BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 3 miesiąc temu #820896 przez cordis
Hej kobietki!
cud nad cudy się stał mój pierworodny po oglądnięciu ze mną (a jak , matce towarzyszył) Polowania na czarownice padł i UWAGA spał do 9, ale się wyspałam wreszcie a teraz od11 znowu kima normalnie allllllleluja :) mam nadzieje, że nie zachwalę go ;-).

malutka jak mieszkałam z rodzicami to też było takie gówniarstwo w klatce dwóch chłopaków zapraszało pół osiedla, tatę policjanta mieli, i chyba wiecie kto na interwencję przyjeżdżał jak sąsiedzi dzwonili :P

Hania trzymam kciuka ja kiedyś byłam na białkowej wytrzymałam może do miesiąca- kiszka czułam się jakbym zaraz miała skonać, co prawda było widać szybko efekt no ale jakim kosztem. wolę MŻ+ ruch.

Gochenes jak leżałam po cc na sali obok była dziewucha co zaczął jej się jadzić pępek ropa i inne historie dali jej antybiotyk i stanowczo zakazali kolczyka.

pytanie do mam co same gotują dzieciakom :)
jakiego ryżu używacie i jakiego makaronu ?
bo ja już używam kolejnego a wybredny książe zamiast łykać to wypluwa.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #820913 przez Gochens
Dziewczyny czytające zapraszamy :lol:

Kakaszka to widzę nasze dzieciaki się zgadały! ogarnij wszystko i zajmij się sobą, racja czasem trzeba się wyłączyć!

Cordis ja używam kaszki ryżowej ale on tez średnio lubi w ogóle teraz tylko by kaszki i deserki jadł a obiadki na siłę muszę wciskać :dry:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #820939 przez aleksiaa88
Co do makaronu to ja mam włoski matka mi nawiozła ale jakbym nie miała jego to tego chyba z lubella był gotowała.
Bo tak mówiąc to włoski makaron jest super sypiesz i idziesz i nie ucieknie z baniaka a ten zwykły to trzeba stać bo nazbiera się szunówina i zaraz ucieka nie wiem jak z tym Lubella bo nie używałam może jest droższy i też lepszy.
Jak gotuje ten zwykły makron to woda jest taka metna a jak włoski to nawet po długim gotowaniu jest czysta.

Ryżu nie gotowałam bo je kaszki i ma też rosołki z bobovity na ryżu.

11 lata 3 miesiąc temu #820999 przez rysa
hehehe właśnie Filip stoi obok mnie, bierze mojego palca do buzi i jak mówie "ała!" to sie hihra :laugh:
I chyba wyczuwam ząbka na górze :laugh:

Widze dziewczyny że nasze dzieci się dzisaij zgadały. Filip zazwyczaj po przyjściu ze spaceru jeszcze spał z godzinę a dzisiaj nie dość że zdrzemną się tylko pół godziny na spacerze to teraz wojuje :silly:

Ja zaraz po liceum pojechałam do Czech i pracowała przy produkcji TV Panasonic :) Praca nie była bardzo cięzka ale biorąc pod uwagę że młoda byłam to codziennie imprezka(wkońcu w Czechach jest tani alkohol :laugh: ) a potem na 6 do pracy trzeba bylo wstać :)

Super te kubki, tez myślałam o takich ale nie miałam nic na koncie zeby zamówić a w sobote robimy małe przyjęcie dla Babć połączone z miomi imieninami i do soboty by nie doszły :dry:

Cordis ja użuwam zwykłego ryżu, jaki akurat mam w domu albo płatków ryżowych. Makaronu jeszcze wogóle nie dawałam Filipowi, wy już dajecie? to ja też musze spróbować.

Wczoraj na deser mu zrobiłam budyń z mleka modyfikowanego ale mu nie smakował :dry:

No i najlepsze(a właściwie najgorsze) zostawiłam na koniec.Wyobraźcie sobie,wracam z spaceru chodnikiem przy ruchliwej ulicy i mija mnie facet z pyrtolem na wierzchu i wiecie co robi :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Jestem do teraz zbulwersowana :ohmy:

11 lata 3 miesiąc temu #821015 przez kakaszka
ppamietam mama mi zawsze w dziecinstwie moiwla, jak sie strasznie duzo smiejesz, pzniej bedziesz plakac, wlasnie u nas sie sprawdzilo. eliza dostala glupawki, spac chce placze, w lozeczku sama placz, japodchodze ona w histeryczny smiech, az sie skonczylo wielkim koncertem, ale w koncu zasnela, ciekawe na jak dlugo, bo za pol godziny moze sie obudzic na jedzenie, a ona tak malo spala rano. no i wykonczyla mnie zabawami :)

ale rysa mialas przgode :D ja bym chyba nie wytrzymala i cos bym mu palnela typu " byloby co pokazywac". zalosne to jest dla mnie.

i wyszla mi z frytkow i serialu lipa, bo juz frytki zjadlam, bo glodna bylam, teraz siedze jak na szpilkach, bo sen moze byc krotki.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #821041 przez Hania84
hejo

No więc jestem po dietetyku :lol: ale to za chwile :blink:

Malutka jeśli dieta jest układana przez dietetyka to tak jak mi dziś pani powiedziała "w małej ilości kalorii zawieramy dzienną dawkę wartości odżywczych" więc da się...i wyniki wtedy nie mogą być gorsze :) przy takiej diecie jaką mam a mam też 1200kcal nie ma mowy o tym bym nie miała wartości odżywczych. Ponoć gorzej jest z tym przy diecie 1000kcal...ale te 200kcal więcej robi już dużą różnicę...i tą dietą (1200kcal) spowalnia się przemianę materii (jesz mniej ale cześciej i wtedy nie czujesz głodu) i dzięki temu o efekcie jojo nie ma mowy. Wiadomo jeśli po odchudzaniu wrócimy do starych nawyków i będziemy wpitalać co popadnie i tony słodkiego to przy każdej diecie będzie efekt jojo, nie ma mocnych...ale z umiarem prowadzone posiłki PO diecie na pewno nie spowodują tego efektu. Pani mi nawet powiedziała że jak schudnę do tej wagi co chcę to nawet grzechem nie będzie jak zjem do kawy kawałek ciasta :)
Także ja jej wierzę...ma ogólnie dobrą opinię tutaj...prowadziła diety osób które ważyły nawet 160kg i schudły do 90 :ohmy: to dopiero wyczyn !!!

rysa :ohmy: ale miałaś przygodę :D kurde śmieszne to ale sama nie wiem jakbym zareagowała na Twoim miejscu...trzeba by było chyba nosić przy sobie sekator i postraszyć takiego gagatka :D ludzie to maja pomysły czasem B) :cheer:

Cordis u mnie niestety dieta ŻP nie przyniosła rezultatu...mimo codziennego ruchu...bo co z tego że zjem mniej jak np. na obiad będzie sos albo panierowane i smażone :P

A więc :lol:

Pani bardzo fajna :) Opisała mi wszystko co i jak będziemy robić i sprawdzać mnie :P Zważyła mnie, obmierzyła tu i ówdzie :) obliczyła nawet ile mam w sobie wody i tkanki tłuszczowej :P i dała mi dietę na razie na 2 tygodnie...po 2 tygodniach mam przyjść na kontrolę czy schudłam...dała mi normę na ten czas od 1kg-2,5kg :)
Po miesiącu będe też miała badaną krew (dziś też miałam) i zobaczy jak mi się sprawuje dieta.

Podam przykładowy dzień mojej diety:

1 śniadanie - 2 kromki razowca z twarożkiem light 0,5% (2 łyżki) 2 liście sałaty
2 śniadanie - 3 łyżki płatków fitness + mleko 1,5% (szklanka)
Obiad - filet z kurczaka (120g), pół cukinii, 3 pieczarki, pół pomidora, 1 mała cebula, ząbek czosnku, szczypta soli i pieprzu, łyżeczka bazylii i oregano. Do tego 50g kaszy gryczanej. Kaszę gotujemy osobno. Kurczaka chwile obsmażamy i dodajemy pokrojone warzywa , mieszamy i doprawiamy...prażymy do miękkości a na koniec dodajemy 50g kaszy i gotowe :)
Podwieczorek - jabłko lub 2 kiwi
Kolacja - 1 kromka razowca + jedno jajko na twardo

Ogólnie dieta fajna i widac że raczej smaczna :) Powiedziałam ze nie lubię papryki za bardzo to zastąpiła mi to pomidorem.
Mam też w diecie zupę jarzynową (niezabielaną), łososia na parze, zupę pomidorową, pieczonego pstrąga, pierś z kurczaka w ziołach na parze, Mielone z indyka z marchewką a do tego zielone puree (z 1 ziemniaka i 3 łyżek groszku + mięta i pietruszka - wszystko zblendowane )
A na śniadania to różnie - kefiry, jogurty 1,5%, razowiec i gracham, jajka na twardo (ale nie za dużo), chudy twaróg, pomidory, sałatę, szynka 2%, kaszka manna z musem jabłkowym
A na kolacje - warzywa na patelnie (pół opakowania), swoje warzywa robione, 1-1,5 kromki grachama lub pieczywa chrupkiego,
A na podwieczorek - koktajl owocowy i owoce - m.in. pomarańcza, brzoskwinie, jabłka, kiwi, pomelo, morele, kaki :)

Podałam dość dużo tego co mam :)
Dziś jadłam obiad wyzej podany z kaszą gryczaną i było wystarczająco i syte i pyyyyszne :) co najważniejsze :)

aha i pani powiedziała że przy tej diecie godzina spaceru dziennie w zupełności wystarczy :) jak to powiedziała, ze katowanie się jest gorsze od wszystkiego z umiarem :)

aha i obiad mam w granicach 450-500kcal ... a reszta kalorii jest zawarta w 2 śniadaniach, podwieczorku i kolacji gdzie na kolację mam najmniej kalorii. Kolację mogę zjeść do godziny 20 :)
...i 30 minut przed każdym posiłkiem mam pić szklanke wody niegazowanej.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #821043 przez malutkamilka
Moja w dzien przespala mi ponad 2 godz ale w nocy nie mialam tak wesolo.

Wysprzatalam kuchnie na glanc, zrobilam malej deserki a teraz jem obiadek i zamierzamy sie pobawic bo jak na razie mala probuje organki rozwalic ;)

Gochens moj sie nie zmienil, wrecz myslalam ze peknie na sam koniec ale nie wyglada tak jak wygladal.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 miesiąc temu #821051 przez Hania84
Wikula śliczna :) to zdjęcie gdzie leży w łóżeczku najbardziej mi się podoba :kiss: moja w życiu tak grzecznie by pod kołderką nie leżała...zaraz się odkopuje diablica mała :P

aaa i co do diety jeszcze to nie mam w niej makaronów i ryżu. Jest kasza i ziemniaki ( 2szt. łącznie max. 200g)

11 lata 3 miesiąc temu #821056 przez dziubasek
Haha no oczywiście ze was uwielbiam czytać :) ja jestem mama lipcowa. Fajne kobitki fajnie się czyta :) nie macie mi chyba za zle ze to czynie?
Pozdrawiam wszystkie kobitki

11 lata 3 miesiąc temu #821058 przez Marta1985
Rysa... To ci facet... Niby śmieszne ale jak się zobaczy takiego debila to napewno nieprzyjemne.

Kakaszka wspolczyje tego słonecznika - ja ostatńio kawę rozlałan i w furie wpadlam ;-)

Hania dieta wygląda apetycznie :-)

Wikusia śliczną :-)

Gabi daj mamusi odpoczac :-)

Bartuś już 3 raz pod rząd zrobił siku i kupke do nocnika :-)

Co do pracy to na studiach pracowałam w sklepie z droga odzieżą - i nigdy więcej ńie chce mieć do czynięnią z bogatymi ludźmi ;-) gbury!! A teraz ńie napisze co robie bo mnie przestaniecie lubić ;-)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #821062 przez Hania84
Dziubasek pewnie ze czytaj :blink: ja od razu wiedziałam, ze jesteś mamą lipcową bo Cię sprawdziłam :P :D forum jest ogólno dostępne więc trzeba się z tym liczyc że ktoś podczytuje :) ja często podczytuję majówki (a majówki nas :blink: )...można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć :) I dzięki za uznanie że nas się fajnie czyta :) pozdrawiamy :blink:

Marta no napisz co teraz robisz :P pewnie wcinasz jakieś dobre ciasto :lol:
a jak Bartuś? gorączki już nie ma?

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #821079 przez KaRoLkA
Rysa o matko :ohmy: ja to bym zglupiala i nie wiedziała gdzie patrzeć :cheer:

Gochens moja dziurka się rozciagla i jeszcze mam rozstep taki mały od tego :angry:

Cordis brawo dla Bartusia ;)

Aleksia ją daje zwykły ryż lub kleik różowy a makaronu nie dawalam jeszcze

Haniu ta dieta całkiem fajnie wygląda i smacznie. także trzymamy kciuki za Ciebie :)

Wiki cukiereczek mały. :) a jak ładnie kleczy już moja to w tyle jeszcze

Kakaszka ale mi zarobiłeś smaka na frytki :laugh:

Marta Brawo dla Bartusia za ładne siedzenie na nocusiu :)

Dziubasek napisz coś o sobie :)

Ja nic nie pospalam bo jak mała spała to obiad robiłam a teraz buszuje z tata diablica mała . Miałam iść pytać o pracę ale ok0składam to na jutro bo nie do życia jestem i pogoda do bani . powiedzcie mi czy to jej budzenie się może być przez to że była przyzwyczajona do cyca a teraz w nocy nie dostaje ?? i może dlatego się buntuje .??
A tu moja diablica :)
[img/]

11 lata 3 miesiąc temu #821095 przez dziubasek
Karolka Special for you ;) i innych kobitek. Jestem 32letnia mamuśka dwóch małych piczek( Maja ma prawie 3 lata, Julcia 6 miesięcy) od 7 lat mieszkam w Irlandii północnej. Lubię was czytać bo wy tu o wszystkim nawijacie a nie obrażając moich lipcowek u nas często tylko dzieciowe tematy a ja czasami mam ochotę się pośmiać. Aaaaa i nie odzywalam się wcześnie bo ja taka zadymiara jestem jak Wisnia ;) pare tyg temu rozpetalam wojnę na lipcowkach( choć nie miałam takiego zamiaru, serio) teraz odzywam się tam od czasu do czasu ale Was czytam częściej i chętniej :) tyle o mnie, więcej grzechów nie pamietam ;)

11 lata 3 miesiąc temu #821100 przez Hania84
haha dziubasek to widze, ze nas juz dobrze znasz skoro zdążyłaś poznać Wisienkę :D :lol: fajnie że czytasz nas i dajemy ci możliwość pośmiania się :blink: ...ale zadymek już nie chcemy tu...dlatego pożegnałyśmy Wisienkę :P jak wiesz ;)

Karolka bardzo możliwe że malutka przyzwyczajona do cyca i sie budzi...a podajesz jej wtedy coś? np. herbatkę do popicia?

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #821101 przez rysa
Marta coś z ubezpieczeniami albo ZUS :silly:

a z tym facetem to masakra.Bardzo często trafiam na takich debili.Kiedyś pojechałam nad wode się opalać a tam 10m ode mnie też facet robi sobie dobrze i na drugi dzień w tym samym miejscu tez pare metrów ode mnie jakaś para się bzyka...
A co do tego faceta dzisiaj to ciekawe że mu zimno nie było :laugh:

Haniu kciuki pomogły :) A swoją drogą jakbym jadła to co w tej diecie a raczej takie ilości to chyba bym raczej przytyła :laugh: U mnie wystarczyło by odstawić tony słodyczy które wchłaniam codziennie

Dziubasek wpadaj do nas.Tutaj zawsze jest ciekawie :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka