BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

12 lata 3 miesiąc temu #422453 przez Zuzu19
Diablica ja chodzę na fundusz i za każdym razem mam usg, czyli raz w miesiącu widzę mojego Macieja. :lol: Mam wizytę 18stego już się nie mogę doczekać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #422461 przez YummyMummy
no i dolaczylam tez do grona rozstepow na brzuchu ;( a tak dlugo ich nie bylo, juz sie ludzilam,ze sie nie pojawia :P
moja mala tez sie raz gibie jak wariatka,a raz ciszaaa, wiec to faktycznie zalezy od widzi mi sie naszych szkrabow ;)
Jutro czeka mnie 8h podrozy autem,bo jedziemy do tesciow. W koncu odbierzemy tez wozek od siostry meza :D no i te wory ubranek, ktore podobno sie uzbieraly. Ciekawe czy sie w samochod zmiescimy z tym wszystkim :P

12 lata 3 miesiąc temu #422468 przez ewelka1505
Ja tez chodze do lekarza na NFZ :P dzisiaj nie mialam usg ale umowilam sie z lekarzem na 25 wrzesnia wiec wtedy zobaczymy jak mała rosnie :silly:
A ja tylko 4 kg na plusie a brzuch coraz wiekszy sie robi wiec nie wiem jak to u mnie dziala :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #422477 przez Sander
Cześć !!

Temat rozstępów też jest mi znany... wyszły mi ale na udach nie na brzuchu... chociaź jakoś się tym nie przejmuje bo dużo dużo gorszy jest wszechobecny cellulit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Którego w ogóle nie moge się pozbyć... Wcześniej miałam troche, a teraz jest masakra.... na basen chyba wcale już nie pójde :-( a krótkie spódniczki też odpadają... nie moge się doczekać kiedy będe mogła zacząć ćwiczyć , mój mąż ma mi zorganizować jakieś ćwiczenia po których cellulit zniknie... no ciekawa jestem... a rozstępy i tak wyblakną... a swoją drogą co stosujecie na te rozstępy??? ja stosuje aa mama i ja. tylko że na udach się nie smarowałam.... i to są efekty.

Pozdrawiam!!!

12 lata 3 miesiąc temu #422661 przez iza
Przez ostatni tydzien znow od 5tej nie moge spac ;)
Czy wy tez cierpicie na bezsennosc?
Poczytałam troche w necie i niby wynika ze to jest normalne na tym etapie ciazy.
Chociaz plus jest tego taki ze na spokojnie szukam rzeczy dla malej na allegro :)
Dzis np znalazłam naklejki na sciane (troche mi to zajelo bo nie chciałam banalnych typu kubus puchatek lub hello kity :X )i do tego lampke na sciane :)
Moj maz to chyba zawału dostanie :blink: Ostatnio powiedział ze odłaczy internet bo przez moje zakupy z torbami pojdziemy :silly:
Nie wiem czy wam wczesniej pisałam ale nareszcie ruszyla budowa mojego wymarzonego domu :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Milego dnia zycze :kiss:

Kubuś 01.10.2011r.(*)

12 lata 3 miesiąc temu #422688 przez Sander
Witam!!
Ja ze spaniem też mam problemy, nie moge zasnąć tak przynajmniej do północy, w nocy się budze, a nad ranem mogłabym spać... Też jestem na etapie o cudownej nazwie "DOM"!!! Tzn czekam na pozwolenie, powinno być tak około za tydzień, w środe byłam rozmawiać z budowlańcami i w tym roku jeszcze będa fundamenty ;-) Już nie moge się doczekać ;-) !!!! Iza a jaki masz projekt??? My mamy "dom przy głogowej 4", ale z moimi przeróbkami. No i jeszcze kredyt musze załatwieć, nim się Mała urodzi... bo nie będe miała odpowiedniej zdolności... Wierze że lada dzień przyjdzie pozwolenie i machina ruszy!!!!!!!! Na jakim etapie budowy jesteście??

Pozdrawiam!!!

12 lata 3 miesiąc temu #422689 przez ewelka1505
Ja tez budze sie w nocy zawsze i nie spie 2-3 godz :( najgorsze ze chce mi sie wtedy spac ale nie moge poprostu usnac i sie wierce :angry:

12 lata 3 miesiąc temu #422698 przez Zuzu19
Ja się budzę o 2 nie śpię do 4 o 6 wstaję wziąć leki i już spać nie mogę i co najdziwniejsze wysypiam się....

Ja przechodziłam budowanie domu i życzę cierpliwości do robotników i biurokracji:D

Od 10 tyg ciąży nie mogłam pić herbaty, brzydziła mnie, od wczoraj znów piję , mniami z cytrynką. :D

12 lata 3 miesiąc temu #422986 przez diablica87
A ja dzisiaj od 2 w nocy na nogach jestem :angry: bo nie mogłam spać :ohmy: a teraz gdy próbuje się choć troszkę zdrzemnąć to maleństwo tak daje o sobie znać że aż brzuch mnie boli :angry: Ałaaaaa

Nie tomna jestem :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #423274 przez iza
Zuzu ja tez przez wiekszosc ciazy nie piłam herbaty bo mnie odrzucało a od jakiegos 1,5 miesiaca znow pije z cytrynka :silly:
hehe czyli nie tylko ja mam problem ze spaniem :P
Sander w poniedzialek beda juz wylewac fundamenty i generalnie na ten rok to tyle ale my mielissmy duzo roboty z dzialka(musielismy wyciac drzewka,zburzyc 2 domy) i widząc juz to co teraz jest jestem zadowolona.
Moj projekt to
www.domoweklimaty.pl/projekty-domow/wszy...projekt-2078_kora-ii
No i tez tak jak u Ciebie po przerobkach.Chociaz wew nic nie zmienialismy-tylko okna.Zmieniłam ze w kuchni bedzie okno narozne a w salonie z 2 zrobiłam jedno wieksze a drzwi balkonowe bez zmian :)
A w ogole mielismy problem z szukaniem projektu bo dzialka jest waska a długa a przepisy pewnie wiesz co mowia...ale na szczescie jakos sie wszystko udalo :)

Kubuś 01.10.2011r.(*)

12 lata 3 miesiąc temu #423318 przez Sander
Hej!!
Iza widze że naprawde nie możesz dospać biedna... Projekt fajny, mądre ułożenie pomieszczeń, fajne te garderoby szczególnie na piętrze ;-) No my też mamy dość wąską działke ale nie aż tak.

Ja od kilku miesięcy nie pije w ogóle kawy, widziałam program w którym mówili że kofeina utrzymuje się u kobiety w ciąży do 12 h, a u dziecka aż 3 dni... i okazuje się że można żyć bez kawy... bez alkoholu... i w ogóle mi tego nie brakuje. Pije jedno dziennie capucino z mlekiem, a jeżeli chodzi o alkohol to raz na jakiś czas piwo "LECH FREE" rozrobione z napojem 3 cytryny albo z sokiem malinowym.

Pozdrawiam!!

12 lata 3 miesiąc temu #423381 przez kaska
Witam witam :)

Tak na miły początek dla (przyszłych) mam, które nie mają humoru z powodu rozstępów :laugh: www.facebook.com/photo.php?fbid=37195482...71998&type=3&theater

Ja też często nie mogę spać, ale z racji tego, że Mały jest troszkę niedelikatny :blink: a tak to od początku ciąży wstawałam około 7 , troszkę wcześniej jak chodziłam do pracy :)

Co do ginekologa to chodzę prywatnie, ale koleżanki chodziły na NFZ i też miały na każdej wizycie usg. Nie ma się czym przejmować, bo usg obowiązkowe są chyba tylko 4??? Chciałam po pierwszej wizycie przenieść się do lekarza z NFZ, ale niestety 3 miesiące czekania to było za długo, więc zostałam u tego lekarza. Do swojej poprzedniej p. doktor nie chciałam iść, bo nie wykryła u mnie nadżerki i zrobiła mi cytologie gdy miałam infekcje i tym samym nastraszyła mnie złym wynikiem :P więc już wolę nie ryzykować.

Was odrzuciło od herbaty, a mnie od mielonych heheh teraz już chyba jem wszystko co poprzednio :)

Kawy nie piję, przed ciążą też mi się rzadko zdarzało. Alkoholu nie piłam ani łyka :) za dużo się filmów naoglądałam o FAS :ohmy:

12 lata 3 miesiąc temu #423470 przez ewelka1505
Wkoncu mi zus kase przelal :lol: wiec mysle ze teraz rusze konkretnie z wyprawka :) bo chce miec juz to z glowy :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #423752 przez Sander
Ale tu dziś cisza zapadła...

12 lata 3 miesiąc temu #424022 przez ania1985
och dziewczyny mam zalamke :( od zawsze mialam problemy z nerkami (kilka operacji itd.) i ja i lekarz bylismy swiadomi tego ze jak bede w ciazy to feralna nerka moze dac znowu o sobie znac jak narazie jest wszystko dobrze,nerka nie puchnie,pracuje tak jak powinna z czego jestem szczesliwa ale... ostatnio mialam bezobjawowe zakazenie ukladu moczowego dostalam jednorazowy antybiotyk i wszystko bylo dobrze. wczoraj cos mnie podkusilo i zaczelam czytac na temat zakazenia ukadu moczowego w ciazy wprawdzie lekarz mowil ze dziecko jest zagrozone jezeli zakazenie jest nieleczone ale zeby az takie choroby jak opisuja w necie. za tydzien wizyta musze wypytac o wszystko bo zwariuje. maz zabronil mi juz czytac fora :silly: co do snu to tez sie budze w nocy,przewaznie o 2 potem sie krece i nie moge zasnac.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka