BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #296915 przez karolina238
Akciak pewnie że można kupić sam magneż bez żadnych dodatkowych witamin, sama tak brałam bo w witaminkach które łykałam bya już wit B6 a lekarz zaleciał mi jeszcze magnez i musiałam kupić sam, kosztuje około 12zł 60 tabletek.

Z tym jedzonkiem to nie jest tak że nie można zupełnie mi lekarz zawsze powtarza że można jeść wszystko tylko z umiarem i trzeba zwracać uwagę żeby nie przesadzić bo i tak na tę porę roku trzeba wspomagać się witaminkami w tabletkach. A pomarańcze teraz w ciąży uwielbiam i nie wyobrażam sobie tygodnia bez pomarańczki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #297416 przez Martita
Pomarańcze to ja pochłaniam kilogramami :)

Karolina ja też zdecydowanie w Warszawie niż tu u nas :) A można zapytać skąd dokładnie jesteś? :)

Ja też odczuwam twardnienie brzucha, niebolesne ale twardnieje..zwłaszcza jak chodzę.
Dużo dziewczyny łykacie tych leków,ale jak trzeba to trzeba..dla dzieci w końcu :)

12 lata 10 miesiąc temu #297593 przez ewel7
Witajcie :)
akciaktak, ja łykam MagneB6, w zasadzie od pierwszego trymestru.

Właśnie wróciłam z przychodni, byłam na obciążeniu glukozą. Szczerze mówiąc w miarę było choć robiło mi się trochę niedobrze. Pewnie to też trochę przez to, że nie dodałam cytryny (mąż rano posmakował i stwierdził, że nie jest złe, no ale wypić całą szklankę, a posmakować na łyżeczce, to jest różnica). W każdym razie dobrze, ze już mam to za sobą :)i że jak to pani pielęgniarka powiedziała już teraz mogę zajadać i pić co chce ;) Szczerze mówiąc na słodkie to nie mam ochoty, jakiś ogólny wstręt do cukru odczuwam w tym momencie :silly: ;)

12 lata 10 miesiąc temu #297638 przez akciak84
ewel
no jak ja posmakowalam to też było ok. Tylko po wypiciu polowy miałam dość! Też było mi trochę niedobrze. Potem za jakieś 3 godziny normalnie miałam ochotę na słodkie, o dziwo. :silly:

Teraz sobie jemy sałatkę owocową z musli a niedługo na zakupy. Jutro mamy impreskę w domu. Zrobimy tartę i muffinki.

12 lata 10 miesiąc temu #297668 przez ewel7
akciak wiesz pewno mi przejdzie ten "słodyczowstręt" :silly:
Miłych zakupów i imprezki jutro :) widzę, że szykujesz same smakołyki :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #297806 przez agata250885
Część kochane. Ja mam termin 1 maja.Witam serdecznie. :)

12 lata 10 miesiąc temu #297983 przez MartiO
my też dziś byliśmy na obciążeniu glukozą... słodkie było ale chciało mi się pić... tak więc zwyciężyło to, że było po prostu "mokre" :silly: wyniki poznam w środę jak będę u doktorki... no i apetyt na słodkie jakoś mi nie przeszedł... i nie pozwolili mi dodać cytrynki :(

Witaj agata250885 :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #298005 przez labelo
witaj agata250885
Czy któraś z Was będzie chodzić na szkole rodzenia na Inflancka??

12 lata 10 miesiąc temu #298078 przez agata250885
No cześć kobietki. Ja będę rodziła w Niemczech. Mój mąż ma tutaj prace wiec przeprowadziłam się też. Nie wiem do końca co mnie tu czeka no ale jakoś to będzie :) . Ja glukozę mam 21 lutego. Mam nadzieje ze dam rade to przełknąć, o cytrynce to już mogę zapomnieć, mam to zastrzeżone. Podobno smak jest paskudny. Znam takie co wymiotowały po tym bardzo. No ale mam nadzieje ze będzie wszystko ok. :) Postaram się nie objadać wcześniej. Pozdrawiam mamuśki!

12 lata 10 miesiąc temu #298118 przez karolina238
Cześć dziewczyny,

Ja też dziś zmagałam się z 75g glukozy :( pierwszy łyk był ok, ale każdy kolejny przyprawiał mnie o dreszcze, aż mnie wykrzywiało, dobrze że to tylko raz trzeba robić bo więcej bym nie zniosła. A wynik mam 106,17 mg/dl i nie wiem czy to dobrze czy nie bo nie ma podanych norm, muszę pogrzebać w necie.

Martita jestem dokładnie z Łukowa więc spory kawałek, ale studiuję-właściwie to już kończę studia w Siedlcach :)

12 lata 10 miesiąc temu #298124 przez karolina238
Witaj Agato fajnie masz że będziesz rodziłą w Niemczech, super warunki w szpitalach, znieczulenie kiedy zechcesz :) Też bym tak chciała, moje marzenie :)

12 lata 10 miesiąc temu #298168 przez marzenieeee
agata250885 Witaj ... moja znajoma też rodziła w Niemczech i była pod wrażeniem ich opieki ...mówi że rewelacja

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 10 miesiąc temu #298328 przez Dotka
Witajcie Mamuski
Ja byłam u lekarza i dupa glukoza 148,3 wysłał mnie na test 75g wczoraj go robiłam i teraz czekam na wyniki strasznie straszą ta cukrzycą ciążową Aga wiem że ty masz powiedz ta dieta wystarczy ?? Zmartwiłam się troszkę :(

Akciak musisz mi opowiedzieć co tam było szkole rodzenia na ćwiczeniach bo na razie na wyjeździe jestem ale w poniedziałek już stawiam się na zajęciach :)

12 lata 10 miesiąc temu #298361 przez marzenieeee
Dotka dla jednych wystarcza dla drugich nie, mi np pomogła tylko dieta

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 10 miesiąc temu #298481 przez aga2+1
Dotka mi wystarcza dieta na razie, ale zobaczymy jak to dalej będzie. Trzeba się pilnować niestety kupować produkty bez cukru i jeść mało a często. Ja na poczatku mierzyłam sobie poziom cukru glukometrem po każdym posiłku przez 2 dni i juz wiem co mi podwyższa cukier, a co nie. Trzeba odstawić jasne pieczywo koniecznie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka