplywem czasu po ciazy(wczesniej tak miałam) :blink: No i sie łudze ze tym razem tez tak bedzie bo jak nie to sie załamie :X

Kubuś 01.10.2011r.(*)

12 lata 3 miesiąc temu #421621 przez kaska
Oj Zuzu znam ten ból ;/ ja na brzuchu (jeszcze) nie mam i mam nadzieję,że nie będę miała... Ze swoimi na tyłku walczę z tydzień i powiem Ci że widzę dużą różnicę, bo prawie ich nie widać :) ale codziennie znęcam się nad swoim tyłkiem- masaże, pół butelki oliwki na raz :laugh: W sumie to najgorzej było jak je zobaczyłam, bo wydawały mi się mega obrzydliwe. No, ale Iza mnie troszkę pocieszyła,że jej zniknęły więc ja wierzę w cud i też mam nadzieję,że moje staną się zupełnie niewidoczne.
Podobno ta mustela jest dobra, ale dość droga. Na razie widzę efekty moich "masaży" to się wstrzymałam z jej zakupem, ale gdyby wyskoczył choć jeden więcej to od razu kupuję :silly:

Znacie coś dobrego na zaparcia? śliwki wypróbowane i nie działają :angry:

Ah te dolegliwości ciążowe :pinch:

12 lata 3 miesiąc temu #421623 przez kaska
ewelka1505 a co do szkoły rodzenia to dostałaś jakiś plan poszczególnych lekcji? co na nich będzie itp? u mnie ma być podobno 10h teorii i 10h ćwiczeń (takich lekkich- przy drabinkach, rozciąganie, oddychanie itp)
A tak sobie myślę,że zanim się doczekam to przestudiuję już wszystkie książki i strony internetowe o ciąży i porodzie hehe :blink:

12 lata 3 miesiąc temu #421731 przez Zuzu19
Kaska a ja jestem w dupce bo nie mogę za bardzo masować brzucha. :( mam kolejnego małego , wstrętnego i czerwonego .... :pinch:

12 lata 3 miesiąc temu #421733 przez Zuzu19
A na zaparcia- nabiał. Jogurty, albo z rana ciepłe mleczko i płatki, ew kawa zbożowa i najlepiej coś z tych 3 połączyć w 1 posiłku, czyli np kawka i jogurcik na śniadanko... :P

12 lata 3 miesiąc temu #421807 przez iza
Mi lekarz kazał kupic (bez recepty) Agiolax.Bierze sie wieczorem łyzeczke badz dwie przez pewien czas i przechodz(juz mi sie skonczył) ale zauwazyłam ze mi jak juz własnie sliwki nie pomagały i ten lek sie skonczył to robiłam na wieczor szklanke wody niegazowanej z cytryna i miodem (wstawiałam do lodówki).To sie pije rano nadczo i powiem rewelacja.Piłam to co dziennie nie tylko ze wzg na zaparcia ale ta miksturka podobniez działa jakos korzystnie na organizm :) No w tej chwili juz nie moge tego pic bo tam jest miod a ja mam ZERO CUKRU :( Ale polecam dziewczyny ta miksturke :) u mnie zaparcia mineły :woohoo:
Zuzu ja tez nie moge brzuszka smarowac ale czasem smyrne go ciutke :blink: bo najbardziej przeraza mnie wizja rozstepow na brzuchu....okropienstwo,obrzydliwe :ohmy: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch: :pinch:

Kubuś 01.10.2011r.(*)

12 lata 3 miesiąc temu #421816 przez ewelka1505
Na kazdych zajeciach jest troche gimnastyki z fizjoterapeuta. Teraz dal nam tez spis cwiczen do domu na dany miesiac ciazy i uczyl jak oddychac w czasie skurczy. Lekarka poopowiadala ogolnie o ciazy i pologu. Byla rozpiska jaki ma byc temat na danych zajeciach ale nie pamietam dokladnie co w jakiej kolejnosci :silly: Ma byc miedzy innymi o opiece nad noworodkiem,karmieniu, zwiedzanie oddzialu i soli porodowej i do porodow rodzinnych. Na nastepnych zajeciach chyba ma byc o porodzie naturalnym i cesarce z tego co pamietam tak wiec mysle ze teraz beda ciekawsze te zajecia :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka