BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #300158 przez Martita
No właśnie Katiuszka ja mam ten sam dylemat..w ogóle ta moja kołyska to była malowana kilka razy i jest na niej dość spora warstwa a ja bym chciała, żeby mój mąż doczyścił ją do żywego. Bo jak pomaluje ją po tej farbie co na niej jest to nie będzie widać struktury drewna, a ja bym chciała właśnie chyba na biało :) tylko to taki perłowy biały,widziałam łóżeczko w takim kolorze i do tego fajnie struktura drewna przebijała..no ale na biały mąż się krzywi..on chce kolor 'venge' (ciemny brąz)..więc będzie albo biała albo ciemno brązowa. A jeszcze nie wiem jaką farbą, ale z tego względu, że jest nieduża to jestem w stanie kupić jakąś lepszą..ale jeszcze się w tym nie orientowałam :) A Ty masz już jakąś upatrzoną?
Aga a przez ile ten pas nosiłaś?Az się brzuszek wciągnął pewnie..
A latem nie będzie wam w nim gorąco?Ja też jestem za takim pasem,jak znajdę nie drogo to kupię

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #300168 przez Martita
Moja kołyska to też tak mniej więcej 90/50 i też nie wiem do kiedy posłuży..pewnie aż maluchy zaczną siadać, więc około 4 miesiąca trzeba będzie wybierać łóżeczko :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #300169 przez aga2+1
katiuszka mam wizytę 23 rano na krzykach więc będę nie daleko może się spotkamy? Masz już wybrany wózek? Ja własnie się zastanawiam nad kupnem, bo cena kusi - znalazłam na wyprzedaży tylko tak się zastanawiam czy nie za wcześnie na zakup:(

12 lata 10 miesiąc temu #300185 przez aga2+1
Martita nosiłam pas przez jakieś 2 miesiące i były w tedy straszne upały, ale jakos dałam radę:)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #300191 przez martynka790
Aga a jaki masz wózeczek upatrzony?

Ja ostatnio zwróciłam uwagę na taki:
allegro.pl/wozek-adbor-arte-alu-3x3-3w1-...laz-i2100288316.html

Tylko, że u nas w sklepie kosztuje 990zł.

12 lata 10 miesiąc temu #300243 przez aga2+1
Martynka mi się podoba Roan allegro.pl/roan-marita-wersja-chromowana...aty-i2093971774.html kolor granat + granatowa krateczka, ale koleżanka zaczęła mnie namawiać na Bebecar, bo ma skretne przednie koła i jest lepiej wykończony, ale niestety jest droższy i to sporo www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=948&id_kol=16 . Tak normalnie kosztuje ok. 3000 zł, a ja znalazłam za 2200zł - kolekcja z 2011 i są 2 ostatnie. Sama nie wiem co mam robić.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #300350 przez agata250885
Hej mamunie! Tak sobie czytam co piszecie tutaj i stwierdzam ze warto kupić taki pas. Nie jest taki drogi nawet, a na pewno pomocny. Skuszę się także. A jeśli chodzi o wózek dla dzidzki, to ja kupuje sobie taki w uniwersalnych kolorach żeby pasował i dla chłopczyka i dla dziewczynki. Bo tak za jakiś czas planujemy już drugiego maluszka. Chciała bym przynajmniej dwójkę w nie za dużej różnicy wiekowej. Dlatego wózek zachowam już dla następnego bobaska, bo po co kupować znów nowy.
Mamusie kochane mam pytanie do was. Czy macie już śpiworek dla dzidzi? Ja nie wiem jaki duży i ile kupić. Czy jeden wystarczy jak mam jeszcze rożek. Kupić większy rozmiar? Bo chyba nie ma sensu kupować chyba malutki. Dzieciaczki tak szybko rosną. :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #300562 przez Poziomka
Hej Brzuszki :)
Kupiłam dzisiaj magnez, bo też mam brać. A po ile tabletek dziennie Wy bierzecie, po 1 czy po 2, bo mnie moja ginekolog powiedziała, żebym brała po 2 dziennie.
Jeżeli chodzi o wózeczki, to my myślimy o kolorze fioletowym, myślę, że pasuje taki dla chłopca :D
A no i kupiliśmy dzisiaj dla naszego Karolka niebieską szczoteczkę do włosów :)
I oglądaliśmy w rossmanie pieluszki dla nowordoka bo chcemy kupić te co mają odkrycie koło pępuszka, żeby się szybciej zagoił i wcale nie aż takie drogie były, bo w promocji około 28 zł za 62 sztuki, czyli nie jest źle.
Zrobiłam jeszcze dzisiaj eksperyment ze spodniami z przed ciąży :P Chciałam zobaczyć czy jeszcze w nie wejde i dałam rade :D Rozmiar 34, ale już się nie dopiełam :lol:
Pozdrowinka Mamusie :blink:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #300679 przez ewel7
witajcie Brzuszki :)

ja muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona z tego kojca, który zakupiłam w sobotę. Śpię dużo lepiej i nie budzę się co chwilę.

co do wózeczków to ja "zakochałam się" w jednym choć cenowo jest też drogi (wersja z fotelikiem ok 2100 zł) Byłam ostatnio w fajnym sklepie gdzie miałam okazję pooglądać wózki i muszę przyznać, że sporo było takich, które choć wizualnie mi się spodobały to po dokładnym obejrzeniu i przymierzeniu się do nich już niekoniecznie. Dużo ciężkich modeli, z którymi trzeba się nieźle nagimnastykować nie tylko w kwestii składania i rozkładania, ale też samego poruszania się. To model, który bardzo mi się spodobał wygodny, zgrabny, szybko się składa i przede wszystkim łatwo się z nim poruszać, a szczerze mówiąc czegoś takiego szukam... tylko ta cena... sama już nie wiem...

tu link na allegro:
allegro.pl/abc-wozek-viper-4s-3w1-3-kolo...kpl-i2054131076.html

12 lata 10 miesiąc temu #300730 przez martynka790
Aga Mi ten Roan wizualnie tez sie bardzo podoba- ostatnio oglądałam na zywo, tyle, że bardzej skłaniam sie ku skretnym kołom. A ten drugi.. cóz jak dla mnie niestety za drogi

Ewel Wózeczek ładny, tyle, że drogi niestety :( ja nie chcę tyle wydawać na wózek, bo jesli bym tyle dała to chciałabym go wykorzystać na maxa- tzn spaceróweczka dużo pojeździć... a czesto w praktyce wychodzi na to, że spacerówki z wózków wielofunkcyjnych nie są naj...

12 lata 10 miesiąc temu #300740 przez labelo
Obudziłam się dziś rano i sobie tak uświadomiłam,ze za 3 miesiące Malutka będzie już z Nami,jej, ale to leci,hehe. Już się nie mogę doczekać:)

Co do wózeczka, w sumie mam juz wybrany, co myślicie o takim:
allegro.pl/wozek-mikrus-zoom-fotelik-wys...ile-i2069706492.html

12 lata 10 miesiąc temu #300760 przez aga2+1
ewel, labelo wasze wózeczki też są fajne, ale ja jakoś mam ciągoty do tych takich bujanych klasycznych:)

12 lata 10 miesiąc temu #300771 przez Martita
Agata uważam, że śpiworki są bardzo przydatne,niestety są drogie..u mnie w sklepie za nowy trzeba zapłacić ok. 80/90zł..dlatego wybrałam się do ciucholandu i upolowałam aż 3 za jedyne 5zł każdy :) dwa do rozm.70cm i jeden metrowy..ale tak naprawdę to nie wiem ile śpiworków się przyda..ja się zatrzymałam na tych 3..też mam rożek

Dziewczyny a mi się podobają wszystkie te wózki co pokazujecie :)przepiękne :) co do kolorów to same musicie zdecydować, ja osobiście też wolę takie uniwersalne, co by były i dla chłopca i dla dziewczynki :) i lubuję się w beżach i w kolorach ecru :)

12 lata 10 miesiąc temu #300777 przez Martita
Martynka spacerówki z wózków wielofunkcyjnych są jak najbardziej naj :) bo to przecież ta sama rama co i w gondoli, porządna i masywna..jedyny mankament to może być taki, że jak dziecko urośnie to trochę waży dlatego może być trochę ciężko. Ale szczerze to ja właśnie nie mogę się przekonać co do 'lekkich' spacerówek.. mam wrażenie, że są tak delikatne, że się niebawem rozlecą :) Aczkolwiek, jak mi mój synek urośnie to taką będę zmuszona kupić :)

12 lata 10 miesiąc temu #300784 przez marzenieeee
fajne wózeczki my sie zdecydowaliśmy na ten: allegro.pl/matteo-3w1-coletto-wiele-grat...zja-i2086636432.html

a ten znalazłam na innym forum cena rewelacja: allegro.pl/komeko-s-line-nowosc-w-promoc...nie-i2086990206.html

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka