BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #722102 przez Gochens
Dzień dobry ;-)

Violcia a może cos zjadłas? Ja np jak przesadze z białkiem to Alan dostaje wysypki zazwyczaj..

Dziewczyny mam książkę Poradnik Karmiącej Matki i tu właśnie piszą że często dzieci karmione piersią nie przybierają na wadze gdyż właśnie słabo ssa i zasypiają przy cycu jedząc tylko mniej wartościowy pokarm bądź dlatego też ze nie opróżniają piersi do końca. Są też przypadki gdzie dzieci źle chwytają brodawki..
Większość dzieci po zjedzeniu pokarmu z cyca jak podamy butelkę z mm to zjedzą, a my myślimy że dziecko głodne i się nie najada. Piszą też ze jak mieszamy butelkę z mm to dzieci mogą mieć kłopoty z opóźnieniem piersi do końca bo na początku leci pokarm szybko a później muszą się narobić żeby wyssac ten tresciwy a podając butelkę jest wciąż szybko dlatego są nerwy dziecka... Na zwiększenie lsktacji jest dobra Kozieradka pospolita ale warunkiem jest karmienie piersią regularnie...

No to chyba tyle także nie poddawajcie się kochane bo dzieci powinny dziennie przybierać 30 gramów i jeśli tak jest to bomba ;-)
A tu mój tatooo :-P
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #722106 przez aleksiaa88
Lekarz już widział kazał dezynfekować osuszać wietrzyć i tak w kółko a to gówno dalej swoje

11 lata 3 miesiąc temu #722154 przez violcia00
Mozliwe Gochens ze cos zjadlam,ale nie przypominaM SOBIE bo zazwyczaj to samo jem i jest ok,no chyba ze pomidor,bo kiedys sie skusilam na kawalek :dry:

Dobrze pisza w tej ksiazce...ja zawsze budzilam malego jak zasypial,choc nie zawsze sie to udawalo,teraz juz wogole nie zasypia jak je,no i z ta butelka przyzwyczailysmy je i teraz mamy za swoje :angry:

A tatulaz bardzo fajny,sama sie zastanawialam przed ciaza zeby zrobic,ale jakos sie nie odwazylam,moze kiedys jeszcze o tym pomysle :laugh:

11 lata 3 miesiąc temu #722263 przez kakaszka
witam mamuski :)

ja dzis mega niewyspana, bo cos moj klocuszek po 4 juz nie chcial spac. dzis jest pora robic kupke, bo juz trzeci dzien bez wiec napewno jej przeszkadza. mama nadzieje, ze zrobi sama, a jak nie to trzeba bedzie wspomoc glicerynka.
teraz myszka siedzi w bujaczku i oglada wiadomosci :) co do wzroku to na bank widzi juz wszystko, rozpoznaje mnie i tate i sie cieszy.

oj dziewczyny nie zazdroszcze tych problemow z mlekiem piersiowym. powiem szczerze, ze jednak mm jest duze ulatwienie dla matki, ale jaka ekonomia karmic cyckiem.

gochens zarabisty tatuaz, naprawde mi sie strasznie podoba.

11 lata 3 miesiąc temu #722302 przez Gochens
Violcia jak kiedyś zjadlam pomidora to Alana tak wysypalo że hej. Także możliwe że to pomodor ;)

Kakaszka życzę zzybkiej kupci :lol:

Cieszę się, że Wam sie podoba.

Co tu dziś taka cisza ? Ja ogarniam całą chałupę, pot się po dupie leje ale trudno...

11 lata 3 miesiąc temu #722371 przez violcia00
My zostalismy sami...moj pojechal na mecz i dopiero o polnocy wroci :(

Na szczescie Oskar zasnal ale ciezko bylo,teraz moze i ja sie zdrzemne bo zmeczona jestem i glowa mnie boli.

Faktycznie cos cicho tu dzisiaj,gdzie jestescie dziewczyny?? :unsure:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #722395 przez srenka_918
Widocznie dziś kryzysowy dzień ;) Mój mały nie chce dziś spać... nic nie mogę zrobić bo ciągle na mnie wisi... Teraz ma czkawkę ale chyba w końcu zaśnie... od 6 rano spał tylko godzinkę... a obudził się z takim krzykiem jakiego jeszcze nie słyszałam...

Pisząc ten post trzymałam małego i śpiewałam sobie disco-polo;) oto efekt :)
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #722405 przez Marta1985
Halo :-)
My mieliśmy poranek grozy taki placz ze szok :-( przeź kupkę ale po 20 minutach kupka wyszła :-) potem poszliśmy na spacer odebralismy mikser i czekamy ja tatę z obiadkiem :-) a potem muszę ogarnąć chałupę :huh:

11 lata 3 miesiąc temu #722408 przez kakaszka
mnie dopadl jakis kryzys emocjonalny. poryczalam sie przez jakas glupia pierdole. na dodatek u elizy pogorszyly sie potowki na dupce, juz nawet nie jestem pewna ze to potowki, bo straszne podraznienie sie zaczelo, na buzce tez nic nie schodzi.
na szczescie coreczka jest dzis grzeczna, je, spi, oglada telewizje, nawet kupke sama zrobila. wlasnie wyciaga raczki do grzechotki w bujaczku, ale jeszcze bidulka nie dosiega :)

11 lata 3 miesiąc temu #722412 przez Hania84
Hejka :)

Moi rodzice zachwyceni i zakochani w Lence :lol: mama wciąz się nią zajmuje :)
Wczoraj zrobiła nam na obiad naleśniki z powidłami a dziś gulasz (co prawda piątek ale nie mięliśmy innego pomysłu :lol: ) i upiekła nam placek drożdżowy..

Kakaszka spróbuj smarować dupkę sudocremem :)

..już uciekam bo mnie poganiają bo na spacer idziemy :)

11 lata 3 miesiąc temu #722420 przez srenka_918
Słuchajcie Mamusie, a może jest jakiś sposób na pozbycie się tych ciemnych kres na brzuchu i plam jakie wyszły w ciąży?

11 lata 3 miesiąc temu #722421 przez kakaszka
srenka ponoc ta kreska sama zniknie. u mnie co najlepsze w trakcie ciazy nie bylo jej widac, a dopiero teraz jest cieniutka kreska, nie jest mega czarna, ale zawsze to kreska na bialym brzuchu.

haniu caly czas smaruje sudokremem, a jest z dnia na dzien coraz gorzej.

11 lata 3 miesiąc temu #722432 przez srenka_918
Mi ta kreska aż tak bardzo nie przeszkadza ale pępek wygląda jak brudny ;) jest cały czarny ;) do tego pod koniec ciąży wyszło mi kilka plam ciemnych, np pod kolanem, pod pachą na szyi oraz na plecach, jakbym się nie myła :)

kakaszka a może wykąp dzidzię w oilatum albo czymś takim? albo spróbuj mąki ziemniaczanej, jeśli to nie pomoże to zgłoś się do pediatry albo lepiej do dermatologa

11 lata 3 miesiąc temu #722445 przez abrakadabra
Hej dziewczyny
U mnie kreska jest nadal, powiem szczerze,że troche mi zaczyna przeszkadzac... :angry: Ani kostiumu nie założe ani nic :angry:
Jutro o 7:00 jedziemy na 2 tygodnie do babci, wiec nas nie bedzie na forum.
Kuba był dziś bardzo grzeczny,o 11:00 byliśmy na spacerze i zakupach (kupiłam sobie świetną kiecke) aż do 14:00 później wypił mleczko i spał do 17:30. Kąpiel i idziemy spac :blush:

Buziaki i do za dwa tygodnie :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #722451 przez violcia00
Mi tam ta krecha nie przeszkadza,jest to jest,zreszta nie jest az tak widoczna ,wazne ze rozstepow nie ma :laugh:

Moj maly nie dawno sie obudzil,zjadl i marudzil w lozeczku wiec wzielam go do salonu i ogladamy razem mecz rugby na ktory tatus pojechal bo jest transmisja w tv ;)

Abra to milego wypoczynku.

Haniu widzisz jak fajnie masz z mama,szkoda ze tylko na chwile ja masz.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka