BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

12 lata 3 miesiąc temu #426431 przez Dorciaition
BombelkowaMama nie denerwuj się tym małym brzuszkiem. rok temu o tej porze przeżywałam to samo, nakręcając sie oczywiscie przy dr Google. Moja Lencia od 30 tc niby miała za mały brzuszek w porównaniu do reszty. Leżałam z tym w szpitalu 2 razy.
A Ona poprostu jest bardzo wysoka i szczuplutka, stąd ten mały brzuszek. U Ciebie pewnie to samo.

Dziewczyny jeszcze trochę. Trzymam za Was kciuki. Tak jak Wy nie mogę sie doczekac listopasa, bo moje dziecię będzie miało już rok. Ale ten czas leci! :)

Jeśli mogę się wtrącić- pieluszki nie musza być z dziurką na pępuszek. Zaginą się ją i też jest ok :)

Alanek[*] :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #426434 przez Sander
Dorciaition dzięki za info o tych pieluszkach :-) No to całe szczęście bo tego nie wiedziałam... od razu widać kto jesteś doświadczoną mamą :-)
Pozdrawiam!!

12 lata 3 miesiąc temu #426439 przez Dorciaition
:) Polecam się na przyszłość :)

12 lata 3 miesiąc temu #426441 przez Zuzu19
Ja bd używała pampersów firmy DADA dostępne w biedronce :) Na pampersy markowe mój budżet nie pozwala a Maćkowi tak suma sumarum bd obojętne w co się opróżnia :P

12 lata 3 miesiąc temu #426726 przez kaska
Sander 7 pralek!!!! Loooo matko ile tego masz :ohmy: :) :) ja to jeszcze kolekcjonuje wyprawke. Poczekam jak więcej się zbierze to wtedy zacznę pranie i prasowanie. Zakupuję proszek dla dzieci, wolę dmuchać na zimne gdyby mały miał wrażliwą skórę :) mam wrażenie, że teraz te dzieci są jakieś słabsze -ciagle słyszę o atopowym zapaleniu skóry i innych alergiach :huh:
A właśnie mam takie głupie pytanie: będziecie prać pościel, tzn ten wkład??

Co do pampersów to myślałam zeby na początek zakupić firmy pampers lub huggies. Z tego co widziałam to obie firmy oferują z tym otworem na pępek. Ceny minimalnie się różnią. O tych z biedronki nie słyszałam zeby ktoś od początku stosował. Dobre są ? Nie przeciekają? Ile kosztują ?

Zuzu ja nie wiem jak oni mogli Ci tego nie zaliczyć !! Rozumiem, że to egz na studiach? Bo jak tak to faktycznie niektórzy potrafią być upierdliwi..... Było ich nastraszyć myszami :laugh:

Dorciaition ja z chęcią posłucham rad doświadczonej mamusi :) pewnie szybko ten czas zleciał :) ?

12 lata 3 miesiąc temu #426804 przez Sander
Jeżeli chodzi o ceny to huggies za 27 szt - 18,00 zł, a pampers za 43 szt 21,00. Ciekawa jestem jak te dada, bo ja też zakładam że będe je stosować , tylko do szpitala chce te droższe bo nie wiem czy tamte mają to wycięcie... Mam nadzieje że Mała nie będzie miała uczulenia na żadne pieluchy... bo koleżanki córka miała, i strasznie się namęczyła biedna. Więc będe kupować po 1 paczce na próbe, potem kupie więcej jak już będą sprawdzone.

Pozdrawiam!!

12 lata 3 miesiąc temu #426906 przez Zuzu19
Moja mama jest opiekunką i temu chłopcu rodzice kupują te biedronkowe bo na te oryginalne pampersy ma uczulenie co skutkuje straszną wysypką. Nie przeciekają , rzepy mają ok a nawet we wzorki są - Poczytajcie na necie mają dobre opinie. Paczka ok 25 zł.

12 lata 3 miesiąc temu #426917 przez ania1985
heh sander ja zrobilam 5 pralek 2 dni zajelo mi suszenie,prasowanie i ukladanie tego wszystkego ;) oczywiscie z przerwami ;) ubranka pralam w loveli stwierdzilam ze kupie jedno opakowanie 2,5kg.jak sie skonczy to juz potem bede prala w normalnym proszku :) co do pampersow dzis kupilam pampers new baby 43 szt.i mam takie pytanie dla dziewczyn ktore juz maja dzieci ile paczek tych najmniejszych pampersiakow mam kupic?zeby potem nie przecholowac :P jesli chodzi o DADA to kobiety je wychwalaja tez je bede kupowala(na poczatek chcialam kupic jakiejs lepszej firmy)

12 lata 3 miesiąc temu #426995 przez Dorciaition
Ania powiem Ci, że w ogóle nie pamiętam ile miałam tych małych paczek, ale kilka ich było. To zależy też od wielkości dziecka. Niektóre z naszych listopadówek dosyć szybko przeszły na dwójki, ja nie, bo moje dziecie chudziutkie.
Dady z Biedry są ok, no i tanie. Bardzo dużo osób sobie je chwali. Ja też czasami kupuje i wg mnie są lepsze od Huggisów. A moje ulubione to te pomarańczowe pampersa.

12 lata 3 miesiąc temu #427049 przez Zuzu19
Ale mam dziś skurcze, co prawda tego Hicksa ale mam... ;/

Ja kupiłam proszek marki Dzidziuś, urzekła mnie nazwa.:P

Dorciaition - jak wspominasz poród? jak się czułaś przed rozwiązaniem? Opowiedz nam o swoim doświaczeniu:D

12 lata 3 miesiąc temu #427052 przez ania1985
mnie czasami 5 razy dziennie brzuch twardnie (to chyba te skurcze) lekarz kazal jesc nospe ale jakos nie czuje roznicy.

12 lata 3 miesiąc temu #427057 przez Zuzu19
No mi no spa nic nie daję a każdy skurcz mnie wprawia w panikę... Niech już będzie październik...

12 lata 3 miesiąc temu #427059 przez ania1985
och zuzu mnie tez ja tylko chodze i powtarzam jeszcze chociaz 6 tygodni tam posiedz :)

12 lata 3 miesiąc temu #427066 przez diablica87
Ja mam zamiar wszystko wyprać jutro gdyż dzisiaj nie mam siły bo wczoraj byłam już na nogach o 2 w nocy a dzisiaj jestem od 4 :angry: Tak bardzo maleństwo nie daje mi spać i ciągle mnie okłada jak "Majk Tajson" swoich przeciwników :laugh: A co do proszku to ja mam płyn do prania "Bil baby" hypoalergiczny firmy Libella i koncentrat do płukania "Dzidziuś" :lol: A co do pieluszek to zaopatruje mnie szwagrówka :woohoo: wiec o to nie muszę się martwic :silly:

I tak jak patrzyłam na listę to praktycznie wszystko już mam :laugh: brakuje tylko parę rzeczy do łóżeczka, wózka, parę kosmetyków dla niego i parę rzeczy dla mnie :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #427075 przez Zuzu19
Ania ja tak samo mam, tylko czy mój Maciek mnie słucha? :P

U mnie wyprawka stanęla w miejscu, wgl ostatnio nie mam weny na zakupy.:(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka