BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

12 lata 4 miesiąc temu #415662 przez ewelka1505
Kaska caly czas chodze w spodniach sprzed ciazy :) nie kupowalam jeszcze zadnych ciazowych. Moze nie bede musiala... zobaczymy jak to bedzie heh :) a co do ruchow malenstwa to u mnie raz ma dzien ze szleje w brzuszku non stop, a czasem szturchnie mnie delikatnie pare razy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #415681 przez kaska
Diablica a masz jakiś sposób na ta zgagę? Mi się przytrafiła ze 2 razy i już więcej nie chce. Oprócz tego,że jak mnie złapie to okropieństwo to nie mogę leżeć, muszę pochodzić to nie znam nic co by mi pomogło... :P

Ewelka a dużo przytyłaś i ile dzidzia waży?? widzę,że niewiele później masz termin ode mnie :) ja bez spodni ciążowych to już dawno bym się nie obeszła :P

12 lata 4 miesiąc temu #415684 przez kaska
O i "zarezerwowałam" sobie położna. Tak dla własnego spokoju :) powiedziała,że mogę dzwonić do niej o każdej porze dnia i nocy co mnie bardzo ucieszyło. Pewnie w późniejszym okresie ciąży będę dzwonić ile wlezie z nerwów :P

12 lata 4 miesiąc temu #415693 przez Zuzu19
Ja od 3 dni mam spokój od zgagi a tak to miałam ją z miesiąc w dzień dzień od rana do nocy.JUż zdąrzyłam ją polubić:P najlepsza jest cola ale tylko z puszki! ew. rennie i głowa ułożona na stercie poduszek. :D Niektórzy polecają mleko.. nie wiem czy działa bo nie lubię

12 lata 4 miesiąc temu #415708 przez kaska
Cola? przecież zawiera kofeinę co podnosi ciśnienie i jest gazowana, a lekarz mi powiedział żeby nie pić gazowanych napoi... mleko- no jak mnie dopadnie to spróbuję, chociaż też za nim nie przepadam - chyba,że przetwory mleczne- je uwielbiam :)A rennie można brać w ciąży?

12 lata 4 miesiąc temu #415726 przez Zuzu19
a mi lekarz powiedział,że można cole, bez przesady oczywiście.;)
rennie nie ma przeciwskazań do stosowania w ciąży

12 lata 4 miesiąc temu #415739 przez ewelka1505
W sumie to nie przytylam za duzo bo 4 kg. A dzidzia 2 tyg temu wazyla 1 kg tak wiec odpowiednio do tygodnia ciazy :)

12 lata 4 miesiąc temu #415753 przez kaska
z ta colą to pewnie tak jak z kawą :) ja to mam wzdęcia po gazowanym, ale czasami sobie pozwalam na pół szklanki jakiegoś słodkiego napoju :)

Ewelka to chyba tak normalnie tyjesz :) ja mam 6 na plusie ale objadam się ile wlezie :) brzuch mam większy, ale to nie od tego chyba zależy :P mam koleżankę, po której do 7 miesiąca nie było nic widać a w 8 nagle miała sporawy brzuszek. Zresztą jak dzidzie rosną to się nie ma czym przejmować czy brzuch duży czy mały :) ja bym chciała mieć taki malutki. zazdroszczę :) :silly: mieścić się w swoje spodnie mmmmm. U mnie to nawet bluzki zrobiły się przykrótkie hehhe :silly:

12 lata 4 miesiąc temu #415765 przez Zuzu19
a ja przytyłam 9 kilo... ale najwięcej mi poszło w piersi na szczęście:D w spodniach z przed ciąży się nie dopinam, bluzki tak pół na pół.
Znajomi twierdzą,że nie widać po mnie żeby aż tyle kilo mi przytyło więc nie wiem gdzie są te kilogramy. To pewnie wagi się na mnie uwzięły ha ha ha :P

12 lata 4 miesiąc temu #415794 przez Rika
www.facebook.com/groups/434981446554169/ ZAPRASZAM DO MOJEJ GRUPY NA FB GDZIE ZNAJDZIECIE UBRANIA NOWE Z METKAMI ORYGINALNE POLSKICH FIRM DLA SWOICH MALUCHÓW :)

12 lata 4 miesiąc temu #415802 przez Sander
Zuzu z tymi wagami napewno coś jest nie tak... ja już mam 12,5 kg!!!! A gdzie tu do końca.... Aż strach pomyśleć... Mi skurcze łydek dokuczają już od 5tego miesiąca. Byłam na wizycie w poniedziałek i mam sporą anemię... musze teraz łykać żelazo 2 razy dziennie, mam nadzieje że to coś da. No i zgagę też mam prawie od 4 miesiąca... renni biore od początku, działa!!
Co do wózków to mi się podobają w stylu retro, tzn nie zupełnie stare, ale muszą mieć duże pompowane koła ze szprychami, mam kilka na oku, musze jeszcze po sklepach pochodzic i zobaczyć jak wyglądają na żywo ;-)
Pozdrawiam!!

12 lata 4 miesiąc temu #415831 przez diablica87
Kaska tylko renni i to i tak nie zawsze mi pomoże :silly:

12 lata 4 miesiąc temu #415832 przez Zuzu19
To banany jedz, na samym początku mi pomagały.:)

12 lata 4 miesiąc temu #415850 przez kaska
Banany? to moje ulubione owoce w ciąży. jem codziennie :) ja tam tylko na zapas pytam, bo jak złapie to będzie za późno żeby pytać, będzie trzeba działać :silly: ale jak rennie działa to chyba przetestuje, chociaż mam cichą nadzieję,że nie będę potrzebować :silly:

co do anemi to mam 12,1 HGB więc jestem na granicy normy . Lekarz powiedział,że mogłaby być lepiej. A żelazo łykam od chyba II trymestru jak dobrze pamiętam plus witaminki w których też jest żelazo... słyszałam,że trzeba pić dużo soku pomarańczowego, bo wtedy się lepiej przyswaja. No i dokarmiam się jeszcze płatkami śniadaniowymi (w biedronce kupuję takie uzupełnione żelazem) Niestety buraków i wątróbki nie zjem :huh:
Oj te maluszki i tak wyciągną z nas ile będą chciały

Stosujecie jakąś dietę, unikacie jakiś produktów?? Mi lekarz mówił żeby jeść dużo białka i ograniczyć cukry :)

12 lata 4 miesiąc temu #415979 przez Zuzu19
unikam herbaty, sam zapach wywołuje u mnie mdłości. :P
Jem więcej warzyw i owoców niż przed ciążą tyle się zmieniło w moim menu.;)
Ale najbardziej mi brakuje kawy sypanej... mniam... :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka