- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

haha Agusia zauważyłaś???? ruszyłyśmy trochę to forum do przodu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
na co sie decyduja,niestety takie jest prawo koscioła

sama jestem w zwiazku gdzie nie moge korzystac z sakramentów ,a wybor mam wiem o tym,ale slub koscielny to nie jest taka prosta sprawa jakby sie mołgło wydawac

ja tylko zapytałam bo wiem jak podchodza do tego ksieza,oczywiscie ze ja zamierzam wziac slub koscielny i to jeszcze w przyszłym roku,juz dawno bysmy wzieli tylko nie mamy jak zrobic nauk przedmałzenskich a to obowiazkowe!

- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Violcia,moze i masz racje...kiedys nie wyobrazalam sobie wziasc tylko slub cywilny,pragnelam koscielnego,ale jak sie zakochalam w D.i gdy wiedzialam,ze to z nim chce spedzic reszte zycia,wszystko sie zmienilo w mojej glowie. A raczej tylko patrzenie na swiat,bo tak naprawde nadal chodze do kosciola i nadal chce wychowac dzieci w wierze i opowiadac im o Bogu,tak naprawde ponoc "nie zyjac z nim w zgodzie". Tak by chyba okreslili to ksieza.
- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
odnosnoe tematu ksiezy to naszczescie nie wszyscy sa tacy ze krzywo i z wielkim wyzutem patrza na zwiazki niesakramentalne zwlaszcza jak sa przeszkody, u mas sa spotkania dla malzenstw niesakramentalbych i podobno pary sobie chwala ze jest bardzo fajnie i sie ich nie szykanuje. Ja uwazam ze jesli nie ma przeszkod to nalezy wziasc slub koscielny choc nie zawsze sie da dlatego wiele mowi sie ze wpadka czyli przydazenie sie dziecka nie powinno byc przymusem do brania slubu koscielnego bo czesto sie zdaza ze ci ludzie wogole sie nie znaja i pobieraja sie na cale rzycie a potem sie rozejda i jest problem gdy znajda ta jedyna druga osobe bo juz maja problem z pobraniem sie w kościele i korzystaniem ze wszystkich sakramentow ,dlatego zaleca sie zeby gdy juz zdarzy sie wpadka i nie jest sie pewnym osoby z ktora sie ma dziecko to aby zaniechac współżycia i poznawac sie na "randkach" a dopiero potem sie pobrac lub jesli osoba nie okarze sie ta jedyna szukac dalej wytrzymujac we wstrzemięźliwosci ale to jest teoria a w praktyce wiadomo krew nie woda ale.chyba czasem warto sprubowac sie postarac.
Dobra strzelilam wyklad lece spac nie wiem kiedy zajrze jutro to raczej nie i nie wiem jak dalej bo cos w tablecie rozwalilo mi sie wejscie do ladoqarki i nie wiem jak go naladuje. w kazdym razie milych dalszych dni swiat i zdrowka bo my znow zaczynamy szwankowac Szymek chrycha i Pawelek tez troszke i chrycha i chrypie. Caluski papa
- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0

do dermatologa napewno pojdziemy, ale musze wyrwac skierowanie do szpitala, bo do przychodni nie masz sie dostac szybsciej niz za 2 miesiace.
tesciowa wczoraj polecila mascna szyjke tak tylko na noc zeby nie swedzialo i noc troche lepsza byla, ale i tak chce spac okrutnie. te swieta mnie wykanczaja.
jeszcze wczoraj przed wyjsciem do tesciowej sie poklocilismy, w sensie to moj sie ze mnie klocic, a ja powiedzialam ze chce troche szacunku do siebie i tyle, wyszlam na spacer i juz po godziie sie odezwal i poszlismy do jego mamy.
tesciowa wczoraj wyskoczyla, ze ugotuje elizie kuraka posieka nozykiem i mala bedzie jesc, a mowie, ze ie, bo mi sie dziecko udlawi, a ona dalej swoje. niech sama wpierdala tego kuraka. a przez caly wieczor wczoraj byklam ja z mala na rekach, babcia ponosi 5 minut i juz, ciotki nawet nie wezma i takim sposobem napierdala mi kregoslup jak nie wiem co.
gochensik ten "brutal" ze zdjeica to nie moj facet, to solenizant

co do kosciolow i ksiedzow sie nie wypowiadam, bo jestem mega anty, a papiez nowy jest zarabisty

a z tym papierkiem haniu to bym chyba glowe rozwalila takiemu ksiedzu. ja nie mam do nich szacunku, wiec wszystko z chcinami ma zalatwiac moj facet, bo ja za siebie nie recze ze cos napewno palne

- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9

Kakaszka " niech wpierdala tego kuraka sama " bardzo mnie to rozbawiło

Hania, Agusia ale ładnie rozpisane!
Szosteczka fajnie że dzieciaki zadowolone nie ma to jak uśmiech dziecka

Jeśli chodzi o alkohol na wigilii u mnie nie ma więc nie ma problemu z piciem w 1 i 2 świat jest ale z umiarem zawsze

U nas noc znośnie w sumie to obudził się raz na mleko i raz na przerzucenie wstał o 8 teraz już śpi. Ja zbieram się do robienia kawy dziś śniadanie opuszczamy jedziemy na obiad do mamy.
- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22

U mnie nocka coś kiepska Zosia mi sie zerwała i 2 h nie chciała zasnąc ;/ Ale za to nad ranem pospała od 5 do 9

Lena slicznie sie prezentuje krolewna

O temacie księży lepiej nie bede sie wypowiadac bo poleciałabym z wiazanką rowną ....
U nas ksiadz za kase nawet kurs przedmalzenski załatwi .......
Zosia dzis swoje swieto ma i od rana w skowronkach podostawała pelno sukieneczek,zabawek siedzi i sie grzecznie bawi

Dzisiaj wybywamy tym razem my z domu,moj mezus wczoraj stwierdził ze ma juz dosc wolnego i chetnie by do pracy poszedł nie moge on jest takim pracoholikiem ze masakra ;///
A jechać z nim na urlop to dopiero po tygodniu za praca teskni ... Wasi tez tak ?

Bo myslałam ze ucieszy sie ze tylre wolnego nie jeden by sie cieszył a on ględzi ;/
A ja wybrałam sukienkę na sylwka tylko doradzcie mi ktora zamowic jasną czy ciemną ?
- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

u nas noc dobra,podudka o 1,pozniej juz o 7 wstał i teraz juz spi.
a tutaj żaby dzisiaj maja normalny dzien pracujacy,nie swietuja dzisiaj.
heh sophie to daj mi namiary na tego ksiedza bo ja chcialabym wlasnie kurs przedmałzenski zobic a siedzac trutaj nie da sie

sophie cos ty moj to napewno za praca by nie tesknil,a sukienke bym wybrała czarna

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Violcia ja wiem na co się decydowałam...dlatego pisałam wcześniej że powinno sie zmienić prawo kościoła bo przez nie jest wiele osób pokrzywdzonych (nie raz niewinnych bo tak jak Agusia pisała osoba która ma tyrana w domu raczej nie będzie tkwiła w takim związku...albo nie będzie patrzec jak mąż czy żona bezkarnie zdradza) i nie pasuje niestety do dzisiejszych czasów

Ja tez do Kościoła chodzę i chodzić będę...zresztą mój też chętnie chodzi. Będziemy wychowywać Lenkę zgodnie z wiarą i miłością do Boga mimo że tak jak Agusia "nie żyjemy z nim w zgodzie" (oczywiście wg księży bo myślę że Bóg, Chrystus i inni święci mięli by na to trochę inne zdanie gdyby widzieli że jesteśmy wierzący i praktykujący)

kakaszka znów mnie rozbawiłaś

szósteczka zdrowia dla dzieciaczków

Lena dziś ładnie spała zasnęła o 20.30 i spała ciągiem do 5 (mleko) a potem jeszcze do przed 9

Sophie ja bym wybrała czarną

miłego II dnia świąt

- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ZONIA NAJLEPSZEGO

GOCHENS SUPER LASKA Z CIEBIE I FAJNA RODZINKA,A ALANEK SLICZNIE WYGLADA

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
- Otrzymane podziękowania: 0

a alana to nie poznalam

aha o to chodzilo z brutalem

haniu juz wczoraj byla kapiel z maka

sophie mi ja bym wybrala czarny, bo na siebie to zawsze wole czarne bo wyszczypla

boze dzis znowu bieganina po gsciach. najpierw tesciowa i dojadanie sledzia w moim przypadku

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gochens no niezła dupcia z Ciebie

kakaszka i tak trzymac z tymi kąpielami