- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMY LISTOPADOWE :-)
MAMY LISTOPADOWE :-)
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- zawsze trzeba mieć nadzieje
Jestem na chwile obecna w domciu
Wyniki badan ze szpitala poprawiaja sie ale bardzo wolno
Moj gin zadecydował ze pod koniec tyg znow badania i jak beda wciaz wysokie to szpital...wiec zyje z tyg na tydz.
No ale jestem spokojna chociaz o to ze jak juz nie wroce do domu po nastepnej wizycie u gin to mam juz wszystko gotowe
Od kilku dni tak naprawde porzadnie bola mnie ledzwia,pachwiny,uda od wewnatrz a nawet ten bol mi promieniuje czasem na biodro az prawie do kolana prawej nogi-masakra
Wy tez tak macie
Pytalam sie wczoraj gina to mowi ze to normalne na tym etapie i dodal ze moze jeszcze spojenie łonowe bolec.
Aaaa i jeszcze mam od jakiegos czasu wieksza ilosc sluzu ale tez mnie gin uspokoił ze to tez juz normalne.
Ewelka jak poprawka na studiach
diablica bedzie dobrze Zadz w ciagu dnia do mamy i poprosze o przepis na sałatke z burakow to Ci pozniej napisze.Ona nadaje sie i do obiadu i na kanapki i wierz mi ja tez nie jestem zwolenniczka burakow a sałatka pycha i bedziesz sie nia zajadała i w mig pozbedziesz sie anemii Moja kolezanka piła tez gotowe soki w kartonie z pomidorow.
I jeszcze jedno-kaska ma racje gdybs miała ostra anemie to byłabys w szpitalu a nie w domciu wiec głowa do gory
Zuzu prasowanie to masakra.Ja co prawda sie z tym nie nameczyłam bo tylko pieluchy uprasowałam ale i tak po tylu miesiacach lezenia to było wyzwanie Musz sie przyznac ze mam dobre kolezanki i one mi ogarnely całe prasowanie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- Kochanie moje 15.11.12 :)
Nie znam nic na sen, męczę się. Książka w środku nocy męczy niewyspane oczy to jedyna metoda
Iza- jak wyglądają badania na próby wątrobowe? Też je bd robić we środę. Można zjeść jakąś mała kanapkę przed tym czy to na czczo ?
Mnie właśnie boli spojenie łonowe, tak,że nie mogę się bezboleśnie przekręcić z boku na bok czy założyć nawet skarpetki. Uda mnie bolą, miednica… Ach ten błogosławiony stan!
Dziś mi się sniło moje maleństwo, miał takie piękne, duże , wyraźne oczy, takie roztrzepane włoski... Prawdziwe cudo- te dobra oczywiście po mnie
- ewelka1505
- Wylogowany
- rozmowna
diablica mi hemoglobina z kazdym badaniem leciala w dol i zaczynala sie anemia. Lekarz przepisal mi Tardyferon. Miesiac brałam a teraz profilaktycznie biore ascofer i wyniki sie juz poprawily
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
mnie boli kregoslup, chyba najbardziej w czesci ledzwiowej. dzisiaj az mnie ten bol obudzil... wczesniej biodro, ale tu sie maly chyba czasami rozpycha i piersi- tzn sutki, ale podobno skutek luteiny .juz nie wiem czyte bole od lezenia czy to takie uroki ciazy , no oczywiscie oprocz tych piersi
diablica na zelazo polecam jeszcze sok pomaranczowy. sam w sobie nie ma chyba, ale pomaga w przyswajaniu sie zelaza tylko najlepsze sa takie jednodniowe lub jak sie samemu wycisnie. polecam taki z biedronki,pychotaaa i w biedronce sa jeszcze platki sniadaniowe wzbogacone w zelazo
prasowanie... hmmm ja jeszcze nie mam popranych rzeczy. ktos bedzie za mnie musial to ogarnac
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
jadę na zakupy, mam obsesje już na punkcie rzeczy dziecięcych ...
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- iza
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- zawsze trzeba mieć nadzieje
Zuzu przed badaniami nie wolno jesc.
Pobiora Ci tylko krew i to tyle.Te badania nazywaja sie transaminazy i to jest ALT i AST.Norma jest do 40-41 a ja miałam nawet 229 i 180 .Na chwile obecna mam 46 i 105
Kaska sutki tez mnie ostatnia bola a nawet momentami mam wrazenie ze szczypia ale to nie jest od luteiny bo ja juz nie biore a mam tak samo ja Ty wiec pewnie mamy kolejny symptom ciazy
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
No ale mam już kosmetyki, wanienkę, butelki, smoczki i stanik do karmienia.
Muszę jeszcze kupić obcinacz do paznokci, fridę, szczotkę do włosków... i bd miała wszystko!!
Laktatora nie widzę sensu kupowac, nie wiadomo jak nam bd szło karmienie ... czy bd miała pokarm wgl... Co sądzicie na ten temat.??
Ale teraz zobaczyłam ,że moje dziecko nie ma ani jednej zabawki, ani jednego misia... Kupowałyście już jakies przytulanki??
Dostałam od koleżanki elektryczną nianie, zupełnie nie wiem jak to działa a intrukcji obsługi brak, bo to po jej dzieciah. Głupio mi się pytać jak to obsłużyć
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Diablica nie martw się tak tą anemią!! Ja tez mam anemię i to znaczną... Pojawiła się w czerwcu, potem miesiąc miałam jeść produkty z żelazem, a od połowy sierpnia też przyjmuje żelazo w tabletkach, teraz nie pamiętam się nazywa takie jaskrawo różowe tabletki... w piątek byłam na badaniach krwi żeby skontrolować czy juz jest lepiej. W poniedziałek wyniki Nie martwie się tym tak, najważniejsze że Mała wyciąga dla siebie to co potrzebuje, a ja za 2 miesiące i tak dojde do siebie
Kaśka gratuluje zdania egzaminu!! I z głowy!!
Iza bardzo się ciesze że masz w perspektywie kolejny tydzień ciąży Może wyniki poprawią się na tyle że w ogóle nie będą nic przyspieszac?? No najważniejsze że to kolejny dodatkowy tydzień dla Julci
Zuzu fajnie że zakupy udane Co to jest frida?? Ja też mam już prawie wszystko
W tygodniu jade po łóżeczko i wózek do kuzynki. No i w czwartek przyjechały moje ukochane szafy!! Ale teraz mam taki bałagan... straszny!!!!!!!!!!!! Potworny!!!!!! Robie wszystko na raty bo nie mam sił niestety... więc jest niedziela a ja jeszcze nie mam wszystkiego poukładanego... Bo oczywiście te szafy = spakowanie wszystkich rzeczy w worki, przestawienie mebli w całym pokoju, posortowanie rzeczy moich, mojego męza, i Izki... Na razie mam ułożone swoje i 3/4 męża, że nie wspomne o tym że trzeba ogólnie posprzątać... no ale za to będzie pięknie!!
Dostałam dziś smsa od mojej bardzo dobrej koleżanki z anglii, miała termin porodu na 22.09, urodziła wczoraj po 46 godzinach bóli!!! I to na końcu i tak zrobili jej cesarke!! Biedna...
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
Boże tyle rodziła? Masakra jakaś! A co urodziła, zdrowe?
No, dziś miałam pierwszy skurcz w łydkę, wyleciałam jak popażona z łóżka, a mięsień mnie boli do tej pory...
Dziewczyny , Wy wszystkie jesteście tzw. pierwszeródki czy już macie dzieci?
Ja sobie tak myślę, urodzę , dostanę takie maleństwo i co? Nie umiem przewijać, ubierać, karmić. W nocy jak zacznie płakać a ja nie bd umiała sobie z nim poradzić obudze cały oddział swoją bezradnością...
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna
Jakiej firmy kupowalaś kosmetyki? Słyszałam, ze Niwea są dobre i nie uczulaja. A co do kremu do pupy to linomag. Macie jakieś opinie na ten temat ?
Sander myślę, ze już wszystkie się bardziej meczymy mi od tego leżenia to nawet prysznic sprawia trudności nie mówiąc już o goleniu a co do egzaminu to gratulacje należą się Ewelce mała pomyłka hehe
Jutro mam wizytę u gina więc teraz trzymać za mnie kciuki oby nic się nie pogorszyło
- Zuzu19
- Wylogowany
- rozmowna
- kaska
- Wylogowany
- rozmowna