- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
Haniu ogolnie probowalam deserkow jak i obiadkow ale bylo to bardziej spontanicznie jeszcze tak na stale nie wprowadzalam pediatra zalecil czekanie do 6 miesiaca bo bardzo ladnie przybiera na wadze. ale bardzo ladnie radzi sobie z jedzeniem lyzeczka zreszta to dziecko wciabnie wszystko co mu dam ma wiczy apetyt mleka mi juz zjada 210 a wczoraj na wieczor dalam mu 240 i tez zjadl i do wieczornej butli dodaje mu miarke kaszki mleczno ryzowej i dzieki temu spi mi do 5 czasem 6.
Eryk jest cudownym starszym bratem, stara sie go zabawiac wszendzie chce byc z nim przytula caluje, chialby na rece wziac ale jest jescze za maly zeby takiego klocuszka podniesc i pozostaje mu tylko trzymanie na kolankach pod nadzorem oczywiscie
co do tesciowej to nie ma o czym mowic poprostu brak mi slow wredna jedza i tyle.
Zazdroszcze wam ze macie swoje mamy na ktore mozecie liczyc ktore was wespra jesli tego potrzebujecie pomoga. ja teraz dopiero odczuwam jak bardzo mi brakuje mamy tak bym chciala zeby byla przy mnie i zobaczyla jakie cudowne wnuki ma.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mi sie zachciało basenowania to po nocy spraztac trzeba bylo ,ale zaraz ide spac,zmęczona jestem,a zimno dzisiaj straszne bylo w dodatku ten wiatr.
Natali u mojego z przekrecaniem na brzuszek jeszcze kiepsko,z siedzeniem lepiej,ale troche sie chwieje jeszcze ...gratulacje dla synka dwóch ząbków
Marta a ten Twoj Bartuś to super elegancik.
Nie długo 22.00 to sie zacznie impreza u sasiadów
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
natali moja Lena nie przekręca się sama na brzuszek...jak chwycę ja za nogi i pokaże to lekko jej idzie obrót...ale sama nie chce tego robic. Siedzi ale jeszcze nie stabilnie...ma krzesełko do karmienia i musze ją obłożyć kocem bo jeszcze szerokie jest i leci na boki
A chłopaków masz super bardzo podobni i faktycznie widac że od Eryczka bije miłość do brata A Erneścik nie wygląda na 9kg ale to pewnie dlatego że już przekroczył 70cm
Bardzo ładne je Twój synuś Natali dużo wciaga...ale chyba Agusi Arturek też juz potrafi tyle zjeść w końcu to chłopaki i muszą rosnąć w siłę by później dziewczynom zaimponować
Musiałam uśpić Lene bo tata nie dawał coś dziś rady...chyba zmęczony...i już śpi mój anioł..ale jak zwykle u nas w łóżku i musze ją za chwile przenieść
Violcia - zdjęcie z basenu poprosimy
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
Natali dołączam się do reszty pisz kiedy masz czas i sie nie przejmuj ze nie jestes na bierząco z czasem będzie lepiej i znajdziesz chwilkę dla siebie.
Ikunia trzymam kciuki oby się ułożyło mam nadzieję że wszystko się wyjaśni.
Trzymam kciuki za poczęcie oby się udało Sophie i czekamy na info.
U nas Szymek cały w krostkach zwłaszcza buziak, Pawełek miał dziś lekką gorączkę więc pewnie też zaraz dostanie wysypkę oby szybko przeszło, narazie reszta nie rozchorowała się na żołądek więc mamy narazie chwile oddechu dzięki za życzenia zdrówka, przyda się . Dobrj nocy.
my obracamy sie w obie strony choc z brzucha wychodzi różnie, siedzimy w miare a zebow nie mamy choc ślinimy sie na potęge. Natali synków masz slicznych fajnie że tacy braciszkowie z nich mój szymek też wciąż przytulałby braciszka i chetnie brałby go na ręce mówi ze to jego braciszek ale on jest szymon a nie brat dla niego. Smieszny jest strasznie.
Papa
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Synkowie są cudowni...w życiu bym nie pomyslała, że Erneścik waży 9kg, ale z drugiej zaś strony Artek też juz ma sporo bo 8700 i mierzy 71,5cm...rosną nam postawni mężczyźni...ale to jak Hania napisała, będą bronić swoich dziewczyn
Szkoda, że teściowa daje w kość, znając życie w ogóle Ci nie pomaga, potrafi tylko dołować i dawać "dobre rady"...szkoda, bardzo szkoda...a mama za daleko by mogła pomóc...wiem, że jest Ci ciężko, mnie czasem też, choć mam tą mamę, ale różnie z nią bywa, też mam przeboje...jednakże jesteśmy w podobnej sytuacji...i wiem, że czasem masz ochotę krzyczeć i płakać na całego...ale wiesz co...z drugiej zaś strony, za rok, dwa...będziemy miały satysfakcje, że same dałysmy sobie radę...a kto ma to wszystko ogarnąć jak nie my?
natalii i Klara gratulujemy ząbków
Ikunia, rozmawiałaś z B?
My dzis bylismy w kuleczkowie i Emi się wyszalała a Artek rozdawał usmiechy paniom i skradł ich serca
Mój synus dziś na noc wciągnął 240ml mleczka oj te chłopy, mają spusty hahaha
Jak ja się cieszę, że to moje maleństwo potrafi samo zasnąć rączki mamie odpoczywają
Violcia, mam nadzieje, że nie będziecie się budzić przez tą impre sąsiadów..
Szósteczka, zdrówka dla twoich pociech...ale Wam się przyplątało...mam jednak nadzieje, że Pawełka to ominie..a Szymek to ten maluszek? ciut starszy brat Pawełka?
Sophie, trzymam kciuki...kochana dawaj znac, co dr powiedział
- Kasiasia
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
znów tyle nadrabiania....
Haniu, Karolko dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi
Gochens a tobie zazdroszczę że synus tak sam się sobą potrafi zając.
haniu masz racje z tym nocnikiem. Zamawiam ten grajacy z payback
Ja też dostałam prezencik z Fishera - dzięki Ikunia
Violcia ja tez kartki na swieta kazde wysyłam - duzoooo. No i sama je robie.
Włosy my codziennie myjemy od poczatku Ziaja kremowy olejek myjący dla dzieci na ciemieniuchę ziajka. nawet pomagał na zaczerwieniona szyjkę.
Klara ja tez zrezygnowałam z kalafiora bo Tomka po nim brzuszek bolał.
Oskarek śliczny!!
Bartuś elegancik!!!
Elizka tez super i ja tam nie widze zeby było jej za dużo.
haniu ja tez pod naciskiem wole robic na przekór. Rob tak jak ty uwazasz!!!!!!!!
szósteczka zdrowka
Kakaszka ja od 2 dni tez wykorzystuje ta metode usypiania
Natali potwierdzam ze stesknilismy sie za Tobą. A Chłopaki ekstra!!!!!!!!!!!!!
U nas noszenie... noszenie... noszenie....
a ja mam tak kijowy nastrój, który nie chce minąć.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Sophie...no i co ...jest fasolka? daj nam tu znać bo siedzimy jak na szpilkach
Violcia - wytrwałości...oby nie było za głośno i byście nie musieli interweniować !!!
Kasiu a czemu masz zły nastrój? Coś nie tak? Głowa do góry...co by to nie było to pamiętaj że masz wspaniałego synka i jest TWÓJ !!! dziś sporo się naczytałam o poronieniach...i nawet nie wiecie jakie mamy szczęście że mamy nasze skarby przy sobie
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
oj na staraczkach znów żałoba kurcze, starali się 3,5 roku....juz mieli rozpoczynać przygodę z iv...i nagle się udało ...a dzis samoczynne poronienie
- Kasiasia
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
szósteczka jeszcze raz zdrowia dla Was. A dlaczego Szymek ma krostki? Ospa? czy jak?
Przeniosłam przed chwilą Lene do łożeczka...nie obudziła się spi dalej moje słońce
Kasiu
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja właśnie oglądam fotki z ciąży, wspominam te chwile ale to był cudowny stan, coś bardzo wyjątkowego
Haniu my też mamy doś daleko do galeri około 50 km, ale często jeździmy. Teraz już można poglądać piękne dekoracje świąteczne, jest nastrój.
Violcia a ty dawaj na imprezke do sąsiadów
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusia to jedz,glodna spac przeciez nie pojdziesz.