- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
cud nad cudy się stał mój pierworodny po oglądnięciu ze mną (a jak , matce towarzyszył) Polowania na czarownice padł i UWAGA spał do 9, ale się wyspałam wreszcie a teraz od11 znowu kima normalnie allllllleluja

malutka jak mieszkałam z rodzicami to też było takie gówniarstwo w klatce dwóch chłopaków zapraszało pół osiedla, tatę policjanta mieli, i chyba wiecie kto na interwencję przyjeżdżał jak sąsiedzi dzwonili

Hania trzymam kciuka ja kiedyś byłam na białkowej wytrzymałam może do miesiąca- kiszka czułam się jakbym zaraz miała skonać, co prawda było widać szybko efekt no ale jakim kosztem. wolę MŻ+ ruch.
Gochenes jak leżałam po cc na sali obok była dziewucha co zaczął jej się jadzić pępek ropa i inne historie dali jej antybiotyk i stanowczo zakazali kolczyka.
pytanie do mam co same gotują dzieciakom

jakiego ryżu używacie i jakiego makaronu ?
bo ja już używam kolejnego a wybredny książe zamiast łykać to wypluwa.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥

Kakaszka to widzę nasze dzieciaki się zgadały! ogarnij wszystko i zajmij się sobą, racja czasem trzeba się wyłączyć!
Cordis ja używam kaszki ryżowej ale on tez średnio lubi w ogóle teraz tylko by kaszki i deserki jadł a obiadki na siłę muszę wciskać

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Bo tak mówiąc to włoski makaron jest super sypiesz i idziesz i nie ucieknie z baniaka a ten zwykły to trzeba stać bo nazbiera się szunówina i zaraz ucieka nie wiem jak z tym Lubella bo nie używałam może jest droższy i też lepszy.
Jak gotuje ten zwykły makron to woda jest taka metna a jak włoski to nawet po długim gotowaniu jest czysta.
Ryżu nie gotowałam bo je kaszki i ma też rosołki z bobovity na ryżu.
- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0

I chyba wyczuwam ząbka na górze

Widze dziewczyny że nasze dzieci się dzisaij zgadały. Filip zazwyczaj po przyjściu ze spaceru jeszcze spał z godzinę a dzisiaj nie dość że zdrzemną się tylko pół godziny na spacerze to teraz wojuje

Ja zaraz po liceum pojechałam do Czech i pracowała przy produkcji TV Panasonic

Super te kubki, tez myślałam o takich ale nie miałam nic na koncie zeby zamówić a w sobote robimy małe przyjęcie dla Babć połączone z miomi imieninami i do soboty by nie doszły

Cordis ja użuwam zwykłego ryżu, jaki akurat mam w domu albo płatków ryżowych. Makaronu jeszcze wogóle nie dawałam Filipowi, wy już dajecie? to ja też musze spróbować.
Wczoraj na deser mu zrobiłam budyń z mleka modyfikowanego ale mu nie smakował

No i najlepsze(a właściwie najgorsze) zostawiłam na koniec.Wyobraźcie sobie,wracam z spaceru chodnikiem przy ruchliwej ulicy i mija mnie facet z pyrtolem na wierzchu i wiecie co robi

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia

ale rysa mialas przgode

i wyszla mi z frytkow i serialu lipa, bo juz frytki zjadlam, bo glodna bylam, teraz siedze jak na szpilkach, bo sen moze byc krotki.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
No więc jestem po dietetyku

Malutka jeśli dieta jest układana przez dietetyka to tak jak mi dziś pani powiedziała "w małej ilości kalorii zawieramy dzienną dawkę wartości odżywczych" więc da się...i wyniki wtedy nie mogą być gorsze

Także ja jej wierzę...ma ogólnie dobrą opinię tutaj...prowadziła diety osób które ważyły nawet 160kg i schudły do 90

rysa

Cordis u mnie niestety dieta ŻP nie przyniosła rezultatu...mimo codziennego ruchu...bo co z tego że zjem mniej jak np. na obiad będzie sos albo panierowane i smażone

A więc

Pani bardzo fajna

Po miesiącu będe też miała badaną krew (dziś też miałam) i zobaczy jak mi się sprawuje dieta.
Podam przykładowy dzień mojej diety:
1 śniadanie - 2 kromki razowca z twarożkiem light 0,5% (2 łyżki) 2 liście sałaty
2 śniadanie - 3 łyżki płatków fitness + mleko 1,5% (szklanka)
Obiad - filet z kurczaka (120g), pół cukinii, 3 pieczarki, pół pomidora, 1 mała cebula, ząbek czosnku, szczypta soli i pieprzu, łyżeczka bazylii i oregano. Do tego 50g kaszy gryczanej. Kaszę gotujemy osobno. Kurczaka chwile obsmażamy i dodajemy pokrojone warzywa , mieszamy i doprawiamy...prażymy do miękkości a na koniec dodajemy 50g kaszy i gotowe

Podwieczorek - jabłko lub 2 kiwi
Kolacja - 1 kromka razowca + jedno jajko na twardo
Ogólnie dieta fajna i widac że raczej smaczna

Mam też w diecie zupę jarzynową (niezabielaną), łososia na parze, zupę pomidorową, pieczonego pstrąga, pierś z kurczaka w ziołach na parze, Mielone z indyka z marchewką a do tego zielone puree (z 1 ziemniaka i 3 łyżek groszku + mięta i pietruszka - wszystko zblendowane )
A na śniadania to różnie - kefiry, jogurty 1,5%, razowiec i gracham, jajka na twardo (ale nie za dużo), chudy twaróg, pomidory, sałatę, szynka 2%, kaszka manna z musem jabłkowym
A na kolacje - warzywa na patelnie (pół opakowania), swoje warzywa robione, 1-1,5 kromki grachama lub pieczywa chrupkiego,
A na podwieczorek - koktajl owocowy i owoce - m.in. pomarańcza, brzoskwinie, jabłka, kiwi, pomelo, morele, kaki

Podałam dość dużo tego co mam

Dziś jadłam obiad wyzej podany z kaszą gryczaną i było wystarczająco i syte i pyyyyszne

aha i pani powiedziała że przy tej diecie godzina spaceru dziennie w zupełności wystarczy

aha i obiad mam w granicach 450-500kcal ... a reszta kalorii jest zawarta w 2 śniadaniach, podwieczorku i kolacji gdzie na kolację mam najmniej kalorii. Kolację mogę zjeść do godziny 20

...i 30 minut przed każdym posiłkiem mam pić szklanke wody niegazowanej.
- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Wysprzatalam kuchnie na glanc, zrobilam malej deserki a teraz jem obiadek i zamierzamy sie pobawic bo jak na razie mala probuje organki rozwalic

Gochens moj sie nie zmienil, wrecz myslalam ze peknie na sam koniec ale nie wyglada tak jak wygladal.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

aaa i co do diety jeszcze to nie mam w niej makaronów i ryżu. Jest kasza i ziemniaki ( 2szt. łącznie max. 200g)
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Pozdrawiam wszystkie kobitki
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
Kakaszka wspolczyje tego słonecznika - ja ostatńio kawę rozlałan i w furie wpadlam

Hania dieta wygląda apetycznie

Wikusia śliczną

Gabi daj mamusi odpoczac

Bartuś już 3 raz pod rząd zrobił siku i kupke do nocnika

Co do pracy to na studiach pracowałam w sklepie z droga odzieżą - i nigdy więcej ńie chce mieć do czynięnią z bogatymi ludźmi

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Marta no napisz co teraz robisz

a jak Bartuś? gorączki już nie ma?
- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5

Gochens moja dziurka się rozciagla i jeszcze mam rozstep taki mały od tego

Cordis brawo dla Bartusia

Aleksia ją daje zwykły ryż lub kleik różowy a makaronu nie dawalam jeszcze
Haniu ta dieta całkiem fajnie wygląda i smacznie. także trzymamy kciuki za Ciebie

Wiki cukiereczek mały.

Kakaszka ale mi zarobiłeś smaka na frytki

Marta Brawo dla Bartusia za ładne siedzenie na nocusiu

Dziubasek napisz coś o sobie

Ja nic nie pospalam bo jak mała spała to obiad robiłam a teraz buszuje z tata diablica mała . Miałam iść pytać o pracę ale ok0składam to na jutro bo nie do życia jestem i pogoda do bani . powiedzcie mi czy to jej budzenie się może być przez to że była przyzwyczajona do cyca a teraz w nocy nie dostaje ?? i może dlatego się buntuje .??
A tu moja diablica

[img/]
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Karolka bardzo możliwe że malutka przyzwyczajona do cyca i sie budzi...a podajesz jej wtedy coś? np. herbatkę do popicia?
- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

a z tym facetem to masakra.Bardzo często trafiam na takich debili.Kiedyś pojechałam nad wode się opalać a tam 10m ode mnie też facet robi sobie dobrze i na drugi dzień w tym samym miejscu tez pare metrów ode mnie jakaś para się bzyka...
A co do tego faceta dzisiaj to ciekawe że mu zimno nie było

Haniu kciuki pomogły

Dziubasek wpadaj do nas.Tutaj zawsze jest ciekawie