BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

12 lata 3 miesiąc temu #421817 przez ewelka1505
A co do zaparc na mnie zawsze dzialala kawka z mleczkiem :silly: Ale w ciazy do tej pory pilam moze ze 2 razy. No ale mnie chyba tez dopadly zaparcia wiec zaczne pijac kawke z rana, zobaczymy czy mi nadal pomaga :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #421818 przez kaska
Leków to wolę nie brać bez konsultacji z moim gin, ale ta miksturkę spróbuję. Może pomoże :)
A ciepłego mleka nie tknę, na samą myśl mam ciarki na plecach :silly: jogurty też chyba nie działają bo dużo ich zjadam :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #421820 przez kaska
Kawka odpada ze względu na ciśnienie :silly:
Ajajajaj ciągle coś. Już bym chciała listopad :)

12 lata 3 miesiąc temu #421855 przez Zuzu19
Iza brzuch to brzuch a wyobrażasz sobie takie piersi w czerwone kreski? :X

Kaska kawa zbożowa nie ma kofeiny i nie wpływa na ciśnienie a ... przeczyszcza dobrze:P

Ewelka może poprowadzisz dla nas forumową szkołę rodzenia?? :P

Wywróżyłam sobie z Tarota,że urodzę do 15 października....

12 lata 3 miesiąc temu #421857 przez kaska
Zbożowa to wiem,że nie ma, ale Ewelka chyba pisała o zwykłej :P przynajmniej tak zrozumiałam

Nie wróż tego tarota, bo po co się denerwować? Często wróżysz? sprawdza się?

Hmmmm zależy w jakim miejscu na piersiach, ale da się je schować pod stanikiem (chyba,że są na górze), a brzuch na plaży można schować tylko pod strojem jednoczęściowym. Więc już nie wiem co gorsze :silly: Nigdzie nie powinny wychodzić!
A brzucha to też się boję masować tak mocno jak tyłka. Raczej go delikatnie głaszczę :)

12 lata 3 miesiąc temu #421859 przez iza
Zuza Czarownica :P :side:
No piersi tez okropnie wygladaja ale jak juz cos to stanikiem na plazy zakryjesz a brzucha nie, no chyba ze kostium jednoczesciowy choc ja osobiscie nie znosze B) .
Ale NAJLEPIEJ zeby ich w ogole nigdzie nie było :)
Ewelka popieram Zuze :silly: To juz Ci sie zajecia rozkrecaja...
Kaska tylko ta miksturke pij codziennie rano :)

Kubuś 01.10.2011r.(*)

12 lata 3 miesiąc temu #422097 przez Zuzu19
Ja stawiam tarota zawsze jak "czuję",że powinnam :P I jak na razie... zawsze mi się sprawdzał. :laugh:
Czyli Maciek by się urodził miesiąc wcześniej. :huh: No zobaczymy...

Kobiety niech rodzą a mężczyźni mają w tym czasie rozstępy- tak by było idealnie! :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #422102 przez ewelka1505
Hah moge zdawac relacje z zajec :silly: jezeli dowiem sie czegos ciekawego napewno napisze :)

12 lata 3 miesiąc temu #422105 przez ewelka1505
A przypomnialo mi sie ze pani doktor na zajeciach mowila aby nie jesc winogron bo to sam cukier a ja tak czesto go jadam :silly:
Zuzu lepiej niech maluszek siedzi grzecznie w brzuszku do konca :)

12 lata 3 miesiąc temu #422124 przez Zuzu19
Winogron? phi... ja już w tym roku zjadłam nie jedną kiść, nie żałuję. :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #422137 przez kaska
ee ja też sobie winogronek nie odmawiam :silly:

umieram po dzisiejszej nocy... mały ciągle kopał, a ja nie mogłam spać. On jest wyjątkowo ruchliwy! może ma jakieś adhd? Najpierw nie spałam do 3, robiłam wszystko żeby zasnął, ale nie! on jest mały łobuz i wolał szaleć. dopadł mnie jakiś dół i stwierdziłam,że może coś jest nie tak. Nawet zmierzyłam ciśnienie w środku nocy, ale było ok. No paranoja jakaś :ohmy: Po 3 chyba padłam z wykończenia i udało mi się pospać do 5...
Jak on będzie miał taki temperament jak się urodzi to mnie wykończy..

12 lata 3 miesiąc temu #422206 przez ewelka1505
No moja mala tez troche szalala w nocy i pare razy sie przebudzilam :) Dzisiaj bylam u lekarza i powiedzial mi ze to normalne ze dziecko raz sie czesciej rusza a raz mniej. Jedna kobieta odczuwa bardziej intensywnie ruchy a inna mniej. Wazne zeby maleństwo sie wogole ruszalo :P I powiedzial ze im blizej porodu tym dziecko ma mniej miejsca na ruchy i nie bedzie juz robilo jakis akrobacji :silly: Szyjka mi sie nie skraca na szczescie, moge odstawic luteine z czego sie bardzo ciesze :laugh: Tylko mi powiedzial ze ja drobna jestem wiec jezeli dziecko bedzie wazylo ok 3-3,5 kg to bedzie dobrze i dam rade urodzic sn. No a jesli bedzie po tatusiu duze i dobije do 4 kg albo wiecej to nie dam rady urodzic i czeka mnie cesarka :( wiec mam nadzieje ze corunia bedzie drobnej budowy jak mama bo chce rodzic sn :silly: Ale kazal narazie sie nie stresowac niepotrzebnie tylko tak chcial mnie uprzedzic wczesniej wrazie czego

12 lata 3 miesiąc temu #422328 przez diablica87
Ja winogrono jem garściami i chyba dlatego przez ostatni miesiąc przybrało mi się 3 kilo :angry: Wczoraj byłam u Gina i wszystko ok :laugh: Nawet wyniki się poprawiły :silly: A następna wizyta razem z usg 28 września - już nie mogę się doczekać by zobaczyć maleństwo :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #422360 przez kaska
Diablica- ooo a ja mam usg na każdej wizycie. Niestety tylko 2g, ale jakoś jestem spokojniejsza :)

Ewelka no właśnie myślałam,że się troszkę uspokoi, ale on wariuje jeszcze bardziej, a to już 31 tydzień... Zawsze mnie budził kilka razy, ale teraz nie dał mi spać w ogóle...
A ile Twój Maluszek teraz waży?? dobrze,że lekarz dba o to czy w razie czego dasz radę urodzić naturalnie, bo z tego co słyszałam to różnie z tym bywa

W pon mam wizytę więc zobaczę bo tam ten rozrabiaka wyprawia :)

Ja uwielbiam wszystko co słodkie. Zawsze tak było, a teraz w ciąży to chyba mogłabym tylko to jeść :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #422418 przez diablica87
Kaska bo ty pewnie chodzisz prywatnie i dla tego co wizytę masz usg :silly: Tak jak moja koleżanka :laugh: Ja chodzę na kasę chorych i mam rzadziej - niestety :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka