BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #837511 przez aleksiaa88
Ja tez zaczelam sie zastanawiac czemu tam po woli przybiera a tu piszecie ze do pół kilo moze na miesiac to sie uspokoiłam.

A ja ciagle myslałam, ze po kilo

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #837531 przez srenka_918
Haniu, chyba masz rację ;) Przynajmniej ogarniam temat i jak doczytam do końca to jeszcze pamiętam co było na początku ;)

Malutka, nie stresuj się, karm ją systematycznie, możesz podawać trochę chłodniejsze pokarmy (mi tak pediatra przy ząbkowaniu radziła, bo nie podrażnia dziąseł). Głowa do góry, będzie dobrze ;)
A z autem to nie dobrze... Ale trzeba mieć na względzie że to skarbonka bez dna, jak się chce jeździć...

Aleksia, z wiekiem dzieci stopują z przybieraniem, bo jakby tyły jak na początku to za 2-3 lata dogoniłyby wagą rodziców ;)

Pawełek przybiera teraz pół kilo na miesiąc, ale przez chorobę teraz będzie mniej a nawet trochę zgubił jak go ważyłam dziś...

11 lata 2 miesiąc temu #837537 przez szósteczka
Cześć mnie lapie przesilenie zimowe a na dodatek wkurzył mnie mój K . Nic mi sie nie chce mam doła chałupa nie za bardzo ogarnięta.
Mój sie mnie wiecznie czepia aż sie poryczałam dzis ale on slepy nic nie widzi i myśli ze wszystko ok najpierw w niedziele usłyszałam ze nic nie umiem bo w jego durnym Tel nie moglam sprawdzić konta tyle że on wiecznie włącza i wyłącza Internet nie wiadomo po kiego a dzis nie mógł córce plastra nakleić bo sie skaleczyła to usłyszałam ze nawet plastra kupić nie umiem. No szlak mnie trafil powiedzialam mu ze dobrze ze on wszystko umie i wyszlam ale on nawet nie zauważył ze mnie uraził a na dodatek od paru dni spi w salonie bo mu przeszkadza ze chrapie mam zwężone przegrody nosowe to moze w takim razie zrobimy w ogóle oddzielne sypialnie i do końca będziemy spac oddzielnie, nawet teraz mi sie chce plakac mam juz wszystkiego dość nie wiem czy nie zaczynam przekwitać czuje sie tak beznadziejnie .... i jak tu cieszyć sie zbliżającymi walentynkami jak tu chłop taki durny. Sory ze tak o sobie ale nie mam sił moze jutro mi przejdzie papa

11 lata 2 miesiąc temu #837547 przez Hania84
szósteczka :kiss: ach te chłopy :angry: oni "najlepsi i wszystko umiejący" jak taki mądry to niech sam ogarnie 6 dzieci i dom. Myślę, ze Ty masz cięższa prace nawet od meża więc powinien docenić a nie wygadywać jakieś bzdury :angry: Powiedz mu że w małżeństwie jest się ze sobą na dobre i złe...i jeśli dla niego ostatnio tym złym jest Twoje chrapanie to powinien ci w tym jakos pomóc a nie wygadywać jeszcze...tym bardziej że tak jak piszesz nie od Ciebie to zależy.
szósteczka a próbowałas coś zrobić z tym chrapaniem? tzn. pytałaś jakiegoś lekarza o to? bo jak zwężone przegrody to chyba jakoś operacyjnie to...wiem, że to nic przyjemnego...ale czego nie robi się dla swojego zdrowia i wygody :) Mój znajomy miał niedawno też coś z nosem operowane (jemu odginali to jakoś do góry i udrożniali bo wciąż go głowa bolała do tego stopnia że nie mógł patrzeć na światło i przy tym miał potworne bóle).

Lena śpi od 20.30 :) dziś wysłałam tatę do tego manewru :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #837560 przez malutkamilka
Tak Haniu wiem że mniej teraz będą przybierać ale moja wogole od miesiąca nawet 50g nie ruszyła. Najważniejsze że nie spadła z wagi i to mnie pociesza. Daje jej ciut chlodniejsze posilki. I wasze ladnie zjadaja, pokazne ml a mojej zrobie 160ml to jeszcze z tego zostawi 40-50ml albo wcale nie ruszy...

11 lata 2 miesiąc temu #837576 przez srenka_918
Malutka Pawełek tylko na noc zjada 160-180ml a w dzień 120 mu wystarcza i więcej nie robię bo nie wypije, ale pije rano po chlebku i przed drzemką a potem mleczko znów dopiero na noc jako kolacja

Szósteczka palnij swojego tak żeby poczuł że Ci przykrość sprawił!!! Jak on tak może... Na pewno jakaś choroba go bierze... Ale to nie znaczy że trzymam jego stronę! Musisz mu raz zostawić wszystko na głowie a sobie zrobić mały urlop od domu ;) Ciekawe jak wtedy by śpiewał ;)

11 lata 2 miesiąc temu #837582 przez Ikunia1910
Cześć my już spowrotem w domciu.

Malutka trzymam kciuki żeby waga naszej kruszynce się ruszyla :*

Haniu musisz tu chyba śmieszke Lenitkę wstawić dla ciotek bo jakieś smutasy znów się porobiły :) Niech królewna czyni swą powinność :blush:

Srenka ja widziałam taki wózek że jest gondola i obok samo siedzonko dla drugiego dzieciaka takie motory kiedyś były w wojsku z "przystawką" zaraz poszukam.
Tu masz kilka pomysłów:
img214.imageshack.us/img214/3566/pt1kt0.jpg
www.sklep-tosia.pl/external/xinha/plugin...arrycot_on_Urban.jpg
a tu jest to o co mi chodziło :) i to jest fajne pod tym wzgledem ze możesz dokupić samą dostawkę.
www.babymama.pl/images/b-pod-7.jpg

Kakaszka szerokości :* i dawaj znac jak już bedziecie na miejscu.Choć pewnie najpierw będziecie sie cieszyć rodzinką :*

kurde ale się zęboli znow posypało... GRATULACJE dla wszystkich :kiss:
Chyba teraz to już tylko my zostałyśmy z pustostanem :cheer:

Szósteczka głowa do góry. Faceci to podgatunek ludzkości trzeba im to wybaczyć :lol: Trzymaj sie kochana i wchodź tu do nas częściej jak masz dołka to ci pomożemy go zakopywać :kiss:

Co tam jeszcze? A... tak jak kocham moje dziecko tak marzy mi się taki weekend we dwoje bez małej. Moze kiedyś się uda.

Lece się prysznicować trzymajcie się laleczki :*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #837605 przez srenka_918
O Ikunia dzięki za focie ;) Taki jak ten czerwony byłby pewnie fajny ;) Bo ten co starszak ma być tak jakby pod spodem to odpada ;) Już teraz Pawełek musi wszystko dokładnie widzieć i być pierwszy wszędzie a maleństwo i tak nie wie o co kaman przez jakiś czas ;) Ale też wątpię że przez zimę będę w wózku z nimi spacerować... Więc mam czas do przyszłej wiosny, bo na początku to będę chodzić z nimi na spacerki osobno... Z lenistwa ;) musze jeszcze sprawdzić czy przypadkiem do mojego wózka nie da się nic doczepić...

Dobra, lecę spać... Pawełek śpi od prawie 2 godz to sobie poczytałam różne forumy ;) Miałam w końcu trochę czasu dla siebie więc widzę dużą poprawę u Pawełka ;)

Miłej nocy wszytskim i jak naj mniej pobudek ;)

11 lata 2 miesiąc temu #837612 przez Agusia83
Witam się późnym wieczorem.
a mnie się udało po połozeniu Artusia spać, pójść do sklepu, zarobić drożdżowe ciasto...właśnie wsadziłam do piekarnika..będzie z kruszonką, ale coś czujję, że jutro trza kolejne zrobić:), ugotowałam barszcz czerwony, udusiłam mnóstwo cebulki i ugotowałam mięcho...jutro będą krokiety z barszczem :D ..miałam farsz na ruskie zrobić, ale już mi się nie chciało...

Dostałam dziś okres :D więc nawet regularny jest od 3 miechów

a odnośnie siusiania, to dziś 3 razy ją przebierałam, przy mnie kucała i bez problemu sikała na panele, po czym mówiła, " mamo, lole"...
Myslałam, że wyjdę z siebie..

Szósteczka, pamiętaj, jestes cudowną kobietą, która ma mnóstwo obowiązków, ale radzi sobie z nimi znakomicie...a mąż musi chyba mieć gorsze dni i dlatego wygaduje te pierdoły...i to prawda jak dziewcztyny napisały...masz bardziej cięższą pracę niż Twój mąż...każda z nas, która siedzi w domu i zajmuje się domem i dziećmi jest w pracy 24 na dobę i ma najbardziej odpowiedzialną pracę na świecie...

Srenka, ja zaszłam w ciążę z Emi gdy ona miała równy roczek, więc wiem, że będzie Ci ciężko z maluchami, koleżanka z wrześniówek miała na dole w wózku taka nakładkę dla syna, by stał sobie jak mama pchała siostrzyczkę :lol:

Ikunia, fajnie, że już w domku...wierzę, że marzy Ci się taki weekend, jak była tylko EMi, to częściej mogliśmy sobie na to pozwolić, a teraz juz za bardzo nie...musimy poczekać, aż Artus podrośnie.

Malutka, masz rację. Najważniejsze, że Wiki nie chudnie...zobaczysz, że to wszystko kwestia tych choróbsk...a wiesz, że Artek też czasem płacze podczas jedzenia i dopiero Twoja wypowiedź uświadomiła mi, że po prostu mogą go boleć dziąsła...
Dzięki :lol:

11 lata 2 miesiąc temu #837617 przez Hania84
Agusia :ohmy: Ty robocopie :lol: skąd w tobie tyle siły ja się pytam :D Mnie się nawet obiadów nie chce gotować...robię z lenistwa zawsze jeden na 2-3 dni :P sprzątam chętnie ale z gotowaniem mam ostatnio na bakier. Jutro robię zupę buraczaną na 2 dni :P a w piątek zupę fasolowa ...też na 2 dni :P
a dietkę stosujesz? :blink:

zastosuj wobec Emi tablicę z buźkami (pamiętasz o co mi chodzi?) jeśli Emi tak postępuje to myślę, że ona dokładnie wie o co w tym siusianiu chodzi...i robi tak specjalnie. Też bym wyszła z siebie po czymś takim.

srenka jest własnie taka podstawka dostępna co się doczepia do wózka i dziecko stoi na niej :)

hehe Ikunia...może jutro wkleję mojego smieszka małego :D

dobranoc :)

11 lata 2 miesiąc temu #837620 przez Agusia83
Haniu, od jakiegoś czasu mam tyle chęci i zapału do pieczenia (bo do gotowania, to raczej zawsze...uwielbiam gotować:-))
Jesli chodzi o dietkę, to staram się stosować...czasem może są cięższe obiadki, ale jak mam ziemniaki i mięcho, to bez sosu, jem dużo warzyw i owoców, piję szklankę, czasem dwie przed każdym posiłkiem i kupiłam tabletki pomagające w odchudzaniu...
I chyba idzie do przodu...wydaje mi się, że jakieś 2000 może 2,200 2,300 mam w tyle :laugh: :laugh:
No i od godz. 19 staram się już nic nie jeść

Muszę chyba zastosować to z buźkami...dzięki Haniu za pomysł.

lecę spać...właśnie wyjęłam babkę...pachnie w całym domu :laugh:

no i ze słodyczami też przystopowałam :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #837662 przez szósteczka
Hej dzieki dziewczyny dobrze ze mozna sie do was wygadać i zawsze wspieracie i powiecie cos miłego. Temu mojemu powiedziałam dziś co mi leżało i przeprosił ze nie pomyślał co palnął zaczął mi mówić co i jak wiele żeczy wspaniale robie w domu i za co mnie docenia. A z ta operacją na nos to wiem ze jest ale niestety po nich czesto są jeszcze większe problemy z zatokami i nawet lekarz mi odradzał jeśli mi nie przeszkadza a co do chrapania to musze kupić w aptece jakieś są kropelki.
My tez jemy co 3 godz.
Kakaszka spokojnej podróży.
Ikunia trzymaj sie moze niedługo sie polepszy.
srenka tez słyszałam o tych podstawkach i one najbardziej mi sie podobały ale to z warunków cenowych jeśli was stać to pewnie ze fajniej mieć wózek choć jak Pati byla mała to tez zaszłam w ciaze szybko czyli jak miała 10 miesięcy i jak sie urodziła Lucjana to Pati chodziła wiekszosc a tata zrobił mi takie rozkładane siedzisko które nakładałam na wózek w nogach niemowlaka czyli tuz przy rączce i sadzałam Pati gdy była mocno zmęczona i śpiąca i było ok.
U nas Pawel budzi we w nocy coraz rzadziej a ja coraz mniej wyspana nie wiem co to za prawidłowość dzis to w ogóle zaspałam i obudziłam dziewczyny 30 min przed lekcja dobrze ze maja blisko to wzięły podwójne śniadanie do szkoły i poleciały reszta szykuje sie na 9. Później wstawie mojego przedszkolaka bo ma bal przebierańców to zobaczycie jak go wyszykowaliśmy.
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #837678 przez KaRoLkA
Dziendobry Mamcie :)

U nas noc lepsza pobudek chyba 4 bo na pol tomno wstawalam , tyle dobrze ze jak siebprzebudzi to smok i poklepanie po pupie pomaga i spi dalej :) tylko jie moge zrozumiec dlaczego ladnie spi bez pobudek jak jest sama wvpokoju a jak ja chce sie polozyc to ona sie budzi :unsure: :cheer: o co kaman :unsure: co do jedzenia to na ogol 150 ml zjada choc nie zawsze wczoraj wieczorem byla tak padnieta ze zjadla 90 ml i usnela a na spiacu nie chciala mleka bo probowalam jej dac jak sie przebudzila ale chyba sie przyzwyczaila juz ze w nocy jest herbatka a nad ranem mleko bo o 6 wciagla 180 ml :)
No i od 6.30 na nogach :)

Agusia to sie napracowalas :) oj drozdzowe z kruszonka bym zjadla :lol: Emisia nauczy sie wkoncu wolac , ogladalam raz ta super nianie i tam ona wymyslila za nagrode balonik i za kazde wykonane polecenie dziecko dostawalo balonik a po zebraniu 5 dostawalo jakis slodycz np jajko niespodzianke :)

Srenka fajne te wozki podwojne , u mjie tu maja te dstawki o ktorych mowi Hania :) na poczatku napewno nie bedzie Ci lekko kochana ale dasz rade :) Tutaj sa fajne wozki kochana :)
www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=380

Malutka nie martw sie ten brak przybierania to napewno przez to ze sie nalozylo az tyle na siebie , mysle ze jak zabki przejda to wroci do normy wszystko :) a z tym samochodem to wspolczuje , zawsze sie spierniczy w najmniej odpowiednim momencie :/

Szosteczka glowa do gory , Ty jestes dla Nas tu wzorem do nasladowania , ogarniasz 6 dzieci do tego dom i cala reszt a to nie jest takie hop siup tylko bardzo powazna i odpowiedzialna funkcja :) mezem sie nie przejmuj oni czasami maja gorsze dni i niestety nam sie obrywa bo na kim maja sie wyzyc niestety jak nie na zonie :/ u mnie ta sytuacja tez wystepuje niestety a co gorsze bo wypomina mi takie pierdoly ze glowa boli :/

Milego dnia :)

11 lata 2 miesiąc temu #837685 przez Ikunia1910
Doberek:*

Robienie butelki rano mnie dobija. Teskni mi sie za wygoda cyckową:p
No ale nic moje maleństwo sie obudziło i śpiewa więc trza robic papu i kawusie:)

A na fb pisala kakaszka ze juz sa na miejscu więc pewnie niedlugo sie odezwie:)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 2 miesiąc temu #837694 przez kakaszka
dzien dobry :)

jestem :) podroz minela szybko, bo spalismy wszyscy. na granicy bez problemow, dzieki bogu. co prawda jest roznica dwie godziny, a;e jakos bedziemy sie przyzwyczajac.
eliza zasnela po godzinie obserwowania. z pieskiem sie zaprzyjaznili, suczka juz pilnowala mala kolo lozeczka. mala zafascynowana, wszystko nowe.
pojadla sniadanie i poszla znowu spac, odsypiac noc.
babcia pobiegla po pampersy, tatus spi, dziadek poszedl do pracy, a ja pije litry kawy.
nie wierze, ze w koncu dotarlismy.
teraz patrze na necie by kupic krzeselko do karmienia.

niedlugo was nadrobie i bede na bierzaco.

milego dnia :-*

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka