- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Lena spała ładnie do 6 o 6 mleko i jeszcze do 8. Potem wzięliśmy ja do siebie i we trójke leżeliśmy i sie razem bawiliśmy

Pogode mamy do D...y gęsta mgła i zimno.
Lena jak się rano obudziła to te krostki miała ciut jasniejsze...ale jak tylko zaczeła gadac i się ślinić to z powrotem czerwoniaste
miłej niedzieli

jeny piłam kawe trzymając Lenę na kolanach...co prawda była dalej niz filżanka...ale jeszcze sięgnęła i mi machnęła ręką...ma te grabie tak długie jak tata

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5

Tomeczku buziole od ciotki

Haniu te krostki to pewnie od śliny ale dla świetego spokoju skonsultuj z lekarzem

Bartus mały Żigolo

My wczoraj troche u znajomych posiedzielismy , wrocilismy o 23 i Gabi wyła w niebogłosy ze złosci ale jak usneła tak pobudka o 4 zjadła 60ml mleka i spała do 8

Moj pojechał do szefa porozmawiac i tak sie denerwuje ze az mnie brzuch boli :/ trzymajcie kciuki zeby ta rozmowa na spokojnie sie odbyła . Mała spi a ja robie obiadek kurczak z czosnkiem i ziołami , ryz i surowka

Miłej niedzieli
- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Dzisiaj ja dogorywam

Wyobraźcie sobie że po wczorajszej imprezie mieliśmy spać u mamy, wyszliśmy o 2 i przed samymi drzwiami okazało się że nie mam kluczy

Filip wkońcu zasnął, R. tez spi to moge trochę "pognić"

Haniu, Lenka jak zawsze cudne minki robi, te krostki to faktycznie wyglądają jak uczulenie.
A Bartuś jak się zmienia w oczach

To body dostał z okazji ukończenia 6 m-cy w rozmiarze 74, ale bez rekawków
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9

heh Rysa to dziś Ty... Kuruj się kuruj

Haniu mój też często sięga ręką muszę uważać bo niby patrzy na coś innego a zaraz macha tą ręką, dziś jak kawę piłam to myślałam że się zesikam ze śmiechu, siedziałam na podłodzę i się przesuwałam coraz dalej a ten prawie biegł na tych czworakach haha ślina kapała a jego oczy wyjść z orbit chciały, żeby tylko dosięgnąć filiżankę

Oby okres się wyregulował na dobre
Karolka trzymam kciuki za męża, daj trochę pogody bo u nas do dupy

- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

Bartuś dziś ma gorączkę

To rysa szybko dochodź do siebie

Miłego dnia

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia

u nas szaro i ponuro...
chwale sie eliza przespala cala noc od 19 do7 rano

gochens wlasnie mialam ptac czy czekalas z jedzeniem innym niz mleko az wszystko alankowi zniknie? bo widze u eliz poprawe, ale no suche plamy nie znikly, wiec sama nie wiem czy moge jej juz marchewke dac, bo szkoda mi jej, ze musi tylko mleko jesc.
oby lenka nie miala alergii ani uczulenia, a moze przejdziesz haniu na mleczko ha?
bartus jestes cudowny, straszny przystojniak

tomek 100 latek

rysa kuruj sie

ja dzis o dziwo mialam wene zrobic obiad, az jestem z siebie dumna

milej niedzieli.
my sie kisimy w domu, bo wiatr jest tak niesamowicie zimny, ze w dupie mam orkiestre

- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
w koncu udalo mi sie wejsc...wiecie co nic mnie juz nie cieszy,siedze tylko w domu i zajmuje sie malym,czasem gdzies wyjdziemy ale jak juz to we 3ke,juz mnie meczy to zycie,zwlascza dlatego ze sama jestem ztym wszystkim,czsem moj sie zajmie ale jak za bardzo maly marudzi to wola mnie i to taka pomoc,a ja momentami naprawde nie mam sily.
jutro rozmowa z szefem,ciekawe co mi powie,juz sie nawet nie denerwuje,co ma byc to bedzie

Teraz skladam zyczonka dla wczorajszego Alanka,100 latek sloneczko,rosnij duzy :kiss
i dzisiejsze najlepsze zyczenia dla Tomusia,buziaki

oczywiscie i fotki skomentuje...Lenka jest boska,coraz ladniejsza sie robi i bardzo podobna do mamusi

Gochens mi by tez sie taki licznik spalanych kalorii przydal,wczoraj to zaszalalam z ewka i ciekawa jetem ile spalilam,a Tobie jak idzie,widzisz juz jakies efekty?
Brawo dla Elizki za przspana noc,mamuska pewno sie wyspala

Rysa moj tez by z mor.. na mnie wyskoczyl jakbym kluczy zapomniala i widze ze impreza udana,kuruj sie kochana

Karola jak tam rozmowa Ł z szefem?

U nas dzis byla piekna pogoda ,poszlismy z Oskarito przed południem na 2 godzinny spacer,sloneczko ladnie swiecilo az zyc sie chcialo,a ja dzisiaj sama siedze bo moj rugbista gra znow mecz i to daleko od domu,wiec w noocy dopiero bedzie.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Nam dalej dokuczaja zebole,dzisiaj i tak troche lepiej,maly zasnal przy suszarce(ostatnio tak mi zasypia),mam nadzieje ze pospi troche bo i ja bym chciala odpoczac.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Po obiedzie wszyscy się razem zdrzemnęliśmy

kakaszka ona cały czas piła HA teraz daję jej pół na pół z mlekiem bez HA.
Nie mam pojęcia co to może być.
Violcia wiem co czujesz...tez jestem na okrągło z małą...mój co prawda przy Lenie mi dużo pomaga ale i tak non stop jestem przy niej...nie żebym narzekała ale jeśli już wychodzimy gdzieś to też we trójkę i to tylko na spacer. Kocham moje słońce nad życie i jak jej nie widziałam godzinę to stęskniona byłam...ale czasem taka chwilowa odskocznia by się przydała...może nie tyle nas przytłacza to że opiekujemy się naszymi małymi skarbami ale chyba bardziej to że siedzimy non stop w domu i non stop robimy to samo...sprzątanie, pranie, prasowanie, gotowanie...a wyjście np. razem od czasu do czasu chocby do restauracji na obiad to już by było coś innego.
brawo dla Elizki za tak długie spanie w nocy

co dobrego upichciłaś?

Karolka jak tam rozmowa Twojego ze szefem?
Współczuję Wam co niektórym że maluchy inaczej jak przy suszarce czy bujaniu nie chcą zasnąć...Lena jakiś czas temu też tylko na rękach mi zasypiała albo przy bujaniu ale na szczęście od 2 miesiecy mamy z tym spokój...jak ma drzemkę popołudniową to kłade się z nią...ona ma pieluszkę do której się przytula i najpierw się nią trochę pobawi, pogada sobie coś i zasypia bez niczego...a wieczorem mleko, gaszę światło...po chwili wychodzę i sama po 10 minutach zasypia...takze nie ma problemu. Życzę Wam by Wasze dzieci też już za chwilę w taki bezproblemowy sposób zasypiały...bo na dłuższą metę te bujania i sprzęty - wspomagacze wykańczają

Mój przyniósł mi farbę i pędzel...muszę pomalowac ściany w tych miejscach gdzie maluchy mi okopały

- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
haniu nic specjalnego nie robilam, karkowke duszona w sosie wlasnym ziemnioki i brokul z kalafiorem ( warzywka elizy

i fakt wyspanie daje strasznie duzo energii, z pol godziny tanczylam, a raczej skakalam

zgadzam sie z hania przytlacza monotonia i dlatego czasami chce sie wszystko pierdolnac i wyjsc na te pare godzin, bo po paru godzinach teskni sie juz za robalkami

violcia ja tez mam czesto takie dni, ze nic sie nie chce, ale to mija...
i co maluch sie w nocy wyspal, w dzien juz spala dwa razy dlugo, a teraz znowu marudzi. klasc ja spac o tej godzinie juz bez sensu, bo nie obejdzie sie bez afery, a zabawiac juz nie mam pomyslow jak. dalalm jej znowu smoka i ona go nie ssie tylko caly czas gryzie, wiec to zasrane zeby znowu, no ale jak jej smoczek przynosi ulge to na pol godziny dziennie nie bede jej zalowac.
wczesniej tez przeciez mialysmy problem z zasypianiem szczegolnie w dzien, no ale troche ( baaaaaaardzo duzo) cierpliwosci i zasypia w 3 sekundy w lozeczku, tylko trzeba wyczuc moment az naprawde chce spac, wiec zazwyczaj jest pare podejsc, smok do buzi, 3 razy glasne po glowie i mysza odplywa, a wieczorem sama zasypia, jednak kapiel robi cuda

ktos wczesniej pytal jak oduczyc dziecko od przewracania sie w lozeczku, u nas sprawdzila sie kolderka. zwinelam ja i dalam na boczek lozeczka z tej strony w jaka sie przewraca, ze nie mogla sie przewrocic i sie oduczyla, juz nawet nie probuje.
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥

Właśnie wróciliśmy z manufaktury, w sumie nie było nic nadzwyczajnego dużo radiowozów, straży granicznej, miejskiej ( nie wiem po co) wojskowi ze swoją grochową i była jeszcze kwasnica z wielkiegi gara... ogólnie spoko ale strasznie zimno dziś wiec za długo nie byliśmy. Ale z racji tego że jutro nasza miesiecznica to poszliśmy do restauracji

Później zakupy bo lodówka pusta i po Alusia do prababci bo tam poszla moja mama
Kakaszka mojemu tez całkowicie nie zeszły te placki... ile już Elizka jest na mleku? poczekaj tydzień i zacznij od nowa ( mnie w ogóle położna mówiła że ma wszystko zejść ale też mi go było szkoda) karkówka mniam

Marta a może to 3 dniowka?? ucaluj skarbka

Violcia a nie macie kogoś co by chwile został z Oskarkiem żebyście mogli gdzieś wyskoczyć razem? takie wyjścia bez dziecka są każdej kobiecie potrzebne, trzeba się trochę rozerwać. ja efektów jakoś specjalnie nie widzę przez co już chciałam wszystko pieprznąć no ale do czerwca musze zjechać do swej wagi

Haniu super ze Lenka ci sama usypia ja to wprowadzam od jakiś 4 dni i musze powiedzieć ze to jest boskie! oczywiście walczyć walczy ale w końcu usypia sam. Jak malowanie??
Ikunia co u Was? jutro pogrzeb?

Ja juz przestałam walczyć i wyjelam mu wszystko z łóżka co go podpieralo i jest lepiej... Sam wraca do pozycji wyjściowej

- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Oskar wlasnie caly czas sam w lozeczku zasypial,do 6 miesiaca,bez zadnego lulania czy cus,teraz cos mu sie odmienilo i tylko by na rekach,a ciezki jest bardzo,rzadko sie zdarza ze sam sasnie

Gochens rodziny tutaj nie mamy,a znajomi to maja swoje dzieci i balabym sie zostawic z nimi,moze dlateg ze wydaje mi sie ze by sie gorzej moim dzieckiem zajmowaly bo maja inne obowiazki tez pozatym Oskar czasem boi sie jeszcze facetow i placze na ich widok,tak ze zazdoszcze wszystkim ktore maja dziadkow pod reka i nie trac nadzieji do cwiczen,nie wolno sie poddawac,mam nadzieje ze nam wszystkim sie uda osiagnac wymarzona figure

Biedny Bartus,mozliwe ze to przez zabki,my tak mielismy...najgorsze to jest jak nasze dzieci choruja i chcialoby sie ta chorobe wziac na siebie

chyba dzis mam gorszy dzien bo jak pomysle ze jutro bedzie dzien taki sam to mnie to dobija,musze cos zrbic dla siebie,chyba zaczne znow biegac albo chodzic na basen

milego wieczoru dziewczyny

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia

ja tez zazdroszcze dziadkow, jakbym chciala zeby moi rodzice mieszkali obok, mama by pewnie adoptowala elize

wlasnie gochens juz mam dosc tych plam i juz brakuje mi mi pomyslu od czego to, juz podejrzewam, ze ma alergie na mnie

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ech Gochens ale fajnie dziś dzień spędziliście

Lena wykapana..idę zrobić teraz mleko i pójdzie spac

dziewczyny nie poddawajcie się...no co Wy

miłego wieczoru

- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-