- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Macierzyństwa pierwszy tom ;)
Macierzyństwa pierwszy tom ;)
- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.

Agusia wzięłam to na moją dużą klatę, nic poza pośmianiem się z tego nie pozostało, ten model się nie zmieni.
tu u nas w przedszkolu (gdzie pracowała koleżanka) maluchy z pampersami niektóre goniły i nic nie było z tego.
Agusia to jak maluch nie mówi to pewnie też uczyć go na siłę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5

ale wiecie, gdyby Emi w ogóle nie mówiła...a ona sporo mówi, naprawdę...ale sporo też po swojemu...ja ja rozumiem i to chyba najważniejsze...a ostatnio co dzień mamy nowe wyrazy

Jestem z niej dumna, że nauczyła się wymawiać imię swojego braciszka, zawsze było dzidzia...ona czasami zjada poczatki wyrazów i mówiła "dziaa"

do tego nauczyła się mówić niedobrze

dla mnie to miód na uszy

- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)
- Otrzymane podziękowania: 0

U nas w okolcicy do przedszkola przyjmowali siusiających, ale mamusie posyłali je w pieluchomajtach i był spokój.
A co do niemówiących długo, to Wam opowiem coś z moich wspomnień, jak byłam na przyjęciu mojego kuzyna, to był tak jeszcze jego kuzyn (ja miałam jakieś 13 lat, a jego kuzyn 6 bo chodził do tzw "zerówki") i też nie umiał jeszcze mówić!!! Na krowę wołał "O! tam Mu!" Albo jak chciał ciasto "mama amku, o to" zapadło mi to w pamięć strasznie, bo był bardzo wysoki na swój wiek, a jego mama mu ciągle powtarzała jak ma mówić, a on po swojemu no i został rok w tej zerówce i się nauczył potem pisać i czytać i mówić na raz jak geniusz

No i Dziękuję za wszystkie gratulacje

Sophie to my w czwórkę trzymamy kciuki żeby teraz się Tobie udało

Pogodzona z mężem, bo jak to tak można

Mały zasnął dopiero pół godz temu, mam go w wózku, bo w łóżeczku zsuwał się z poduszki, a ma mieć głowę wyżej, to go tak nie dusi...
Na mnie maść majerankowa zadziałała i już tak nie smarkam, a mały ma ciągle tak samo...
Aha, synuś mi przed snem dwa razy zwymiotował... Kolacyjkę całą... Całe łóżeczko... Jeszcze na noc mi pranie załatwił...
Pawełek też nie raczkuje i nie widzę problemu

- KaRoLkA
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje sie cały świat !!
- Otrzymane podziękowania: 5

Cordis nie przejmujnsie ciotka , bo wszystkie starej daty to dawsly by grysik od poczatku i w wieku pol roku to dziecko powinno biegac i mowic no paranoja :/ moja tez nie raczkuje i chyba nie bedzie tego robic bo jej sie spacerowanie podoba tak zeby ja pod pachy prowadzic i a jak chce ja posadzic to sztywnieja jej nogi i nie bedzie siedziala tylko stac chce , mama i tata tez jeszcze nie potrafi takze spokojnie wszystko w swoim czasie

Agusia trzymam kciukasy za wygranie ksiazki bo Twoj opis naprawde super napisany

Srenka powodzeniabu lekarza , zeby wszystko bylo dobrze z Wami no i dziewczynki zycze

Co do Naszych palm to sa one tylko w jednym miejscu na takim ala deptaku przy jeziorze

u Nas noc z pobudkami ale ibtak zle nie bylo tylko ci sasiedzi o 5 rano mi drzwiami trzaskaja

patrzylam wczoraj Gabi do buzi i chyba druga jedynka nam sie przebija

Zona mojego kuzyna wczoraj urodzila synka

ja juz po kawce takze sprzatanie i obiad do zrobienia dzisiaj kapustka , ziemniaczki i mielone

Milady jak tam Nastka?? Kiedy wychodzicie ??
milego dnia

- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
Po pierwsze srenka mega gratulacje i zdrowiejcie szybko.
A nastepnie kakaszka dobrze se podruz do warszawy spoko a balaganem zostawionym tak jak dziewczyny pisaly sie nie przejmuj.
Zdrowka chorowitkom, zdjecie z palmami sliczne.
Ja dostalam @ wiec sexsiku nie bylo ale moze walentynk uczcimy .
Cofne sie troche obejrzec te loze miledi bo na komurce mi sie nie otworzylo a dorwalam tablet mojego a tak wogole jak czuje sie nastka w szpitalu i jak iwo z tatusiem.
A co do dobrych rad cioc i tesciuwek to niech sie walna i ciekawe czy takie madre byly przy swoich dzieciach o ile wogole nadaja sie zeby miec swoje skoro takie madre.
Ja do tesciow odrazu mowilam mamo tato ale wiele razy zalowalam ze tak przeszlismy i nawet raz jak z t sie poklucilam to jej ze nie zasluguje zebym do niej tak mowila ale teraz mi przeszlo i jest ok .
Tantym ja bym nie podawala bo czasem wywoluje reakcje alergiczna i zwlaszcza jesli dzieci maja jakies alergie moze wywolac reakcje astmatyczne z naszym szymkiem tak bylo jak dostal na gardlo za pierwszym razem a jeszcze nic nie wskazywalo na takie problemy i teraz dostaje jakis lagodniejszy specyfik ale tez go ostroznie stosuje.
To milego dzionka.
- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Cordis no ciotka marzenie, potrafi dopier... do pieca

Srenka kciuki nadal zacisniete az do pazdziernika i wyslij fluidki Sophie

Dziewczyny jestem w trakcie robienia ciasta i tak mi sie przypomnialo. Przechodzilo juz ktores malenstwo trzydniowke? Jesli tak to jak sie to objawialo i jak wygladala ta wysypka, na jakich czesciach ciala? Cos mi sie wydaje ze moja miala trzydniowke (albo czterodniowke

Wiem ze przy trzydniowce jest mniejszy apetyt, moze wystapic katar no i ta wysypka tylko nie wiem jak ona ma wygladac.
- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.
Miledi lozka swietne to 3 zeczywiscie super ale2 tez fajna a garniturek-pajacyk exstra tez nie wyswietlil mi sie ogolnie moja komurka ma focha i zdjec mi srednio wyswietla .
Nara.
- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
bede musiala jutro isc do ambasady i blgac konsula na kolanach ze lzami zeby zrobil wize w jeden dzien.
dzieki bogu eliza jest grzecza i spi juz dluzszy czas, bo jestem mega na nerwach, a moj biega i szuka fotografa.
do tego szwagier przyszedl dac kase i wyjasnic jak wyglada to wszystko w ambasadzie, tylko nawt sie nie przywital dal mi kase w progu i poszedl? a ja sie pytam o co kaman, tak jakby swoja kase dawal ( nie pracuje ). skrzywil sie i poszedl, a zawsze mielismy mega kontakt, ja nie wiem o co chodzi.
sorki, ze tak tylko o sobie nie zdarzylam was nadrobic, ale sie postaram
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
najpierw jeszcze jedna zaległość z wczoraj bo zapomniałam odpisać

Agusia nie dziwię się że słowa Emi to miód na uszy

srenka...oj to szkoda tak dobrego lekarza...choroba nikogo nie szczędzi...nawet lekarzy. Może uda się jeszcze do niego.
kakaszka o matko ! a ja myślałam ze Wy już w drodze na Białoruś. Ale się porobiło. Oby konsul poszedł Wam na rękę ...a fotografów we Wawie pewnie multum

Lena spała ładnie całą noc...raz tylko wstałam by ją przykryć. O 4 wypiła mleko i spał jeszcze do 8.30 a do 9.30 razem jeszcze poleżałyśmy w łóżku

teraz się bawi...ja po śniadanku (chlebek z tuńczykiem - uwielbiam) i zaraz odkurzacz pójdzie w ruch bo trzeba troszku odkurzyć

Milady jak tam Nastka? kiedy wychodzicie? i jak Iwo z tatą?
Ikunia??????
miłego poniedziałku

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia

ja do tesciowej mowie na pani, przez gardlo mi nie przejdzie powiedziec do niej mama. nigdy mi nie zaproponowala mowic inaczej, wiec widocznie pani jej odpowiada.
wszystkie chorowiki leczyc sie szybciutko

cordis zawsze sie znajdzie jakas jebnieta ciotka, ale te teksty to mozna do kabaretu dawac.
my sie z moim caly czas klocimy, on mnie obwinia ze czegos zapomnialam, nie tm zapakowalam itd, z czego cale pakowanie robilam sama bez pomocy, tak mnie wkurwia, ze szok, takze zadnego prysznicu nie bylo, ani nic. pomocy przy dziecku tez za bardzo nie ma, grr...
o laseczka sie obudzila, bo nawija z .ozeczka

agusia co ma do rzeczy przedszkole i mowienie? dzieciaki zawsze sie dogadaja, wiec to jest glupota tak myslec.
ja probowalam psikac tantum verde, ale nie zauwazylam jakichs zmian, w ogole nic na elize z zebami chyba nie dziala, no chyba ze jestem malo spostrzegawcza.
milady jak tam nastka?
ikunia szkoda, ze tak ciagle same, to napewno jest dolujace i durne mysli pzychodza do glowy. nastapila jakas reakcja twojego?
uciekam narazie, moze sie jeszcze dzis odezwe :-*
- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
a my i tak mielismy tu byc do jutra wieczor, bo wiza sie robi 48 godzin ekspresowa, a ja musze ublagac konsula by zrobil tego sameog dnia.
- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.
- cordis
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rodzina-mały świat stworzony z miłości.
- Otrzymane podziękowania: 9

Malutka ta cała rodzina jest taka

Dobrze, że malutkiej lepiej:), co za ciacho pichcisz?
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Zobaczcie:
www.stefaniakorzawska.pl/herbatki-ziolowe
a herbatka dworska to dobra dla Sophie i srenki między innymi

a moja Lena ma zatwardzenie