BezpiecznaCiaza112023

Macierzyństwa pierwszy tom ;)

11 lata 2 miesiąc temu #837987 przez srenka_918
Gochens cieszę się że dobrze się bawicie w Londynie ;)

Agusia dałaś już koncentrat małemu i nic? A ja się boję...

Malutka jakbyś moje brwi widziała to byś padła ;) Krzaczory ;) Na szczęście mąż nie zwraca uwagi na takie pierdoły a dziecko tym bardziej ;)

To ja całej trójce życzę wygranej ;) Agusia, Sophie, Hania powodzenia ;) Musze z ciekawości zobaczyć co tam napisałyście ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #838026 przez Hania84
Malutka nowy rok przedzkolno-żłobkowy zaczyna się od 1 sierpnia (prędzej nie wezmą dziecka) więc mogła by się dostac od tego terminu. I tak wtedy bym 2 miesiące była bez kasy bo na początku maja dostaję ostatni zasiłek rodzicielski :dry: No i gdyby się dostała do tego żłobka to wtedy automatycznie odblokowują mi w UP tzw. kuronia i przez rok dalej bym miała płacone. A tak to dooopa...dziecko nie pójdzie do przedszkola to i ja kasy nie będe mieć. Więc z moim już kombinujemy co zrobić jak się nie dostanie. I jeśli mógłby mój pójśc na rodzicielski na rok to fajnie by było i wtedy finansowo byśmy lepiej stali niż jakby on normalnie pracował...bo odblokowali by mi ten zasiłek z UP co teraz mam wstrzymany z racji tego że z dzieckiem jestem.

Malutka ja to też mam krzaczory :P ale ja sobie golę od czasu do czasu...a jak nie robię tego to wyglądam jak wampir :D haha dosłownie :)

Ja podawałam Lenie obiadek z pomidorkiem i wydaje mi się że miała od tego krostki na buzi...chociaż teraz i tak ma dalej mimo że je mojej roboty obiadki i stawiam że to od śliny...ale wtedy miała ich więcej i bardziej widoczne były.

Mój wrócił z pracy...zagrabia ogród ze sąsiedzkich liści wielkich ...obiad się robi...a Lena na nocniku :P zaraz ją kłade bo już późno.

My chyba jutro zrobimy sobie walentynki i pójdziemy do chińskiej restauracji...bo mój ma jutro wolne :)
I cos mówił że dowiedział sie o jakims sklepie z Caritasu niedaleko nas co sa tam ładne rzeczy używane ale też sporo nowych (takie co nie schodza ze sklepu i oddają to im) i chyba jutro też się tam przejedziemy zobaczyć bo ponoć tanio tam jest :)
No i jutro jeszcze musimy załatwić jeden zasiłek i dofinansowanie do czynszu...zobaczymy czy sie uda. Jak jest możliwośc to trzeba wykorzystać państwo niemieckie :P

...kurde kiedy te wyniki :P

11 lata 2 miesiąc temu #838036 przez Agusia83
Emisia zasnęła mi na hustawce :laugh: ale musiałam poczekać 10 minut, aż to będzie twardy sen by ją położyc do łóżka...a Artuś choć niedawno wstał i zjadł obiadek, to połozyłam go do wózka, troszkę polulałam i też nyna :laugh: więc mam chwilkę dla siebie :laugh: w końcu włączyłam lampka...

Srenka, Artuś już od dawna je zupy z przecierem...
udało mi się kupić jakieś hiszpańskie podłużne pomidory, są naprawdę smaczne i dziś mu dodałam do zupki...też mu smakowało...
Srenka, a przecier to jadł już w zupkach kupnych...

Haniu, ja też czekam jak na zbawienie...chyba nici z knigi dla mnie....

Szósteczka, ale masz fajnego strazaka w domu :lol: Widać, że dzielny i poradziłby sobie z każdym pożarem :lol:

Haniu, ale wolałabyś by Lenka teraz się już dostała, czy w późniejszym terminie?

11 lata 2 miesiąc temu #838047 przez KaRoLkA
Gochens super ze wyjazd udany i milo spedzacie czas ale wracaj juz :)

Dziewczyny powodzenia zycze Wam wygranej :)

Agusia ja dawalam swiezego pomifora ale musze sprobowac z przecierem :)

My z Gabcia po spacerku , niunia sie wyspala a ja wygrzalam na sloneczku :) i poznalysmy fajna mloda mame z 8 miesiecznym chlopczykiem mieszkaja naprzeciwko nas takze bedzie z Kim na spacerek wyjsc :)
Ide cos dzialac bo znajomi maja wpasc na kawke :)
Do wieczorka :)

11 lata 2 miesiąc temu #838051 przez Agusia83
Karolka, zazdroszczę takiej sąsiadki...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #838052 przez aleksiaa88
Karolka to super ze znalazłas kompanke do spacerów 2 mamuski to nie jedna bedzie do kogo sie odezwac i mała bedzie miała radoche z kolegi

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #838070 przez Hania84
Agusia no tak jak pisałam wolę i chcę teraz bo w maju mam ostatnią kasę...a jednak tu życie trochę kosztuje. I o to mi cały czas chodzi ...zapisałam ją w tym roku żeby w tym się dostała...ale nie wiedziałam że takie kolejki do przedszkoli są...gdybym wiedziała to zapisałabym Lenę już w zeszłym roku w lutym jak była u mnie w brzuchu jeszcze :P

Lena zasnęła w 5 minut...ja po zupce buraczanej a mój wazelinuje sobie kurtkę :P

Karolka to fajnie ze spotkałyście nowa kompankę do eskapad :) a to Polka też? ja tu nie mam nikogo...ale wiecie co? nie jest mi z tym źle :silly:

Gochens noooo własnieeee...super że się odezwałaś...a dziś pomyślałam o Tobie jak tam mecz...a to dziś on jest :) to krzycz głośnooooo tak bym Cię w DE słyszała :silly: super że wypadzik udany :)

kakaszka jak tam dziadkowie? nacieszyć się pewnie wnusią nie mogą co? :)

11 lata 2 miesiąc temu #838099 przez Agusia83
Haniu, chyba znow pozno beda wyniki

11 lata 2 miesiąc temu #838107 przez srenka_918
Jak ja brałam udział w konkursie to też mi się dłużyło czekanie na wyniki więc Was rozumiem ;)

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #838159 przez Hania84
Jakieś błędy z forum wciąż wyskakują :angry:

Agusia no też mi się coś tak wydaje że będa późno dziś :P bo ja brałam w tym konkursie udział to i późno ogłoszenie wyników :lol:

Ikunia a tu obiecana Lenka :)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #838237 przez Agusia83
aaaa, wygrałam książkę z dedykacją :laugh:

Lencia, ten uśmiech jest jedyny w swoim rodzaju :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #838243 przez KaRoLkA
Agusia gratulacje :)

Lencia ten twoj sliczny , czarujacy usmiech :lol:

Tez sie ciesze ze sie poznalysmy bo tak do bani chodzic samej na spacery a inaczej we dwie czy nawet na kawke wyjsc :) a ibto nie polka :)
A apropo to byla u Mnie kolezanka polka z corcia 4 letnia i przywiozla mi cala torbe ubranek dla Gabci na 92 i wieksze , kurteczki spodenki, sukienki, spodenki no extra :) pogadalysmy sobie i wlasnie pol godz temu poszly :) Niunka spi od 20 takze ja lece pod prysznic :)

Milego wieczorku :)

11 lata 2 miesiąc temu #838255 przez Agusia83
Karolka, super, że tyle ciuszków dostałaś :laugh: Ja lubię takie prezenty i to nieoczekiwane.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 2 miesiąc temu #838264 przez Hania84
Agusia gratulacje :) mówiłam ze wygrasz z dedykacją :) widziałam zanim napisałaś eskę ;)
Ja sobie ją i tak kupię w PL jak będę :lol: ... tylko mi nie streszczaj tej książki jak przeczytasz :P :lol: bo nie będę miała co czytać :D
Moim zdaniem pięknie też napisała magdalenagal ale nie wygrała...szkoda.

Lena padła po butli o 20.30 :) Jak się kąpała...a raczej chlapała wodą to ją filmowałam :lol: dziadki będą miały co oglądać w PL :) :D

Agusia ja krokiety mrożę...ale takie bez panierki...dopiero potem po odmrożeniu obtaczam w bułce i smażę.

A gdzie Milady? Sophie? Ikunia? Klara? Kasia? hmmm ...

11 lata 2 miesiąc temu #838265 przez KaRoLkA
Agusia z tego co mi sie wydaje to mozna :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka