BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #296528 przez Brzuszek
marzenieeee napisał:

Brzuszek teraz to pikuś do 14tc bylo ich więcej z czasem zostały odstawiane ... a te niestety juz do końca ciąży .... to jakie masz dawkowanie fenoterolu?

3 razy dziennie po 1 tabletce.
Ja jestem na lekach o 6 tygodnia, najpierw brałam Luteinę do 14 tygodnia, później Duphaston i No-spe forte, a teraz to dziadostwo. Ciekawe czy tak już będzie do końca tygodnia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #296540 przez marzenieeee
Brzuszek ja biorę 4x1 w razie co zwiększymy, mi gin mówił że odstawi mi dopiero w 38tc. ja od 4 tc brałam luteine duphaston kwas foliowy 5mg, acesan, i clexane

mama 3 aniołków 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 Lenka 21tc [*],

12 lata 10 miesiąc temu #296675 przez akciak84
Marzenieee i Brzuszek
trzymajcie się...Matko co to za leki?

Dziewczyny odczuwacie twardnienie brzucha może? bo ja tak. Czasami jak chodzę. a to koniec 25 tc. Nic mnie nie boli, ale twardnieje.

12 lata 10 miesiąc temu #296701 przez beadka7
Akciak odczuwamy odczuwamy :) to są te tkz skurcze Braxtona-Hicksa, wszystko prawidłowo :)

Dziewczyny- współczuję Wam, że musicie łykać tyle leków- chociażby ze względu na to, że to duży wydatek obecnie.

A ja 2 dzień z grypą żołądkową... porażka jakaś :(

12 lata 10 miesiąc temu #296705 przez ajłona
Akciak ja odczuwam sporadycznie, szczególnie jak leżę. Jak przewrócę się na drugi bok przechodzi. Znalazłam w necie coś takiego www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/p...braxtona-hicksa.aspx

12 lata 10 miesiąc temu #296719 przez marzenieeee
JA tez odczuwałam ale ja nie mogę do tego dopuszczać ... wystarczy poleżeć i wziąć nospę zwiększ sobie dawkę magnezu :)

12 lata 10 miesiąc temu #296743 przez akciak84
marzenieee
a to te skurcze coś robią z szyjką? bo ja nie biorę w ogóle dodatkowego magnezu :( a powinnam?

12 lata 10 miesiąc temu #296746 przez akciak84
myślę, że nic się nie dzieje...następna wizyta 13.02. u ordynatora. On mi niby mówił, że mogą być twardnienia ale jeszcze jakiś dobry 1 miesiąc temu.

piję dużo mleka a tam jest chyba magnez? czy nie?

12 lata 10 miesiąc temu #296756 przez karolina238
Cześć dziewczynki :)

martita ja jestem z okolic siedlec :) mam 110km do Warszawy ale i tak chcę rodzić tam :) mam nadzieję że zdążę :) jak nie to po drodze jeszcze mam właśnie Siedlce, w ostateczności pozostanie mi miejski szpital :)

Jejciu współczuję Wam, tyle leków musicie łykać dla swoich maluszków...

Wózeczek z linka śliczny zwłaszcza fioletowy przypadł mi do gustu, my na razie nie planujemy zakupu wózeczka, dopiero przed porodem albo tuż po.

Śliczne brzuszki macie :)

12 lata 10 miesiąc temu #296760 przez karolina238
Akciak niby w mleczku jest magnez ale lepiej jak byś sobie w tabletkach kupiła z wit B6, mi lekarz nie kazał pić dużo mleka bo teraz dużo dzieciaczków przez nadnierne picie mleczka kupowanego ma skazę białkową.
Mojej koleżanki maluszek też ma, ale ja jak ją zawsze widziałam to z butlą mleka, nawet do znajomych zabierała ze sobą :) w ten sposób zwalczała zgagę, i się musi trochę męczyć ciągle na diecie ciągnie żeby móc karmić piersią małego.

12 lata 10 miesiąc temu #296786 przez ewel7
witajcie :)

co do leków to chciałabym Wam polecić aptekę internetową, w której wczoraj zakupiłam kosmetyki dla mam Palmers. Trochę się zgapiłam bo dopiero patrzę, że można tam i leki niektóre kupić taniej np. moje witaminki Femibion Natal 2 (za które ostatnio w aptece płaciłam prawie 60 zł) tutaj znalazłam za 41 zł. MagneB6 też jest taniej kojarzy mi się, że w normalnej aptece ok 20 zł a tu niecałe 14 zł.

link do strony apteki: www.apteka-melissa.pl .

co do tego brzuszka to też mam czasem takie wrażenie, że twardnieje... ale nie odczuwam żadnego bólu w związku z tym. Jeśli chodzi o picie mleka to siostra też mnie uczulała żebym nie piła za dużo.Jej synek po urodzeniu miał ciągle alergię i w szpitalu na oddziale alergologicznym (była tam ostatnio na testach z małym) lekarka powiedziała, że przy spożywaniu zbyt dużej ilości mleka i nabiału w ciąży może to wystąpić.

12 lata 10 miesiąc temu #296817 przez akciak84
Wiecie co dziewczyny, ja nie wiem co mam jeść! Normalnie mleka i przetworów czyli serów i twarogów jajek itp. nie można...orzechów nie można...hmmmm....t skąd brać np. magnez? Na samych warzywach? Ja jem dużo owoców ostatnio, pmarańczów, które też uczulają :(

czyli co tablety łykać???hi hi

ewel
a czy ty bierzesz magnez z tą wit. B6?

Dziewczyny orientujecie się czy można kupić sam magnez w aptece? bo w tych witaminach pregna plus mam już B6 i nie ma co dublwać tak myślę.

12 lata 10 miesiąc temu #296821 przez marzenieeee
akciak84 ja dodatkowo biorę chela Mg+B6

Po prostu u mnie wpływa źle na szyjkę bo mam ją niewydolną, moja znajoma ma od 16tc twardnienie i lekarz zalecił jej tylko nospę i magnez oraz polegiwanie i tyle

12 lata 10 miesiąc temu #296834 przez aga2+1
akciak ja łukam Femibion natal 2 i jeszcze dodatkowo od samego poczatku ciąży MagneB6 :) Oprócz tego musiałam łykać wit. E, Vegawit B gdzie też jest witamina B w duzych ilościach. Teraz jeszcze łykam Isoptin oraz Biofer:) Dużo tego jest, ale jak raz zapomniałam o nich to źle się czułam

12 lata 10 miesiąc temu #296850 przez akciak84
Dziewczyny dzięki. To ja se kupię magnez i do 13.02. do wizyty pobiorę na spokojnie. Na pewno nie zaszkodzi.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka