- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.
Dla nowych forumowiczek mialam cos o sobie napisać mam 35 lat i jak widać na suwaczku gromadkę dzieci Wiole-13; Patrycje-10,5; Łucje-9; Faustyne-5,5; Szymona-3,5;Pawełka -0,7 miesięcy to tak z grubsza siedze w domku i realizuje się jako pełno etatowa kura domowa.
Juz pisałam wczoraj ze zdjecia sliczne ale naprawdę są cudne o kolaże i cała reszta i te bliźniaki przepiękne. Podziwam wszystkie mamy które maja dwójkę małych bablow czy to w tym samym czy przybliżonym wieku wiem jak to ciężko wogole jeden maluch bywa bardzo problematyczny i czasem mozna zwariować a co dopiero wiecej ja naszczęście mam juz czesc odchowana wiec starsze mi pomagaja jak moga i nie ukrywam ze czasem od nich wymagam, wiec mamusie wszystkie trzymajcie sie i pamietajcie ze jestescie najlepszymi mamami świata.
Zapisałam Szymka do lekarza na 13.45 strasznie kaszle obawiam sie ze zapalenie oskrzeli to juz ma o ile nie cos gorszego.
Miłego dzionka.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.
wczoraj zamówiłam ciuchy na urodziny wioli w bp i spodnie dla siebie i komplecik dla fauci bo strasznie drze na kolanach zobaczymy kiedy dojdzie oby do urodzin wiolki.
Lece na kawkę papa na fejsa wsadzę mojego marudę wiec możecie tam zajrzeć ale ciut później.
Wstawiłam zdjecia na fb
- Ikunia1910
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- Otrzymane podziękowania: 0

Nawet nie wiecie jak sie cieszę ze znow mam wiecej czasu dla naszego forum.
U nas ok jak zwykle zreszta. za to my przegadalismy poł nocy leżąc w łóżku, zasnelismy po 3 a o 7 wstała gwiazda zjadla a raczej napila sie z dwóch cyckow i jeszcze dospala do 8. I B. znow mnie zaskoczył kolejnym wyznaniem nie przytocze teraz słowo w słowo ale chodzilo o to ze mysli o nas bardzo przyszłościowo wybiegając daleko daleko z myślą ze nam sie wszystko uda i bedziemy zawsze razem. Zasmucil sie tylko a moze zawiódl ze ja bylam tym zaskoczona. Kurcze jest cudownie ale pamietam to co bylo i to ze go niebylo dlatego jakos nie planuje przyszlosci za bardzo. Moze dlatego ze boje sie zawiesc ale powiedzial ze gdyby chcial nas tylko na chwilke to by nas tu nie ściągał.

I mialam tragiczny sen tym razem o dziadku... Eh ludzki umysł jest taki nieprzewidywalny.
Milady jak mozesz byc lipcowka skoro urodzilas 10. Czerwca

u nas śnieg z deszczem...bleee a ja muszę isc cos kupic do lodowki.
Wogole to troche u nas krucho z kasą wszystko idzie na długi:( ale damy rade bo przeciez pieniadze nie sa najwazniejsze zacisniemy pasa i jakos z tego wyjdziemy mamy kochających rodziców więc wierzę ze jakos to przetrwamy.
Milego dnia i grzecznosci dla Robaczków:*
A Marta mam nadzieje ze dasz rade połączyć pracę z nami;)
- Milady
-
- Gość
-

Ikunia no wlasnie niewiem z jakiej paki one mi to zaproszenie dały,przeciez my z czerwca jestesmy

Nastka obudziła mi Iwa w nocy i oczywiscie chciała jesc,dałam jej mleko Iwo lezał spokojnie i pozniej Go pogłaskałam po głowce i usnął a Nasta zjadła posmiała sie do matki i usnęła :)Wstały robaczki po 8

Hania ja pomieszkuje tez u ciotkii wypoczywam

Eliza to witaj

Lece bo Iwo płacze a Nastka bawi sie w najlepsze

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Lena zasnęła wczoraj po 20 i spała do 4 o 4 pobudka i mleko i spała jeszcze do 8.30

szósteczka zdrowia dla Szymka

Ikunia no to super ze B. się tak otworzył

Agusia ja do śniadania też piję kawę z 1 łyżeczką cukru i mlekiem 1,5% inaczej nie potrafię zacząć dnia...dietetyczka mówiła że mogę

U nas dziś piękna pogoda, bezchmurne niebo i pełne słońce...idziemy z Leną do media markt po maszynkę do mielenia mięsa (bo musze zmielić pierś indyczą) i wywołamy zdjęcia do albumu przy okazji i dla dziadków...może dojdzie do wtorku jak jutro wyślę

Violcia fajnie że się odezwałaś

Marta OMG to już w ten piątek

miłego dnia
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

dziękuję za mile przyjecie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Uciakam z moimi dziolchami na playgroup. Si ja lejter

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
wczoraj gadalam z siostra zeby zrobic zaswiadczenie u notariusza, ze moge sama zlozyc doki na paszport elizie, zebysmy nie musieli razem jechac do wroclawia. no wiec uzgodnilysmy, ze ona mi wysle na to kase, bo my nie mamy w tej chwili na to. dzis jej maz do mnie pisze, ze czemu jeszcze mnie nie ma u notariusza. ja mu pisze, ze nie wszystko ode mnie zalezy, to po pierwsze, a po drugie dzien dopiero sie zaczal. on do mnie z tekstem do kopnij w dupe lukasza, zeby juz szedl przeciez nie swoja kase bedzie wydawal????????????????? ( a teraz uwaga odkad moja siostra z nim jest to ona ich utrzymuje, bo on sobie ciagle jakies szkoly robi, a na codzien siedzi na kompie gra). ja mu mowie, ze musimy razem tam isc, a w tej chwili dziecko mi spi i sie nie pali nigdzie. a on, ze obudz elize i idzcie, ja go wysmialam, mowie, ze ona godzine nie mogla zasnac, a teraz mam ja budzic, chyba smieszny jest.
tak mi podniosl cisnienie, pierwszy raz. a z ta kasa to calkiem przegial, a tak mi sie chcialo mu napisac, ze jego kase tez nie wyda.
no normalnie mnie telepie. zrobil z nas jakchs nieudacznikow, az juz nie chce tych pieniedzy od siostry, ale nie bede robic afere, ale naprawde poczulam sie jak patologia jakas i zaraz sie porycze.
aha i jeszcze na koniec jego slowa do 17 masz mi zrobic i wyslac zdjecie tego papierku od notariusza??????????? zeswirowal czy jak????
ikunia super, ze tak sobie planujecie przyszlosc, to jest wspaniale

- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9

Noc spox obudzil sie kolo 2 dalam soka a pozniej przed 7 dalam mlenio mamuska wstala o 9 a tatusiek jeszcze spi. Lew walczy ze soba, piszczy wrzeszczy ale nie usnie
Zosienka ale Ty juz pieknie sie trzymasz w tej pozycji ! A Ty Ika sie nie dziw tylko ciesz bo to wiesz... skoro sie tak deklaruje to znaczy ze chce

Malutka to ja tez poprosze o te tabsy bo jak sie obudze w nocy to za cholere usnac nie moge

Hania polecam brazowy cukier jest lepszy i "lzejszy" a jak dzis kladlam salate na kanapke to pomyslalam o Tobie

Srenka to super ze zaczynacie dzialac ! Trzymam kciuki
Violcia odstaw te slodycze ! Co to za robota ze po cichu siedzieć trzeba ??
Marta bedziesz pierwsza ktora napisze JAK TO JEST W ROBOCIE hehe
Kakaszka nie denerwuj sie palanty sa wsrod nas !
Milady to swietnie ze macie taki wypad babski ! Udanego
Dziubasek zaraz Cie ogladne a zdjecie na awatarze masz boskie wiec pewnie i Twe pannice sa takie
Kurde a ja sie wlasnie dowiedzialam ze zwolnili moja kolezanke z roboty mej... ehh a myslalam ze jak wroce to bedziemy se gaworzyc bo fajna laska. Przez 2 lata pracowalam sama i nie wyobrazalam sobie jak ktos inny mialby ze mna siedziec z teraz jak juz byla ona to znow nie wyobrazam sobie bez niej. Niby zatrudnili inne osoby ale nie mam z nimi takiego kontaktu jak z nia poza tym to studentki na staz wiec pewnie niedlugo go skoncza...
moj mezu dzis leci do Wloch na szkolenie ehh wraca dopiero w piatek. bede tesknic

- Sophie25
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nigdy nie trać nadziei !
- Otrzymane podziękowania: 22

Kurcze miałam zawirowania u lekarza zle wyniki miałam,jajniki odmawiają ale biore leki,mialam krwotok

Widze grono sie powieksza

Dzieciatka wszystkie boskie,Gabi cudna,Alanek śliczny chłopak,Oskarek ma cudne oczy,Zosia jaka juz samodzielna,Lenka jaka ma piżamke

Marudna dalej,zrywa sie w nocy w dalszym ciagu ale juz w miare jest ok

Juz do was wracam a własnie jakie macie metody usypiania brzdacow ?

- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)

Noc u nas należała do jednej z lepszych bo 4 pobudki i spanie do 9

Zaraz będę szukać kabla od aparatu i wrzucę kilka zaległych fotek

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
ojoj to nie wesolo mialas, ale juz zdrowko mam nadzieje, ze lepiej i juz nas nie opuscisz

eliza ostatnimi dniami zasypia albo sama, albo jak za chiny ludowe nie idzie jej zasnac, to siadam kolo lozeczka glaskam po glowce i po nosku ( wtedy automatycznie przemyka oczka), wyczekuje placz ( jak jest ) w ciszy cierpliwosci i po chwili spimy

gochens szkoda, ze kolezanki juz nie bedzie w pracy, mozliwosc poplotkowania w pracy jest zarabista, wtedy z checia idziesz do pracy

a za mezem potesknic zawsze dobrze

- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.
Sophie za wiele ci nie poradze bo mój od początku sam zasypiam w łóżeczku bo go po karmieniu odkładałam a teraz zasypia z butla w łóżeczku lub smokiem przy melodyjce z grającej kołysanki zabawki, kiedyś głaskałam po głowie moje brzdące i palcami od czoła do brody prowokując zamykanie oczek i to nieźle skutkowało, czasem jak pojękuje to tez zostawiam Pawełka chyba ze zaczyna sie drzeć i zawodzić to do niego chodzę chwile przytulę obrócę opatulę znów włączę kołysankę u wychodzę. To tyle.
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Dziubasek nie moge Cie znalezc

Srenka dawaj focisze
kakaszka i co idziecie do tego notariusza jak Elizka wstanie ?
- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Tacy ludzie co nie mają pojęcia o pewnych sprawach to zazwyczaj mają najwięcej do powiedzenia, także Kakaszka olej go i rób wszystko w swoim tempie

Gochens u mnie też dwie najfajniejsze dziewczyny (tzn takie z którymi się najlepiej dogadywałam)w pracy odeszły.Została mi jeszcze jedna ale itak czuje że w czerwcu mój powrót do pracy będzie wyglądał jakbym wracała do innego miejsca

Sophie fajnie że już z nami jesteś i dobrze że ze zdrowiem wszystko się normuje

Ikunia milutko że u Was się układa. Ja jestem zdania że kazdy zasługuje na drugą szanse także Milady jeśli mąż się będzie starał to może go przygarnij

U nas noc straszna.Filip zasnął o 21, i do 22.30 było ok, potem budził sie co pół godz aż wkońcu o 3 koniec spania i asna dopiero o 5 ale tylko u mnie na rękach. Jak go odkładałm do łóżeczka to płacz. Także jestem nie przytomna.
Ja yeż dodam kilka zdięć

Tu ulubiona mina Filipa
A tu sam próbuje sobie zaaplikować syrop