BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

12 lata 3 miesiąc temu #428951 przez Sander
Kasiu najważniejsze że już się nie denerwujesz :-) No a Maluszek już całkiem duży!! A możesz już wstawać??
Ja też byłam na wizycie... na zatoki tylko inhalacje i nic więcej, jakoś musze przetrwać... No ale Nasza Izka już powoli się szykuje :-) Szyjka się skróciła i mam rozwarcie "na opuszek palca". Lekarz poweidział że narazie bez leków, kontrola za 2 tygodnie :-) Waży 1728 gram. Stwierdził że tak ładnie wszystko wygląda że nie powinnam mieć problemów z porodem :) Mam nadzieje że Niunia wytrzyma jeszcze 5 tygodni żebyśmy zdążyli dostać ten kredyt...

Pozdrawiam!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #428962 przez ania1985
ja tez po wizycie :) i niestety szyjka twardnie musze przyjmowac fenoterol 6 razy dziennie. z moczem jest dobrze ale spowodu bakteri lykam furagine.
najlepsza wiadomosc na tej wizycie to to ze wstydzioszek pokazal co ma miedzy nogami :D bedzie syn :* zeby tylko mu sie za bardzo nie spieszylo na swiat,niech sobie 5 tygodni jeszcze poodpoczywa. aaaaa i termin z konca listopada zmienil sie na poczatek listopada :)

12 lata 3 miesiąc temu #428964 przez Sander
Aniu to naprawdę długo się wstydził :) A z tą zmianą terminu to ciekawe... On tak urósł czy co?? Mój termin wg pomiarów zmienił się tylko o 3 dni - na 12.11.2012. Myślałąm że dziś przyjdą koszule do karmienia i stanik które zamówiłam na allegro... a tu cisza i nie moge przez to torby spakować... :(

12 lata 3 miesiąc temu #428974 przez ania1985
moj synus chyba bedzie mial dlugie nogi hehe wedlug glowki to na 25 listopada wedlug uda to na 5 listopada. lekarz powiedzial ze nie ma sie co niepokoic rosnie prawidlowo mamy sie spodziewac syna w listopadzie heh ;) ja niestety termin mam tylko z pomiarow bo strasznie nieregularne mialam miesiaczki. zeby tylko bylo zdrowe bo jakos ta glowka mala w porownaniu do reszty cialka ale musze zaufac lekarzowi jak mowi ze jest dobrze to jest dobrze.

12 lata 3 miesiąc temu #428977 przez kaska
Sander Wstawać nie będę mogła do 38 tyg. Z miesiąc poleze a pózniej niech się dzieje co chce :) Ja mam rozwarcie na 1p dlatego tak lezakuje i na dodatek to skierowanie do szpitala. Nie cierpię szpitali ale dla Maluszka trzeba pocierpiec :) Twoja Iza tez nie sobie jeszcze posiedzi. A tak swoja droga tez spora dziewczynka.
Ja zamówiłem koszule już taka do karmienia jak się dowiedziałam, ze są problemy. No i teraz się przyda. :) kupiłas takie uszyywniane te Staniki czy miękkie?tak się zastanawiam czy mi biust nie urośnie jeszcze....

Ania faktycznie długo się wstydził. Masz wybrane imię? I czemu tak dziwnie z tym terminem ?

12 lata 3 miesiąc temu #428983 przez ania1985
bedzie Aleksander ;) tak jak pisalam wyzej z pomiarow glowki wychodzi inny termin z pomiarow uda tez inny.

12 lata 3 miesiąc temu #428984 przez Sander
Ania to widze że termin to loteria... będziecie mieli prawdziwą niespodzianke :laugh:

A co do stanika to zamówiłam o 1 rozmiar większy, miękki... szczerze mówiąć kompletnie się na tym nie znam... Zobaczymy jak przyjdzie co do czego... A moja siostra mnie wyśmniała, powiedziałą że nawet zwykły będzie ok.

12 lata 3 miesiąc temu #428994 przez ania1985
ja jeszcze nawet stanikow nie zamowilam,ale pizamy juz mam ;) mnie piersi urosly minimalnie nosze te same staniki co nosilam przed ciaza. moj maz tez sie smieje ze po co mi jakies specjalne staniki ;P
byle nie wyskoczy 1 listopada hehehe

12 lata 3 miesiąc temu #429041 przez Zuzu19
Kaska - ja jutro mam wizytę , ciekawe ile teraz mój waży bo po poprzedniej wizycie wyszło,że nasze maluchy idą łeb w łeb z wagą :D A szpitalem się nie przejmuj, też ich nie lubię, ale jak byłam w szpitalu było mi lepiej , ktg 4 razy dziennie, opiekowali się mną, wymieniałyśmy się z dziewczynami poglądami, opiniami... Oprócz marnego jedzenia i tego,że nikt nie zdąrzył mnie tam odwiedzić wspominam wszystko miło. :)

Sander- ja mam termin na 13stego, rodzimy prawie równo :woohoo:

Ania- wypluj te słowa, nie może być ani 1.11 ani 30.10 :P

Iza znów gdzieś zaginęła w akcji...

12 lata 3 miesiąc temu #429102 przez diablica87
No to widzę dziewczyny że całkiem ciekawie to u was wygląda :silly:

A ja wczoraj byłam na pierwszym spotkaniu organizacyjnym szkoły rodzenia a dzisiaj już idę na 15:30 na gimnastykę a potem na wykład :silly: Oczywiście idę z mężem który nie zawsze będzie mógł uczestniczyć w zajęciach :dry:

No i nie mogę uwierzyć bo wczoraj to przeżyłam "Wielkie Święto Narodowe" :lol: Mój brat sprawił mi wyprawkę :lol: Parę ciuszków i przewijak :laugh: Pal licho że używane ale liczy się sam fakt że to od niego :) Bo faceci to raczej nie garna się do takich rzeczy :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #429235 przez Sander
Czuje się o niebo lepiej!!!! Przespałam noc!! I biore się za zaległości w domku :) Zaraz się człowiek inaczej czuje!! Mogłabym góry przenosić!!

Ja nie chodze do szkoły rodzenia, ale tą internetową śledze. Zaczełam też robić te ćwiczenia co oni pokazują - mam nadzieje że zdąże się wzmocnić przed porodem.

Szczerze mówiąc coś się martwie o IZE... Nic się nie odzywa... Mam nadzieje że jest ok!

U mnie piękna pogoda!!

Zycze miłego dnia - tzn życzymy :woohoo:

12 lata 3 miesiąc temu #429649 przez Zuzu19
Ale jestem zła :angry: miałam mieć dziś wizytę u ginekologa, jadę do przychodni a tam mi mówią : lekarz zachorował jest na zwolnieniu :angry: mogli zadzwonić i odwołać wizytę, ale to już pomijam, byłam taka nastawiona,że zobacze moje dziecię i o ... :angry:

12 lata 3 miesiąc temu #429705 przez diablica87
Sander ja też mimo że czekałam na tą szkołę rodzenia to robiłam tą co przesyła ta strona na maile :laugh:
Zuzu strasznie ci współczuje :( Troszkę źle postąpili angry: Ale niestety tak już w tej Polsce jest :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #429711 przez Zuzu19
Maciek znów się na mnie obraził, ma ciche dni, udaję ,że go w brzuchu nie ma :P Mam nadzieję,że nie bd w przyszłości taki humorzasty...

Boicie się porodu? Mnie dopadają pierwsze lęki, boję się zacznie się wszystko w nocy kiedy każdy jest zdezorientowany i nie wie o co chodzi, zdecydowanie lepiej się czuje jak jest jasno :P I boję się,że trafie na jakiś nie miły personel co mnie zostawi samą i przyjdzie na obchód kontrolnie ...

12 lata 3 miesiąc temu #429735 przez kaska
witajcie dziewczyny :)

tak Was podczytuje, ale na komorce ciezko pisac. ja tak jak mowilam leze sobie w szpitalu. kazdy lekarz gada co innego :) jeden, ze mnie zostawia tydzien lub 2 drugi ze nie ma sensu bo nie ma skurczy- dobrze ze chociaz ich nie ma :)

u Was widze tez poszlo troche do przodu. odpoczywajcie sobie zeby urodzic chociaz w tym 38 tyg. ;) mam nadzieje ze ja wytzymam do konca. ciagle tlumacze lobuziakowi ze to jeszcze nie czas :)

co do porodu to jakos sie jeszcze nie boje, predzek ze wczesniej urodze... czego oczywiscie nie chce. mam fajna polozna wiec jestem spolojna :)

mialam chodzic do szkoly rodzenia ale w takiej syyuacji chyba to bedzie niemozliwe. szkoda. bede musiala sobie poradzic bez

diABLIca widzisz jakiego masz dobrego brata :) naciagnij go jeszcze na cos :p

sander jak zdrowko¿

co z iza? odezwij sie jak nas podczytujesz

ktos chetny zrobic ta liste z datami porodu itp? ja jak wroce moge ewentualnie zrobic taka prowizoryczna w exelu :)ale musze dorwac swojego laptopa, bo ostatnio korzystalam z ipada na tym badziewiu sie nie znamwcale... ATECHNICZNOSC :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka