- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- Bombelkowa Mama
- Wylogowany
- gaworzenie
ps. a tak to wszystkie przeplywy sa okej, serduszko tez mu dobrze bije itd tylko ze ten brzuszek ma malutki ..
pozdrawiam was trzymajcie sie:*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- Kochanie moje 15.11.12 :)
Sander to i tak byłaś kawał baby jak na takiego wcześniaczka
Bombelkowa mamo- ja też miałam posiew moczu. Jak bd bakterie to dostaniesz leki i bakterie znikną. A w googlach nie masz czego szukać bo przecież nie wiesz co dolega twoim nerkom.
A co do małego brzuszka... Na pewno się rozwija prawidłowo i na pewno jest to chwilowe, może masz po prostu drobne dziecko? Kazde nienarodzone dziecko jest już indywidualnością i skoro reszta jest ok to to na pewno też jest.
- Bombelkowa Mama
- Wylogowany
- gaworzenie
ja tez bylam mala bo wazylam 2800 wiec spodziewam sie ze moj chlopczyk tez taki bedzie:)
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Sander byłaś spora mimo tego 7 miesiąca. Gdyby mój Szkrabik miał już ponad 2 kg to tez bym się tak nie martwiła. Lekarz powiedział, że byłby bardzo malutkim wczesniaczkiem. Niech lepiej się nie pcha jeszcze na świat. Mam nadzieję, że dzięki tej luteinie i leżeniu dotrwam do tego 37 tyg...
Iza Ty mialas zakladany ten pesar ? Nie wiesz do ktorego tygodnia się go zaklada ? niby jestem dobrej myśli, ale wolę mieć jakaś alternatywę na wszelki wypadek
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
Bylam dzisiaj na kolejnych zajeciach w szkole rodzenia. Podobaly mi sie te zajecia nawet ogladalismy filmik o porodzie heh Dobrze ze moj maz sie nie wyrobil na zajecia bo jakby to zobaczyl to pewnie by sie troszke przerazil heh i polozna bardzo fajna babeczka odpowiadala na wszystkie pytania tak wiec jestem zadowolona
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- zawsze trzeba mieć nadzieje
Gadałas o tym z gin
Bo z tego co JA podkreslam JA sie orientuje to on jest zakøadany raczej na sama skracajaca sie szyjke a nie z rozwarciem bo on nie wytrzyma a poza tym musialabys czesto profilaktycznie zazywac leki od infekcji bo od tego krazka to jest non stop dziadostwo w wiadomo gdzie a jak tego nie dopilnujesz to infekcja i krazek nie pomoze .
Jesli masz miec pessar to wiedz ze w wiekszosci przypadkow trzeba go samemu zakupic,cena 150-200 zl i to przez internet.W aptece nie kupisz.
Powiem Ci tak dla pocieszenia ze ja w tej ciazy to nawet zyje ta mysla byle chociaz do 32tc.
Naprawde duzo rozmawialam z gin o wczesniakach i to nie jest juz dla nich jakis mega zagrozenie.Taki dzidzius juz by sobie poradziø jesli wczesniej w ciazy nie wykryto jakis niepokojacych zmian,owszem sam by jeszcze nie oddychal ale od tego jest inkubator...
Wiadomo niech nasze wszystkie forumowe dzidzie siedza u nas w brzuszkach do terminu porodu. Ja ze swej strony moge powiedziec tyle bierz leki,lez w lozku bo to PODSTAWA.Nie rzadne tam wstane na chwile po cos czy cos...
Niech Ci ktos naszykuje kolo lozka jedzenie,laptopa,ksiazke,pilota czy co tam chcesz i LEZ DZIEWCZYNO.Wstawaj tylko do lazienki.
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- zawsze trzeba mieć nadzieje
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
Na rozwój płuc tez podają w razie czego leki Ale wiadomo niech dzieciaczki siedzą do tego 37 najlepiej bo wtedy już nawet wczesniakami nie beda
A dieta dla cukrzykow jest super,tylko trzeba się namęczyc przy jej robieniu i liczeniu. Mam koleżankę chora na cukrzyce to ona na początku wszystko ważyła, teraz to już zna wszystko na pamięć. Kwestia praktyki
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
iza a te badania na watrobe to tak profilaktycznie czy cos sie dzieje? no i oczywiscie napisz jak glukoza. mam nadzieje,ze bedzie w normie po zastosowaniu diety
czasami tu tak duzo wiadomosci, ze ledwo czytam, a czasami taka cisza:( co u Was?
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
Kaska ja juz sie nawet nie obraze jak sie urodzi w pazdzierniku. Ciagle mam skurcze. Jak bd chcial w pazdzierniku to niech wychodzi, 35tc nie bd zle
iza boli cie watroba po fenetorolu i isoptinie? Mnie potwornie ;/
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Tak myśle dziewczyny że październik lada moment... i lada moment będą nasze Maleństwa!! Zobaczycie że wszystko się poukłada Wierze w to żadna się "nie rozdwoi" we wrześniu Każdy dzień to krok do przodu dla naszych Skarbów!!
Ja w poniedziałek i wtorek prałam ciuszki dla Małej... jest ich mnóstwo!!! Ile to zachodu z tym praniem, miałam 7 pełnych pralek, nie było gdzie to wieszać linki zajęte, top zajęty... i tylko biegałam co chwile żeby już coś zdjąć... No ale lepiej mieć zadużo niż za mało Teraz je tylko wstępnie poskładam... bo nie mam jeszcze tych szaf... ciekawe kiedy się doczekam... No a wtedy od nowa sortowanie i układanie...
Teraz muszę tylko poszykować co do torby do szpitala.
No i zamówiłam sobie koszule do karmienia, stanik i "artykuły higieniczne" do szpitala. Nakupowałam też kosmetyki i kupiłam pierwsze pieluszki!!!! Do szpitala nie polecam pampers new born 1, 2-5 kg (kupiłam paczkę 43 szt) bo nie mają wycięcia na pępuszek...no cóż w domu się z czasem też je zużyje, na szczęscie podkusiło mnie i kupiłam jeszcze jedne z firmy huggies i te mają wycięcie
Wstępnie zdecydowaliśmy się w końcu na imię- Nasza córcia będzie miała na imię IZABELLA Mam nadzieje że będzie z tego zadowolona w przyszłości...
Pozdrawiam!!!!
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
Sander- Znam dwie Izabelle - dobrze zarabiają , dobry wybór!
Jakiego używasz proszku i płynu do płukania? też muszę wszystko poprać, ale przeraża mnie wizja prasowania...
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Pozdrawiam!!