BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #796015 przez violcia00
Gabunia słoneczko wszystkiego najlepszego,buziaki :kiss:

Widze ze tatus ładnie kapie Zosie,a przytulasek fajny i Zosieńka śliczna :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #796017 przez KaRoLkA
Witamy i my :)

Ikunia Zosia kochana a jaka ma radoche w tej kapieli :) krzesełko z Papciem tez super :)

Violcia na Zimę można troche przybrac zeby zimno nie było wiec czekoladki jak najbardziej wskazane :) ja tez muszę sie za siebie zabrac :)

My jeszcze leżakujemy , pobudki 3 w nocy ale i tak nie najgorzej :) ja tez mam mielone i kapustke z grzybkami z wczoraj wiec leże odłogiem do poludnia he he pogoda ładna więc spacerek tez bedzie :)

Miłego dnia mamuski :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #796023 przez violcia00
Karolka ale Ty w przeciwnym kierunku,bo chudzinka z Ciebie :silly:

Kakaszka no czasem ktos nas odwiedzi i my tez czasem idziemy w gosci to powinien sie oswoic,ale widocznie mu za mało i tylko mamusia z tatusiem najlepsi ale mysle ze nastepnym razem bedzie lepiej i bez płaczu.

Ale wiatry u nas,ale chyba juz to pisałam :P

11 lata 1 miesiąc temu #796033 przez kakaszka
jezu dziewczyny jak wasze dzieciaki zasypiaja w dzien? bo u nas co drzemka to histeria, nie umiem ja uspac, a nerwy tez nie zelazne.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #796039 przez szósteczka
Hej ja tak krótko i głównie o sobie przepraszam ale jestem na etapie choroby padam na twarz zawołalam nawet mame zeby mi pomogła dzis jak nigdy tego nie robie bo nie lubie jak mi się kręci nawet moja mama po kuchni i domu, ale od 4 nie spie bo zapoznawałam sie z miską, Pawełeka już krosty ospowe dopadły wiec już nie zdążyłam do lekarza po leki bo trzeba je podac przy pierwszych objawach a ja dzis nie przytomna wiec do przychodni nie dałam rady się wybrać. Szymek ma 3 lata ospa go swędzi choć dzis wygląda lepiej bo już mu krosty powoli zamieniaja sie w strupki i złazi opuchlizna jutro wybiore sie.do tej przychodni jak dam rade bo musze ich pokazac i musza wpisac do ksiązeczek ze przeszli ospe. A z pozytywow zamówiłam sobie kurtkę w bon prix i czekam teraz na dostawe zobaczymy jaka bedzie.
Ikunia super ze wszystko sie wyjasnilo oby tak dalej.
Nasza parka sliczna fajnie ze spotkanie udane mimo płaczy na wójka.
Udanego i owocnego szperania w ciuchach w sklapach i domach.
U nas z rana spadł snieg ale już sie rozpuścił.
Mama mi już chałupe ogarneła i wreszcie siada do sniadania ja tam wolałabym zeby zajeła się bąblami ale.w.sumie.czuje się ciut lepiej i mogłam sama.ogarnąć pawła ktory już śpi a ona niech robi co uważa najważniejsze ze przywiozła obiad bo ja bym nie dała rady sama.zrobic jeszcze ma mi ugotować zupke dietetyczną, wczoraj krzysiek robił obiad i na dzis nie zostało.
Miłego dnia.

To miało być krótko

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #796047 przez srenka_918
Witam się ;) Wstałam i o: to oto mam za oknem. Nadrobiłam Was a za oknem stało się ciemno i sypie tak że świata nie widać!

Kurczę nie wiem co napisać a tyle miałam pomysłów ;)

Ikunia super że Tatuś kąpie ;) i sobie radzi ;) Trochę ma do nadrabiania ;)

Violcia Karolka jak spotkanie udane to umawiajcie się na przyszła niedzielkę ;) A że dzidzia płacze to czasem normalne ;)

Ja byłam wczoraj u tej siostry G i byłoby nawet spoko, gdyby nie to że 5godz wizyty non stop nosiłam małego a co usiadłam to ryk nieziemski... Łzami normalnie płakał... Mąż się wygadał z siorą, mieli trochę spraw do omówienia... Jak skończyli ubraliśmy się i mały już się uspokoił a do fotelika nie zdążyłam go przypiąć i już spał...

A dziś po obudzeniu mi rapował ;) Zaraz Wam fotę wkleję ;)
W nocy mógłby lepiej spać... Ale zauważyłam że po butli śpi 5-6godz ciągiem a w nocy wpycham mu cyca i pije, ale śpi ciągiem 2-3godz...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Gabusiu, Jakubie wszystkiego co najlepsze ;)

A Abra gdzie tak długo? Niby neta ma?
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #796077 przez violcia00
zapomnialam o kubusiu...100 latek kochany :kiss:

Widziała
ze abra cos na fb umiescila wiec chyba nas juz nie lubi ze tutaj nie wchodzi :(
Srenka to piękną zime macie i wspołczuje tego noszenia małego,a Pawełek taki duży juz :cheer:

Ogrzewanie nam nie działa,to sie pieknie porobilo,myslalam ze tylko kaloryfery przykrecone a tu patrze i całkiem zimne,mam nadzieje ze naprawia to bo w zimnie nie bede siedzec,a juz napewno nie Oskarek,bo zimno mu bedzie :dry:

Kakaszka moj nortmalnie w łózeczku zasypia,ale ojojczy sie przy tym ale w koncu zasnie,chyba ze jest bardzo zmeczony to szybko zasnie :silly:

Szosteczka-bidulko,wracaj szybko do zdrówka i dzieciaki rowniez,dobrze ze mozesz liczyc na pomoc mamy :blink:

KASIU z tym usypianiem to chodzi chyba o to zeby pojsc do dziecka najpierw po 3 min pozniej 5 i 7 ,nawet jak bedzie płakac,tak kakaszka?

11 lata 1 miesiąc temu #796078 przez Kasiasia
Witam i ja...
wymęczona dwugodzinnym płaczem synka.

Wszystkiego naj solenizantom :kiss:

od wczoraj wprowadzamy kaszkę. Dziś było gorzej niz wczoraj i wreszcie po walkach zrobiłam mu mleko przy którym w polowie zasnął i nie dało się go obudzić. Nie spodziewałam się że kaszka nie bedzie mu smakować :huh:
U mnie za oknem tez piekne słonce, na ziemi troche śniegu, a na balkonie sikorki :) zrobiliśmy im niezłą stołówkę i teraz momentami jest ich po 5-6 :) i na orzeszki wpada też kowalik :)

Wiecie co moj synek chyba zakosztował juz w pionie. Tylko by się nosił. Wczoraj czytałam że może przez to juz nie czworakować... Ja mu tu dam!!! Od dziś zaczełam akcję podłoga :silly:

Kakaszka olałaś mnie :P Kupeczko nasza kochana pytałam jak tam usypianie 3-5-7??
Bo moj mąż je wczoraj zmodyfikował i nie pozwolił juz tak patzrec na minuty.

Życze miłego dnia :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #796095 przez kakaszka
jeju kasiu wybacz, zapomnialam :)
jak czytalam ciebie jakbym o sobie :)
przed chwila tez mialam 1,5 godziny placzu, bo spac wredota chce, ale nie nie nie. tez tylko w pionie da sie nosic, no i tylko mlekiem ja uspalam, bo juz nie wytrzymalam.
co do tego usypiania wytrzymalam 2 minuty az u elizy zaczela sie histeria na maxa i juz niczym nie moglam ja uspokoic tylko mleko poskutkowalo. wieczorem daje rade, podchodze daje smok pozniej odchodze, zacznie plakac nowu podejde dam smok i tak zasypia po jakims czasie, ale w dzien jest jedna wielka masakra.

wlasnie ja tez o kubusiu zapomnialam, aj ja nie dobra.
100 lat kochany :)

sreka ale masz mana :D yoyo :D

szosteczka wracaj do zdrowia i dzieciaki rowniez, starczy juz chorobsk u was, ilez mozna :)

11 lata 1 miesiąc temu #796126 przez KaRoLkA
Kubusiu sto lat :kiss:

Gabi dziekuje ciotkom za zyczenia :kiss:

Kakaszka moja zasypia w lozeczku albo u mnie na rekach i pozniej jak chce ja odlozyc to placz a wezme znowu na rece to spi , ale ucze ja zasypiac w lozeczku i chwile pomarudzi , kilka razy musze podejsc zeby smoka dac ale w koncu zasypia dzisiaj 20 mint to trwalo :)

Szosteczka przegon to dziadostwo z domu :)

Violcia to Ci sie porobilo zvtym ogrzewaniem , dzwon niech naprawiaja :)

Srenka nie zazdroszcze sniegu ale za to synusia jak najbardziej , raper maly Ci rosnie :)

Gotuje malej marchew i zaczynamy od nowa dawac warzywka , musze wytropic winowajce egzemy :)
Po jakim czasie objawia sie alergia ??

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #796173 przez Gochens
Dzień dobry kochane!!

Gabusiu skarbusiu sto lat ;-) Kubi Tobie również :-)

UWAGA u nas znów cała noc przespana :lol: pobudka dopiero o 7. Byliśmy już w sklepie po manne i dziś zaczynam.

Ikunia Ty się nie wykrecaj ja pedkow internetowych bardzo lubię. pięknie siedzi Zonia pewnie czeka na obiada. Super masz z ta babcia i tymi rzeczami. chyba też się nauczę hihi. Piękne prosie dostała córcia

Srenka fajny widok macie! No i fakt nie zazdroszczę noszenia mój ma dopiero ponad 7 i za długo go nie ponosze. świetny raper!!! :blush: :lol:
Szosteczka zdrówka dla wszystkich i siły dla Ciebie.
Violcia dzwon po ogrzewacza niech przybywa :lol:
Karolka to chyba po dniu wychodzi więc może zacznij od samej marchewki marchewki, następny dzień coś nowego itd...
Kakaszka ja bym nie wytrzymała z tym 3,5,7 słuchać płaczu długo nie mogę :S A z tym usypianiem mam tak samo. śpi na spacerze albo jak go lulam :dry: sam z siebie bardzo rzadko usypia

11 lata 1 miesiąc temu #796174 przez srenka_918
Alergia chyba po 2 godz może już wyjść, a szok anafilaktyczny to nawet w 5 min ;) ale tak źle nie będzie ;) Do dwóch dni wysypka wyskakuje chyba...

Szósteczka kochana trzymaj się jakoś ;* Przepędź choroby od siebie i Twojej rodzinki...

Mój raper śpi ;) walczyliśmy żeby wziął cyc, to nie chciał a jak dawałam butlę to tak głowę przekręcał i do cyca się tulił że myślał że cyca trzyma a jak na szybkiego podmianę chciałam zrobić to tylko ustami skóry dotknął już było źle... W końcu zjadł butlę i odleciał...
Ja z moim nie mam zbytnio problemu z usypianiem... Jak jest suchy i najedzony to na moim łóżku w 10 min zasypia sam, czasem nawet bez smoka, a na noc to w łóżeczku w ciągu pół godz, ale wtedy muszę mu co jakiś czas smoka podać, bo jak nie dam to się rozbudzi i nas podgladuje aż my pójdziemy spać czyli czasem do 23, a potem mi się co chwilę budzi, bo od leżenia bez snu wielkiego głoda łapie ;)

Pawełek samej marchwi nie dotknie, musi mieć z ziemniakiem ;)

11 lata 1 miesiąc temu #796210 przez Sophie25
Witam sie i ja !!!
U nas też śniegowo :) MEzuś lubi snieg wiec ma frajde :)

100 lat dla dzisiejszych ślicznosci! :) :D

Moja Zocha już od rana bawi sie swoim wspaniałym ależ to uroczym ślimakiem :D

Teraz własnie buchneła na brzuszek i usiłuje sie podnosic :D

Zosia sliczna :) :*

Ja wlasnie zaczełam małej gotowac zupki ale coś nie bardzo jest na nie chetna,kaszki mi zjada super deserki tez a zupki są beeee ...
A jakie Wy gotujecie zupki bobaskom ? :)

11 lata 1 miesiąc temu #796242 przez Gochens
Sophie ja daje 2 marchewki, kawaleczek pietruszki, ziemniak.... i na koniec trochę masła. Taka porcja wystarcza mi na 2 dni. Na jedno posiedzenie wychodzi ok 100 ml. Zależy od wielkości marchewek i pyrkow. Ja w Biedronie kupiłam ziemniaki mutanty heh

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #796245 przez _Klara_
Witam w ten piękny zimowy dzień :)

U nas też już popadał śnieg ale jest go mniej niż u Srenki.

Gabrysiu i Kubusiu wszystkiego naj :)

Co do tego soku pomarańczowego to taki przepis znalazłam w "wielkiej księdze dziecka". Troszkę mnie przestraszyłyście i przeszukuje internet ale jak narazie nie znalazłam żadnych informacji zabraniających podawania tego soku. Piszą ze po 5 miesiącu można podawać, pomaga on w przyswajaniu żelaza.

Szósteczko zdrówka dla Ciebie i rodzinki :)

Gochnes gratuluje przespanej nocki, u nas nadal jedna pobudka. A co do mięska to po 5miesiącu ale dzieci na mm.

Karolka a mi się podobają bardzo dzieciaczki ubrane po dorosłemu, mojej zakładam tylko na noc pajacyki.

Kakaszka moja mała sama zasypia i w dziń i w nocy, tylko musi mieć smoczek i pieluszkę.

Violcia przesyłamy ciepełko :) Naprawiają już awarię?

Sophie moja zajada wszystko ze smakiem, jak tylko widzi słoiczek to już ma banana na twarzy. Dzisiaj zobaczymy jak ten maminy jej podejdzie i czy ten soczek pomarańczowy jej nie uczuli. Wczoraj pisałam co tam jeszcze dodałam ogólnie w moim przepisie jest :
-20 gram chudego mięsa
-100 gram świeżych warzyw
-50 gram ziemniaków
-3 łyżki stołowe owocowego puree lub świeżo wyciśniętego soku(np.pomarańczowego)
-1 łyżeczka oleju lub 1/2 masła

Miłego dnia dziewczynki, mu lecimy na spacerek półki słoneczko świeci.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka