BezpiecznaCiaza112023

MAMY LISTOPADOWE :-)

12 lata 4 miesiąc temu #417226 przez agataż
No tani to on nie jest, bo kosztuje ok. 400 zł, ale zastanawiałam się czy może są szpitale, które go stosują standardowo ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #417229 przez MaLiNaUK
Generalnie z tego co mi wiadomo po porodzie opieka jest naprawde dobra, ciaze tez mi prowadzi polozna i jest ok tyko badan malo jest standardowych porownujac z Polska. Tu w ciazy Kobiety pracuja i funkcjonuja normalnie malo ktora bierze zwonienie lekarskie na cala ciaze bo kwota jaka wtedy dostaja jest mega niska.

12 lata 4 miesiąc temu #417255 przez kaska
Ja też jakoś nie umiem sobie wyobrazić urodzenia takiego dużego dziecka. Chyba jak by ważyło z 4 kilogramy to już by mi cesarkę zrobili, bo raczej z moją posturą nie dałabym rady urodzić o własnych siłach...

No właśnie słyszałam,że dużo Polek skarży się na opiekę w czasie ciąży w Anglii( chodzi mi o ilość USG) . Ja bym chyba nie wytrzymała bez podglądania Maluszka. A z drugiej strony nasi rodzice nie mieli dostępu do takiego sprzętu i jakoś to było. :)

Zapisałam się do szkoły rodzenia, ale termin jest dopiero od 24 września. O tyle dobrze,że kurs trwa 2 tygodnie więc miesiąc przed porodem go skończę.
Ile płaciłyście za taki kurs??

No może tani nie jest, ale myślę,że gdybym miała pewność,że będzie się łatwiej rodziło to bym chyba wzięła :) Z drugiej strony boję się takich nowości. Na stronie mojego szpitala nic nie napisali o jego stosowaniu. Jedyne dobre co tam widziałam to ochrona krocza, co mnie bardzo cieszy :)

12 lata 3 miesiąc temu #417582 przez ewelka1505
Ja zaczynam szkole rodzenia 4 wrzesnia :) Ide do tej przyszpitalnej, jest calkowicie darmowa :) zajecia raz w tygodniu, 6 spotkan czyli skoncze na 4 tyg przed porodem :P

12 lata 3 miesiąc temu #417608 przez agataż
a ja byłam wczoraj pierwszy raz. szkoła przyszpitalna, kurs trwa 5 tyg. wiec do końca wrzesnia. jest finansowany przez urząd miasta, więc nic nie płacę. wczoraj zajęcia były z fizjoterapeuta i psychologiem - całkiem przyjemne.

12 lata 3 miesiąc temu #417619 przez Zuzu19
Może i ja skorzystam z takiej szkoły rodzenia... Polecacie?

Na razie dziś mam spotkanie z moim adwokatem...

Miłego dnia :*

12 lata 3 miesiąc temu #417685 przez diablica87
No ja jak na razie nie wiem kiedy się zacznie u mnie szkoła rodzenia :silly: ale jak wam się na razie podoba - przyda się to??

Zuzu19 - adwokat??? Masz jakieś problemy... Oby nic poważnego :woohoo:

12 lata 3 miesiąc temu #417687 przez Mirella
przypominajka dla kochanych cioteczek pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035

12 lata 3 miesiąc temu #417732 przez Zuzu19
ha ha ja nie mam , ale ktoś będzie je miał.:P

12 lata 3 miesiąc temu #417833 przez kaska
A u mnie nie ma darmowej szkoły rodzenia, trzeba płacić ... :( tez będę chodziła do takiej przyszpitalnej. Wynosicie coś z tych zajęć :unsure:

12 lata 3 miesiąc temu #417871 przez agataż
Pierwsze zajęcia były o naturalnych metodach redukcji bólu porodowego, o oddechu w I fazie porodu oraz o psychicznych problemach kobiety w połogu i później (baby blues, depresja itp.). Całkiem fajne zajęcia. Myślę, że tym będą lepsze im więcej pytań się zada.

12 lata 3 miesiąc temu #417896 przez diablica87
Ojjjj Zuzu to lepiej Ci nie zachodzić za skórę :laugh: Z tego co ja wiem to ta moja szkoła przy szpitalna to jest co laska ale się okaże na pierwszych zajęciach :lol:

Agataż to widzę że całkiem fajne są te zajęcia i przede wszystkim przydatne :blink:

12 lata 3 miesiąc temu #418249 przez ania1985
U mnie szkoła rodzenia tez jest bezpłatna pod warunkiem ze sie wypisze deklaracje poloznicza czyli ktoras z tych poloznych ktore tam prowodza te zajecia po urodzeniu dziecka do nas bedzie przychodzila. a jak sie chce chodzic z partnerem to 20 zl trzeba zaplacic.
jak wasze wyprawki? ja sie wkoncu wzielam do roboty i wiekszosc rzeczy juz mamy :) jakie planujecie kupic butelki avent?czy moze polecacie jakies inne firmy?

12 lata 3 miesiąc temu #418275 przez diablica87
Moja wyprawka na razie stanęła gdyż czekam na wypłatę która może będzie już dzisiaj :laugh: W tym miesiącu chce troszkę pomyśleć o rzeczach dla mnie i maluszka do szpitala :silly: A co do tego twojego zapytania o buteleczki Aniu to ja mam takie z Reala firmy Canpol babies

12 lata 3 miesiąc temu #418346 przez Mirella
pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035 im blizej końca tym każdy głos ma większą wartość, dlatego dziękujemy i prosimy o jeszcze :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka