BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #836617 przez aleksiaa88
Nastka Iwo :kiss:

Srenka czyżby Ci się udało, a ja nic nie wiem jeszcze :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #836659 przez srenka_918
Witam Was ;)
Przyznam się że musiałam przeczytać swój ostatni wpis bo kompletnie nie wiedziałam co napisałam ;)

Pytałyście się czy komuś powiedzieliśmy, no to nie, mam nadzieję jak najdłużej utrzymać ciążę w tajemnicy ;) Taką niespodziankę zrobię wszystkim, że ciąża nie będzie trwała 9 a np. 6 miesięcy ;) Ale nie wiem czy się uda, z Pawełkiem na 3 miesiące już miałam brzuch wielki i już od miesiąca wszyscy dobrze wiedzieli że to ciąża

A dzisiaj to napłodziłyście nie mało ;) Ale ja chyba nie mam sił teraz czytać...

Byłam z małym u pediatry to ma zapalenie oskrzeli, nasiedziałam się w kolejce jak głupia... Ale na szczęście Pawełek był bardzo grzeczny. Dostał pełno leków do inhalacji, jak nie będzie lepiej do jutra to mam antybiotyk wykupić, a jak przez kolejne 2 dni nie będzie widać poprawy to do szpitala, także trochę się wystraszyłam, ale mam nadzieję że leki zadziałają, kosztowały mnie prawie 100zł... Przy okazji kupiłam sobie jakiś środek nawilżający śluzówki do inhalacji, tylko to mogą ciężarówki ;)

Teraz się zdrzemnę, póki Pawełek śpi, bo w nocy może 3 godz spaliśmy, to sobie odeśpimy a wtedy Was nadrobię ;)

11 lata 2 miesiąc temu #836665 przez Hania84
Zdrówka dla Pawełka :kiss:

Zobaczcie jaki ciekawy przepis znalazłam na deser :) Myślę że efektowny jest i nadaje się np. na walentynkowy deser :)

polki.pl/we-dwoje/gotuj;z;we-dwoje;czeko...i,artykul,17969.html

11 lata 2 miesiąc temu #836666 przez aleksiaa88
Przeczytałam trochę to napiszę

Cordis ciotka hahahahaahahahhaahaha - wyśmiałam ją

Ja do rodziców męża też nie mówię tylko tak ogólnie czyli a co tam ? I raczej mówię jak jest jena osoba w pokoju przynajmniej wie, że do niej mówię, a jak jest więcej to wypowiadam się o czymś lub czekam aż ktoś się zapyta. Nie ma możliwości żebym tak do nic mówił. A babciu nie mówię. Ciężko wydusić prędzej się zatkam niż powiem.

Mały tak zapiernicza po pokoju i tylko goni pod stół krzesło łapie się i wstaje. Teraz wlazło mu w głowę wstawanie i tylko chwyta i wstaje.

11 lata 2 miesiąc temu #836669 przez kakaszka
macie mala podrozniczke :)
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #836678 przez Hania84
Ekstra ta mała podróżniczka :) i jaka zadowolona :) widzę, że u kakaszki juz sa Walentynki :lol: ...i te dwie perełki na dole słitaśne :side:

Dziewczyny z racji tego że zbliżają się walentynki i że poczta nasza przepisowa coś zamarła...poszukałam kilka fajnych przepisów na kolację lub deser i wkleiłam byście mogły swoim ukochanym coś nowego podać na ten dzień walentynkowy (oczywiście te co chcą coś przygotować ) Wydają się fajne i smaczne. Nadają się na ten wyjątkowy wieczór i nie tylko :)

11 lata 2 miesiąc temu #836680 przez violcia00
przeczytałąm połowe,reszte pozniej ,teraz mały spi wiec wykorzystam wolny czas.

wogple to zyc bez was nie moge,musze wejsc choc na chwile i zobaczyc co u was :P

dzieciaki wszystkie słodkie,bez wyjatku :kiss:

kakaszka dobrze ze dotarliscie do wawy i teraz oby z ta wiza udało sie szybko załatwic i udanej podrózy na biełorus,ja tez byłam przekonana ze siostara mieszka na białorusi bo tak jak hania pisała mało o siostrze nam opowiedałas ;)

haniu mam pytanie:ten krem zinalfat moge stosowac na zaczerwienienia,otóz Oskar ma na raczce takie zaczerwienienie juz bardzo długo,był okres gdy znikło i teraz znow sie pojawiło,na dodatek swedzi go to i teraz rozdrapał az krew poszła,wszystkiego juz probowałam wiec sprobuje i tego kremu bo u nas ciezko do pediatry sie dostac a wizyta dopiero w marcu :(

a i ja tez zakupie ta herbatke.

karolka zielona herbata jest bardzo zdrowa,ja ja uwielbiam i mietową :silly:
nie dowiedziałam sie ile moja synowa ma zabkow w koncu,dwa czy jeden?trzeba sie kiedys spotkac i obejrzec :silly:

cordis ciotka faktycznie ma cos z głowa.
:woohoo:

agusia ja jestem pewna ze wygrasz ksiazke :lol:

wszystkiego najlepszego dla solenizantow.

na razie tylko tyle przeczytałam wiec na wiecej postów sie nie wypowiem.

oj buedny pawełek,oskrzela to powazna sprawa,duzo zdrówka. :kiss:

a ja po pracy,bylo nawet ok,zaraz ide robic kawke,uspałam małego a raczej sam zasnał bo juz nie chce na rekach zasypiac,wygina sie,w lozeczku wtula sie w misia i spi :silly: ,niestety moje dziecko juz nie usiedzi na dupce,nie bedzie sie bawił sam,tylko albo raczkuje(raczej nazwałabym to jeszcze pełzaniem bo tak roznie mu wychodzi)ale w kazdym razie cały czas gdzies "łazi"na raczkach,dzisiaj jak sie szykowałam do pracy to przyszedł za mna do łazienki :ohmy: ,łobuziak mały a tak to salon i kuchnia tak ze cały czas go trzeba pilnowac,a jutro go oddajemy pod opieke do kolezanki bo moj ma spotkanie i troche sie boje,mam nadzieje ze bedzie grzeczny i nie bedzie płakał.

miłego popołudnia :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #836683 przez Ikunia1910
Hej. Ja troche ogarnelam chate. Spacer wiosenny zaliczony. Zoska grymasi mi przy rybie znowu i nie wiem czy to dlayego ze ryba czy dlatego ze kupne? Teraz gwiazda lezy i zasypia przy Sochi :p

A co do walentynek to sama nie wiem czy mam cos organizować, wpadlabym zeby wyszlo cos od B. Ale tez jakos na to nie licze w koncu to święto zakochanych a ja jak narazie nadal nie usłyszałam "kocham". Pozatym ja sie narobie naszykuje a on mi nie wroci z pracy to bym sie zalamala chyba:/ ale przepisy poczytam zaraz.

Milady dobrze ze jestescie:* nacieszcie sie teraz soba.

Eli śliczna:* i widzę Kakaszka ze u was dzis walentynki po dacie:p

Śpiący niunio bartunio tez slodziutki.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #836684 przez Hania84
Violcia myślę, ze możesz spokojnie spróbowac tego kremu :) on jest tez na swędzącą skórę :) tutaj masz ulotkę :)
www.doz.pl/apteka/p52522-Zinalfat_krem_k...nerujacy_Jelfa_50_ml

tylko ja go z PL ściągałam.

a wiecie co? mój mi wczoraj cały wieczór truł bym go z Lenką Wam wkleiła...a ja na przekór że nie, że po co i tak nie skomentują Ciebie dziewczyny :lol: :laugh: a ten to taki wiecie...lubi się pokazać...czasem to mam z niego ubaw po pachy :D inni "nasi" panowie nie chcą się pokazywać i dziewczyny musza ich wycinać a ten na odwrót :D

No Ikunia zobacz przepisy bo jeden to jest z Twoją ulubiona przyprawą - garam masala :silly: :lol:

Wasze dzieciaki raczkuja, wstaja, zaczynaja dreptac powoli...a moja nic z tych rzeczy...tylko odbija się jak ja trzymiemy pod pachy...ale muszę ją pochwalić bo za to umie zrobić papa, a kuku, na nocniczek się załatwić i ostatnio noski eskimoski...i to tak mi robi że aż mnie nos boli bo nie ma wyczucia jeszcze :D bierze mi twarz w swoje łapki i robi mi noski eskimoski :D takie to kochane jest że mówię Wam :blush:

11 lata 2 miesiąc temu #836690 przez violcia00
dzieki Haniu z ulotke,zaraz pisze do tesciowej zeby mi kupila bo ma nam paczke robic.

No oczywiscie Lanka sliczna a z tatusia przystojniak :P

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #836694 przez aleksiaa88
1.5 godz i 5 stron przeczytanych :silly:

Malutka my mieliśmy najwyższą temp 38.5 i po kilku dniach wyskoczyła wysypka plecy, brzuch, szyja z tyłu i uszy takie delikatne różowe kropeczki

Lena wygląda jak uhahany mały krasnal w czerwieni
A jeszcze tatusia trzeba skomentować jak tak bardzo chce się pokazać hmmm ładne okulary pasują do kształtu twarzy. Niestety wąsaci i brodaci nie w moim stylu i palacze.
Poza tym jest ok więcej nie napiszę bo po wyglądzie nie powinno się oceniać.

Bartuś taki słodki śpi i wygląda na takiego malutkiego chyba odległość aparatu tak zrobiła.
Eliza zębole nam pokazała :lol:
Gabrysia z mamusią ślicznie wyglądacie palma szkoda, że te kurtki bo wyglądało by jakbyście już wiosnę miały.
Zośka brudź te białe adidaski mamusi wyczyści

11 lata 2 miesiąc temu #836701 przez kakaszka
kurcze pisalam wczesniej posta i myslalam, ze mi poszedl a tu dupa nie ma go.

milady fajnie, ze jestescie juz w domku, naciesz sie chlopakami. duzo zdrowka dla nastki :-*

ikunia ja sie tobie nie dziwie, ja juz 4 lata czekam na jakis super romantyczny gest i pewnie eszcze dlugo zaczekam. ale widzialy oczy co braly :) ja do nie go ostatnio, ze chce sie zareczyc, on do mnie tekst " wyjdziesz za mnie", a ja do niego, ze chodzilo mi o pierscionek :D

a o siostrze jakos nie opwiadalam, bo sie nie klucimy, nie denerwuje mnie, tylko nam mega zasze pomaga, z czym z czym, ale rodzina mi sie trafila zajebista :D tylko ja jakas czarna owca, nieudacznica, ale najmlodsza, rozpieszczana i moze dlatego, bo zawsze wiem, ze moge na nic liczyc :)
ostatnio mi sie snilo, ze bylysmy juz z eliza na bialorusi i mama mi wyskoczyla z tekstem, ze jestem sierota itd i musialysmy sie z mala pakowac i isc niewiadomo gdzie.

pawelek zdrowiej z tych oskrzeli, niedlugo musisz siostrzyczke bawic :D

nie zlozylam solenizantom zyczen, 100 lat moje kochane :-*

lenka cudowna, jak zawsze pozyttywnie nastawione dziecko ;-* i dumny tatus :)

bartus slodziaczek maly ;-*

mala sobie zrobila drzemke na szczescie, bo maruda straszna. dzien jej sie caly rozdupcyl, trudno bedziemy na bialorusi normowac.

11 lata 2 miesiąc temu #836706 przez Hania84
haha dziewczyny nie mogę z Was :D

Mój właśnie wrócił z miasta i mu czytam co napisałyście :D cieszy się jak dzieciak :D i powiedział, ze aleksiaa mądrze napisała ;) że po wyglądzie się nie ocenia ;)
..a tak ode mnie to ja też nie lubię brodaczy ale on ma krótką więc jest okej :) (a bez brody mu nie pasuje :P ) pali mało...no ale jednak pali :dry: :blink:
hehe mówi mi tu że mam napisac że jest PRZEBOJOWY KIEROWCA ZAWODOWY i z nim nie idzie się nudzić :D reklamę se robi czy co :P :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #836718 przez Ikunia1910
Hahaha Artur Haniowy mnie powala na łopatki:p juz wiadomo po kim Lenusia jest taka przebojowa śmieszka;)

Kakaszka poplulam telefon jak czytalam o pierscionku :*

Dziewcxyny bez was swiat byl taki pusty. Cholernie sie cieszę ze jestescie:*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #836737 przez KaRoLkA
MILADY dobrze ze juz w domku jestescie , cieszcie sie soba bo napewno chlopcy sie za Wami stesknili i Wy za Nimi :)

KAKASZKA Elizka sliczna jak juz pisalam na fb a ta jej usmiechnieta buzia z zebulkami urocza :) a z tym pierscionkiem to dobre dobre hihi :)

Lenka czaruje usmiechem od ucha do ucha jak zwykle :) a tatus przystojny, pasuja Mu te okularki :) Haniu to dobrze ze macie takie specyfiki czyszczace :)

VIOLCIA Gabi narazie ma lewa dolna jedyneczke ale wydaje mi sie ze druga sie przebija :) Oskarku Ty lobuziaku maly :) Oni we dwoje jak beda juz chodzic to beda niezle lobuzowac :lol:

ALEKSIAjak tam wczorajsza wizyta u T ??

IKUNIA ja przekladam walentynki na sobote bo moj do pracy idzie , i mysle ze kolacja bedzie ok bo jak zapytalam czy chce cos specjalnego na to swieto to mi odp "kup se kwiatka zebym ja nie musial he he " wiec dostanie fige o chyba ze zel pod prysznic i pianke do golenia . Ikunia ja tez sie dolaczam do tego , dobrze ze jestescie bo zeswirowalabym tu sama :S a takbto mam Was do pogaduszek i Violcie zeby na zakupy wyjsc no rewelka :)

SRENKA biedny Pawelek zdrowiejcie szybko i oby leki zadzialaly :)

Moj juz se poszedl , Gabi lobuzuje nauczyla sie i tak jezyk wyciaga ze jeszcze troche jej brakuje i do nosa dostanie hihi tak to super wyglada i probuje z lezacego usiasc i prawiebjej sie udaje :woohoo:
zrobilam w sypialni przemeblowanie bo sasiedzi za sciana mnie wkurzali, mM nadzieje ze szafa z ubraniami troche ich zagluszy bo to specjalne trzaskanie , chrapanie i umc umc to mnie denerwowalo a Gabi lozeczko bylo pod ta sciana i sie budzila biedna :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka