BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 1 miesiąc temu #795690 przez natali
Bartus zdrowka skarbie, duzo buziaczkow od nas.

Moj maly przystojniak tez ma swoja ukochana dwa miesiace starsza wpatruje sie w nia jak w obrazek.
Udanej pogawetki dziewczyny

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #795698 przez Sophie25
Witam sie Wami !

BArtuś 100 Lat!! :)

Tak mi jakoś smutno jest..... Musze żreć tabletki i żreć ( boje sie ze utyje ) Wiem ze nie mowge sie poddawać i bedzie dobrze ale wiem ze to ostatni dzwonek bo mimo ze 26 lat to moje jajniki są jak u 50 letnie kobiety....

Ale jak sie nie uda to dziekuje Bogu ze mam moja Zosię moj cały świat! :*

Dziekuje wam kochane za miłe słowa :**** JEstescie boskie! :)

Rozwesele sie troche i poopowiadam wam jak zawitał do Zochy mikołaj kolezanka z Niemiec przywiozła Zosce chodzacego i grajacego ślimaka jest exstra!!! Tak sie nim bawi ma lusterko jest kolorowy i mowiła ze w niemczech są super zabawki i bedzie chyba Zoske rozpieszczać, ode mnie dostałam juz klocki chodz do mikołaja troche my juz sie obdarowujemy :)

AAA i podostawała jeszcze ciuszki :) W pajacyku w gwiazdki wyglada szałowo! Wrzuce moze pozniej zdj! :*

11 lata 1 miesiąc temu #795716 przez szósteczka
sophie koniecznie dawaj zdjecia zabawek i ciuszkow, fajnie takie podarki przedswiateczne.

Dzis mnie dopadl wirus żoladkowy wiec was tylko podczytuje bo na nic nie mam sily.

Sto lat Bartusiowi pierwszy 6 miesieczniaczek.
pa

11 lata 1 miesiąc temu #795717 przez Hania84
Lena śpi od 1,5h ...my już po obiadku i odpoczywamy :)

Kurczę tyle już u nas par jest ? :lol: ale dużo dzieciaczków ma swoje "drugie połówki" hehe :silly:

To prawda w DE są fajne zabawki ale drogie. Chociaż w PL jest też dużo super zabawek. Wydaje mi się nawet, że jeśli chodzi o zabawki to jest podobnie między PL a DE :) natomiast jeśli chodzi o ciuszki to w PL bardziej mi się podobają...i nawet te czaderskie super są nie az tak drogie jak tu. W DE ciuszki dla dzieci są drogie (no prócz KIK'a bo tam tańsze ale już nie tak dobre gatunkowo jak np. w Baby One) . Wyobraźcie sobie że kupiłam Lenie cieplejszą czapkę z podpinką polarową i dałam za nią 18 euro :ohmy: czyli 74zł na polskie !!! To w PL miałabym za to ze 3 czapki :) no ale cóż tak to jest :)

Mama dzwoniła do mnie...gada normalnie...ale wiem, ze w środku jej jeszcze siedzi to nasze wesele bo dało się wyczuć w rozmowie trochę. Pytała co Lenie ma jeszcze kupić bo jej siostra i brat dali dla Lenki na mikołaja kasę.
Także na mikołaja przyjdzie duża paczka dla Lenki :blink: + chrupki kukurydziane...bo powiedziałam ze mogłaby dla wnuczki paczuszkę włożyć :)

Sophie - będzie dobrze :) Uda Wam się mieć jeszcze jedną dzidzię :)

A gdzie Gochens?

11 lata 1 miesiąc temu #795718 przez Hania84
Agusia !!!! Ciasto pomarańczowe:

szkl. cukru, kostka masła, - i to razem ucieramy następnie dodajemy po kolei 6 jaj, startą skórkę z pomarańczy i sok z 1 pomarańczy, 12 łyżek mleka, cukier waniliowy, 3,5 łyżki sody, 2,5 łyżki proszku do pieczenia, 2 szkl. mąki partiami ...miksujesz...nastepnie obierasz jedno pomarańcze kroisz na cząstki i dodajesz do ciasta (delikatnie mieszając). Wylewasz na blachę wysmarowana masłem i obsypaną bułką i pieczesz w 180 stopniach 45 - 50 min.

Ogólnie to mi wystarczyło piec 40 minut. Musisz sprawdzać...no i ja bym nie dodała skórki pomarańczowej bo od tego tez goryczka się mogła wydobywać. Bez skórki też bedzie dobre :)

Ten przepis miał iść na pocztę...heh Ikunia mały pracoholik :silly: :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #795738 przez Gochens
Dzień dobry ;-)

W końcu jestem ;-)

Tyle stron do nadrobienia ale już to zrobiłam.

Artutek, Bartuś wszystkiego co najlepsze :kiss :
Natalii witaj znów kochana! śliczne chłopaki masz :-)
Oskarek ślicznie pływa :-) dobrze ze przeżyliście imprezę !
Sophie kochana na pewno Wam się uda, trzymam kciuki mocno
Juleczka wykapana mama piękne z Was dziewczyny!
Ikunia jak z B? Wrócił już?

No i mialam jeszcze coś napisać i zapomniałam :dry:

My wczoraj mieliśmy z ukochanym wyjscie na miasto. Mama przyjechała i została Z Alim a my pojechaliśmy trochę się rozerwać. Wyjście udane tylko na sam koniec się pokłóciliśmy. Dziś już dobrze była wspólna kąpiel a niedawno wróciliśmy do domu.

Dostałam okres !!!!!

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #795743 przez Ikunia1910
Co za insynuacje Haniu? :silly:
Ikunia poprostu jest skazana na tel i na telefonie mi poczta nie chodzi nie wiem czemu. Z ta skorka to masz racje kochanie ze od niej goryczka ale ja np ta goryczke lubie;)

Klara i Julia piękne gwiazdy.

Bartusiu wszystkiego co najlepsze. I tak jak Rysa jak czytalam o Twoich narodzinach babelku to plakalam jak dziecko moze dlatego ze jestes naszym forumowym pierwszakiem :)

Sophie nie stresuj sie kochajcie sie z mezusiem i postaraj sie o tym nie myśleć a na pewno pojawia sie dwie kreski;)

B. Wrócił z baboniera i szampanem dla mamusi i z maskotka prosiaczkiem dla córci :blush:
No i jak ja mialam byc zla. Przeciez pracowal zeby dziecku zabawke kupic ze tesknil strasznie i co ja sie martwie ze mnie zdradzi jak ma taka fajniutka rodzine i zaraz sie do nas przytulil potem spiaca zoske wsadzil do łóżeczka i zajął sie obolałą mamuśką:)
Musze go troche upaść bo my oba dwa takie patyczaki ze jeszcze troche i beda iskry lecieć :silly:
Jest dobrze niepotrzebnie sie martwilam. Ale co poradze, chyba kocham tego gamonia.
Teraz oba śpią łobuzy zaraz zośce zapodam deserek i chyba wskoczymy do leniuchujacego tatusia pod kolderke:*

Spokojnego wieczorka :*

Gochens witaj w czerwonej armi :p

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #795753 przez Hania84
heh Gochens taka to pożyje jak nie z koleżankami to z mężusiem wypad :lol: fajnie...baw się baw kochana :) później będziesz wypady robic ze synciem na disco :silly:

Ikunia no prosze jak sie tatuś postarał :) I niepotrzebnie sie martwiłaś :)

Dziś było nocnikowanie Lenki...nie podobało jej się...ale bedziemy próbowac dalej. Jak zeszła z nocnika to pełna radość haha :lol:

to teraz Was zasypię troche zdjęciami :silly:

takie oczy jak kot ze Shreka zrobiła dzis rano jak siedziała z nami przy stole i patrzyła jak jemy śniadanie :lol: czyż nie słodko ? :side:

a teraz czyta gazetki reklamowe :D
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #795756 przez aleksiaa88
Tatus w pracy jak tylko pojechal to mały urzadzil szal juz nie wiedzialam co mam z nim robic nic mu nie pasowalo
mały od południa był strasznie wkurzajacy marudził rzucał sie po łózku jeczał az w koncu niedawno przez 10 min robil kupe tak sie meczyl az sie spocił na głowie gdzie dotykała koca potem troche wypił i teraz spi mi na rece z otwarta buzia.

To mamy juz pierwszego półroczniaka :cheer: to teraz sie posypie rośnij zdrów Bartuś

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #795768 przez Gochens
Super ze to nie jest to co myślałaś, teraz trzeba złe myśli wygonić na dobre i cieszyć się życiem we 3!

Ale fajnie z tym nocnikiem, oby Lencia załapała szybko.a jej minki bombastyczne jak zawsze :-) pewnie ze będę chodzić z synkiem na disco hehe schowam się i będę obserwować czy jest grzeczny jak nie to za ucho i do domu :lol:

Syniu nyna :laugh: ja kąpiel i do łóżka, strasznego mam dziś lenia

11 lata 1 miesiąc temu #795769 przez kakaszka
eliza wlasnie sobie zrobila wieczorna drzemke, znowu jej sie poprzestawial plan dnia i ostatnio chce sie kimnac o tej godzinie, pewnie dlatego ze juz dawno ciemno i ona mysli, ze to juz noc :)

albercik daj mamie odpoczac :)

lena rozwalilas mnie zdjeciami :D z pierwszego to sie smialam i nie moglam sie uspokoic, drugie jest wypisz wymaluj kot z shreka, a trzecie to juz stara malusienka :-*
jestes cudowna kruszynko.

no widzisz ikunia, super ze wszystko dobrze :)a i ty tez sie utucz :P

gochens gratuluje ciotki :)

a mi wczoraj moj powiedzial ze sie chudzinka zrobilam, tak mi fajnie sie zrobilo ( dla mnie wiecznie zakopleksionej przez wage jest to najwiekszy komplement), skoro juz on tak uwaza znaczy faktycznie nie jest ze mna zle :)

11 lata 1 miesiąc temu #795784 przez szósteczka
a to moj biedny Szymonek
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #795806 przez aleksiaa88
Szósteczka a to swedzi, piecze, łaskocze albo cos?

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #795829 przez violcia00
Biedny Szymuś..oj pamietam jak to swedziało,wracaj skarbie szybko do zdrówka,szósteczka a ile on ma lat?

Lenusia-Ty to jestes cudowna,zdjecie na nocniku bombowe to drugie zreszta tez super :blush:

Gochens super ze ciocia przyszła :P ,ja nadal bez :dry:

Karolka z tymi czekoladkami to przesadziłaś,wogole nie trzeba bylo noc dawac,nie widziałam wczesniej ale dziekuje :blush: ,jak tam pojedzeni??

Wogole to Karolka chyba juz mnie wiecej nie odwiedzi,wyobrazcie sobie ze Oskar tak strasznie płakał,ze nie mogłam go uspokoic,łezki mu płyneły po policzkach jak nigdy,nie wiem co mu sie stało przeciez czasem obcy ludzie go zagaduja i nic a tu dzisiaj jej maz cos do niego a on w ryk,wybacz Karolka nie wiem co mu sie stało....pozniej juz było ok,bawili sie razem z Gabi,a Gabi to taka radosna dziewczynka :blink:

Teraz spi moj królewicz a ja mam ochote na piwko i chyba napije sie z mezulem,telefon mi nie działa a chciałam zadzwonic do rodziców bo ciekawa jestem jak zareagowali na kolejnego wnuka bo siostra dzisiaj miała im to oznajmiac :silly:

Widzisz Ikunia i wszystko dobrze,nie trzeba było sie tak zamartiwac,postarał sie ten Twój Bartolini,pewnie na czekoladkach sie nie zakończyło,ale nie wnikam :laugh:

Moze jeszcze wrzuce naszą parke :kiss:
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #795831 przez Sophie25
JAk ślicznie wygladaja razem superrr :D Gabi slicznotka jaka ma bluze fajna z mikki :)Oskarek ma przesliczne oczka :)

A Lenka cudownaaa, jak siedzi,moja mała jak jadłam jogurt to az płakała bo chyba chciala a matka głupia na czubek lyzeczki dał i wtedy rozpetała burze :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka